Mutfak için bir stor perde aldım ve bir an önce yıkamak istiyorum. Daha önce hiç kullanmadım. Stor perde nasıl yıkanır , kolay bir çözümü var mı?Stor perde nasıl yıkanır?
Bende tam olarak stor perde almak isteyen biriyim. Yeni perdelere ihtiyaç var. Ee bana göre en mantıklı olanı da stor perde. Ama annemin aklındaki soru "Eeee biz bu perdeyi aldık diyelim, nasıl yıkayacağız? Temizliği nasıl olacak?" Yani senden önce annem sordu bunu bana. Ben de araştırmaya koyuldum. Bir iki şey öğrendim. Onları yazayım.
Stor perdeler nasıl yıkanır/ nasıl temizlenir?
Abim ya nasıl da yıkıyor minnoş minnoş...
Mekanizmalı ve sert yapılı oldukları için stor perdeler makinede yıkanmaz. Bunu aklınızdan çıkarın. Bu bir uyarı niteliğinde.
Ama eğer halı yıkamayı biliyorsanız bunu da yapabilirsiniz bence. Şöyle anlatayım:
Mekanizmadan ayırdıktan sonra perdeyi düz bir zemine serin.
Yumuşak bir fırça ile çok sert darbelerden kaçınarak deterjanla yıkayın. ( Deterjan olarak bu tarz perdeler için özel üretilmiş deterjanları veya suda eritilmiş beyaz sabunu kullanabilirsiniz.
Yıkama işlemi bitince bol su ile durulayın ve gölge bir yerde kurumaya bırakın. Bunların durulaması daha kolaydır.
Stor Perde yerinde temizlenir mi?
stor perde
Ben perdeyi oradan indirmeden temizlemek istiyorum, diyorsanız bu da çok kolay aslında. Perdeyi tamamen açın.
Bir leğene ılık su ve Rinso Deniz Mineralleri toz deterjan veya stor perde temizliği için özel olarak üretilmiş deterjanlardan koyun.
Yumuşak bir beziniz de olsun. Bu bez ve su ile perdenizi iyice silin.
Sonra durulama suyu hazırlayın ve bu su ile deterjanlı suyu silin.
Stor perdeyi, beyaz sabun ve ılık su ile yaptığınız bir kova su ile yerinden hiç indirmeden rahatlıkla silebilir ve tozunu kirini alabilirsiniz. Bu sayede yerinde yıkamış ve yerinde kurutmuş olursunuz. Stor perdelerinizi silerken dilediğiniz deterjanı kullanabilirsiniz fakat ağartıcılardan uzak durun. Durulama suyuna mutlaka bir miktar sirke dökün ki perdenizden deterjanlar iyice arınsın. Stor perdeyi durularken mutlaka soğuk su tercih edin. sıcak su perdenizi yumuşatarak kirin daha kolay çıkmasını sağlarken, soğuk su ise perdenizin daha sert olmasını ve bu sayede daha zor kırılmasını sağlayacaktır.🙈🌸🌸
Ben balkona atıp haldir haldir yıkıyorum misler gibi oluyor 1 saat suyunu suzdukten sonra takıyorum on numara oluyor. Bir ara sileyim dedim kır hep ustunde kaldı storun kumaşı öyle birşey ki ancak suyla çıkıyor üzerinde ki kirler. Kimse kir tutmuyor falan diyor ama hikaye baya bir kiri çıkıyor üzerinden.
Çıkar tavandan, temiz bir yerde zincirinde çekerek komple aç, banyoda yapabilirsin, bir beze pril ve beyaz sabun sür, perdeyi arkalı önlü fazla bastırmadan sil, suyla durula, aynı işlemi tekrarla, sonra zincir den stor perdeyi kapat, topla, bunu dik vaziyette beklet suyu alsın, sonra güneşte kurut
Balkona ser dök arap sabunu, biraz omo, biraz yumuşatıcı, biraz fairy sür el fırçasını önce hortumu uzat ya da kovayla yasla dök en son sıcak suyla durula biraz kurusun tak.