Bir çok insan bu tarz olguların ilişkiyi güçlendireceğine inanır, ancak bana göre bağları esnetir, esneyen bağ ise illaki bir yerden kopar. Peki sizce güçlendirir mi yoksa zayıflatır mı?
Klasik bir deyim vardır; “kısa ayrılıklar, kavgalar aşkı güçlendirir.” diye. Sizce kısa süreli ayrılıklar aşkı güçlendirir mi?
Arkadaşlar ayrılık derken ilişkiyi tamamen bitirmiş sanırım. Ayrı kalma anlamında olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kısa ve küçük kavgalar elbette ilişkinin tuzu biberidir. Ne konuda olduğu ne kadar ileriye gidildiği önemli. İki taraf da dönüşümlü olarak alttan almalıdır tartışmalarda hep tek taraf alttan alıyorsa olmaz. Ayrı kalmalara gelince elbette ki yine nedeni önemli. İş için olur eğitim için olur, ikiniz de birbirinizi sevdiğinizi bilirsiniz ve güvenirsiniz, ayrı kalınır. Hiç ayrı kalmamak da olmaz zaten bir süre sonra sıkılabilirsiniz. Evlendikten sonra bile kişilerin kendi özel kişisel alanları ve zamanları olmalıdır.
Kesinlikle yanlış. Aksine kısa kavgalar ve ayrılıklar en tehlikeli olanlarıdır. Her kavgadan sonra aradaki bağ ve yakınlık bir adım daha kopmaya başlar. Sonra bir bakmışsın ayrılık vakti gelmiş.
Bu kısa ayrılığın süresi ne kadar? Bana göre birkaç günden fazlası zarar. Bensiz yapabiliyorsa, bensiz mutluysa benim varlığımın bir önemi yok demektir. Kısa da olsa ayrılıkları sevmem, araya bir kere soğukluk girdim mi devamı gelir bu ayrılıkların çünkü.
Bir sürü güçlendirdiğini düşünürüz ancak zamanla anlarız ki kısa ayrılıklar aşkı güçlendirmez, zayıflatır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma sebeplerden olan kavgalar uzatıldıkça zedeler elbette ama nasıl kavga ettiğine ve ne kadar süre ayrı kaldığına bağlı. Ben başka ülkede yaşıyorum o Türkiye de geldim 3 gün 4 gün geçti gerçekten özlediğimi farkettim ve aslına bakarsanız sadece bir ilişkiydi ama biz gittikçe bağlanıyoruz birbirimize. Sadece saçmalamamak gerek bu tür şeylerde.
Peki, anladım, sakin. Ben de zaten dedim ki, genel olarak dinlediğim dertler vs kendi tecrübelerim vs açısından, biteceği vardı büyük ihtimal. Başka problemler de eklenmiştir. Sana karşı çıkmak değil amacım aksine destekliyorum cevabını ama dediğim gibi, sadece bir ilişkinin bitmesinde tek etken uzaklık olmaz hani..
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Klasik bir deyim vardır; “kısa ayrılıklar, kavgalar aşkı güçlendirir.” diye. Sizce kısa süreli ayrılıklar aşkı güçlendirir mi?
En İyi Cevaplar