“Erkek yorgun düştüğü için evlenir, kadın merak duyduğu için. Sonunda ikisi de düş kırıklığına uğrarlar.” demiş yazar Oscar Wilde
sizce de öyle midir?
sizce de öyle midir?
erkek yorgun düştüğü için mi evlenir? bunun için evleniyorsa kendisi de eşi de hayalkırıklığı yaşar.
kadın meraktan mı evlenir? neyin merakı anlamadım ki:))
Evliliği hayat amacı yapan, olmazsa olmaz diyerek evlenen kişilerce böyle bir düş kırıklığı olabilir.
Evlilik, seven insanların artık ayrı kalmak istememelerinden dolayı başvurdukları bir yöntem gibi düşünülmeli.evlenme yaşı geldiği için ya da benzer sebeplerden evleniliyorsa hayalkırıklığı şaşırtıcı olmamalı.Ve evlenen kişilerce evlendikten sonra mükemmel bir hayat olacak yanılgısı olmamalı.halbuki herşey aynı;yaşam mücadelesi,stres sıkıntılar herşey aynı...farklı olarak evde sevdiğin bir insanla birlikte yaşıyorsun.
oscar wilde kötü bir genelleme yapmış.ama bizim toplumumuzda çoğunluğu kapsıyor maalesef
bizim toplulumuza kısmen uyduğunu düşünüyorum bende
severek evlenen yok yani
bu söze kısmen katılıyorum
alakası yok.. zaten yazarlar bilim adamları vs gibi başarılı insanların başarılarının sırrı toplumsal değerleri kavrayamayışları ve diğer insanlardan soyutlanıp konuya adapte olmalarıdır yani böyle insanların sadece yaptıkları işi önemse sosyal konularda yaptıkları yorumlardan kaçın :)
olabilir :))
kesin olur :D:D
:D:D geliyorum hhahahahahaha
:D:D
Bana uymayan bir söz .
neden :P
Oscarın söylediği kısma girmiyosun o zaman :))
:)))))
insan kaynaklarına :D:D
insankaynakları@mydarkheart.com :D:D hahahahahah
hahahahaha
Cevap
9Cevap
Semerkandta sırf Amin Maulof istediği için son orjinal el yazması Rubai Titanic ile batmıştır.
Burdada sırf Oscar Wilde böyle söyledi diye öyle olacak hali yok herhal :)
yani :)))) ama gerçeklik payı az da olsa var sanrıım :))
Yok yok. Herkes kendinden bilirmiş. O öyle yaşamış demekki öyle biliyor.
Ben huzura erişmek için evlenmek istiyorum mesela :)
:)) hadi bakalım
Dus kırıklığına uğrama sebepleri sadece bunlar olsa keske.
Yeni bir hayat kurma düşüncesi ile evleniliilirse dış kırıklığı olmayacağı anlamında. Ama ifadesi gunümüzde pek de geçerli degil.
haklısın... çok neden var zamanla hersey değişiyor
bu oscar wilde ın aşk hayatı çok sorunlu geçmiş sanırım. köşem var yazı-yorum adam yaaa
:))))
Ben sözü tam anlayamadım.Kadın neye merak duyuyor ?
Oscar a soralım onu da D:D
Yok bence öyle değil yanlış bir düşünce 15 yaşında evlenen erkekler var çok mu yorulmuşlar yani daha ilk aşklarında evlenenler var.
bu bi genelleme sadece
Bence tabir biraz öznel olmuş. Her erkek yorulduğu için evlenmez. İki tarafta severek ve heyecanla evlenir, yorgunluk evlendikten sonra gelir :)
O zaman giderek erkekleşiyorum.
hahahahahah bu güzeldi :D:D
:))
Adam haklı
bence de :D:D
eh işte doğru gibi :)
çok doğru bence.
evet doğru bence...
hurafe :)))
alakası yok
kesinlikle böyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?