Müslüman olmayan ülkelerde de uygulanıyor!
Çok eşlilik resmi olarak (sadece erkekler için) serbest olsa, kimler sevdiği adam için ikinci eş almayı/olmayı kabul eder?
Müslüman olmayan ülkelerde de uygulanıyor!

Esselâmunaleyküm.
Eskiden şartlar bunu gerektirdiği için normal olarak karşılanabilirdi.
Ama şimdiki duruma baktığımızda, insanların evlilik hakkındaki tek düşüncesi bedensel zevklerden ibaret.
Bu durumda evlilikler azaldığı gibi güven ortamı da kalmıyor.
Kime sorsanız, Müslümanlığa hakaret edecektir bunu örnek gösterek.
Oysa Avrupa ülkeleri evlenmeden bunu yapıyor.
Ve ben böyle bir durum olmasını istemezdim.
Mümkün de degil şu an.
#Vesselâm
Bediüzzaman hz. okuyorsan, o çok eşliliği yasal olması gerektiğini söylüyor
Şimdi bu durum mümkün değil abi, insanlar için nasıl ki sınırsız evlilikten 4'e düşmesi bir ilâhi gücün varlığını gerektirdi..
Bunun için de buyuk bir gücün olması gereklidir.
Şayet halkımıza baktığımızda evlilik yok.
4 evlilik nasil olsun ki?
Oncelikle evlere huzur tesis edilmelidir.
O da sünnet ışığında olacaktır.
Mekteblerden kitaplar alındı.
Yerlerine bos kâğıtlar konuldu.
Önce onları yerine koymak gerek. Zihinlere yerleşsin diye.
Zinayı yasaklarsan, suçtur dersen, ağır ve caydırıcı ceza uygularsan..
Evliliği kolaylaştırıp, boşanmayı zorlaştırırsan..
Toplum ahlakı zina gibi bir pislikten büyük ölçüde kurtulur..
Biz şeriat derken bundan bahsediyorduk insanlara.
Oysa sadece kafa kesmek akıllarına geliyor böyle konuşunca.
Bir anneye sorun, evladının hem de tertemiz evlâdının gözler önünde tecavüze uğraması ne acıdır degil mi?
Iste bunu engellemek için önce şeriat lazım.
Sonra telefon ve televizyonu kapatınca fitne de ortadan kalkmış oluyor sonrası ALLÂH Kerîm.
İşte bu soru
@Tesettürlübirkız izah edeyim!
İslam’da belli ağır şartlarda “harama ve günaha girmemek için” ikinci eş veya dörde kadar müsade var.. Bu benim fikrim değil Kuranda açık ayettir..
Şartlar nedir?
Eşiniz sizi cinsel yönden tatmin edemiyor, rahatsızlığı vs problemi var..
Ne yapacak adam? Fuhşiyata mı gitsin?
İkincisi eşi çocuk doğuramıyor ama adamın varlığı var ve miras bırakacak bir evlat lazım.. Bu sebeple alabilir..
Üçüncüsü bir kadın eşini kaybetmiş ve ona bakacak kimse yok, koruyacak da kimsesi yok, akrabası da..
Variyetli bir adamla evlenebilir..(çok düşük bir ihtimal de olsa) gibi gibi
bahsedılen ızın verılse dahı bunu basarabılecek tek bır erkek yok bu ulkede kımse kendını kandırmasın.. oyle sartları varkı adamın dudagı ucuklar! adam olup bı karının bokunu yedıkte ıkıncısı ucuncusu kaldı..
Paçası yiyen varsa buyursun işte 😏
👏👏👏
Dinde caiz evet. Ama kültürümüze ve yaşam şartlarımıza göre ters. Ve hayalini kurmak bile mide bulandırıcı.
Allah’ın helal kıldığını sen mide bulandırıcı olarak mı tanımlıyorsun?
Bilmeyene öğretme şeklin çok asabice ✋
Dinimizde caiz kılınmış, farz değil. O nedenle benim için evet mide bulandırıcı tabiri yadırganmamalı. Sana ters ise bu tabir, bırak bu da benim yanlılım olsun. Saygı duyarım caiz diye ama uygulamam farz değil diye.
İnsanları yaratan ve benzerlerini yaratmaya Muktedir olan, Kanunlarını koyamaz mı?
Uygulamanı söylemedim zaten..
Tabirin çok yanlıştı
Hiddet ve asabiyetle hizmet edemezsin.
Saygılar...
Hizmet metodum bu değil.. :)
Nabız yoklayıcı bir soruydu
Yok öyle bir dünya. Kimse vazgeçilmez değildir. Tek celsede boşarım.
Tamam 😅
Yine insanların İslama fobisini artıracak bir soru ve yine siz.
Böyle devam edin.
Bunda benim bir kabahatim yok..
Dinde bu var mı? Var.. Örnek verdim sadece..
Nabız ölçtüm.. Aşağıda da savundum..
Ben anlattığımdan sorumluyum anladıklarından değil
Dinde bu sadece belli durumlarda vardır.
Her doğruyu her yerde söylemek de patavatsızlıktır.
Haddinizi aşmayın!
Patavatsızlığı da dini de sizden öğrenecek değilim!
Birinden öğrenin de benden olmasa da olur.
Hayırdır din sizin tekelinizde sanki?
Sorum İslamla alakalı değildi oysa, müslüman olmayan ülkelerde de olan bir meseleyi kendi toplumuma soramaz mıyım?
Mütedeyyin biriyim diye dine zarar mı vermiş oldum? Bunu sıradan bir vatandaş da sorabilir.. İslam’a zarar mı vermiş oluyor?
Azıcık tartarak görüş yapın.. Mihenge vurarak konuşun..
Açıklamada İslamda caiz olduğunu belirtip görsele de Müslüman bir aile fotoğrafı koymuşsunuz.
İslam ile ilgili olmadığına 5 yaşındaki çocuk bile inanmaz o dakikadan sonra.
İslam’a bunlar zarar vermez..
O kadar ucuz mu İslam?
Siz merak etmeyin gerektiğinde İslamı burda gayet iyi savunduğum zamanlar oldu..
Dilsiz şeytan değiliz hamdolsun..
Ben ne diyoruuum siz ne diyorsunuz.
Onu diyorum ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz..
Cevap
12Cevap
Bekar erkekler dinde farklı helal yolları var bilmenize fayda var erkek cok eslilik alir kadin alamaz cariye ile ilgili olarak bahsetcem cariye başka ülkeden gelmis kiz bekar, boşanmış, eşi ölmuş olan şartı ile o kızı nikah kiymadan isterse zorla sahiplenip ve istediği kadar yüzlerce kendine cariye kiz edinebilir sınır yok cariyelerle seks yapıp ilişkiye girebilir diğer cariye kızlar kiskanirsa bu durumda sizi ilgilendirmez deyip ilişkiye devam edebilir böyle yöntemleri deneyin cariye kiz Müslüman veya değilse ilişkiye devam edebilir cariye kızı harcayabilir erkek kardeşler erkek çocukları kiz kardes erkek cocuklari babalarıniz dahil sınırlı olmak şartıyla toplanip cariye kızı zorla tecavüz edebilirler buraya kadar helaldir bunun dışında başka erkek girmemeli cariye kiz kaç yaşında olursa olsun farketmez
Ayetler
İçinizde hür mü’min kadınlarla evlenecek servet ve imkânı bulunmayanları, sahibi olduğunuz mü’min cariyelerle evlendirin. Allah sizi imanlarınızla değerlendirir ve her birinizin imanının keyfiyet ve derecesini çok iyi bilir. Hür olsun, câriye olsun hepiniz aynı kökten birer insan; mü’minler olarak da aynı dinin ve aynı toplumun mensuplarısınız. O halde câriyeleri, iffetli yaşamaları, açıkça veya gizli dostlar tutarak zinâ etmemeleri şartıyla ve sahiplerinin de izniyle nikâhlayın. Mehirlerini de dinin ve örfün gereklerini dikkate alarak güzelce verin. Evlendikten sonra zinâ ederlerse onların cezası hür kadınların cezasının yarısıdır. Câriyelerle evlenme izni, içinizden kötü yola düşmekten korkanlar içindir. Ancak sabredip onlarla evlenmemeniz sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babanıza iyilikte bulunun. Akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolda kalmışlara, elinizin altında bulunan köle, câriye, hizmetçi ve işçilere iyilik yapın. Çünkü Allah, kendini beğenen ve çokça övünüp duran kimseleri kesinlikle sevmez
Bakara Suresi, 221. ayet: Müşrik kadınları, iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir cariye, -hoşunuza gitse de- müşrik bir kadından daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de iman edinceye kadar nikahlamayın; iman eden bir köle, -hoşunuza gitse de- müşrik bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar, ateşe çağırırlar, Allah ise Kendi izniyle cennete ve mağfirete çağırır. O, insanlara ayetlerini açıklar. Umulur ki öğüt alıp-düşünürler.
Nisa Suresi, 3. ayet: Eğer yetim (kız) lar konusunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu, sapmamanıza daha yakındır.
Nur Suresi, 32. ayet: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, Kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi) dir, bilendir.
Nur Suresi, 33. ayet: Nikah (imkanı) bulamayanlar, Allah onları Kendi fazlından zenginleştirinceye kadar iffetli davransınlar. Sağ ellerinizin malik olduğu (köle ve cariyelerden) mükatebe isteyenlere -eğer onlarda bir hayır görüyorsanız- mükatebe yapın. Ve Allah'ın size verdiği malından onlara verin. Dünya hayatının geçici metaını elde etmek için -ırzlarını korumak istiyorlarsa- cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları (fuhşa) zorlarsa, şüphesiz, onların (fuhşa) zorlanmalarından sonra Allah (onları) bağışlayandır, esirgeyendir.
Nur Suresi, 58. ayet: Ey iman edenler, sağ ellerinizin malik olduğu ile sizden olup da henüz erginlik çağına ermemiş olan (çocuk) lar, (odalarınıza girmek için şu) üç vakitte izin istesinler: Sabah namazından önce, öğleyin üstünüzü çıkardığınız vakit ve yatsı namazından sonra. (Bu) Üçü sizin için mahrem (vakitleri) dir. Bunların dışında size de, onlara da bir sakınca yoktur; onlar yanınızda dolaşabilirler, birbirinizin yanında olabilirsiniz. İşte Allah, size ayetleri böyle açıklamaktadır. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ahzab Suresi, 50. ayet: Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri) nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
Ahzab Suresi, 52. ayet: Bundan sonra (başka) kadınlar ve bunları başka eşlerle değiştirmek -güzellikleri senin hoşuna gitse bile- sana helal olmaz; ancak sağ elinin malik olduğu (cariyeler) başka. Allah herşeyi gözetleyip denetleyendir.
Ahzab Suresi, 55. ayet: Onlar için babaları, oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) hakkında bir sakınca yoktur. (Ey Müslüman kadınlar) Allah'tan sakının. Şüphesiz Allah, herşeye şahid olandır.
Mearic Suresi, 30. ayet: Ancak kendi eşleri ya da sağ ellerinin malik olduğu başka; çünkü onlar (bunlardan dolayı) kınanmazlar.
Çok eşlilik diye bir şey yok kardeşim. Ha dicen peygam ber evlendi peygamber a. s. kaç tane eşi var ve bunları zifaf için almadı her bir eşini almasındaki hüküm ve gaye allah katından indirildi hz. Ebubekirin blue ermemiş kızını aişe annemizide nikâhladı amaç ve gaye kadınlara ait konuların daha hızlı yayilmasiydi. Hz hatice annemizi 40 yaşında iken kendisi daha gencecik di. Daha bir çok örnekleri vardır hz ibrahim ve hz sare , ve cariyesi olan hz hacer annemiz de şimdi burda bunları anlatmaya kalksak vakit yetmez ama yanlış düşünmeye teşvik edecek ortamı gerecek şeylerden uzak duralim
Esim ikinci es almaya kalkiyorsa demek ki saglam para kendisinde. Islamin verdigi hakka karsi cikacak degilim tabi ki de. Isterse alabilir. Ama boyle bir durumda artik o sevdigim adam olamaz kusura bakmasin. O saatten sonra onu sadece "cuzdan" olarak gorurum.
Bu çok farklı algılanmış bence herhangi bir ünlünün 2. karısı olmak için sıraya girecek birçok kadın var, zaten hale hazırda 2. karısı olmuş kadınlarda var. İş resmiyete kalmış
Evet.. Biraz da bunun için sordum
Müslümanım kimsenin 2. 3. eşi olamam. Şu an bile kimsenin 1. eşi olmaya çalışmıyorum sen düşün.
😄😄
Islami seyler umrumda degil. Boyle birsey olsada bu hakkimi kullanmam. Eger baska bir kadin olursa bu ilk kadini sevmedigim anlamina gelir bu kadar basit.
Çok meraklısınız 2 3 kadın almaya dindarlık 2 3 kadın almayla olmaz. İbadet edin nefsinizi terbiye edin.
İzahını yaptım! Saçma sapan düşüncelerini bana yapıştıramazın!
Saçma düşünen sensin izahını da yapmadın dinde izin var diye yapmak zorunda mısın? Hıyar bunun şartları var
9 yaşında adet olan la da evlen o zaman
@Tesettürlübirkız izah edeyim!
İslam’da belli ağır şartlarda “harama ve günaha girmemek için” ikinci eş veya dörde kadar müsade var.. Bu benim fikrim değil Kuranda açık ayettir..
Şartlar nedir?
Eşiniz sizi cinsel yönden tatmin edemiyor, rahatsızlığı vs problemi var..
Ne yapacak adam? Fuhşiyata mı gitsin?
İkincisi eşi çocuk doğuramıyor ama adamın varlığı var ve miras bırakacak bir evlat lazım.. Bu sebeple alabilir..
Üçüncüsü bir kadın eşini kaybetmiş ve ona bakacak kimse yok, koruyacak da kimsesi yok, akrabası da..
Variyetli bir adamla evlenebilir..(çok düşük bir ihtimal de olsa) gibi gibi
Bunları biliyorum ama çok eşliliği sevmiyorum sizin canınıza minnet bu durum
4 kadınla evleniyosan evlen saygı filan duymuyorum
9 yaşında adet olan kızını da evlendirebilirsin o zaman bu düşüncene göre
Ablacım sinirini benden niye çıkarıyorsun? Ben de tek eşlilikten yanayım..
Sadece islamın buna müsade ettiğini söyledim çoklu evlenicem demedim..
Daha birini bulamadık sen kuma diyosun 😅😅
İlk eşine de bu görüşünü o zaman kabul etmiyorsa kafir de
Kafir mi deyim niye?
Burdakilere öyle diyorsun ilk eşine kuma getireceğini söyle
Getirmiycem niye getireyim? Daha evlenmedim bile
Senin canın mı sıkılıyor oruç oruç bana mı sardın?
Sana göre başına böyle bir şey gelen kadın boşanamaz da
Bu olayı çok seviyorsun
Engelliycem bak uzatırsan saçmalıyorsun!
Karın kısır olursa ne yaparsın?
Sence ne yapmamı önerirsin?
Varlık sahibi biriyim mesela şirketlerim varlıklarım var..
Zenginin yapmaya hakkı var fakirin yok
İkinci kadına bakabilecekse, ikisine de haksızlık yapmayacaksa o da alsın
Neden bu kadar heveslisiniz ben kısırım Kocam evlensin mi yani? Ona da dedim boşan diye boşamadı. Boşanmak varken veya evlatlık niye 2. Kadın
Boşarsa seni başka kim alacak bir..
İkincisi bunun için kadın boşanmaz ki senin suçun kabahatin mi var?
Ama diyelim çocuk çok önemli değil, yani miras bırakmalık durum yok o zaman çocuk yapmak için de ikinci hanıma gerek yok..
Evlat edinmek İslamda caiz değil çünkü öz evladın olmadığı için miras bırakamaz..
Neden beni kimse almaz ilk kadını kimse beğenmiyor da 2. ciyi herkes mi beğeniyor acıdığı için boşanmıyor çok saçma mirasa ne alakası var hem kumalı kadın olmaktansa dul olmak daha iyi
Tamam ablacım sen öyle yap..
@MütefekkirSeyyah_bunlara laf anlatmaktansa deveye hendek atlatmayi tercih ederim zira okudugunu farkli yerlere cekip beyazi kara diye gosterecek currete sahipler
ikinciyi de her an alabilir diye hiç evlenmem. onları benimle aldatsın.
😅😅
bu gözler bir kadına ait olacak başkasında gözüm olmaz
Erkek eğer gerekli şartlara sahipse evlenebilir bunda hiç bir sakınca yok. Kur an ile sabit, müslüman olan hiç bir kadın veya erkek buna karşı çıkamaz. Yok araplara inmişti yok bunlar 1000 yıl önce uygulanabilirdi diyenler gitsin önce inancını bir sorgulasın. Kuranda yazıyor diyorum üstüne söz söylenebilir mi? haaa sen evlenmezsin buna karışan yok zaten
öyle bir şey olursa sen yalnız kalırsın. kabul etmezdim
Beceripte bir tanesini alamadık daha, birbirinden haberdar iki tane karıya hayatta güvenmem 😂
İkinci eş almam
ikinci eş olacak kadına da şüpheyle bakarım
Millet islami hassasiyeti olan birini bulamıyor hocam. Kaldi ki birden fazlasi..
Biz kültürümüze ters zaten.
Önce bir kadını mutlu etsinler üzmeden sevsinler hoş tutsunlar fare giremediği deliğe kabak bağlayıp girer gibi başka birini düşünmesinler.
ben etmem sacmalık iyiki de musluman degilim
Bunun müslümanlıkla alakası yok..
Resmi olarak ülkede onaylanır ve kocan bunu isterse?
Tamam bunu demen yeterli..
Ama müslüman olmayan ülkelerde de var
Unutmamalısınız ki İslâmiyet kadınların köle olarak alınıp satıldığı ve kız çocukların diri diri gömüldüğü cahiliye devrinde gelmiştir.
@Oletha Beğendiğin ve hatta örnek gösterdiğin ülkelere göz atabilirsin.
Ben kimseyi inandırmak durumunda değilim
Dil söyler kalp inanır.
Göz de inkâr eder.
Nasıl bir soru bu böyle?
Gayet nabız yoklayıcı bir soru
Böyle bir konu nabız yollamaya bile açık olmamalı. Türkler her zaman tek eşli olan bir millet. Araplar bizi ilgilendirmez bizim milletimize ters.
İslâm Tum insanlığa inmiştir.
Dinden önce toplumun kendine özgü değerleri var dimi? Türkler cooook eski zamanlardan beri kadınlara değer verir. Araplar değer vermediği için zaten onlara inmiş Kur'an. Dini yaşamak başka bize ters olan kadını aşağılayan bir şeyi din adı altında kanunlaştırmak başka. Her şeyden önce biz şeriat hukuku ile yönetilmiyoruz kendi anayasamız var laik bir anayasa.
O laik anayasanız fühşiyata karşı bir şey yapamıyor ama? Aldatılan kadınlar niye var?
Zina toplumda niye yaygın?
Laik yasanız çok eşliliği kabul etmiyor ama fuhşiyatla erkekleri çok karıları oluyor?
Türkler'in İslâm'dan uzaklaşıp ne duruma geldiğini görmeyen yok.
Araplara indi diyorsun.
Sen indirilirken şahit mi oldun?
Bense tüm insanlığa inmiştir diyorum.
Ve aşağılamak mı?
Sen neyden bahsediyorsun?
Peygamberimiz aleyhissalâtu vesselâm'ın sünneti böyle miydi?
Kadınları Aşağılayan biri.. Kızı eve geldiğinde ayağa kalkıp ona buyur eder mi?
Öncelikle İslâm'ı tanıyın lütfen.
Bunun önüne geçilemez. Anayasa belirli suçlarda cezai yaptırım uygular. Aldatmak karaktersizlik ama yasal bir suç değil. Aldatılan ve boşanan kadın tazminat alabilir ama bir insanı aldattı diye hapse atmalarını beklemiyorsun dimi? Senin bahsettiğin şey bunu yasal kılmak bunu erkeğe hak olarak vermek ve bu kabul edilebilir bir şey değil.
Türkler İslam'dan önce de tek eşliydi. Bir erkeğe birden fazla kadınla evlenme hakkı vermek tabi ki aşağılamak. Bunun nesi kabul edilebilir ya saçmalama istersen.
Eğer evlilikle bunu çözersen, hem eşini aldatmamış olursun hem de diğer kişiye sosyal hak tanımış olursun.. O da insan sonuçta.. Bu iki kişi arasında da adil ve adaletli olmak zorunda olduğun gibi, ikinci eşten olan çocukların da sosyal güvencesini sağladığın gibi toplum içinde de başlarının dik yürümesini sağlarsın..
Ama o sizin saçma sapan yasalarınız, ikinci durumda olmak zorunda kalan kadınlara dünyayı Cehenneme çeviriyor!
Sözde kadını savunuyorsunuz! Pysa en büyük düşmanları sizsiniz!
Hiçbir kadın bir erkeğin ikinci eşi olmayı hak etmez. Bunu kabul eden kadınlar için hiç de üzülecek değilim kusura bakmasınlar. Evli erkeklerle bir şey yaşamadan önce düşüneceklerdi onu. Ayrıca kadınlar erkeklere muhtaç değil kendi ayakları üstünde durma yetisine sahip yine beğenmediğiniz canım Atamın uygulamaya koyduğu medeni kanun sayesinde.
Avrupa’da da atanın yasaları mı var? Orda da aldatma oluyor?
Daha dibinde ya daha dibinde!
Suriyeli, kocalarını savaşta kaybetmiş kadınlar, çoluk çocuğuyla ortada kalmış kadınlar var.. Bunlar kadın sıfatına girmiyor mu?
Geçimi sağlamak için kötü yola düşmekten başka çareleri kalmıyor! Dil bilmiyorlar her işi yapamıyorlar.. Sanayiye gitse tacize tecavüze uğruyor! Hiçbir sosyal güvencesi yok!
Hadi atan çözsün bunu! Hadi!
Oysa bu durumdaki kadınlara zengin adamlar yuva verse, helalinden nikahına alsa kötü mü olur! O kadının da ihtiyacı giderilir hem çoluğu çocuğu güvencede olur.. Hem kendisi de güvende olur..
Koskoca feminizm bunu düşünemiyor işte! Çünkü keyfi gıcırında olan kadınlar için geçerli.. Sen de o coğrafyada doğmuş olabilir, bu ülkeye kaçmış olabilirdin.. o kadın sen olabilirdin!
Nerde vicdanınız? Nerde!
Atatürk yaşamadı dimi işgali? O görmedi bu hayatı. Medeni kanun denen bir şey var. Bir kadına yardımcı olmayı istiyorlarsa onu nikahlarına almaları şart mı? Yardımcı olmak isteyen herkes yardımı muhtaç kişilere kadın erkek fark etmeksizin maddi manevi yardımcı olabilir. Nikahına almak niye? Amaç yardım değil çünkü sendeki. Peygamberimiz zamanında bunun yolu nikah olabilir ama şu an böyle bir zorunluluk yok. İsteyen istediği kişiye çoluğu çocuğu ile kalabileceği bir ev tutsun onlara belirli bir miktar yardım yapsın her ay olsun bitsin yani.
Senin zihniyetine yazık..
Nikah sadece yatak odası mı?
Sosyal güvence diyorum sosyal hak!
Bu kişi filanca kişinin eşidir..
Eşiyle lüks restoranlarda vakit geçirebilir..
ilk eşiyle ne yapıyorsa hepsi..
Devlet dairelerinde işi o soy adıyla iş görür..
Tc vatandaşlığına hak kazanır.. Hürriyet kazanır..
Senin dediğin gibi olursa, bir gün bakar iki gün bakar sonra unutur.. Çoluk çocuk? Gene ziyan..
Siz bu kasarsınız işte! Hani kadın hakkı özgürlüğü? Dar düşünceler dar görüşler!
Kanunu da koydun ne güzel. Olsun bitsin!
Bak sünnet budur iste,
Kadına siz mi deger veriyorsunuz İslâm' mı?
Yine Ebu Hüreyre (Allah Ondan razı olsun)’dan bildirildiğine göre
Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: “Dul kadınlarla muhtaç ve
yoksulların işlerine yardım eden kimse Allah yolunda cihad eden gibi sevap
kazanır.”
Ravi: “O kimse bıkmadan gece ibadet eden iftar etmeden gündüzleri oruç
tutan kimse gibidir, buyurduklarını zannediyorum.” Diyor.
Siz İslâm'ın ne olduğunu öğrenmeden iftira ve zanda bulunuyorsunuz.
Hangi insanoğlu Tum insanlığı değiştirmeye güç yetirebilir mi?
Ama Peygamber aleyhissalâtu vesselâm, dünyaya yeni düzen kurdu...
Medeniyet te nedir ne değildir, Kurân'dan öğrenebilirsin.
Dar düşünce öyle mi? Bir kadına ikinci eş olmayı reva görüyorsun ve dar görüş diyorsun? Amacı gerçekten o kadına yardım etmekse o kişinin sonsuza kadar yardımcı olur. Ona her kadın gibi giyinecek gezecek maddi imkanı da verir. Çalışması için ona destek olur vatandaşlık için nikah değil de başka yolları dener. Nikah gerçekten kabul edilir değil. Ama yatağına girmeyecek bir kadın için bunu niye yapayım diyorsun kendi kendine bunu adım gibi biliyorum. Dar görüşlü olan da kadına saygısı olmayan da sensin hiç kusura bakma. Kadın erkek eşitliği savunan biri olsaydın keşke ama değilsin. İyi ki senin gibiler azınlıkta.
Sizi mantıklı düşünmeye davet ediyorum ama ne yazık ki karşımdaki kişilerin düşünce yapısı beni sadece sinir ediyor.
Bil ki kadınlara Peygamber aleyhissalâtu vesselâm kadar değer veren bir insan yoktur.
Sen bu asırda debelenip duruyorsun sadece.
Sen eşitliğin ne olduğunu da bilmiyorsun.
Kadın ve erkek kelimesi bile farklı.
Oysa iki cinsi bir yapan da sizin sisteminiz
Eş cinselliği getiren de..
Kadın erkek eşittir.
Ama ikisi de ayni özelliklere sahip değildir.
Atan bunun farkında olmadığı icin ikisine de aynı yükü yükledi. Medeni kanunu süslü olarak İsviçre'den aldı. Oysa biz Türkiye'yiz degil mi?
İslâm'dan sonra gelen lâiklik insanları zinaya ve boşanmalara sürükledi. Cinayetler arttığı gibi güven ortamı da kalmadı.
Hadi bunu da engelleyin
Kadınları cok savunuyorum diyen ulkede en cok ta kadına şiddet olmasi ne kadar içler acısı.
Oysa İslâmiyette bu yoktu.
İslâm gitti nur da gitti.
Artık düzeltecek te yoktur..
Sen kendini o kadın yerine koymuyorsun..
Tepeden bakıyorsun tepeden..
Ben sosyal hak verilsin diyorum, sen hala yardım diyorsun..
Siz hiç haber okumuyorsunuz heralde..
Evet, cinsellik de bir ihtiyaç.. Ama bu sadece erkeğin ihtiyacı değil.. O kadının da ihtiyacı.. Bununla alakalı onlarca makale var.. Kadınlar, toplum baskısı yüzünden bunu dile getiremiyor..
Şehit evlatlarımızın hanımları da var..
Daha çok genç yaştalar..
Daldan düşenin halinden anlamanız için sizin ağaçtan düşmeniz lazım!!
Cinsellik tabi ki o kadınlar için de ihtiyaç ama o kadınlar tek eşliliği hak ediyor. O kadınlar gerçek bir aileyi hak ediyor senin kafa yapın bu değil. Bekar kişiler evlenebilir ve mutlu olabilir o kadınlarla. Ama erkeğin tek bir eşi olmak zorunda. Bunu siz ne derseniz deyin değiştiremezsiniz.
Bakın!
Ben sadece çok eşliliği serbest olmasından yanayım.. Ki böyle durumlarda sorun yaşanmasın..
Ama İslam’ında tavsiye ettiği tek eşliliktir zaten.. Çok eşlilik, beraberinde ağır şartlar getirir.. Ama yasak olması manasız..
Toplumdan zinayı aldatmaları anca böyle minimize edersiniz
Serbest olursa yaşanacak olumsuzluklar ne olacak? Ne zannediyorsunuz ya? Zina önüne geçecekmiş? Zina yapan adam eşine saygısı olmayan adam iki eşi olunca ikisini de el üstünde mi tutacak? Daha çok ezecek. Bu kanunlar geldiyse bir nedeni var dimi? Kadını böyle koruyamaz kimse. Kadın ona destek olunarak korunur, ona istediği hayat sunularak korunur. Hiçbir kadın iki üç eşli bir adamın eşi olmaktan mutlu olmaz. A bak önceden yasal değildi metrestim şimdi resmi esiyim ne güzel demez ki zaten tekrar söylüyorum zina yapan bir kadına hak verilmemeli. Bir adam evliyken onunla bir şeyler yaşıyorsa o kişi cezasını da çeker kusura bakmasın. Devlet her zaman nikahlı eşinin yanında olur çünkü mağdur olan odur
Yok vazgeçtim köhne zihniyetinize muassır medeniyet seviyesini idrak ettiremem..
Kendi zihniyetiniz ile karıştırıyor olmaktasınız bence. Size de iyi geceler çok bile konuştum anlamayacağınızı bile bile.
@Sedaella çok şükür zeki biri çıktı
Çok eşlilikten bahsediyorum aradaki farkı anlayamıyorsanız bence hiç konuşmayın bile. Metres olmayı hak etmeyen insan metres olmayı seçmez. Evli adamlardan uzak durur.
Zeka seviyesine hayran kaldım gerçekten de
@Sedaella
Bak kadınlar için inmiş bir sure...
Nisa suresi 119. Ayet,
Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım, ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler" dedi. Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur.
Siz Allâh'ın dinini değiştirmeye çalışın.
Hakk gün gelecek ve ona döndürüleceğiz..
Kadınları koruyan sizin kanunlar mıdır?
Allâh'ın kanunları mı!
@Sedaella kusura bakmayın size söylemiş gibi oldum.
Benim ahlakımı sorgulayacak kadar ahlaklı olsaydınız eğer metres olmayı kabul ederim yazmazdınız. İnanın sizi şu kadarcık ciddiye almıyorum çünkü zeka seviyenizi belli ediyor gerçekten yazdıklarınız yazık
Metres plmak yerine nikahlı eşi olurum dedi
Okuduğunu mu anlamıyorsun
@Minniemouse_hanimefendi benim zekama soz edecek en son kisi bile olamazsiniz ya gerizekalisiniz ya da okudugunuzu anlamayacak kadar kıt beyinlisiniz bakin bakalim nerde demisim metres olmayi kabul ediyorum diye metres olmaktansa nikahli es olmayi kabul ederim dedim siz nikaha karsisiniz ben degil buyrun o zaman size hayirli metreslikler😂
Metres olmasın dememe karşılık bunu söylüyor. Metres olan kişiyi savunuyor. Ben okuduğumu anlıyorum gayet de. Sizin bence düşünme yetilerinizde sorun var. Bir daha hiçbirinize cevap vermeyeceğim. Zihnimi sizin düşünce tarzınızla kirlettiğim yeter de artar bile.
Allah'ım susayim diyorum susamiyorum ben o zekaya sahibim de sizin bu zekanız beni gerçekten çileden çıkarıyor. Bir insan bu kadar olamaz ya gerçekten olamaz yazmayın ya Allah aşkına yazmayın. Siz nasıl insanlarımız? İsterseniz iq testi yapsınlar hepimize. Siz kimsiniz ya bana canım diyebiliyorsunuz? Kimsiniz? Ne sanıyorsunuz kendinizi?
Tamam sakin..
Gidebilirsin..
Kimse bişey demiyor sana
Demiyor dimi? 3 kişi bir oldunuz üstüme geldiniz? Sonunda da canım dediniz. Sakinmiş. Bir daha asla muhatap olmayin hiçbir yerde benimle. Yazık gerçekten yazık
Memnuniyetle..
:) Allâh'ın kanunlarını kaldırmaya çalışan, ALLÂH diye yakarıyor...
Abla,
Artık neyi savunman gerektiğini seç!
Senin savunduğun ölümlü şahsiyetlerin hiçbiri ne Peygamber'in aleyhissalâtu vesselâm medeniyetini geçmeye guc yetirir.. Ne de dini kaldırmaya!
#Selâmetle
Derdim dini kaldırmak çünkü benim dimi? Saçmalamayın yeter
Senin yargıladığın tek şey İslâmiyet.
4 kişi ile evliliğin faydasını biz peygamberimiz'de aleyhissalâtu vesselâm gördük.
Siz ise bunu kabul etmiyor üstüne hükümler koyuyorsunuz.
Onemi yok.
Sizin dininiz size benim dinim bana Selâmetle kalın.
müslümanlığın ne kadar saçma olduğunun bir kanıtı daha... ASLA ASLA ASLA!
Okuduğunuzu anlamıyor musunuz?
İslam bir örnek.. Müslüman olmayan ülkelerde de var bu!
Insanlar sahiden kabına bağlanmış. Mercekleri 100 metre ötesine ulaşmıyor!
nedir bu çok eşlilik? kurana göre savaş ya da zorluk durumlarında erkeğin birden fazla kadını koruma altına alması. peki bizim gibi güçlü kadınların buna ihtiyacı var mı? elbette hayır. çok eşliliğin sizin deIi saçması dininize göre dahi günümüzde yeri yokken kalkmış sorusunu soruyorsunuz. ahahha yazık!
Güç mü?
ALLÂH insanları bireysel yaratmamıştır.
Tohumlar da aynı toprakta filizlenirler.
Ancak hiçbiri aynı meyveyi vermezler.
Görünen o ki bir âyeti daha unutmuşuz.
#Hucurât Suresi 13. Ayet
Ey insanlar, şüphe yok ki biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve sizi, aşiretler ve kabileler haline getirdik tanışın diye; şüphe yok ki Allah katında sevabı en çok ve derecesi en yüce olanınız, en fazla çekineninizdir; şüphe yok ki Allah, her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.
@Hak_Din_İslâm dedi muhammed ve hadi ebubekir, güzel paragraf oldu, bunu da hikayeye ekleyelim dedi...
@Hak_Din_İslâm kardeş bunlar gibi alaycı adamlara uzun uzun izah etmek abesle iştigal hem israf-ı kelam..
Kestirip at
ALLÂH razı olsun.
Kulak var, süzgeç yok.
Kalp mühürlüyse hidayete erdirecek birini bulamazsın..
siz birey bile değilsiniz ne diye tartışmaya giriyorsunuz? oturun rahlelerinize ve koyunluğunuzu yapın.
Bu devirde saçmalik olarak görürüm
Resmi olsa daha net olurdu şimdi gizli çok eşlilik var kimse ona bir şey yazmıyor.
Çok eşli olmak istemem.
böyle saçmalık olamaz
Aslaa kabul etmem edenler de maldır
Ben istemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar