> Çok eşlilik yasal olmuş olsaydı eminim erkeklerin %90' ı en az iki kadınla evlenirdi. > Ancak neden hep bu yönde düşünülür. Bir kadın birden fazla erkekle evlenemezmiydi? > Yoksa bu kadınlar birden fazla erkekle evlenmek için mi çok eşliliği istiyorlar.
Çünkü kadınlar Özeldir. Ha dünyada az da olsa örnekleri var, birkaç eşle yaşayan kadınlar var. Veya bir sürü değişik tercihlerde yaşayanlar falan... bana sorarsan sapıklık.
Ayrıca erkekler için de ikinci eş için gerektiren durumlar var, mesela ilk eşi hastadır. Bu durumda ne kendisine zulmeder, ne eşine, alır başka eş, anlaşmalı yaşar giderler. Çocuğu olmayan eşi olur, yine aynı şekil. Savaş olur, dul birini alır, destek amaçlı... fakir birini alır yine aynı... veya aklına ne gelirse artık... ama temel şartı ilk eşinden onaylı olması... Millet yanlış anlıyor, keyif için ikinci evlilik yapılmaaaazzzzz... Önemli şartlardan biri de budur... şimdi yok o hoca evlendimiş yok şu adam evlenmiş diye örneklerle gelme... yaptığı kendisinin yanlışıdır... ha ilk eşi razıysa ona da birşey diyemeyiz. Erkekler çok eşliliği güllük gülistanlık sanmasın... her iki tarafa da aynı ilgi, aynı masraf falan yani zor işler bunlar... her yiğidin harcı değildir... karşı olanlar da evlenmesin... evlenene de yorum yapmasın... herkesin kendi hayatı, kendi tercihi, kendi hesabı...:))
İyi de, saydığın durumar erkek açısından da mümkün olabilir. Erkek hasta olabilir, doğurtacak yetisi yoktur vs. O zaman da bir erkek daha alabilyor mu? Nerdeeeee. Hayır, eşitlik yoksa ikinci kadın da olamaz, her ne durum yaşanırsa yaşansın. Sen kadınsın, sen yapma bari bunu. O dediğin erkeklerin uydurması.
Kadın hakkını koruduğu için o izin verilmiş zaten. Hasta kadın yalnız kalmasın diye, kocasını bakmakla yükümlü tutmuş. Ha kadın hem hasta hem erkeği evlensin istemiyor o zaman adam zaten evlenemez. Ama kadın erkek hastaysa hiç bir yükümlülük taşımadan keyfine göre boşanabiliyor. Günümüzde hayat şartları değişti o yüzden gündeme gelecek bir konu değil aslında... böyle zor durumlarda kalanlar için geçerli sadece... tekrar söylüyorum kadının rızası varsa evlenebilir, rızası yoksa evlenemez adam...
Sana şöyle söyleyeyim Mesela benim amansız bir hastalığım var, evliyim. Kocam ben izin verirsem ikinci eşi alabilir, ona da bana da ilgisini eksik etmeyecek, maddi olarak sıkıntıya sokmayacak... ama eğer kocam hastaysa hiçbirşekilde düşünmeden boşanma hakkım var, vicdanen bunu yapabiliyorsam... ona bakma gibi bir zorunluluğum yok. Bu iki örnekte de benim hakkım korunmuş oluyor.
ya ben çok kişi ile cinsel birliktelik kısmına kılıf uydurmak için evlilik müessesesinin kullanılmasına karşıyım. Ne yapıyorsan yap delikanlı olacaksın 1) Erkek çok eşli ise kadın da eşit haklara sahip olmalı. Bu sebeple çok eşli olmak isteyenler bence evlenmesin ama arada özgürce takılsın, partner bulsun. Ama eşit şekilde. 2) Çok eşliliği eşit şekilde kabul ederek yapsın ve dini kılıflar bulmasın. Yok savaşmış yok desteklemek içinmiş vs. Türkan Saylan çok eşli değildi, ama birçok insanı destekledi, eğitim verdi, burs verdi. Yardım için öncelikle seks koşulu sunmak yanlış. seks yapacaksan anlaş eşinle delikanlı gibi yapın.
Adam da yalnız kalmasın karşılık olarak kadın da biriyle evlenebilsin aynı anda iki erkekten para gelir daha iyi geçinir ev o zaman Allah Allah ya böyle mal kadınlar oldukça
çok eşlilik yasalar ile engellendiğini mi zannediyorsunuz. sizi haberiniz olmadan eşiniz günü birlik ya da haftalık aylık yıllık kaç kadın ile evleniyor bir bilseniz. bunlara bakarak çok evlilik gayet masum kalıyor
çok eşlilik iki taraf için de saçma bence konuya gelecek olursak erkek tonlarca kadın ister ama kendi karısını da kimseyle paylaşmak istemez bu adaletsizliktir çok eşlilik olacaksa eğer sadece erkeklere değil kadınlara da yasal olmalıdır ki çok eşliliğin yasal olmasını desteklemiyorum gerçi yasal olmasa bile bazı erkek çok eşli :)
Ya siz canım mısınız kocası başka kadınlarla ilgilenieken kadın ilgisiz kalır gayet bulabilir birini daha. Doğada bile dişilerin çoğu tek eşli değil sizin göz yummlarınısla yapıyorlar bunu
Erkek olduğum halde ben bile gereksiz görüyorum böyle bir şeyi. Birçok hayvan bile tek eşliyken insanların çok eşli olması tamamen insanlık dışı bir davranış.
En İyi Cevaplar