Sevgili Bayanlar, kazaklar çamaşır makinesinde nasıl yıkanır? Çekme, esneme, tüylenme vs gibi problemleri yaşamamak adına ne yapılmalıdır? Kaç devirde sıktırma işlemi yapılmalıdır?
Ayrıca kazaklar ütülenir mi? Nasıl? Kazaklar nasıl yıkanır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Merhaba,
Havalar iyicene soğudu. Bu taraflarda kimi yerlere diz boyu kar bile yağdı. Ehh bu yüzden de artık herkes kazalarını dolaplardan bulundukları yerden çıkarıp giymeye başladı. Giyiyoruz giymesine de bunların temizliği nasıl olacak, zarar vermeden nasıl yıkanacak diye sorular oluşmaya başladı çoğumuzda. E hadi bakalım kazak yıkamanın püf noktaları nelermiş, öğrenelim...Kazaklar kaç derecede yıkanabilir?

Kazaklar yapı itibariyle narindir, sarkmaya veya bozulmaya meyillidir. Bu yüzden de kesinlikle sıcak su kazaklara zarar verir. Kazakları ben genelde annemin de tavsiyesi ile 30 derecede yıkarım. Rengi açık ve çok kirliyse de 40 derecede yıkarım. Ama daha yüksek derecelerde yıkamam. En son yüksek derecede yıkadığım kazağım Hakkın rahmetine kavuştu maalesef 😅
Kazaklar kaç devirde yıkanır?

Yukarıda dediğim gibi narin yapıda olan giysilerdir kazaklar. Bu yüzden de devrini de düşük tutmakta fayda var. En çok 800 devri öneririm size. Hatta mümkünse 600 devir daha sağlıklıdır. Kazakları sıkma yaparken yıpratmamak amaçlı.
Kazaklar hangi programda yıkanır?

Eveet bunu ben demesem bile artık bilmek şart. Narin yapıda oldukları için narin giysiler programında veya yünlü giysiler programında yıkanmalıdır. Diğer programlar zarar verir. Denendi onaylandı 😁.
Kazakları kuruturken nelere dikkat edilmeli?

Bu kısım da çamaşır yıkama konusunda epey önemlidir. Dikkat edilmemesi halinde kazaklar pert olur. Kazakları makina bitirir bitirmez çıkarın makinadan. Mandalla asmak gibi bir hataya düşmeyin sakın. Böyle bir şey yapacak olursanız artık şekli bozuk bir kazağınız olacaktır. Bu yüzden de kazaklar her daim mandal olmadan daha geniş bir yüzeye serilmeli, arada bir de çevrilerek kuruması sağlanmalı.
Kış aylarında pek güneş olmaz ama söylemekte fayda var diye düşünerek kazakları kuruturken direkt olarak güneşe maruz kalmaması gerektiğini de belirteyim.Kazaklar ütülenir mi?
Kalın kazaklar ütü istemez. Ütü değince de zaten zarar görür ve formu bozulur. Triko kazaklar ise yine bana göre ütulenmez. Ama kimisi üstüne bez bırakarak direkt yüksek ısıya maruz kalmasını engelleyerek ütülüyor.
Kazaklar hangi deterjan ile yıkanır?

İşte burada yüzde yüz emin olduğum bir şey var; o da kazakların narin yapısına uyan, kokusu ile etkisi ile muhteşem bir deterjan olan @Rinso narin giysiler için Gül Suyu'nun kazaklar için biçilmiş kaftan olduğu.
Kokusu ayrı güzel, narin giysiler için özel üretim olması apayrı güzel.
Kazaklarınızı Rinso Narinler için Gül Suyu ile yıkayın ve harika sonuçlar elde edin.15 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
Peki yumuşatıcı kullanacak mıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Soran+1 yılÇok teşekkür ediyorum. Ben de sıvı deterjan kullanıyorum. O zaman ben de kullanmayacağım. Peki bir konuda daha fikrinizi alayım:
1. soru: Kazaklar da aynı renk grubu da dahil tek tek mi yıkanmalı? Eş renkleri birden fazla da atsak olur mu? (Tüylenme yapar mı?
2. soru: Yıkanan kazağı sermek yerine, yıkadıktan sonra elbise askısına asıp onu da çamaşır kurutma askısına assam, herhangi bir esnemeye sebebiyet verir mi?
Hassasiyetiniz ve samimiyetiniz adına ayrıyeten teşekkürler ediyorum.- +1 yıl
1) Mümkün olduğu kadar aynı tonlarda kazakları birlikte atın. Mesela beyaz kazak ile lacivert kazağı birlikte atmayın sakın. Tüylenmeden ziyade renkleri bozulur.
2) Kazakları asmayı veya askıda kurutmayı tavsiye etmiyorum. Çünkü yıkanan kazak normalden daha ağırdır ve esner.
Rica ederim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim Hocam, kıymetli bilgileriniz adına..
Kızlar Ne Diyor
1
+1 yılEn düşük devirde 30 derecede yıka bisey olmaz asarkende güzel as ütüye gerek kalmaz
23 Yorumla
Soran+1 yılAsacak mıyım? Yoksa serecek miyim? Deterjan peki, sıvı mı yoksa toz mu kullanmalıyım?
- +1 yıl
Farketmez deterjan ikiside ayni isi görcek zaten as as at ipin ustune kurur elbise askisina asip oylede asabilirsin kirismaz hem
Soran+1 yılTeşekkür ederim.. Sağ ol..
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne