"Erkekler kendilerini yorgun hissetikleri için, kadınlar ise meraktan evlenirler. İkisi de hayal kırıklığına uğrar" diyor ünlü İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde. Sizce bu konuda haklı mı? Erkekler kendilerini yorgun hissetikleri için, kadınlar ise meraktan mı evlenirler?
"Erkekler kendilerini yorgun hissetikleri için, kadınlar ise meraktan evlenirler" diyen Oscar Wilde haklı mı?
Sadece yorgun hissettikleri için, yalnızlık ağır geldiği için, hastalanınca anne şefkatinden uzak kalıp bir çorba yapanları dahi olmadığı için. Eve her zaman anahtarlarıyla girmekten sıkıldıkları için. Kapıyı sıcak gülümsemesiyle açıcak gözlerine bütün sevgisiyle bakacak, kendini ona ait hissedecek birilerine ihtiyaç duydukları için. Tabi bu pek çok erkek bu fikirden ziyade cinsel emellerini gerçekleştirmek için evleniyor. Ben bana göre olanı yazdım. Kadınları bilemiyorum.
Yorgun derken yani artik o kizdan o kiza atlamanin zevkini almis daha dogrusu bikmis ve ciddi iliski arayip birtane olsun son olsun dedikleri icin evlenirler ki bu gayet dogru bir tespit. Cogu erkek 50+ sevgiliden sonra 30 lu yaslarinda evlenmeyi dusunuyor mesela.
Kadinlarin merakida yani herkes evleniyor bende evleneyim bakalim nolacak demesidir.
Kadınların duyguları yokmuş gibi aşığılamış bu sözüyle. Hem merak edilen şey neymiş onuda bir sorsaydık kendine , evlenmeden giderilemiyormuymuş o merak..
Mantıken doğru olabilir ama tümleştirmek bunu herkese mal etmek doğru değil bence. Çünkü insanoğlu hayal kurmak için vardır dünyada ve bu hayalleri bir başkasının hayalleriyle birleştirmek kadar güzel ne olabilir ki. Oscar wilde kısmen doğru söylemiş olsa da ozaman aşk sevgi ve diğer tüm bağlayıcı duyguları hiçleştirmiş olur. Renkli geceler.
Erkekte yaş ilerleyince evleneyim hem ev işlerini yapar hem çocuk yaparız değişiklik olur hem de yiyişiriz rahatça diye düşünce olabilir lakin genç bir erkekte bu tür yorgunluk olmaz. Kendisi genç yaşta evlenmemiş belli ki. Kadınları bilemem. Onlar da sevdiği için, kendi ailesini kurmak için falan evlenir sanırım. Hayal kırıklığı olayı ise uygun insanla evlenememek ile alakalıdır bence.
İnsanın sevdiği ile bir ömür geçirmek istemesi ne zaman merak oldu? Meraklı kısım var pek tabi, arkadaşları evleniyor diye kıskançlık yapıp mantık evliliği yapanlar. Lakin herkes bir değil kimisi aşık olduğunun elini tutmak ister son nefesine kadar.
evt erkek artik kadin pesinde kosmaktan yorulur duzene ihtiyac duyar (kadinda evlenince mutlu olcagini bir sitatu sahibi olcagini sanar. cocuk vs yataktada, toplumsal baskı yüzunden cınsellige ac olan kadinyasâyamadig seylere merakı olur evlilik ister
Sevdiğin kişi ile yaşamak güzeldir. Güzel bir aile kurarsan mutsuz olacağını sanmam. Aynı yaşam ortamını kullanmak , sürekli birlikte olmak, sorumlulukları paylaşmak elbette zaman zaman kavgaları getirir ancak sevgi-saygı varsa huzur sağlanır. Önemli olan kafa dengi , olgun , sorumluluk sahibi insanlar olmak.
Kadınlar koca parası yemek için evlenirler bu çok açık. Erkekler cinsellik için evlenirler öyle olmasa ilk gece'den gerdek olmazdı. Tabi Kadınlar'da aynı şekilde vardır bu cinsellik için evlenme durumu. Kimisi de çocuk için. Severek evlenen insan azdır bence şimdiki sevgililer bile birbirine çıkarları için katlanıyorlar. Basite indirgemeyin şöyle şeyleri amann canım sıkıldıda evleneyim öyle birşey yok.
Evlenince ne olacağını sanıyor acaba erkek Yan gelip yatma yeri mi evlilik daha bir sürü iş var eksikler bitmeyen harcamalar bitmeyen eksikler of babam of kızların meraktan evlendiklerine de ihtimal vermiyorum. Abi sonuçta seviyorlar bir odunu nihayetinde
Ben gençken de böyleydim şimdide hiç sevgili olmak istemedim uzak durdum ama iki kere oldum daha sonra sevdim sevildim Hayırlısı evlenmek yuva kurmak istiyorum Allah'ın emri peygamberin sünneti yorgunluk ile alakasi yok helalim olsun isterim istiyorum nasib kısmet ev kredim bitsin inşAllah seneye evlenecem nasip olursa
Olabilir. Mükemmel kadının ilk seferde evet demediğini ve mükemmel erkeğin 2. şansı vermeyeceğini bildiğine göre bu adam bakir oluyor. Veya gay oluyor. Çünkü kendisine mükemmel diyorsa mükemmel kadının ilk seferde evet demediğini biliyor olabilir veya hayranlık duyduğu birine mükemmel diyorsa biliyor olabilir. Sonuç olarak adam ya bakir ya da gay.
Yani eğer mükemmel değil gay de değilse mükemmel erkeğin 2. şansı vermeyeceğini nerden biliyor. Eğer mükemmelse ve mükemmel kadının ilk seferde evet demediğini biliyorsa ve 2. şansı da vermediğine göre adam bakir. Bilmiyorum anlatabildim mi?
Erkekler yaşları geldiğinde mutlu bir evlilik kurmak için kadınlar ise huzurlu olacağını düşünüp erkeğe her türlü açıdan yardım etmek, anne duygusunu yaşayıp baba duygusunu yaşatmak ve huzurlu bir aile oluşturmak için evlenir.
Bence doğru söylüyor erkekler isten eve yorgun geliyor belki ondan evlenme ihtiyacı duyuyor ama kadınlar meraktan evlenmez sevdiği tarafından mutlu edilmek için evlenir o ne öyle merak kelimesi kadınlara yabancı bence
Doğru söylemiş bir kadına ihtiyaç vardır ev düzeni için düşünce paylaşmak için eve katkıda bulunması için yorgunluğu paylaşabilmesi için kadınlarda yorgun olan erkekleri cool zannettikleri için 😂😂😂😂
Kısmen doğru, misal adam artık sevgili flörtlerinden sevgili olmanın getirdiği sorunlardan sıkılıp işi en ileri götürmek evlenmek ve rahatlayıp mutlu olmak ister
Haklı bir yerden sonra her erkek artık yeter ne lan bu ben ne yapıyorum pozisyonuna geliyor. Kızlarda aaa bak oda evlenmiş demek ki iyi bişey dur bende evleneyim de göreyim ebemin hörekesini diyorlar 😃
Çoğu kişi artik evliliğe cinsel anlamda yaklaştığı için başka yerlere çekilebiliyor bu haberde de görüldüğü gibi. Evlilik hayatı paylaşmaktır bide evliliğe bu açıdan Bakın derim.
Ekonomik kriz nedeniyle geçen yıllar da dahil, önümüzdeki yıllarda da evlilikler yaşanmayacak. Devlet eliyle psikolojik sorunlara ve sapkınlıklara itiliyoruz. Farkına vardığımızda iş işten geçmiş olacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çok yerinde tespit. İşin özeti. İstediğiniz kadar itiraz edin. Doğrusu bu. (Günümüz koşullarında , gerçek sevgi ve aşkın yok olmaya yüz tuttuğu bu zaman diliminde en doğru tespit) İstisnalar da kaideyi bozmuyor.
Erkek bir süre sonra yanında birilerini ister hanı geçici değil gerçekten değer verebileceği birisini bence karşi tarafta aynısını istediği için evliliği daha çok isterler diye düşünüyorum
Çok saçma , mantıksız bana göre 😊Meraklı olanlara evliliği önermiyorum sonu hüsran bitebilir, yorgun olanlar; siz ise evlilik yorgunluğunuzu alana kadar mı😊
Ben kendi adıma konuşayım. Şöyle ki ailemin aynı evde kalmamıza izin vermesi için vb. Yoksa benim için evliliğe pek ihtiyaç yok. O kişi benimle ayrılacaksa evliyken de bırakır, sevgiliyken de...
En İyi Cevaplar