ne yapacagımı şaşırdım
çok mantıklıydı iyikide önce sizlerin fikrini almışım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Slm, aynı olayı şuan bende yaşıyorum.
Eşimden kaynaklı problemler %90, %10 da benden kaynaklı sebepler.
Eşim 26 yaşında. Herşeyi annesine aksatmasından dolayı aramızda sürekli tartışma yaşıyoruz.
Birçok konuyu aramızda çözmeye çalışsak, aslında halledebiliyoruz.Ancak sürekli olarak ailesini ön plana atmasından dolayı problemler çoğaldı çoğaldı. En son bu bayram ziyaretinde yine annesine birkaç boş şeyleri anlatmış. Annesi ise, bunu çok fazlasıyla abartarak benim üzerime geldi. Bende tabi erkek olarak, eşimin yine en küçük şeyleri annesine aktarmasından dolayı bugüne kadar gösterdiğim saygıya son noktayı koyup ağzıma geleni annesine söyledim.
Şuan bende eşimi geri almıyorum ve bıraktım ailesinin yanına. Hiçbirşey yokken sadece annesinin herşeyi büyütmesinden dolayı ve eşiminde buna zemin hazırlamış olmasından dolayı şuan ayrılık aşamasına geldim.
Bence, kesinlikle ama kesinlikle kimseyi aracı sokma bu işe. Yaşam düzeyinizi ve şartlarınızı bilmiyorum ama bence alttan almaya çalış bazı şeyleri ve ortamı biraz da olsa yumaşatınca gidin 1-2 günlüğüne bir yerlere ve hatalarınızı göz önünden geçirin. Gerekirse bazı hataları üstlen. Eğer yuvanı kurtarmak istiyorsan.Eğer anlayışlı ise eşin. Sağolsun benim eşimin tarafı trakyalı olmasından dolayı bana çenelerinden konuşma imkanı bile vermiyorlar. Umarım fazla uzatmadan kısa süre içerisinde çözersiniz. Mutsuz olmak, sürekli mutsuzluk yaşamak çok zor. Allah her ikinizede sabır, akıl, fikir versin. Hiçbir şekilde problem tek kişide değildir.
Tşk ederim Allah razı olsun. Sana söyleyebileceğim tek cümle; elinden geldiğince yuvanı kurtarmaya çalış. Emin ol, gidenin yerine daha iyisi gelmiyor...
evlilikte taraf annen değil...kesinlikle onları karıştırma,onları muhtemel bir kavganın içine çekme...muhtemelen sen barışırsın ve sen hatan varsa da affedilirsin ama onlar için durum farklı olacak..şuan ki eşiniz onları kesinlikle affetmez...ne yapacaksan sen yap...
zor durumdasın,seni anlayabiliyorum...istersen evi terketmeden eşinden izin alarak bir süre bir yerlerde kafanı dinle...durum değerlendirmesi yap...devamlı eşini göremeyeceğin için olayları daha adil yorumlayabilirsin...
annende kalma derim...senin sıkıntına annen tüy dikecek ve yangına körükle gidecektir...yapmaz deme, gayri ihtiyar-i farkında olmadan yapar...aranın düzelmesi dileğiyle...
Feraye 8 ayda sen bunları mı yaşadın ..
Öncekı sorularını bıldıgım ıcın... neden halen adam gıbı oturp halledemedınız bu olan bıtenı..
Bu evlılıge bızım mudahle etmemız hıc mmnatıklı degıl .. Bırazda kavagyı bırakıp sakınce halletmeye calıssanız..
Senın annenın konusması işi iyice karıştırır onun buyuklerı yada sozunden etkılendıgı aıle yakınları olsa daha mantıklı olur.
Sorunları aileye aksattırmaktan çok kendiniz halletmeye çalışın sorununuz ne gerçi onuda bilmiyoruz ama öyle çok çok ciddi bir durum yoksa bence kendi aranızda çözmeye çalışın sorunu.
Cevap
13Cevap
Boşanma kelimesi aranızda geçiyorsa ailelerinize haber vermelisiniz kesinlikle ve ilk yapacağınız iş aile terapistine gitmek olmalı orada herşey daha kolay oluyor büyüttüğünüz sorunları basite indirgiyorlar ve karşınızdaki doktor ne derse haklı gözü ile bakıyorsunuz teslim oluyorsunuz kimi haklı kimi haksız bulursa razı geliyorsunuz ama sonunda ilişkiyi kurtarmak için bir çaba sarfediyorsunuz ve bu sizi biraz daha bağlıyor bir şans daha veriyorsunuz daha dikkatli davranıyorsunuz.
Büyüklerimiz bizden daha tecrübeliler bunu unutma bir sözü bile yeterli olabilir herşeyi açıklayabilirler aile büyüklerimiz bu yüzden varlar anlatmaktan çekinme onlar en yakının kendi başına iş yapma düşüncelerini önemse görüşlerini al mutlaka. benim başıma geldi 2 kere babası ile konuştum aileler görüştüler bizimle konuştular yükü üzerinden atıyorsun sevdiğin insanların sözleri daha etkili oluyor bunuda unutma. eğer onlardan habersiz iş yaparsan birde onlarla yüzleşeceksin ki o zaman işin zor.
Unutma bekarlara karı boşamak kolay diye bir laf vardır. insan babası ile annesi ile yeri geliyor anlaşamıyor da kocanla da zaman zaman anlaşamaman normal. büyük bir tartışmayı sonraki kocanlada ondan sonraki kocanlada yaşıcaksın bunun sonu yokki. düzelmez sandığınız problemler düzelir merak etmeyin ağır söz söylemeyin deli deli hareketler yapmayın. Sana tavsiyem asli görevlerini yerine getir onu bununla cezalandırma yani yemek senin görevin yemeğini yap sen ama isterse o senden ayrı yesin.
yaş 30-35 yaş arası hala ailene danışıyorsan ve yardım istiyorsan aynı zamanda ailenle yaşamayı düşünüyorsan ya buraya yalan yere yaş yazmışsın ya da yaşının insanı değilsin... bir kere sen kadınsın... tatlı dille istesen kocanı mum edebilirsin erkek kafaysa kadın boyundur... sen oynayıp durursan kafa ağrır... bedene vurur işte böyle...
erkek yumuşatır kabul de sen gerdirirsen zor yumuşatır... bununla beraber sert dahi çıkışsan mahiyetini anlayabilen bi erkekse zaten sonu şakayla biten bi olay olur... ama yeni evli sayılırsın seni anlayabilecek durumda olmadığı için sakin olmanı tavsiye ederdim... sonucta sende bitiyor çok şey...
bazi secimlerimiz dogru olmayabilir ama gordugum kadari olgun bir insansiniz ailelerin araya girmesi cok dogru degildir karsilikli oturup konuyu derinlemesine konusmalisiniz ve bu konusmada aldiginiz kararlari uygulamaya gecirmelsiniz
ne yaparsan yap sakın aileleri bu işe karıştırma. Çok daha fazla acı çekersin. Maalesef bu işin sonu belli gibi. Elinden geleni yaptığına inanana kadar devam etmelisin. Ama sonsuza kadar değil. Zaten çok kısa bir süredir evlisiniz bence uzatmanın anlamı yok feraye
Herşey istediğin gibi olmaz hayatta.Karşındaki sevdiğin kişidende kusursuz olmasını bekleme kimse kusursuz değildir.Konuşup uzlaşın.Aile büyüklerini devreye sokun.Çocuk yok sanırım ama yinede birbirinizi kırıp özür dilemeyi bilmediğiniz sürece işiniz zor.Biraz düşünün bi çaresini bulun boşanmak bu kadar kolay olmamalı.
Sorularınıa baktım aldatma şüphesi, kıskançlık ve şiddetli kavgadan sonra bu noktaya gelmişsiniz. O sorulara bakamadım şimdi ama her ne sebepten olursa olsun.
1) Asla aileleri sokma
2) Asla ailene gitme
Ya çöz ya boşan.
Bu sürece daha saglıklı cevap verebilmek için 8 yıllık sürecte adım adım bu basamaklara nasıl indiniz, ve en son neden adım atacak basamak kalmadı ,bunları bilmek gerekirki, size saglıklı bilgiler sunalım
sizin sorununuz burç uyumsuzluğunuz, ten uyumsuzluğunuz hazır çocuğunuzda yoksa önce bir süre ayrı yaşayın ve şundan eminimki birbirinizi özlemeyeceksiniz,
çocuğunuzda yoksa eğer arkanıza bakmaan birbirinizde uzaklaşın bu işkence bitsin
birincisi neden kavga ediyorsunuz?
ikincisi boşanmak gibi bir niyetin yoksa, sakın evini terk etme yoksa geri dönmen zor olur.
Kesinlikle böyle bir şey yapma.. Karı-koca arasına kimse girmemeli. Sorunlar dahada büyür.Eşini al karşına konuş eğer baktın bir çözüm yolu yok o zaman yolunuzu ayırın. Birbiriniz üzmenin anlamı yok.
babası ile annesi ile tartışan bir insanda bir daha onlarla görüşmemeli. elin oğluyla elbette tartışma yaşıcaksın bunlar normal şeyler ailelerde destek çıkarlar tecrübeleri vardır ayrıca paylaşmak dertleşmek de güzel şeylerdir. boşandıktan sonra ne olacak babasının evinemi dönecek geçimini kim sağlayacak. boşa demek kolay bu kız nasıl yaşıycak düşündünmü boşanıp rezil olmaktansa aile içinde çözüm aramak en iyisidir.
Tartışma konuları değişse de sürekli anlaşmazlık mı var ?
Evlilik yorgunlugu başlamıs olmasın.
link
En kısa zamanda 2 3 günlüğüne tatile çıkın ikinizede çok iyi gelir .
bence de evlilik sizin evliliğiniz annenin konuşması sorunları azaltmaz aksine sorunlarınız artar. hiç mi düzgün bi şekilde 2 3 cümle konuşamıosunuz ya o kadar da diildir umarım . oturun düzgün bir şekilde konuşun elbet bi sonuca varıcaksınız
ilkokul çocukları gibi arkadaşınla kavga edince okula velini getirme bence. Evlilik senin evliliğin bunu çözebilecek kişiler sizsiniz. annem baban yada başka herhangi biri değil.
10 puan güzel cevap
bencede ya şimdi annesi aray girse dikine bir ik lafa sayar iyice sinirlenirim ben. iyisi yüzü yüze konuşmak bir nedir alıp vermediğiniz neden hep kavga?
O da güxelmiş :D kökten çözüm.
bence sizin konuşması daha ii olur ama çağırıp bağırmadan konuşarak birbirnizi anlmaya çalışın byüklerinizin konuşması yetmez sizinde anlaşmanız lazım
eşine güzel bir gün yaşatsan daha sonra oturup saskin sakin konuşmayı deneseniz..
ikinizde birbirinize hal ve hareketlerinize dikkat etmeye çalışşsanız..
inşallah aranız düzelir, mutlu olursunuz :/
daha öncekki sorularında aldattığını sölemişsin eşinmi seni aldattı_?
Aman çocuk olursa belki düzelir falan diye düşünmeyin.Çocuk yapmayın.
çocuk varmı _?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar