Bugün böyle bir söze denk geldim.
Sizin bu konu da düşünceleriniz neler?

Bugün böyle bir söze denk geldim.
Sizin bu konu da düşünceleriniz neler?

Hem evet , hem hayır.
Evet olan kısmı çaresizlik kısmına katılmıyorum çünkü elde bulunan imkanlar belli , insanların ulaşabilecekleri mesafeler belli.
Hayır olan kısmı ise geçmişte insanların tanımlamaları ve kavramları doğru ve gerçek olan kısmını bildiği için kendini ona göre geliştirebilmesi yetiştirdiğini görüyoruz.
Bir özgüven olsun , sadakat olsun , ahlak olsun ne demek olduğu , nasıl olduğunu biliyor ve ona göre adım atıyordu.
Doğruya doğru , yanlışa yanlış diyebiliyordu.
Kavram karmaşası içinde kaybolmayı seçmiyordu.
Şimdi ki gibi oturduğu yerde önüme gelsin edasıyla yaşamayı uygun ve doğru saymıyordu.
Benim zamanında meydanlarus vardı.
Ben çoğu şeyi ondan öğrendim.
Ve şimdi ki gibi arama motoru değildi ama şimdi gibi saçma , kafa karıştırıcı ve gereksiz yanlış bilgiler yoktu.
Değişim güzel bir şeydir fakat kendinizden ödün verdiğiniz sürece çok saçma yönlere gider.
Kesinlikle 🙌
O sözün bir kısmı doğru. Eskiden kadınların çoğu ekonomik olarak bağımlıydı boşanma da ayıp sayılıyordu. Bu yüzden çaresizlikten devam eden evlilikler vardı. Ama bu sözün tamamı doğru değil. Romantizm olmasa bile o evliliklerde sevgi ve yoldaşlık vardı. Birlikte zorlukları aşmak bir aile kurmak da bir sevgi şeklidir. O yüzden sadece çaresizlik diyemeyiz. Günümüzde de hala evlilikler devam ediyor ve bu sadece sevgiyle oluyor.
Kesinlikle 🙌
Doğruluk payı var ama tamamen doğru değil. Çaresizlik parasızlık etken ama eskiden insanlar kendi küçük dünyalarında yaşıyordu. şu an herkesin kimin nereye tatile gittiğinden kimin ne yediğinden ictiginden haberi var. Millet birbirinin karısının kocasının boy boy fotoğraflarını görüyor. İletişim çok kolay telefon numarasına ihtiyaç yok. Elalem ne der etkisi fazla yok, kim ne derse desin hissettiğim gibi yaşarım psikolojisi insanlara aşılandı. Şimdiki anneler babalar da sen herşeyin en iyisini hak ediyorsun kendini ezdirme diye yetiştiriyor. Eksiklerini tamamla, bazen de idare et demiyorlar. Erkekler ya da kadınlar sınırsız seçenek olduğunu düşünüyor ama durum böyle değil. Gerçekten sıkıntılı olan evlilik bitirilmeli ama eften puften sebeplerle boşanma aldatma olmamalı bence.
Kesinlikle 🙌
Şimdiki zaman ile eski bir değil haliyle evlilik bakış açısı da değişiyor eskiden evlenelim çocuklarımız olsun kadın evde işi yapsın çocuklara baksın gözüyle bakılıyordu erkeğin sorumlulukları daha fazlaydı şimdi öyle değil kadın evlendiği zaman baskılanmak istemiyor daha özgür olmayı daha bireysel haklar tanınmasını istiyor sorumluluk artık eşit seviyede olması gerektiğini gibi
Yazmayı unutmuşum ekonomik olarak eskiden kadınların pek bir gücü olmadığı içi çocukları için katlanmak zorunda kalıyordu
Kesinlikle 🙌
Bu söz çok çarpıcı ama bir o kadar da tartışmaya açık! Eski evliliklerin uzun sürmesinde sosyal normlar, ekonomik bağımlılıklar, kadınların seçeneksiz bırakılması gibi faktörler etkili olabiliyordu. Ancak bunun her evlilik için geçerli olduğunu söylemek romantizmi tamamen göz ardı etmek olur. Bence, sevgi ve bağlılık olmadan hiçbir ilişki zaten uzun süre yürümez. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 💭✨
Cevap
13Cevap
evet çok doğru bir söz
Eski evliliklerde çünkü kimse boşanmıyordu öyle bir seçenek yoktu ve eskiden zaten herkes birbirini yandığı için kimse işte şimdikiler gibi kendisini farklı tanıtmıyordu yani evlendikten sonra farklı yüzünü görmek gibi bir şey yoktu ve eskiden toplumun çoğu saf iyi ve temiz insanlardı şimdi cani şeytan vahşi ve şerefsiz insna kaynıyor üstelik eğitimli dindar farketmiyor
Kesinlikle 🙌
selam ( "Eski evliliklerin uzun sürmesi kadının çaresizliğinden kaynaklanıyor.) aynen böyle idi evet insanlar korkarlar dı.. .. kim ne der eş dost laf eder denilip korku verilirdi ve kimse arkasın da durmazdı ve çaresiz ce o hayatı yaşamak zorun da bırakılırdı büyük lerimiz ki hala o hayatı yaşayan insan lar var..
Maalesef.. Haklısın 🙌
Evet
Kısmen belki ama eski evliliklerin zihniyeti farklı o zaman evliliğe görev gözüyle bakılıyordu kadına erkeğe biçilmiş roller vardı ve bunu insanlar kabulleniyodu toplum seviyesi belliydi şimdi insanlar dünyayı goruyolar o yüzden talepler ve beklentiler çok değişti
Kesinlikle 🙌
Doğru bir söz. Erkekler kadinları çok yok saymış ve ezmiş bu ülkede. Dindarlık adi altında kendi çıkarlarına uygun şekilde kullanmışlar. Halbuki dinimizde kadina cok değer verilir. Umarım diğer dünyada bu kul haklarını acı şekilde öderler.
Kesinlikle 🙌
hayır katılmıyorum, hayatı beraber omuzluyorlardı, erkek çalışıp evinin ihtiyaçlarını karşılarken kadın evde büyük bir ekonomistlik gösterip beraber mücadele veriyorlardı da şimdi ohooooo
Kesinlikle 🙌
Çogu da saygıda kusur etmemek sabır ve sadakata dayalı internet teknoloji adalet Sistemi bu kadar yok hatta hiç yok gözler tek birini sevip onda açılmış bence en büyük etken bu
Kesinlikle 🙌
🙏😊
Tamamen doğru bir söz , özellikle alalem ne der kaygısı ve aile baskısı
Şimdi elalem değil elli alem de gelse umursamıyoruz 🙌
Olması gereken de bu. Kimsenin hayatı başkalarının elinde olmamalı
Kesinlikle doğru, geçen bir erkek ortamında bundan şikayet eden birini görünce iyice soğudum.
Nasıl bir şikayetti acaba?
Kadınlar ekonomik olarak çok özgür oldukları için hiçbir şeye katlanmadan boşanıyırlar. Bu kadar özgür olmamalılar dendi.
Anladım evet maalesef böyle şeyler var.
Ben pek öyle düşünmüyorum. Eskiden saygı ve merhamet anlayışı daha başkaydı
Kesinlikle 🙌
🌸🌸
Bu saçma asıl neden o zaman durumlar farklıydı elalem ne der korkusu vardı...
Elalem değil elli alem konuşsa umursamıyoruz artık 🙌
Kesinlikle öyle
Alakası yok sadece Zorluk gördükleri için daha dirayetli daha saf temiz baktıkları için bir şeyleri yokmak istemiyorlar onca emek var görüyorlar simdikiler gibi olmasa da aman deyip psikologlar dan çıkmayan tayfa gibi değil daha mutlular aslinda
evet kadın çaresiz, parasız ve en önemlisi erkek eli değdi sana muhabbeti
Maalesef el ne der muhabbeti 🙌
Eski evliliklerin uzun sürmesi kadının zayıflığından gelmiyor. Kadının aile evinden bir an önce çıkması gerektiği yatıyor aslında
Kısmen doğruluk payı var fakat bunlar genel olarak feminazi zırvasından ibaret.
Kim demişse doğru demiş.
Evet öyle. Annemi örnek verebilirim mesela :D
Herşeyin bir değeri vardı. Bir usulü vardı.
Kesinlikle 🙌
Kaşe imza mühür damga parmak bile basarım😀😀
Hahaha 😄
Çoh tehlikeli bir soru 😂
Hahahha dökül dökül 🙌
Senin için ambulansı kapıya çağırıyorum o zaman 😄
Yeminli dir sağlıkcılar korkma 😄
Hepsi değil ama belki de r büyük bir kısmı böyleydi
Eskiden kadın cinayeti yoktu çünkü kadınlar erkeklerin sözünü dinliyordu şimdi başına buyruk özgürlükçü bir sürü kadın türedi o yüzden kadın cinayeti çok var
Bu yorumunuzu asla katılmıyorum.
Kadınlar kücük bir çocuk mu ki erkeklerin sözünü illede dinlesin siz kopeğiniz otur dediğinzde ve oturmadığında öldürüyor musunuz mesela? Benzer çünkü söylediğiniz şeyler ayrıca bu ülkede yolda yürüdüğü halde tanımadığı biri tarafından kılıçla öldürülmüş yemek tuzsuz olmuş diye öldürülmüş sevgili yaptığı için öldürülmüş kadınlar varken sizin bu söylediğiniz akıl mantık işi mi cidden
Yio aksine o zamanlar da vardı annene sor bakalım kaç defa yemek tuzsuz oldu diye dayak yedi
Ben neden hep kızlar hakkında bir şey yazınca yorum altına bir sürü kız toplanıyor 😅😅😂😂
Ehe ne kadar da komiksin
Çok doğru
Doğru tespit
Haklı kim söylediyse
Doğru
Evet doğru bir cümle
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?