Eşim ile boşanma aşamasındayız ne yapmalıyım?

Eşim ile 7 yıldır evliyiz eşim ile bu zamana kadar sorunlar yaşayıp geldik ama ben yine de iyi davrandım bırakmadım. İki tane evladımız var bir tane evladim engelli diğeri evladım küçük. Eşimle evlendigim yerde kmsemiz yok kendi ailem bana uzak biraz kızım büyüdükçe sorunları da artti fizik tedavi ve okul işleri çıkmaya başladı küçük çocuğum olduğu için zorlanıyordum kendi ailem destek oldu eşimin ailesi bakmak ve ilgilenmek istemedi. Sonra Allah razı olsun kendi ailem kızıma 4 yıl baktı yürümesi için uğraşıyor hala da devam ediyorlar bende git gel yapıyordum en son ailem git gel olmaz sizde yaşadığımız yere taşının dedi engelli kızım için okula gidilecek benim için zor olmasın diye eşimde taşınmak istemiyor neymiş ben yapamam diyor diyorum kızım için tasincaz bu şekil ailemi 2 yıl oyaladi en son babam dayanamadi taşınma olsun dedi neyse eşim de her şeyi görüyor annemin babamın çabasını benim eşimde sorumsuz birisi kızinin peşinde çok durup düşmez kızım engelli şunu yapmam lazım demez benim de annem o yüzden kızıyor biraz eşimde annemi hiç sevmez nefret eder yüzünü görmek bile istemiyor eşim neymiş kimse eşime bir şey demeyecekmis kimse karisamazmis. Taşınmakta istemiyor zaten hep bahaneler peşinde biraz kendi ailemin yanında kaldık eşim bı bahane bulup çekti gitti. Gittiğinden beri de bana hep soğuk ve değişik konuşmak istemiyor gibi uzak annemle de kavga ederek çekti gitti. Bugün de eşimle konuştuk bana gel diyor gidemeyecegmi de biliyor engelli kızım. vsr her gün fiziğe gidiyor diğer küçük cocugum da var oda aşırı yaramaz. erkek bana kızdı tepki gösteriyor en sonda ayağına gelemem dedim neymiş bu lafı söyledim diye şimdi bana boşanma. dilekcesi verecekmiş bende verirsen ver dedim. 7 yıldır evliyim herşeyine sustum aman evliligime bir şey olmasın dedm eşim. birde madde için insan 3 yıldır da uyustucu içiyor bıraksın diye uğraşıyorum o yüzden de biraz kendi ortamından uzak tutmaya çalışıyorum ben eşimi bırakmamışim etmemişim kaç. yillarca eşim o lafima bana boşanma yapcak
Eşim ile boşanma aşamasındayız ne yapmalıyım?