“Kadın dediğin yemek yapmasını bilmeli”, “ yemek yapmayı bilmeyen kadınla evlenmem” gibi cümleleri birçok Türk erkeği tarafından duyarız. Kadınların yemek yapabilmesi bu kadar önemli mi? Yemek yapmayı bilmeyen, ev işlerinden pek anlamayan kadınla evlenilmez mi?
Yemek yapmayı bilmeyen, ev işlerinden anlamayan kadınla evlenilmez mi?
Kendilerine baksınlar, gönlümüzü hoş ruhumuzu genç, bize her fırsatta erkek olduğumuzu hissettirsinler gerisi teferruat derim. En yemek ben yaparım, en temizlik bende var diye kocasını/sevgilisini kapıda elinde paspasla otobüs çarpmış modunda kapıda karşılayıp, ayakkabıları paspasa silmedin diye ateş püsküren, kelimenin tam anlamıyla canavar gibi kadınlar uzak dursun. Gürkan arkadaşın dediği gibi temizliğin, yemeğin hizmet satın alarak 1 çözümü var ama canavarı öğütülmüş dikenli telle beslemek tam 1 hayat törpüsü.
Şunu hiç bir zaman unutma hiç bir şey bilmese bile bir kız iyi bir aile terbiyesi aldıysa , aillesinden gördüğünü iş başa düşünce öylede bir yapıyor ki. Ben çalışıyordum evlenene kadar hamur işi yemek hiç yapmamıştım , sadece sepze yemeği yapabiliyordum , evlenince konu komşuya sorarak telefonla ablama sorarak öğrendim bilmediğimi. Asıl en yapmaz beceremez denen kişiler öyle mükemmel evinin kadını oluyor ki , eşini sevmesi yeterli..
@Aybükem78 dediklerin doğru, ancak evlilik yaşının iki cins için de artık 30 lara çıktığını düşünürsek, yemek yapmayı öğrenmek için gayet geniş bir süre, evlenene kadar yemek öğrenme işini aradan çıkarmalı bence, sonrasında sıkıntılar çıkabiliyor...
Herkes ev ortamında görevini bilmeli. Ev işlerinden anlamayla alakası yok bu işin. Aslan bile yattığı yeri temizler bizler birde bayanız pislik içinde olmak modernlik değildir.
Ayrıca yemek yapmayı bilmesi kendisi için mantıklı. Çünkü bilmezse aç kalır.
yoo pek ala evlenilir. en azından ben öyle düşünüyorum. ben onunla bana yemek yapsın diye evlenmiyorum ki. huzur bulayım diye sevgiyi aşkı doyasıya yaşayayım diye evleniyorum. ayrıca mutfakla aram iyidir o salatayı bile yapsa yeter. aslında ne güzel işte mutfakta da beraberiz.
Valla bence evlenilmez. Kadın dediğin herşeyden önce kocasına eş çocuğuna anne olmalı. Daha sonra çalışır kaznır falan filan ona bişey diyemem ama evlenicekse kadın ve anne olmayı bilmeli. Örfümüz de adetimizde bu yönde avrupai özentilerle bütün geleneğimizi kaybediyoruz zaten buda olsun :)
Bu tamamen şehir efsanesi. Sonuç olarak hiç kimse anne karnında yemek yapmayı öğrenmiyor. Evlendikten sonra da çok güzel yemek yapmayı öğrenebilirler. Artık teknoloji var istediğin yemeğin tarifi yazıyorsun google amcaya karşına çıkıyor. Yapılmadı gereken tek şey malzemeleri tarife göre almak ve yazılanları yapmak. Ondan sonra herkes kendi evinin aşçısı olacak kıvama gelir.
Vallahi dürüst olacağım kız macık gücenmece yok yemek yapmayan kadınla Evlenmem Benimle evlenene kadar öğrenmediyse öğrenmesini bekleyecek halim yok Yemek konusunda ben anneme bile kızarım iki gün aynı yemeği yiyeyim ya da yemek yapmasın devamlı aynı şeyleri olsun Çok fena kızarım
Simdi kiza bagli temel yasam kosullarini da saglayabilmeli kendi yasayabilmesi icin. Misal acken karnini doyuracak kadar biseyler bilmeli veya sonrafan da ogrenip yapacak kadar zeki olmali. Sonucda her kiz bir anne adayidir. Yavrularini ilerde ac birakacak bir anne dusunemiyorum
Kadınlar annesinin karnından karnıyarık misler gibi pilav baklava mantı tarifleri bilerek doğmaz. Zaman içinde ilgisi olma düzeyine göre kendini geliştirir öğrenir. Evlendiğinde bir şey bilmeyen ama sonra azmedip öğrenen çok kişi var. Önemli olan ilgili ve geliştirebilmeye yatkın olması. yoksa niye sırf yemek bilmediği için evlenmemek? Güldürmeyin beni saçmalık,..
Yemek yapmayı bilmemek, ev işinden anlamamak komik geliyor. Yani aklı olan her insan gerekirse araştırıp öğrenir. Sürekli dışarıdan yemek yenmez, eve de temizlikçi tutacak değiliz. Ortaklaşa yaparız ama azmi olsun yeter ki. İnsan öğrenmek adına bir şeyler yapmalı, sevmiyorum bunlarla uğraşmayı derse o üzer.
Biraz şey gibi sorumluluklarını bilen bir erkek kadınlara nasıl çekici gelebiliyorsa yemek yapmasını bilen kadında erkeğe çekici geliyor. En azından benim için böyle. Tabi yemek yapıyormusun diye sormuyorum önceliğim bu değil ama duyunca hoş oluyorum *. *
yoo gayet evlenilir. evlenmekte bir şey yok. evlenene kadar yemek yapmayı bilmediğini sen bile bilmezsin. ama sonrasında o evde sıkıntılar patlak verir. her akşam evde yemek yok. dışarıdan mı söyliceksin yoksa sen mi yapacaksın. kavga sebebi olur bu durum. sonra büyür başka sıkıntılar çıkar. üst üste gelir bunlar. evliliğiniz parçalanır, ya ayrılırsınız ya da öyle sıkıntılı yaşama devam edersiniz. tabi sürekli kafanı kurcalar o da ayrı...
Yemek yapmayı bilmiyor ise çok sıkıntı oluyor. Özellikle erkeklerin %90 ının yemek yapamadığını düşünür isek. Yemek yapmayı bilmeyen bir kadınlar çevremde %100 oranında boşanıyor. Yemek yapmayı bilmeyenle evlenirim ancak öğrenmeme nedenine bağlı, sevmiyor ise yürümez zaten.
yemek yapmasını bilipte ne kadınlar gördük biz , önemli olan yuvasına eşine sahip çıkması sanki siz erkekler dört dörtlüksünüz kadınlar sizin hizmetçiniz değil. ortada bir çocuk varsa erkekte annesi gibi her şeyi yapmak zorundadır, bakamıycaksanızda çocuk yapmıycaksınız yazık günah
Hele ki bir bayan için yemek yapmayı bilmemek, ev işlerinden anlamamak ne demek? Evlenecek yaşa kadar o anne o kız ne yaptı Allah aşkına! Normal şartlarda böyle bir şey olamaz. Toplum, aşamadığı şeylerin tesellisini arıyor sanki.
Hicbir kadınin evlenme yaşına gelene kadar (!) sırf erkekler mutlu olsun diye yemek , temizlik öğrenerek yetistirilmemeli. Kadınlar hizmetçi degil, ha isteyerek yemek yapar o ayrı. Öğrenmek bir zorunluluk değil. Böyle şeylerle uğraşacağınıza bilim ile uğraşsaydınız marsa yerleşmeyi düşünüyor olurduk
@Stardusttt55 Erkek olarak sadece kocası mı olacak bunun? Evine hayatı boyunca binbir türlü erkek gelecek misafir olarak. Temizlik öğrenmesin de evini bok götürsün o zaman. O eve mi alsın misafirlerini. Pis kokan çarşaflarda, yastıklarda yatırsın onları. Pislikten ve bakımsızlıktan adım atacak, oturacak yer bulamasın o insanlar. Yemek mi? Onu da hep dışarıdan söylesin. Para da gani zaten! Özellikle pazar günü ani gelen bir misafire rezil olmayacak kadar yemek çıkaramasın öyle mi? Yani elinden hiç bir şey gelmesin. Meymene mesmene otursun öyle akşama kadar. Ev işleri ona baksın, o da ev işlerine. Mantığınızı seveyim sizin. Kadın, evinin hizmetçisidir. O evde kendisi de oturuyor. Pis evde hastalık da kapar insan. Bakımsız evin durumu psikoloji de bozar.
Ben bilim diyorum, siz başka insanlara rezil olmaktan bahsediyorsunuz. İnsanlar evlerini robotlar aracılığı ile temizliyorlar diyorum siz hizmetçi olmalı kadın diyorsunuz. Evet siz haklisiniz.
@Stardusttt55 Benim dediğimi canının istediği gibi anlayıp, kedinin bacağı 5 diyorsun yani. Robotlarınla mutluluklar dilerim sana. Akşama kadar bomboş otur onlarla. Arada tavla falan da at hee. Bu arada robotların, misafirlerinin, kocanın ve çocuklarının ihtiyaçlarıyla falan ilgileniyordur herhalde. Bir yandan paçanga böreği yaparken, diğer yandan havlu yok mu diye ortada gezinen kayınpederine şifonyerden havlu da çıkarıyordur herhalde. Bak çocuk da akşama elmalı turta istiyor. Son olarak; bu robotlar kocanı mutlu sona ulaştırıyor mu acep? Sana iyi robotlar dilerim. Ha pardon iyi günler diyecektim.
@KimyasıBallı Allah aşkına bu işi bu kadar büyütmeyin sanki uzaya çıkıyorsunuz hiç temizlik yapmayan biri bile eline alır süpürge makinesini süpürür atar bulaşık makinesine yıkar yemek desen aç interneti bak tarifine yani neden cok büyük marifetmiş gibi anlatılıyor ki bu
@KimyasıBallı sonuçta herkes ilk başta yeni öğreniyor kimse annesinin karnında öğrenmiyor yemek tarifine bakarak da gayet de iyi yapılabilir bence büyütülecek birşey degil
@Tülinn589 öyle gözüküyor bende çoğu tarifi deniyorum söylediği gibi yapıyorsun tutmuyor bazen , bazende insan tarife göre göre yapamıyor tarifin dilindende anlamak lazım orasida biraz farklı değişiyor ordada durumlar
@KimyasıBallı bahane falan söylemedim. Eğer ilk yorumunu okusaydın 'zorunluluk değil isterse öğrenebilir kadınlar ' dedim. Siz bir iki kişinin mutluluğu için her gün elinizden geleni yapın, yemek vs. Biz geleceğin 50 yılı için tüm insanlığa fayda sağlayacak ilaçlar, tedaviler, buluşlar bulalım. Ve ben kendimde aşçılık ile ilgileniyorum. Herkese saygı duyuyorum, hayatınızda mutluluklar
amerikada bile önemli bir konu ki bu, türk erkeği diye kısıtlama istersen burada da yemek yapmayı bilmeyen kadına kadın gözü ile bakılmıyor ki :D kadınların kaderi bu :D istersen ıbm in ceo su ol kadınsan eğer o yemek yapılacak :D he o durumda kendin yapmazsın hizmetlin olur aşçın olur vs ama mutlakaki yemek yapabilmen beklenir :)
Özenti olduğumuz yabancılardan bu tarz cümleleri duymamamizin sebebi orada her bireyin hayatı için gerekli olan her şeyi yeteri kadar becerebiliyor olmasıdır. Her erkek kadın yemek yapar. Bizim bunu asmamiz lazım. Üniversite hayatımda gördüm ki çoğu üniversite okuyan erkek evde yemek yapabiliyor ama kizlarda bu oranın daha az olduğunu gozlemledim.
Bir bayanin yemek yapmasini ev isi yapmasini bilmesi. Biz erkeklerin gözünde her zaman yüksek puan almistir.. Cunku bir cok erkek evlenince eşinin yemeklerini yemek ister.. Kebapci Osman Ustadan ya da Dominos pizzacidan degil.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öğrenir öğrenir :) kimse anasının karnında öğrenmedi ya.
Yemek yapmayı bilmeyen kadın olamaz yapmak istemeyen kadın olur çünkü hiç bilmiyorsan elinde en kötü 5 bin tl lik cihaz var ac videoyu ona bakarak yap derler insana onuda yapamayan kadınla evlenilmez zaten
Evlenilmez tabi. Yemek yapamayan, kendi karnını doyuramayan erkekle bile evlenilmez. Hayvanlar bile kendi yiyeceğini başkalarından beklemez kendisi halleder. Insan dedigin yetenekli, becerikli olmalı. Kadınların beceriksiz olmasına şaşılmamalı zaten.
Yemek yapmayı bilmeyen kadın ileride çocuğunu nasıl sağlıklı olarak besleyip büyütebilir? Yemek yapmayı bilmeyen kızlar boş yere evlenme hayalleri kurmasınlar. Evlenseler bile o evlilik yürümez.
Ogrenilir herkes annesinden hamarat dogmuyor cmt pazar yemek ogrenme gunu olur olayin mantigini anlayinca yapar kendi kendine zaten cogu yemek sogan salca biber fix 😀
Yemek yapmayı öğrenmek zor değil. Eşinde bilmiyorsa. Birlikte öğrenirsiniz. Birlikte yemek yaparsınız. Birini salata ya da nohut yapar biriniz örneğin pilav. Yemeği sadece kadın yapar algısını yıkmamız lazım.
hiç birşey yapmıyorsa evlenilmez elbette.. şayet durumun olupta hizmetçi tutacaksan sen bilirsin... ya da bilmiyorum ama öğrenicem beraber yapalım o zamana kadar ona da tamam.. ama gerçekten bişey bilmeyip öğrenmek içinde çaba yoksa evlenilmez...
Çok zenginsem sorun değil. Bir ahçı ve bir ev görevlisi tutarız eve. Bahçemize de bir bahçıvan. Hanım sabah 11 de uyanır kahvaltısını yapar sonra şöförümüzle birlikte doğru alışveriş yapmaya. Yeni elbiseler alsın şöyle.. :) :) :)
Kadın iç işlerinden sorumludur, bütçeyi yönetir, işi bilmeyene de iç işleri verilmez 😊Ayrıca soğan, salça ve yağ üçlüsüne hangi sebzeyi katsan yemek oluyor, buna rağmen yemek yapamayan tüm kızlarımıza selam olsun 😂
Evlenmem diyemem ama öğrenmesini isterim. Kadın dediğin bunları zaten pratik etmeli evlenmeden önce. Hiç bir şey bilmeyen bir kızı iyi annelik yapamaz gözüyle bakarım ve elememe sebep olur. Doğanın kanunu bu.
Yemek bilip bilmemek çok mu önemli ki? Bu zamanda kafaların tutması daha önemli ve zor. Her iki taraf içinde yemek sonradan öğrenilecek kadar kolay. Oysa bir hayatı bir ömür devam ettirebilmek ne mümkün anlaşmadan
Yemek yapmayı öğreniyor erkekler artık böyle sorular bunun sebebini de anlatıyor olabilir. Erkeklerin daha zarif olmaya başladıklarını da yani soru bir çok soru doğuruyor 😊
Bilmemek dünyanın sonu ve kusurluluk hali değil ama bilmesinde büyük yarar ve kolaylık var zira erkeklerin kahir ekseriyeti de bilmediği için yemekleri hep dışarıda mı yiyecekler... :)
Ben kendim herseyi biliyorum.. Her konuda yardim da ederim.. Ancak bilmeme gibi bir durum yok zira bir erkek kendini o alanda yetistiriyor ise kadinda yetistirmelidir..
kadının yemek yapabilmiyor olușu yemek yapmamasindandir. gonlu yapmak istemiyor demekki akli fikri dislarlardadir.. akli fikri disarda olanla insan niye evlensin? o kadin niye evlensin? derdi bir s*k degilse.
Ben yurtta büyüüdüğüm için pek bilmiyordum ama evlendim. şu an yapıyorum yemek. Neredeyse tüm yemekleri internetten öğrendim. İnsanın içinde varsa öğrenir yapar
Her insan ikisini de bilmeli. Eğer ikisini de bilmiyorsa bir kadın, sürekli kendi işini başkasına yaptırmaya alışmış demektir şımarık yetişmiş demektir o yüzden evlenilmez ya da en azından ben evlenmem
Bunları bilmeyen anlamayan kadına nasıl laf söylenmiyorsa o zaman askerlik yapmayan istemeyen ve çalışmak ev geçindirmek istemeyen erkeğe de normal bakmak lazım toplumda hala ikiyüzlülük var.
Ćok zenginseniz hep dışardan ya da yemek sepetinden siparişle yiyecekseniz neden olmasın yemek yapmayan sexy kadınla da evlenilebilir. Ya da erkek mutfak gorevini başarılı bir şekilde üstlenir ksdınina hizmet eder.😎
İnsan aşık oldun yeter ki aşılmıcak engel yok. Yemek yapmasını beklemeyi bırak önce deli gibi sebmesini bekliyorsun. Yemek birlikte de yapılır
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu gibi cümleler erkeklerden çok kadınlardan çıkıyor. Kadın evde oturup ev işini yapmalı, kadın dediğin dizini büküp evde oturur, ev temizlemesini bilmeyen kadından hayır gelmez bla.. bla.. bla.. Boş cümleler bunlar. Evlenmek için de illa yemek yapıyor olmak gerekmiyor.
O dedigin bir süre icin gecerlidir zamanla problem olur çünkü bir yuvanin düzene ihtiyaci vardir bunun icinde kadin ve erkegin bazi sorumluluklarini bilmesi şart bence😊
Zamanla beraber öğreniriz ya benim annem hala bilmiyo aman görmesin xd her gun tavuk atiyo firina soslayip yanina makarna 7gunun 5i böyle diger 2 gun dışardan zaten 😁😁
En İyi Cevaplar