Stor perde almayı düşünüyorum bu yüzden de temizliği nasıl yapılır, yıkanır mı, temizlerken veya yıkarken nelere dikkat edilmeli? Gibi soruların sorayım istedim.Stor perdeBeddua edince kızıyorsunuz, ettirmeyin de gelin hadi!
İki kez başıma gelen ve yıkadıktan sonra beni delirten bir durum. Aksamlarını yerine takmaktan cabası.. Kırışıklık ve lekelerin dağılmasını saymıyorum bile. O nedenle işi uzmanına bırakmaya karar verdim artık.
Kayın validem 4 sene önce ev perdelerini değiştirirken dedi ki "hiç öyle alengirli perde almayacağım, pratik şeyler alacağım, perdeyle uğraşamam!". Sonra gitti tüm evine stor perde yaptırdı :D :D :D Pişmanlığını anlatamam! O zaman çok moda, çok popülerdi bu perdeler, kayın validem de estetiği, güzeli, modayı çok sever, çok da zevklidir, o yüzden kendi sözünü yuttu ve temizliği hiç de pratik olmayan fakat oldukça şık görüntüye sahip stor perdeleri tercih etti. O gün bugündür perdelerini ancak ben ona gittiğimde yıkayabiliyor :D :D (Farklı şehirlerde yaşıyoruz)
Stor Perde Yıkama, Stor Perde Nasıl Temizlenir?
Stor Perde Yıkama
Stor Perdelerin düzden balona farklı katlama seçenekleriyle çok çeşitli stil, renk ve kumaşları ve tarzları vardır. Perdenizi nasıl temizlediğiniz, yıkanabilir olup olmadığına bağlı olarak kumaşa da bağlıdır. Her iki durumda da, sık sık toz alma veya vakumlama, perdelerinizin en iyi şekilde görünmesini sağlayacaktır. Yıkanabilir Stor Perde Temizleme;
Önce perdelerin kumaşını arkadan desteklerken elektrikli süpürgenizin fırça aparatı ile kumaşı nazikçe süpürerek yüzey seviyesindeki kiri ve tozu alın.
Tüm metal çubukları yerinden çıkarın; ipleri bağlı bırakın veya ipliği çıkarın.
Kumaşı yıkama talimatlarına göre yıkayın.
Mümkünse düz bir zemine sererek gölgede kurutun.
Buharlı ütü ile ütüleyin.
Metal çubukları geçirip iplerini bağlayın ve katlayın.
Stor Perde Temizliği İçin En İyi Deterjan Hangisi?
Rinso Doğanın Gücü Serisi Gül Suyu Sıvı Deterjan
Stor perdeleri temizlemeyi anlattım. Şimdi de size "stor perde hangi deterjanla yıkanır?" onu anlatmak isterim. Elbette burada da seçim yaparken en önemli kriter perdenin kumaşı ve rengidir, özellikle ipek gibi narin kumaşlarda dikkatli olun. Perde çamaşır makinesinde yıkanıyorsa farklı, elde yıkanıyorsa farklı ürünler tercih edilebilir. Benim size kişisel önerim hassas çamaşırlar için özel olarak hazırlanmış Rinso Doğanın Gücü Serisinin En Tatlı pembesi Gül Suyu sıvı deterjanı olacaktır.
Banyo büyükse hiç sorun olmuyor perdeleri banyonun zeminine yatırıp ıslatıyordun kullanacağın ilacı döküp sadece yumuşak bir fırçayla fırçalıyorsun 5 dakika sonra durula çıkar 10 dakika suyu süzülsün geri tak diğerlerinden kolay bana göre.
Küvete veya balkona çıkartıp suyu tutuyorsunuz bir elinize de eski kullanmadığınız banyo lifi üstüne deterjan vs ne istersen köpürtüp her yerini yıkayıp duruluyorsunuz balkonda bir iki saat kalıyor kuruyor
Yikanabilecek olanları mekanizmasından ayırıp balkonda yıkıyoruz mesela bir tane bambu kumaş var o kurutemizlemeye gidiyor ne elde ne makinede yıkanıyor