Beyaz ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derecede yıkanır arkadaşlar cevapları bekliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba, çamaşır tıkarken beyazlar ayrı bir hassasiyet ister. Çünkü beyazdır. 😄 Genel olarak bakarsak, beyaz çamaşırları hijyenik temizlik için 60 veya 90 derecede yıkıyoruz. Her ne kadar beyazlar bu dereceyi istese de yüksek su sıcaklığı ayakkabılar için uygun değildir. Çünkü ayakkabılar, hassastır. Renklerinde değişim olabilir ya da yıpranabilir. Bez ayakkabıları veya spor ayakkabılarınızı 30 derecede yıkayabilirsiniz. Yıkandıktan sonra leke türüne göre kirlilik devam edebilir. Ekstra çözümler üretmek gerekir. Umarım faydalı bilgi sunabilmişimdir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer yıkadığınız beyazlar çarşaf, nevresim, perde gibi çamaşırlar ise 60 derecede yıkayabilirsiniz. Fakat günlük kıyafetler yıkayacaksanız mümkün mertebe 30 derecenin üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim. 30 derece renkli ve beyazlar için idealdir sıcaklığı fazla kaçırırsanız çamaşırlarınızın kumaş yapısı bozulur ve canlı görünmezler. Zaten çoğu kıyafetin iç kısmında 30 derece simgesi gözükür. Kıyafetler hassastır bu sebeple 30 derecede yıkanmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılBu biraz ayakkabının dayanıklılığını bağlı fakat yine de düşük derecede yıkamak daha iyi olacaktır. Ayakkabıyı tek başına yıkamayı düşünüyorsan kesinlikle ayakkabı yıkama filesi almanı öneririm bu ayakkabının zarar görmesini minimuma indirecektir. Sıaklık olarak 30 derecede yıkamanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
Ben ayakkabının çamaşır makinesinde yıkanmasını önermiyorum.
Nedeni ise ayakkabı da kullanılan yapıştırıcılar sıcak suda çözülmesi ve ayakkabının yapışkan yerlerini bırakıp kullanılamaz hale gelmesi..
İlla ki yıkanacaksa çok ılık su ile yıkanmalı..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Selamlar,
Beyaz ayakkabılar elbette makinede yıkanır. Fakat bunun için bence ilk önce bir çamaşır filesi bulman gerekiyor. Ayrıca çok fazla sabun koyma makineye. Çünkü köpürmesi ayakkabılar için iyi olmayabilir. İçinde ve tabanda olan iç tabanlığı çıkarmalısın. Makineyi 30 derece ve mümkün olduğunca düşük devirde ayarlaman lazım. Sakın ama sakın sıkmaya verme. Ayakkabıların dikişleri atar yok. Bırak ıslak şekilde al ve öyle kurumaya bırak.00 Yorumla
+1 yılMakinede 40 derecede düşük devirle yıkanızı önerebilirim. Yüksek devirde spor ayakkabısını yıkadığınızda ayakkabınız hasar görebilir. Şekli şemali bozulduğunda kullanımı zor oluyor. Ayrıca spor ayakkabıları yıkamak için fileler satılıyor onlardan kullanmanızı önereririm.
10 Yorumla
+1 yıl40 50 drcd yikayabilirsin.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Beyaz ayakkabı çamaşır makinesinde kaç derecede yıkanır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar