Eski sevgilim beni çok değiştirdi. nasıl düzelebilirim?

eskiden. çok yaratıcı , konuşurken dikkatle dinlenen biriydim. yaptığım herşey odak noktası olurdu. bir kızın benimle tanışmak istediğini anlar , ona öyle şeyler yaşatırdım ki benden asla vazgeçemezdi. tabi o zamanlar ciddiye almazdım bu kadar. hatta son ilişkimde bile aynı şey oldu. kızı gördüm buldum ulaştım tanıştım. bana aşık oldu. ama aynı zamanda da ben de ona aşık oldum. işte o andan itibaren bende değişimler başladı. en uzun ilişkimdi 3 yıldan fazla sürdü. beni değiştirdi. çok değiştirdi. başlarda bu olumlu yöndeydi. yaptığım hataları farkedip düzeltiyordum onun sayesinde. son 1,5 yıl berbattı. bende iyi olan kendimde sevdiğim ne varsa herşeyi benden aldı. onun yüzünden asosyal , özgüvensiz, pısırık biri oldum.. çok büyük acılar yaşadım. çok yalnız kaldım. sonra ben hatalıydım dedim tekrar karşısına çıktım. barıştık ama sonraları beni hayal kırıklığına uğrattı ve hayatımı mahvetti yine. sürekli beni yerin dibine sokup durdu. ve ben bunu farkedince çok geç olmuştu. şimdi bu haldeyim. bir kızla konuşuyorum. kaçıp gidiyor hemen. nasıl eskisi gibi sosyal eğlenceli özgüvenli mutlu olabilirim?
Eski sevgilim beni çok değiştirdi. nasıl düzelebilirim?