Nişanlım ve ailesiyle ilgili kafam çok karışık?

Biz 3 yıldır birlikteyiz, tam 2 yıldır da nişanlıyız. Nişanlımın ailesi, özellikle de annesi beni sevmiyo, istemiyo her şey apaçık ortada. Ben de aynı şekilde onu hiç sevmiyorum. Maddiyatı bahane ediyolar, 2 yılda tam 3 kere düğün tarihi verip bir şekilde ertelediler. Bütün aileye, akrabalara eşe dosta rezil olduk onlar yüzünden. Nişanlım iş yeri açtı geçen sene, 2 tane kredi çektiler ve şu an çektikleri bütün kredileri, bütün borçlarını nişanlıma ödetiyolar. Borçların bitmesine de daha 3-4 yıl falan var, “bitene kadar ödiycek, bize yardım etmek zorunda, başka şansı yok” diyolar. Evlensek bile onlara para vermek, borçlarını ödemek zorundaymış. Ve hala düğünü en erken 2 yıla (yine kredi çekerek) yapabilceklerini söylüyolar. O çekilen krediyi de yine nişanlım ödiycekmiş bu arada. Kendisi asla ödeyemezmiş. Şaka gibi bir durum. Oyalama taktiği yani, bu kadarını babam kaldıramıyo ama artık. Zaten babamın yapısına o kadar ters bir şey ki 2 yıl nişanlı kalmak, iyi bile dayandı diyorum içimden. Bizim maddi durumumuz iyi çok şükür, babam az önce beni karşısına alıp konuştu, “kızım ben yapıcam düğününüzü her şeyinizi karşılıycam, ama o dakikadan itibaren işler tamamen değişicek. Eşin ailesine tek kuruş dahi yardım etmiycek, kredi falan ödemiycek. Kendi başının çaresine bakıcak annesi. Bu şartla olur, yarın nişanlını çağırıp konuşucam, ben seni göz göre göre böyle bir ateşin içine atamam o aileye seni yedirtmem, hayatını mahvetmelerine izin vermem. Ömür boyu size borç ödetmelerine müsaade etmem” dedi. Ben de kabul ettim. bir de söz verdim babama, eğer nişanlım bu şartını kabul etmezse, senin gözünün önünde nişanı atıcam bu iş biticek dedim. Şimdi o kadar kötü hissediyorum ki kendimi. Birbirimizi çok sevsek de nasıl olucak bu işin sonu, nişanlım nasıl bir tepki vericek, kabul etse bile ilerde bu sorunları aşabilcek miyiz kafamda bir sürü soru var. Napıcağımı bilmiyorum?
Nişanlım ve ailesiyle ilgili kafam çok karışık?