İnsanlarla iletişim kuramıyorum

merhabalar ben 18 yaşındayım sorunumsa insanlarla iletişim kuramamak. örneğin biriyle konuşurken konuştuğum kişinin gözlerine bakacak cesaretim bile yok sürekli gözlerimi kaçırıyorum kiminle konuşursam konuşayım. çoğu zaman yalnızlığı seçiyorum insanlardan uzak kalıp bir köşede öylece oturmak hiçbirşey yapmadan konuşmadan müzik dinlemeden sadece oturup düşünmek beni rahatlatıyor ancak insanların kalabalığın arasına girdiğim zaman kendimi çok yalnız hissediyorum. birinden hoşlanıyorum ve onunda benden hoşlandığından eminim ama gidipte yüzüne bunu söyleme cesaretini kendimde bulamıyorum. bilmiyorum belki reddedilme korkusu belkide daha önce yaptığım gibi yarı yolda bırakabilmekten korkuyorumdur. bir bakıyorumki dünyanın en şanslı erkeğiyim sonra yeniden bambaşka bir pencereden bakıyorum sevdiğim kıza anında ayrılasım geliyor. evet bu her insanda oluyordur elbette ama demek istediğim bende çok sık gerçekleşiyor. sadece kız arkadaşlarıma karşı değil bütün arkadaşlarıma karşı yaşıyorum bunu. ne kendime ne de bir başkasına tam anlamıyla güvenemiyorum. yürüyüşüm bile bozuk. 18 yaşındayım ama henüz nasıl yürüneceğini bile bilmiyorum . ne kadar sıkıntılı olursam olayım hep sustum bu güne kadar. bilemiyorum belki kimseyi üzmek istemiyorum belki de utanıyorumdur bundan. üniversite hazırlık sürecindeyim pdr istiyorum bende ama içime kapanık biri olmam bu konuda bir eksi sanırım. herneyse rahatlamak istedim sadece yazmak beni mutlu ediyor. gidipte bir psikologla yüzyüze konuşmak bana çok ters önerileriniz varsa yazın lütfen bu beni rahatlatacaktır her zaman ne yapacağını bilemeyen biri olarak kalmak istemiyorum şimdiden teşekkürler
İnsanlarla iletişim kuramıyorum