Beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum?

Selamunaleyküm.
Benim dunyevi bir meselem var icimde yara olan. bundan 1-2 ay once 10 aylık gorustugum kisıden sebesizce terkedildim beni bir turlu sevemedigini söyledi. aynı okul ve aynı sınıftaydık benden kopyalar cekti, odevlerini hazırladım sınavlarda notlarımı paylastım. ama sınavların bittigi hafta beni bıraktı. Bu da cok zoruma gitti.6 ay boyunca pesimden kosan insan seni sevmiyorum diyemem ama istediğim kadar ve çok değil diyip 10 ay boyunca beni oyaladı. yani kısaca sınavlara kadar baya iyi rol yaptı ben de namaz kılıyor diye gunahıma girmez sandım. Cunku ben karsı cinsle gorusme konularına evlenmeden sıcak bakmayan biriyim ve yaşlarımız 21-22. evet dememin sebebi de ezan okunurken yemin ederek seninle gercekten oynamıyorum demesiydi ve namaz kılmasıydı. Ayrılırken cok konusmadım istemedim içime attım ve konuştuktan sonra cekip gittim. Cunku kendimi kullanılmış hissetim ama o bana canımı yakacak sozler sarf etmeye devam etti hicbir sey yapmamısken. Ama icimdeki sızı geçmedi. Allaha havale ettim ama yinede dinmedi. onla ilgili yeni bir bilgi aldım ve bir konu da daha kandırıldığımı anladım bu olay da beddua etmemek için Zor tuttum kendimi. ve bu dolmuşluk, sabrımı zorlamaya başladı çünkü ona 10 ay boyunca baya sabrettim. Bu durum beni isyana suruklemeye basladı. iyi bir insan oldugum halde neden boyle bir kisiyle karsılastırdı beni diye rabbime kızdım (affetsin ) Cunku ben hayırlı insanlarla karsılasayım diye bol bol dua ediyordum ve boyle biri ile karsılasmak , gercek yuzunu sonradan gormek cok buyuk hayal kırıklıgı olusturdu bende ve umudumun tukenmesine yol actı. ne yapmalıyım? Beddua etsem sanki gecıcek gibi ama ben daha kimseye beddua etmedim. Bana yardım edin. onun içi rahat vicdanı rahat cunku benı kullanamdıgını dusunuyor.
Beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum?