8 yıllık bir ilişkiyi geride bıraktım. Yardımcı olur musunuz? Çıkmazdayım?

4 ay önce eski 8 yıllık sevgilimden ayrıldım. Aynı lisede okuduk ve beraber aynı üniversiteye geldik. Yaşım 24 onun ise 22. Kız arkadaşımın oda arkadaşının sevgilisinin arabasına binmesinden rahatsızlık duydum ve bunu ona söyledim. Bunun üzerine ise tekrarlayınca ayrıldım. Tabi direkt bundan dolayı değil. Sağ bileğimden tendon bağlarımda sıkıntım vardı benimle ilgilenmedi ve gezmeyi tercih etti. Ayrıca bir tane bayan arkadaşı var önüne gelenle düşüp kalkan bir kız. Bok atmak gibisinden değil kız bir hafta içinde benim evimde erkek arkadaşını misafir etti. Onunla görüşmesini istemediğimi kesin bir dille de belirtmiştim. Bizimkisi o kızın kıçının dibinden de ayrılmadı bana zararı yok diyerekten. Her neyse 2 ay boyunca hiç bir şekilde ne aradı ne de sordu. 2 aydan sonra ise onu helalleşmeye çağırdım çünkü ayrıldığımız sms yoluyla söylemiştim ve 8 yıllık ilişkinin hakkı bu olmamalı diye düşünmüştüm. Geldi konuştuk barışmayı denedi, hazır olmadığımı çok acılar çektiğimi söyledim. Annem babam 32 yıllık evliliklerini bitiriyorlar, maddi açıdan zorluk çekiyordum oldukça. Neyse işte bu dönemlerde bir de aşk acısı falan derken samimi bir bayan arkadaşım vardı onun yakınlaştık. Haziranın başlarında adını koyduk yani ilişkimin bitişinin üstünden 3 ay geçtikten sonra. Boşluğuma geldi kızgındım çünkü geçmişime. Her şey güzeldi yeni kızla fakat kendimi ihanet ediyormuş gibi hissettim ve kızdan da soğudum. Kızdan şuanda ayrılamıyorum. Eski kız arkadaşım da o onaylamadığım kızla aynı şehirde işe başlamış beraber kalıyorlarmış lojmanda. Ara ara mesajlaşıyoruz 8 yıllık eski sevgilimle. Eski kız arkadaşımı seviyorum fakat onunla bir gelecek kuramam, onun farkındayım. Şimdiki kız arkadaşıma da kıyamıyorum üzülecek ve kendisini kullanılmış hissedecek. Onu kullanmak aklımın ucundan bile geçmedi. Eski sevgilime olan sadakatim geçmedi, yeni sevgilime bağlanamıyorum. Çıkmazdayım. Ne önerirsiniz? Ne yapmalıyım? Bu arada eski sevgilim yeni sevgilimden haberdar ve benden nefret ediyor.
8 yıllık bir ilişkiyi geride bıraktım. Yardımcı olur musunuz? Çıkmazdayım?