Eski sevgilimden sonra çok değiştim kendimi nasıl düzeltebilirim?

Eski sevgilimle ayrıldıktan sonra çok içime kapandım dışarı çıkmıyodum kimseyle konuşmak istemiyodum sürekli ağlıyodum hatırlamamak için uyuyodum biliyodum ki içimdekileri anlatsam kimse beni anlamaz o yüzden hep susmayı tercih ettim ne varsa içime attım..aradan 1 sene geçti şimdi başkasıyla çıkıyorum onu seviyorum oda beni seviyo ama eski sevgilimden dolayı kimseye kolay güvenemiyorum ya şimdiki sevgilim bana aynılarını yasatırsa diye korkuyorum..Bunun dısında bide artık kimseyle kolay iletişim kuramıyorum kurduğum zamanda hep aynı sözcükleri kullanıyorum cümleleri toparlayamıyorum kimseye bişey anlatamıyorum dıslanmaktan ve sevilmemekten korkuyorum..Halbukı böyle biri değildim çok neşeliydim herkesle rahat rahat konusrdum herkesi güldürürdüm smdi kendimi bile güldüremiyorum gercekten bu halimden cok sıkıldım cok durgunm aklım hep bişeylere takılıyo buna engel olamıyorum bunu cevremde fark ediyo niye bu kadar durgunsun diyolar..biliyorumki hepsi eski sevglim yüzünden onun yüzünden hayata küsmstüm herseyde kendmi sucladım..kendimi düzeltmek istiyorum eskisi gibi olmak istiyorum ne yapmalıyım?
Eski sevgilimden sonra çok değiştim kendimi nasıl düzeltebilirim?