Merhaba diger gorusleri soyle biraz okudum da.. KISACASI.. ISLAM AHLAKINDAN ISLAM DA EWLILIK NEDEN GEREKLIDIR sorularinin cewaplarindan bir haber olduklari icindir..( Simdiki gencler ewliligin ne demek olduğunu we neden gerekli oldugunu bilmiyor we simdiki gencler madde suurunda manewi suurlari yok.. Iste bu yuzden ewlenmiyorlar.. Ewlilik sünnettir. Kisinin zina etmesini önler. Imanin % 90 nini muhafaza altina alır.. Ewlilik kisinin sorumluluk bilincini we is yerinde sokakta ya da her hangi bir yerde bir sorunla karşılaştığında sakin kalmasini 2 ya da daha fazla kez dusunmesini we hic bir sartta sorumluluklarini dusunurek pes etmemesini we kawgalardan ws. lerden dahi kendini sakinmasini sağlar. Ewlilik Allah'in bir emri we peygamberin sunnetidir. Zira bir hadisi serifte Buluğ cagina eren kiz we erkek cocuklarinizi ewlendirmek te acele ediniz buyurmustur.. Nefisler bizi helak etmeden ewlenmek olsaydik kimse bu kadar kirli olmazdi.. Bir de kisinin gücünü n disinda istenen merasimler altinlar ewler arabalar herneyse bunlar israftir.. Erkekler karsilayabilmek icin krediye kredi faize bulastiriyor faizin her turlusu haramdir.. Yani haramla kurulmus yuwalar da rizik darliginin olmasi sasirtici degil.. mutsuzluk olmasi sasirtici degil.. We erkekler kadinlara yuz werdi.. aldatmayi ogrettiler.. kadinlarin ahlaklarini bozdular yedirdikleri yemeklerle neden çünkü haram helal demeden is yapan kredi kartlarindan faizle yemek alan insanlar topluluguz artik.. haram yemis oluyoruz haliyle ahlakimiza yansıyor. . snr onlar gidip sagin solun karisina kizina salca olurken ilahi adaletin kendi namuslariyla yaptiklarinin kendi onune gelecegini dusunmediler..) MEWZU DERIN..
Bu soruya cevap verebilmek için önce çağın şartlarını göz önüne almalıyız. . 1- Zamanla ortaya çıkan ekonomik şartlar ve şartların beraberinde getirdiği heves kırgınlığı; Hayat eskiye göre daha pahalı ve daha zor , iş sıkıntısı ve maaş ın yetersizliği. 2- Bilgilerin daha çabuk öğrenilmesi ve daha yaygın olması ; Bilirsiniz insanlar arasındaki farkındalık , erken evliliklerin kendi hayatlarında gerçekten uygun olup olmayacağı tedirginliği bu kararlar konusunda tereddüte neden olabiliyor. Evlilik bir kumar oyununa benzemez ve medeni hukukun geliştiği bu çerçevede bile deneme yanılma kişiden vakit alıp daha ağır sorumluluklar kazandırabilir. Etrafta çok fazla boşanma ve kötü evlilikler mevcut bunları gözardı edemiyor insanlar. 3- Güven korkusu ; Hemen hemen herkes çok genç yaşta bile deneyim yaşayabiliyor ilişki konusunda ve çoğu zaman ayrılıklar kaçınılmaz oluyor. Ayrıca ilişkide terk eden daha bilinmedik bir insanı ve yeterince geçmiş deneyimi olmayan insanlar ararken , terkedilenler de yarı yolda kalma fobisi yüzünden uzun süre tanışmışlık şartı ile bir insanla ilgili karar vermek ister, bunu yaparken de yeterince ön adım atmaz. 4- Gençliğe erken veda etme tereddütü olup , hayatın sorumluluğunun bir daha veremeyeceği fırsatları konusunda kararsız olmak . Bunlar sadece birkaçı
Ne evliliği şimdiki nesil evlenmeden her şeyi yaşıyor neden evlensin Aynı evde kalabiliyor cinsellik yaşıyor karı koca münasebeti yaşıyor hatta evlenmeden karım kocam eşim diyor ilk bakış ilk dokunuş ilk heyecan kalmıyor her şeyini yaşıyor evliliğe neden gerek duysunki şimdiki kişilerin mantığı evlilik sadece cinselliği resmiyete dökmek olmuş en ufak şeyde anlaşamadı bosanmak çok kolay Aza kanaat etmez çoğuna şükür etmez e tabi birde ana evinde süt kuzusu yetişen daha fazla ilgiyi sevgiyi bekler en ufak ilgisiz alakasız kalınca terk etmek ister Aslında ne istediğini bilmez en ufak şeyde çeker gider Kadınlar erkeğe güzel görünme peşinde yakışıklı kaslı zengin olsun adam mi diye sormaz Erkekler güzel Seksi olsun zevk versin ama kadınlık eder mi sahip çıkar sever mi demez Kısaca evlilik sadece resmi cinsellik yaşantısı oldu kimse laf edemez e zaten yapabilen istediği zaman evlenmeden yaşıyor adına sevgi aşk bağlılık diyor Bu sefer sevgiliden beklentisini göremeyen aktarılıyor aldatıyor mutsuz olanda evlilik buysa kalsın diyor Neden istediğimi yapmadı neden bana laf ettin neden sesini yükseltti aman bana bağırma aman incitme ama ev işleri olmasın amam zor yaşantı olmasın her şeye sahip olayım hiç eksigim olmasın her istediğim anında olsun dönemlerin zihniyeti sevgili iken karsilanamayinca evlilik böyle ise kalsın diyor Evliler kadir kıymet bilmez aldatır matah bir şey gibi herkese anlatır sorulunca ya koca haksız ya da kadın her kes su üstüne çıkmaya çalışır Şükür yok kanaat yok saygı yok sevgi zaten heves olunca kim neden evleneyim der Aslında biz ettik biz bulduk biz suçluyuz önce kendimizi sorgularsak cevap zaten belli modern diye özendik biz kendimizi bitirdik
Çok fazla neden var. Sorumluluk, Maddi imkân, Evlenmeden çoğu şeyi yaşamak, Çevre baskısı, Fazla özgür yaşaması, Gelecek endişesi, Birbirlerini kusurlarını tahammül edememesi, Güven eksikliği.. gibi saysan bitmez. Ama çoğu insan Çevre baskısından dolayı birini bulmak zorunda olduğunu düşünüyor bu yüzden acele ediyor ve bu yüzden hata yaptığı oluyor ya da bazen bazen şanslı olduğundan doğru insanı buluyor ama çoğu insan ruh eşini bulamıyor. Bu yüzden sevmediği biriyle mutsuz bir evlilikte devam ediyor. Bu yüzden ihanet gibi olaylar yaşanıyor. Erkeklerin ise en büyük sorunu maddi imkan. Kendisi normal bir ücrette evlilik için çok şey isteniyor bu sorunu abim de yaşıyor. Bu yüzden kendini evliliğe hazır hissetmiyor hepsini nasıl karşılaşacağım diye düşünüyor. Bunun dışında sorumluluk ise çoğu insan hemen aşık olmayla yukarıdaki cogu şeyi bakmadan hemen acele edip evleniyorlar daha yaşı küçük bu kadar sorumluluğu hayatında yaşamamış bunu kaldıramıyor bu yüzden çiftlerde daha sonra tartışmalar başlıyor. bir de çoğu insan basta farklı bir insan iken evlendiği zaman daha farkli birine dönüşüyor. Bunu çevresinden görünce herkesi göründüğünden farklı davrandığını düşünüyor. Bu yüzden evliliğe sıcak bakmıyor özgürlüğün tadını çıkarmak istiyor.
Çünkü insan psikolojisi eskiye göre kendini daha özel görüyor ve çok değerli olduğunu düşünüyor. Boşanma oranlarına bakarsak eskiye göre katlarca kez fazla boşanıyor. Evlenen de mutlu olmuyor boşanıyor zaten. Türkiye için kanıtı da aşağıdaki görselde
2001 Ekonomik Krizinde boşanmalar %16.90 ( her 100 kişiden 16' sı )' dan %18.69 ( her 100 kişiden 18' i )' a yükseliyor. Ekonominin takriben daha iyi olduğu 2003 yılından 2008 yılına kadar boşanmalar %14 ( her 100 kişiden 14' ü ) iken 2008 - 2009 Dünya ve Türkiye Ekonomik Krizinde %19.29 ' a ( her 100 kişiden 19' u ) çıkıyor sonrada 2015' e kadar yıl yıl artan boşanma oranları 2015' e kadar yıl yıl artıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre 2016 yılında 594 bin 493 evlilik, 126 bin 164 boşanma gerçekleşti.
Günümüzde neoliberal politikalar zengin ile diğerleri arasındaki ayrımı arttırdı. Dünyanın en zengin %1' inin aldığı pay sürekli artıyor. Bu minvalden bakarsanız, insanların birbirleriyle sürekli yarış içinde olduğunu görürsünüz. En zengin koca benim kocam, benim maddi durumuma göre en güzel kadın benim karım vesaire anlayışı beklentileri arttırdığı gibi mutsuzlukları ve sonucunda boşanmaları da arttırıyor.
Maalesef gençlerimizin evlilik denilince zihinlerinde içi saygıdan merhametten fedakarlık tan samimiyetten güzel bir işbirliğinden eksilmiş ; gösterişle parayla yalanla ikiyüzlülükle çıkarcılıkla aldaymayla doldurulmuş maalesef İş bu haldeyken ciddi bir durum olan evlilikler başlamıyor başlasa da yürümüyor Tek sıkıntı bunlar da değil "aileler" Ferdi yetiştiren aileler kıza 'kızım ayakların üzerinde durmayı öğren, ite köpeğe muhtaç kalma' , ' kızım gençsin güzelsin bunu iyi değerlendir her önüne gelene kanma zengin olsun gösterişli olsun sana yakışsın', 'kızım gözün açık olsun bak şu kıza o çirkinlikle nasıl birini bumuş öyle uyuz uyuz durma:)' falan filan Erkeklere gelince oğlum işini bil evlenilecek kız var eğlenilecek kız var , git eğlen gez dolaş ama kendini kaptırma biz sana helal süt emmiş eli ayağı düzgün iyi bir aile kızı buluruz (tabi erkek iyi bir iş sahibiyse) eğer soytarı işsiz güçsüz bir erkekse "bari iyi bir kızı kandırsa da kurtulsak bu çocuktan :) derler... Vesselam;)
Evlilik bilincine sahip olmayan çiftler, genc kızların evlilige bakış açısını değiştirebiliyor. Açıkçası endişe etmeleri korkmaları gayet normal geliyor bana anıtsayac. com bu korkunun en iyi tablosu olsa gerek.. Aile içinde anne babanın iletişimi de oldukça etkili, rol model onları taklit ederiz, evliliğin ne oldugunu ilk olarak onlardan öğreniriz.. Kariyer yapmanın daha önemli olduğu algısının yer etmesi de var tabi. Fakat ben en cok anne babalarin çocuklarını benmerkezci olarak yetiştiriyor olmalarından dolayi oldugunu düşünüyorum.
Konu cok kapsamli yazdıkça yazasım geliyor ama uykum da geliyor.. gercek sorular gormek kolay olmuyor artık.. teşekkürler
Cunku efendim insanlar degisiyor.. Para ve imkan bollugu teknolojinin getirisiyle arttikca Her sey ask ve cinsellik oldu hayatta bilmem farkindamisiniz.. Bu yuzden karsi cins buna adaptasyon sagladi kendi lehine.. Erkekleri de adaptasyon saglamak uzere cekistirdiler.. Akli ask ve cinsellikte olmayanlarimiz geri cekilip kendi hayatlarini cizmeye endeksledi kendilerini.. Digerleri ise kadinlarin kuklasi oldu.. Ee Allah o beyni kullan diye verdi sana.. Sen beyninle dusunemezsen kafana vurursun geriye kalan yillarinda
Eskiden çarşı pazarlarda millet dükkan kapılarını kilitlemeden camiye gider gönül rahatligiyla namaz kılarlardı önceden güven vardı namus seref vs kavramlar daha kuvvetliydi smdi bu konulari gectik kizlar bende dahil kendimi asla ayirmiyorm acik olsakta kapalı olsakta namussuzluk dalavere ve nereye baksan zina var bu da neyi getirdi hep iliskiler tetikte. Gec mesaj yazdn ne yaptn o sokakta su gün ne isin vardi bunlari dogurdu insanlar seveni ariyorum gören söylesin deyip yakalarsam mucks yaparsa sorunlu evlilik ve evli kadin ve adamlara yanaşan lara girmedim bile velhasıl zor dönemdeyiz torunlarimiza Üzülüyorum bu gidişle
Çünkü insanlar artık dünyayı gezmek, özgür olmak, kafa rahatlığı, ekonomik bağımsızlık, bireysellik vb. Arıyor. Toplumsal baskı ve Elalem ne der zihniyeti kişileri ilgilendirmiyor ve bireysel olarak mutluluk olgusu yer etmeye başladı insanların zihniyetinde. Ayrıca evlilik bir amaç değildir. Herkes evlenmek ve çocuk yapmak zorunda değildir. Bunlar doğanın kanunu olarak yer etmiş bize öğretilen öğretiler bu yönde oldugu için. Kendini gerçek manada bulan birey evlilik konusuna sıcak bakmıyor çünkü evlilik bir ömür boyu mutlu olmak gerektirir bir insanla (evlilik boşanma bu da normaldir zira olmaması tercih edilen).
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1-Sorumluluktan kaçmak 2-Evliliği çocuk oyuncağına döndürenlerin boşanıp durmasının insanları korkutması 3-Evlenmeden cinselliğin basit bişeymiş gibi görülmeye başlanması (Yani "Ahlak" ve "Namus" gibi çok önemli şeylerin önemsiz görülmeye başlanması) Eskiden insanlar evlenir kendini bir kişiye adarmış. Şimdilerde herkes aşkı çocuk oyuncağı bellemiş her hoşlandığına aşığım diyo her aşığım dediğiyle her haltı yiyo ortalık malı gibi takılıyo cinsellik ihtiyacınıda böyle rahat rahat giderince evlilikten banane demeye başlıyo. Hergün aynı yemek yenir mi düşüncesinin getirdiği ahlaksızlık yani
Çünkü evlilik gibi güzel bir makamı mahvettiler. Gençlik dediler geçici dediler, arkadaşlık dediler, sevgili dediler. Kendilerini kandırıp aşk oyunu oynadılar. Mutlu olmak yolunda tüm mutsuzlukları kabul ettiler. Kalp çalmak için kalp kırdılar, aşk aradılar elindeki aşktan oldular. Her defasında baktılar ama göremediler. ...
Annemler anlatır hep... şimdikiler bizim gibi değil der. Sabır Yok, tevazu yok, saygı Yok... herşeyin başı sabır... evlilikte herşey herkesin istediği gibi olmaz ama şimdiki gençlerde herkes ben ben ben... evlilik dert denizinde sabır gemisiyle yüzmektir... Bunu unutmamalı
Çünkü şu anda kadınlar ataerkil toplumun farkında ve bundan rahatsızlık duyuyor. Bundan rahatsızlık duyan ve bunu kırmayı başaramayan kadın evlilikten korkuyor bir egemenlik altına girmekten ideallerine prangaler vurulmasından hep endişe duyuyor ve evliliğe yaklaşmıyor ben de şahsi olarak bu kanıdayım. Erkekler ise şu anda baş kaldırmaya çalışan kadından haz etmediği için yok bunun geçmişi var o şöyle bu şöyle diyip hiç boy aynasının karşısına kendini koymadığı için rahatlığa düşkünlüğü yüzündek evlilikten kendini alıkoyuyor hem boşanmalar olucaksa da her iki taraf için de evlenmemek çok daha iyi belki cinsel anlamda zorluklar yaşanabilirdi ama günümüzde artık bunun da bir önemi kalmadı
Kusura bakmayın yani. Her kadına evlenilecek kadın gözüyle bakamayiz. Tabiki geçmişiniz önemli. Enayi değiliz. Evde birinin egemenliği olmak zorunda. İşte bu kadar baş kaldırdığıniz için evlilik olmuyor. Laf söz dinlemiyorsunuz. İsyan edince özgür kadın olduğunuzu sanıyorsunuz. Erkeklerde sorun var, sizde daha fazla sorun var
Çünkü çağımızın gençleri hazır yemeğe alışkın oldukları için ellerinde bir meslek olmadığı için hiç bir iş yapmayacakları için yaşım 20 25 arası diyipde çırak olmayacaklari için ve bütün bu sebeplerden dolayı evlense bile evini gecindiremeyecgi için evliliğe sıcak bakmıyorlar efenim
Malesef hem erkek hemde bayanlarda namus kalmadığı için herşey açık saçık herşey rahatça işlenebiliyor günahlar almış başını gitmiş günah işleyen erkek bile namuslu kız arıyor böyle oluncada kimse evliliğe sıcak bakmıyor en namuslusu öpüşmüştür diye bakıyorlar gayet normal evlenememeleri 😉
Soruk saçma olmuş gerçekten 😁 demek istediğim tam olarak şöyle; şimdi sizde biliyorsunuzdur toplumumuzda anne baba olsun farketmez, erkek çocuklarına kız arkadaşı yapma konusunda rahat davranıp kızlara bu konu hakkında baskı uyguluyor. Öncelikle bu konu hakkındaki düşüncenizi merak ediyorum. Ek olarak sizin sevgiliniz oldu mu? Böyle şeylere dikkat edip evleneceğiniz kadını mı bekliyorsunuz?
Yani gençler işte, ne anlar evlilikten? :D Akılları havada, evlenmeyi kısıtlanmak olarak görüyorlar. Özgürlükleri ellerinden gidecekmiş de falan filan. İnsan sevdiğiyle aynı evde yaşamak ister ama edeple birlikte, evlenmeden yaşanmaz. Çocuk da evlenince olmalıdır tabii ki, sevdiğin kadından bir çocuk dünyanın en güzel şeyidir. Olgun insanlar (yaş olarak değil de, düşünce yapısı) evlenme peşindedir, diğerleri ancak eğlene eğlene hayatlarını bitirirler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlenmeden once her cacigi yedikleri icin artik evlenme niyetleri ortadan kalkiyor. Kadinlar gunumuzde cok rahatlar ve evlenmeden once hersey yapiyorlar eh ozm erkekler neden evlensin ki? Onceden kadinlar edepliydi fazla ozgurluk yokdu. Erkeklerde onun icin sabrederdi bu vesileyle kadinin ruhuyla ilgilenirdi. Simdik pat kut yaptiklari icin artik erkeklerde duygusalik ve romantiklik azalmis. Kadinlara saygi azalmis direk cikismeye daliyorlar. Ne bir ugras ne bir kalp kazanma.
Evlilik sorumluluk ister. Evde eşin bekler. Eve gidersin ekmek yok der tekrar geri dönersin ekmek almaya. Gece olur çocuk acıkır ateşlenir hoop doğru mutfağa ya da hastaneye. Sabah olur uykusuz işe. Çocuklar büyür okul derdi etrafındaki arkadaş çevresi. Ve daha neler neler bu liste uzadıkça gider. İşte bütün bu sorumlulukları alacak insan artık zor bulunuyor.
Eve gittiğim de doğru dürüst uyumuyorum. Gece kalkıp oğlanı kontrol ediyorum üstü açık mı nefes alıyor mu diye. Zaten ben evde iken geceleri suyu da sütü de benden ister. Sevmeye gelince anası hizmete gelince babası. Eşek sipasi
Hic oyle dusunmeyin emin olun ewladiniza yaptiginiz hizmetin Allah katinda ecri mukafati büyük. . Size muhtac olan birine merhametle yaklasiyor uyjunuzdan feragat ediyorsunuz tum gun yorulup bir de kalkip hizmet ediyorsunuz iste Allah c. c sizin ewladiniza olan merhametiniz gibi size merhamet ediyor. . Ne guzel ne mutlu size ki onun size hediye ettigi can'a iyi bakabikicek merhamete iradeye guce sahipsiniz baska insanlar gibi zulmedip atmamissiniz basinizdan.. Allah sizin gibi anne babalardan razi olsun.
Ben bunun sebebini teknolojinin getirdiği alternatiflere bagliyorum. teknoloji geliştikçe insanlarin karşı cins alternatifleri arttı ( özellikle kızların ) buda bağlılıği ya da kistaslari etkiledi. insanlar daha fazla insan tanıdıkça aslında bütün insanların aşağı yukarı birbirine benzediğini gorup dizilerin filmlerin etkisinden çıkmaya başladılar. bu sefer insanlar çıkar kistaslari koymaya başladı ve evlilikler daha da basitlesti.
Herkes her şeyi özellikle cinsellik dahil bedevadan ve ucuzcu çok rahat sınırsız yaşayabildiği için erkek veya kız neden elini taşın altına soksun ev kirası faturalar kıskançlık dırdır vs gibi her gün aynı kişiyi çekmek gibi meziyetlerle uğraşsın ki Evlendiği zaman aynı kişi her zaman mecbur kalacak bu şekilde canı istediği zaman ben ayrılmak istiyorum diyip bir başkasına kancayı atabiliyor ve bu çok normal karşılanıyor bu rahatlıklar bırakılır mı
Herkes bir sorumluluk korkusundan, özgürlük sevdasından prens prenseslikten bahsetmiş. Vay anam vay serhat neler olmus burada yaa.. Bu memleket daha bir 30-40 sene daha yerinde sayar. bu jenerasyon sorumluluktan (evlilikten degil genel olarak) bu kadar kaçıp rahatlığa bu kadar alışmış ki..
Cunku kutsallik insanlar tarafindan belli amaclar dogrultusunda uydurulmus seylerdir. Cunku evlilik insan biyolojisine uygun degildir. Cunku kadinlar gittikce egitimlilesiyor. Toplum, gecmisteki acimasizlik yonuyle kadinlarin yapabilecegi tek seyi evlilik kilmiyor.
İşte en büyük cahil senin gibi düşünenler. Üniversite okuyunca eğitimli olacağınızı sanıyorsunuz. Kendini geliştirmiş biri zannediyorsunuz. Kadınlar eğitim alınca sapitmaya başladı. Bir halt olduğunuzu sanmayn. Namus ve ahlâk kavramlarını silip attınız, adınada eğitim aldık diyorsunuz. İffettiniz olmadıktan sonra 10 üniversite de bitirseniz saygın bir kadın olmayacaksınız
@Barkn699 1- beni tanimadan bir cumlemin cahilce oldugunu dusunup beni cahil olarak niteledigin icin su konusmada en buyuk cahilligi yapan sensin.
2- dikkat edersen yukarida bahsettigim egitimden kastim kendini gelistirmek degil, bir is icin gerekli on kosullari saglamak ve dolayisiyla para kazanabilmek.
3-" Kadınlar eğitim alınca sapitmaya başladı. "
Evet senin gibilerine gore kadin dedigin evde kocasinin dibinde oturup tek derdi kocasi ve cocuklari olmali. Ataerkil dusunceler yerine nesnellige onem ver.
4- kimse senin ahlak kavramina uymak zorunda degil. Ahlak denen sey evrensel mi? Iffet diye kendi cikarlariniza uygun duzenlediginiz ve cogu zaman sadece kadina itelediginiz sozlu maddeler butunu sorguladikca evet kadinlarin umrunda olmuyor.
Çünkü sosyal medyanın bunda etkisi büyük. Herkes kendini darı ambarında sanıyor, sürekli yeni birileriyle tanışmak insanın kendine olan güvenini arttırıyor ve hep daha iyisini aramaya başlıyor. En güzeli eski sistem sadece mahalle okul köydeki insanları tanıyabiliyorsun ve gerçek gönül ilişkisi yaşıyorsun teknoloji evliliğide bozdu bence
Nasıl baksın insanlar açlık sınırının eşit olduğu asgari ücrettenmi desem ya da yıllarca dirsek çürütüp torpili adamı yok diye kaderine kusturulen atanamayan öğrenciler mi desem , ya da ya da ya da saymakla bitmez ki ama saolsun kalkıp 3 çocuk yapin diyorlar bide sonra boşanmalar şiddet vs vs kısaca abla çok derin bir konu sığmaz buraya nedenler 🤔🤔🤔😊😊😊
Kız da erkek de neyin ne olduğunu bilmiyor da ondan ortalık iyicene bozuldu bugün evlen yarın boşan olursa böyle bir şeyin olması da normal tabi kimse evlilik filan düşünmüyor takmıyor bilene bu bir gerçek zaten evlilik gelip geçici bir hevestir sadece
Kutsal görünmüyor bana hatta tanımadan yaşandığı için sonunun ayrılık olduğu kısa bir süreçmiş gibi geliyor gerçekten birine yıllarca bağlı kalmak bu şekilde sevgiyi aşkı bilmeden büyüyen gençler için çok zor ne yazık ki yoksa ben de anneannem ve dedeminki gibi bir evlilik isterdim
Sorumluluk en onemlisi Sevgi eksikligi kiz/erkek hepsinin birsuru secenegi var zoru gorunce o olmadi baskasina gec Zor geliyo gezip tozmak varken kiskanulmak yemek yapmak ya da karisi ve annesi arasinda kalmak ev almak maddi durumlar vs. Ama bekar olsan hic bir dert yok ekmek elden su golden
@muratbatu ama mutluluk goreceli bir seydir mesela ben bir omur boyu ayni adamla bir masada yemek yemenin cok sıkıcı olacagini dusunuyorum boyle tek tabanca kariyer yap. aktan hoslaniyorum kimi mutlaka aska ister oyle mutlu olur kimj surekli degisiklik ister yani mutlu olmak icin birine ihtiyac duymuyorum simdilik belki 1 yil sonra fikrim değişir bilemem suanki dusuncem boyle
Sevmek de önemli be kardeş zaman nasip olmayacaksa olmuyor işte bekliyoruz karşımıza çıkmasını biraz da onlar çabalasın artık hep biz mi düşünen taraf olmak zorundayız? Birinin kalbine aşk denen şey gelmeyegörsün dünyan ya güzelleşir ya da zindana döner..
Gençler rahatlığı seviyor kiz erkek ayırt etmeksizin sorumluluk altına girme gereği görmüyor lar haftada bir kaç gün buluş bir sinemaya git sonra evdeyim aşkım dusa giriyorum aşkım napiyosun aşkım hadi uyuyalim aşkım ayda bir iki de seks tamam iste neden evlensinki bu gencler
Düğündü nişandı hep stres, üstüne bir de başkasının sorumluluğunu almak var. Evlendikten sonra ev halimi felan beğenmezse diye düşünülebilir. O açıdan biraz g*t ister evlilik.
kızların gözünden kolay galiba ' gelsin biri evlenme teklif etsin artığğğkk' gibi
Para yok çünkü, para olmayınca yokluk oluyor, yoklukta huzursuzluğa yo açıyor o da evliliğe mani oluyor. Diğer açıdan bakıncada para için çok çalışmak gerekiyor o da haliyle zamanı yiyip bitiriyor ki o da evlilige mani. Kısacası bu ülkede zaman ve para bencili iseniz evlilik size göre değildir.
İnsanlar genç yaşında boylarından büyük borcun altına girmek istemiyorlar, haklı olarak. Öyle şartlar şurtlar getiriyorlar ki yok biz şunu isteriz yok biz bunu isteriz diye diye insanlar evlilikten soğuyor. Daha bugün bir hesaplama yaptım sadece en gerekli olan şeyler bile 30 bin tl tutuyor. Nasıl evlenelim?
Sorumluluk ister bu da zor mesela sabah ben ise giderken kendime kahvaltı hazirlaniyorum dışarda bir şeyler atistiririm diyorum onun yerine biraz daha uyumayi tercih ediyorum ama evlenirsem eşim benden kahvaltı isteyecek sabahın köründe 😒buna hazır degilim😞
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Nasıl sıcak bakabilirim ki eşini aldatanlar, maddi gücü için evlenenler, aileden uzaklasmak için evlenenler, bir anlık heves dolayısıyla evlenenler, düzenli cinsel birliktelik icin evlenenler var su dünyada. Güvenebileceğimiz helal süt emmiş biri gel hayat arkadaşı olalım geberene kadar birbirimize destek olalım diyen biri vardıda biz mi yok dedik biz mi istemedik.
Kimse sorumluluk almak istemiyor, tek bir kişiye bağlı kalmak zor geliyor bunlar ana sebepler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aldatılmak istemiyorum. Ben bir askerim. Ben kullanmiyorum ama azar uygulamasini kullanam arkadaslarim birgünde 4 kisiye denk gelmisti. Ortak noktalari kocalari askerdi. Esleride onlari aldatiyordu. Ben nasil guveneyim herkes oyle degil ama nerden bileceksin boynuz yemeye niyetimde yok
Bak bu cok üzücü we dogru bir tesbit.. Tanıdığım bir asker de esi tarafindan aldatilmis we bu cok üzücü. . dier taraftan kadin yalniz kaldigi icin duygusal bosluga düşüyor esiyle daima iletisim halinde olamamak we uzun zaman dilimlerinin ardindan bir araya geliyor olmak tam bir kaos iliski icin. Oyleyse askerler ewlenmesin mi.. yeniceriler geldi aklima hepsi bekarmis falan ya.. yani bu da askerlerimiz icin baska napilabilir gibi bir soru meydana getiriyor :(
@moonshine_moonshine napalım ama. Terörün bol olduğu bir ilde görev yapıyorum. Öyle yerlerde dışardan ev tutamıyoruz. Lojmanlarda yer yok şu an. Lojmanlar ihtiyacı karsilayamiyor. Birlik icinde odada kalabiliyoruz. Anca doğu görevini bitirince rahata erebiliyoruz
Biliyorum kuzum war senin gibi tanidiklarim biri pazartesi Afrine giricek.. ulke icin buyuk fedakarlik yapiyorsunuz ben bunu takdir ediyorum.. Allah hepinizin canini bagislasin.. Allah sizlerden razi oksun.. Her iki cihaniniz cennet olsun.. Ben burada tesekkur etmek icin ne desem az kalir kafi gelmez.. Ancak sizlerin şerefli kararinizi mucadelenizi we fedakarliginizin degerini bilicek Allah korkusu olan bilincli Sadik esler dileyebilirim.. Elimden baska bir sey gelmez kardesim. Saygilar.
@moonshine_moonshine çok teşekkür ederim. Biz sizler için varız. Her zaman bütün varlığımız ve canımız pahasına milletimizi ve ülkemizi korumak için burdayız.
Saçma demiyorum benim içinde kutsal bir olay aile kurmak soyunu devam ettirmek ama göz ardı ediyoruz sanırsam bişeyleri günümüzde işsiz tonla insan var daha kendini geçindiremezken aile kurması bana saçma geliyor herşey paramı diyenler olucak evet herşey para artık hayatta kalmak sıkıntı çekmemek için bir işi olmalı ki kafası rahat olsun kafası rahat ise evliliğe sıcak bakar.
Eskiden insanlar yokluk için de evlenirlermiş kimi sevdiğiyle kimi gördüğüyle herşey zormuş fakat o günlerden bu günlere gelebilimişler şimdi ki nesil için ise herşey oyun gibi evlilik, ölüm, yaşam, toz pembe yani ve en önemlisi kimsenin kimseye tahammülü kalmamış insanlar nankör oldu eski sevdalar yaşanmıyor artık.
Anlaşmazlık çoğaldı.. Boşanmalar fazla oldu.. Saygi-sevgi %20 kere düştü.. Ne erkeğe hürmet ne kadına haya ediliyor.. Eskiden kalp kırınca onarilirdi eşler arasında şimdi yeni bir kalp aranıyor..
En önemli sebep yetiştiriliş tarzı. anneler çocuklarına bunu aşıladılar. oğluna ;aman oğlum hemen evlenme kızına; bir koca bulda evlen dersen kimse evlenemez. hiçmi " biz oğullarımızı böyle yetiştirirsek kızlarımızda evlenemez hiçmi demiyolar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gençler için her şey sorun güvenen kazık yiyor sonra soğuyor her şeyden. Maddi ve manevi yükümlülük kaldıracak psikoloji kalmamış kimsede. Anlayacağınız herkes delirdi herkes kolayın peşinde zora gelen birini görmedim. Hiç adam olan bir erkek ile karşılaşmadım benim de umudm yok
bence genel olarak şu eski kadınlar yok oldugun da ve var oldugunda tüm zorluklara katlanıyor muş şimdiki kadınlar zora gelemiyor bence hemen koyu veriyorlar cok seciyorlar ve evlilik yaşı 30 lara cıktı ayrıca haklı olada bilirler ama zamaane kadınları cok degişşti elbet erkeklerde eskisi kadar sahiplen miyor ama karşılıklı sorunlar bence
Endişe korku paravan bence İstediğiniz gibi gezip tozup yatıp kalkiyorsunuz Evlilik ne için yapılır tabi ki aile kurmak için ama öncelikle zinaya sebebiyet vermemek için Kimse bunu düşünmediği için dolayısıyla evlilik te istemiyor
sayın abla bakırelık yası 15 e kadr dusmus turkıyede ve lıse cagındak ıbırcok kız sevgılısı ayrılmasın dıye yatmayı kabul edıyor onu bunu sunu ve Şu an gercekten kotu bır halde ulke bu yonde ben yapmadım dedıgımde kız benımle dalga gectı ve ben kendımden utandım bı kız nasıl boyle der dıye ben mı yanlısım dıye dusunmedım degıl yanı
@gncmimar34 o onların edepsizligi bu bir Bir diğeri ise biz o yaşlarda iken hiç böyle şeyleri dusunmezdik aklımıza gelmezdi fakat şimdi insanlar sevgilisi olmayanlarla dalga geçer hale geldi yazık Gerçekten çok üzücü ama iş ebeveynler de bitiyor onlar ne şekilde yetistirirse çocuklar o yönde ilerliyor
valla abla cok dogru bı konuya el attın anne baba ne verebılrıse evladına oyle olur benım unıversıteden arkadaslar lıselı sevgılı yapıyordu yataga atıyordu ben dıyrodum unıversıtelı olsa kendı fıkrı dusuncesı bellı yasta maa lıselı kız nasıl guvenıyor bekaretını verıyor kı ayrılırsa baska erkete ona sadece cınsel obje olarak bakacak yazık resmen
Nezaket şöyle dursun evlilik eşittir itaat, sorumluluk, geçim derdi, veletler, ciğeri beş para etmez bir herif ve onun yedi sülalesi kısacası her açıdan b*k çukuru
Belli çocuğun olsa çok seversin kendi kanından olması şart değil evlat da edinilebilir çocuk çocuktur kimin genlerini taşıdığı önemli değil onu sevebilmek bir hayat vermek önemli
İnsanlarin kendilerine bile tahammulu kalmadigi bir cagda, baskasina tahammul etmesini beklemek utopik. Zaten bosanma oranlarina ve nedenlerine bakinca belli oluyor.
Instagram kültürü ve zengin/lüks yaşamı özendirici diziler, insanların mutluluğu maddi şeylerde aramalarına vesile oldu. Bu da kıyas kültürünü ateşledi. Onun var benim neden yok?
Türkiye de yaşam şartları ağır olduğu için kimi evlilikten kacıyorsun. Kimi calışan memur bir eş arıyor. Bu arayışa girince evlilik biraz sınırlı oluyor
kendi evin yoksa, yüksek gelirli bir işin, korkmakta endişe duymakta haklılar. kiralar pahalı hayat şartları zor geçim derdinden endişeliler. yoksa kim evlenmek istemez ki?
Ya neden sıcak bakayım etrafımda o kadar çok yalancı riyakar nankör pislik varki çekiyorum sanki ben anlamadım ki güvenilmez kimseye hiç kimseye güvenmiyorum evlilik şöyle dursun Yani
Korkuları oluyordur acaba bu evliliği yürütebilir miyim? Birden bire hayatı kısıtlanıcak bunu kaldırabilir mi? Ve günümüz gençlerini gördükçe artık lay lay lomları herkes herkesi bir tutuyor
Kısıtlanma korkusu. Aynı zamanda kendime bir alan kalmayacağı kanısındayım, kafama estiği gibi yapamam. Sürekli yanımda, sağımda, solumda promosyon ürünü gibi. Iyk.
canım salak işi evlilik aptal olmak lazım hatta beyin vücudu terketmiş olmadı lazım yadaxbetmi olmadan birebirini böyle düşüncesizce seven iki insan olmalı yoksa akıllı işi değil
Nasıl güvenelim millet aşkından ölüyorum canımdan çok seviyorum dediği kişi ile evlenip 1 sene sonra boşanıyor neden “ soğumuş” kimseye güven olmuyor anlayacağın
Abi şunu bilir şunu söylerim şu zamanda bir bardak su getirmedi diye boşananlar var. Yok eve geç geliyro insanlar artık saçma sapan şeylerden boşanıyor kimsenin bir birine tahammülü yokk nerde o eskiler onlar geçinmeye geliyorlarmış şimdikiler sanki tatile gelir gibi geri gidiyor
Ya karım bana küçük bir kız çoçuğu versin zor günümde yanımda olsun bir ömür boyu yanındayım sırtımda gezdiririm bide şu diyorsun ki acaba bu kız bacım mu veya bu erkek kaç kişi ile yattı diye düşünüyor
Çağımızın gençleri evliliği çocuk oyuncağı zannedip evleniyor ve bakıyorlar ki zannettikleri gibi toz pembe değilmiş evlilik. Sürekli olarak boşanmalar olunca da çoğunluk da evlenmek istemiyor..
Evlilik çıkarlarıma tersse neden evleneyim? Ayrıca kanunlarda sıkıntı var önce onu düzeltsinler. Evlilğe sıcak bakan ya mükemmel bir insan bulmuştur ya da eşşektir.
Anlaşamamzlik, pireyi deve yapmalar, aldatmalar, parasiz olmaz diyen cinsler vs vs insan soğuyor bir yanlış tercihinde hayatin çöp anlayışsizlik hat safada kimse kimseyi çekemem k. b diye düşününce
Çünkü evlenen insanlardan düzgün yorum duyan kızlarımızın sayısı bir elin parmağını geçmez herhalde herkes ya kocasından ya ev işlerinden kaynanasından görümcesinden şikayetçi bir memnuniyetsizlik mevcut buda insanları korkutuyor
korku aldatılma korkusu iş korkusu aş korkusu ev korkusu geçim korkusu evlendikten sonra değişen insanların korkusu bütün bu korkuların arasında insan evlenmek yerine bekarlığı tercih ediyor
genelde erkekler bakıyor... kızlar aynı.. ama kızlarda artık çabuk boşanıyor.. çünkü ellenmemiş kız yok artık hepsi ellenmiş bir şekilde.. temiz kız yok aartık...
En İyi Cevaplar