Oscar Wilde; "Evlilik bir bardak taze süt için evde inek beslemeye benzer. " Siz, bu önerme hakkında ne düşünürsünüz?
Oscar Wilde; "Evlilik bir bardak taze süt için evde inek beslemeye benzer. " Siz, bu önerme hakkında ne düşünürsünüz?

evlilik sadece seks değildir ama sen düzenli ve her zman seks için evleniyorsan evet doğru fakat evliliğin bence başka meziyetleride var. o yüzden s*kt*r et sen oscarı
Hic iyi seyler dusunmuyorum.
evliligi bulan gerizekali neyse... su ingilizler almanlar vs niye evlenir onu anlamıyorum zaten relaxsiniz. bence evlilik sadece cocuk olunca olmali.
Birer bardak süt her sabah inekle benim ömrüm boyunca sabah kahvaltımızda olacak :)
Cevap
30Cevap
Bu sözü sık sık dile getiren bir tanıdığım vardı ve adam 60 yaşında evlendi.
Basit insanlar için evlilik aşktan çok daha fazlasıdır. Kadın için erkeğin koruması ve imkanlarıdır. Erkek için ise arkasını çekip çevirecek bir kahyadır. Adeta şirket ortaklığı gibidir.
Egosu ve beklentisi yüksek insanlar için ise evlilik gerçekten bir sorun olabilir. Mutlaka mutlu olanlar da vardır fakat etkin bireyler her kızdıklarında kendi kabiliyetlerini ve konumlarını düşünerek eşlerini neden çektiklerini sorgularlar.
Kısmen haklı bir söylem.
Bu yalnızca bir deyim, ama yerinde bir deyim 12 yıldır yalnız yaşıyorum, 1-2 yıl evlilik tecrübemde oldu..
evimde inek beslemedim ama organik süt alırdım sürekli, alışverişi bile köy pazarından yapardım, şimdi minik kutulardaki kahvaltılıklarla geçiştiriyorum. herşey düzenli bir sistemde işlemeye başlar evlilikte..
ne oluyorsa komşunun kümesinde oluyor artık :))
Arkadaş ortamında filan şaka olsun diye söylenebilecek bir söz. Bence abartı, zira evlilik insanın hayatını paylaşma amacıyla kurduğu bir kurumdur. Sadece cinselliğe veya ev işlerine vs. indirgenmemeli, zaten bu indirgenme yaşanınca sıkıntılar sıkıntılar...
bir abim çok eski zamanlarda öyle demişti.
Ahmet abi evlensen artık dedim. kulağıma eğildi. "Yusuf bir bardak süt için evde inek beslenir mi? " dedi
çok şaşırmıştım... bu sözün oskar wilde ye ait olduğunu 20 yıl sonra senden öğrendim. dağarcığıma kattığınız bilgiden dolayı tebriği hak ettiniz. ancak ben bu söze katılmayanlardayım :)))
sevgiyle kalınız @pınar8906
o zamanlar Google amca yoktu :)
markete git ambalajlı milyon tane işlemden geçmiş sütü al içinde kimbilir neler var ama inek oh mis doğal doğal sadece sahibine taze süt veriyor anlayan anladı ne demek istediğimi
Fiili livata yapmış bir sefilden bahsediyoruz...;) Dorian Gray'ın Portresi kitabı aslında kendi karakterinin bir yansımasıdır...
bence yazarın demek istedigi ihtiyaçları karşılamak için birseylere katlanmak cinsellik gibi bu bir ihtiyaç ve her zaman bulamıyorsun marketteki süt gibi eniyisi o ihtiyaçı karsılamak için evlenmek :D
Bir kadin evin direğidir yaptiği işler saymakla bitmez bu sözü söyleyen ve buna inanlarin hepsi bir kadin eline duser inşallah
bir a m uğruna bir sürü trip naz çekmek. Sadece karının ki olsa neyse karının akrabalarıyla da uğraşmak kabir azabı gibi. A m k hepsinden nefret ediyorum.
evlilikte süt içmenin faydalarından bahsiyor azar aman yazar :)
İnek benim ev benim kime ne demek isterim:) inek yakışıklıysa olabilir diyede ekliyorum
Hani Sadece Cinsellik Düşünenler Varya Bence Onlara Söylenmiş Bir Söz :D
Sadece S*ks Yapmak İçin Evlenenlere Yani.
çok anlamlı söz, burada bir bardak süt sevgi olabilir veya çocuk olabilir evde inek beslemekte çekilen çile anlamında sanırım.
bir oda fazla geliyosa orda inek besleyebilirisniz sıkıntı yok.. D:
eğer bunun semizliğine içinize sinmesine değinirsek gerçekten o ineğede sütede gıpta etmek gerekir
Doğrudur, hadise sütte değil doğru ineği bulabilmektedir
Kadını inek yerine mi koymuş Oscar Wilde memesi varya.
İnek yavrusu oldugunu bilmeyen bir zuppe o
Herseyin dogali guzeldir :)
Aşk olmadığı zaman, tam olarak bu ;)
En İyi Cevaplar