Sosyal fobi ve anksiyete bozukluğundan nasıl kurtulabilirim 22 yaşındayım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Bede de benzer bir durum var zannediyordum (hala bu zandan tam anlamıyla kurtulamadım). Sonra farkettim ki konuşmaktan utandığımdan falan değil, çevremdeki insanlarla ilgi alanlarım uyuşmuyor, onlarla konuşacak bir şeyim yok. Ayrıca çoğu da birbiriyle vakit geçirirken eğlenmiyorlar, çoğu gerçek değil. Yani sende de bu, bir sorun olmayabilir. Söylediklerimden bağımsız üç tavsiye vereceğim:
1- Bir hobi edin ve üzerine git. Okuduğun bölümle, mesleğinle vb ilgili olabilir. Kendini geliştirip bir şeyler başardıkça kendine güvenin gelişiyor.
2- Mastürbasyonu bırak (yapıyorsan yani:)), 15 gün civarında atlattıktan sonra özgüvenin toparlanmaya başlıyor. Sayamadığım birçok yönden daha psikolojin iyileşiyor.
3- How I met your mother tipinde diziler izle. İnan bana onları izledikçe o rahat tavırlarını kendine kopyalamaya başlıyorsun.00 Yorumla
Bu konu gerçekten. benim de sorunum kız lisesinde okudum kızlarla iletişimim iyidi fakat erkeklere nasıl yaklaşacağını bilmiyordum 12. Sınıfta staja başladım. bu gerçekten çok çok faydalı oldu
Sürekli insanlarla iletişim halimdesin ve bu her türlü yaştan. Kalabalık ortamlara gitmelisin ve istersen çevrimiçi uygulamalar var insanlarla konuşmak için c2 ydi sanırım (Ama ahlakı yönden sevmiyecegin türden insanlar da olabilir) ben denedim bir kaç gün ama en faydalisi sürekli karışık oranlara gitmek
Mesela bir ise de girebilirsin ya da girişim kurslarından da yardim alabilirrsin00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Profesyonel destek al. ya da ilgili kitapları oku.
Egzersiz ve basit yöntemlerle öğrenilebilir davranış bunlar. Büyütme kafanda, çözülür.10 Yorumla Bir psikiyatristle görüşebilirsin derdine göre ilaç veriyo dünyanın en özgüvenli insanı oluyorsun...
21 Yorumla- +1 yıl
hahha güzeldi :)
öncelikle herkes yaratılışından bu yana eşittir sadece kendin ol kılık kıyafetine dikkat et sakin ol ve gözlerine bakarak konuş
00 Yorumla- +1 yıl
Diyaloga girmesen bile fazla soğuk ve gergin olma illaki yaklaşan olacaktır bir psikolog olarak söylüyorum
00 Yorumla kuramıyorsan kurmamalısın çünkü kurmak seni daha çok yıpratır. elbet gerçekten seninle iletişim kurabilicek birini bulucaksın.
00 YorumlaTakma kafaya ya boşver boyle sorun yok muş gıbı davran
20 Yorumla- +1 yıl
kuzu insanlarla konuşabiliyorum, iletişim rahat kurabiliyorum vs diyeceksin sürekli. beyin buna inanıyor bir süre sonra ve cidden kpnuşabilir hale geliyosun özgüvenin artıyo. ben böyle düzelmiştim
10 Yorumla - +1 yıl
farklı bir şehirde kendi başına yaşamaya başla. bende işe yaradı bir nebze açıldım
00 Yorumla - +1 yıl
nerelerde okudun şimdiye kadar, okuldaki ilişkilerin nasıldı?
00 Yorumla Kurtulamazsın arkadaş. En fazla birkaç gün tamam düzeldim dersin sonra hoop başa dönüyoruz.
00 Yorumla- +1 yıl
Walla en doğrusunu yapıyorsun boşver böylesi daha iyi konuşma konuşursan daha da kafayı yersin
00 Yorumla Neden ki gecmisinde birseyler mi yasadin?
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Benimde sosyal fobim var
00 Yorumla - +1 yıl
Bosver haci takil kafani dinle
10 Yorumla Psikiyatriste gidebilirsin
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Bende aynı derde sahibim yazar mısın bana
00 Yorumla - +1 yıl
Üzerjne git
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanlarla konuşamıyorum iletişim kuramıyorum, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İnsanlarla konuşma ve iletişim kurma öğrenilen bir davranıştır.
Kimi insan bunu rahat yapabilirken kimi insan bu konuda zorlanmakta ve iletişim kuramadığından şikayet etmektedir. Özellikle çocukluk yaşlarında arkadaş ilişkilerinde sorun yaşayan, arkadaşlarının dışladığı, alay ettiği aralarına almadıkları çocuklar ilerde genç ya da erişkin olduklarında topluluk içine girmekte zorlanmakta ve bir türlü rahat olamamaktadırlar.
Bunun nedeni;
Bu düşünce nedeniyle sürekli hata yapma korkusu yaşarlar. Topluluk içinde konuşursam rezil olabilirim. İnsanlar benimle alay ederler düşüncesi ile diğer insanların arasına girmek istemezler. Girerlerse de çekingen davranırlar.
Sosyal fobi olarak adlandırılan bu durumu aşmanın yegane yolu üzerine gitmektir.
Önce küçük ve tanıdık grupların içine girmek, onların konuşmalarına katılmak sonrasında giderek daha büyük grupların içine katılmak sosyalleşme becerilerini arttıracak ve kişiyi daha sosyal hale sokacaktır. Bu durum giderek alışkanlık haline geldiğinde ise topluluk içinde rahatsız olmadan konuşma becerilerini kazanmış olacaktır.
Bu becerilerin kazanılması kişinin tüm yaşamı boyunca işe yarayacağından üstüne gitmekte fayda vardır.