Sevgili yavru kuşlarım bana gönderdiğiniz sorularda görüyorum ki evlilik dışı ilişkiler daha sık görülmekte. Son zamanlarda gündem olan gençliğin evlenmemesi olayına denk geldim. Şimdi burada düzeni bozanı mı düzmeli? Yoksa düzene madalya mı takmalı? Gençliğin elinde bir don, bir atlet var çeyiz takımı olarak. Onları da bana soru sorarken çıkardıkları düşünülürse beş kuruşu olmayan gençler nasıl evlensin değil mi? Hocanız yine yavru kuşlarının anında. 🤭
Cevabın nedir?
Başlıca neden ise toplumsal ve ekonomik yapımızın değişmesi. Değer yargılarımızda köklü değişiklikler oldu. Bunlar ise aile kurumuna yansıdı. Ailenin yapısı büyük ölçüde değişti. Öte yandan çok isteyen, çok şeyler talep eden bir toplum olduk. Bu taleplerimizin karşılanması yeni bir aile kurarken neredeyse imkânsız hale geldi. Böyle olunca da insanlar yeni bir aile kurmayı gereksiz bir yük olarak görmeye başladı.13 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel özet geçtin evladım.
- +1 yıl
Eig senindir evladım.
En İyi Cevaplar
Hocam yillardir severek takip etmekteyiz ama yeter artik su soruya otorite olarak aciklik getirin.
Surtunen genc kizlarimiz, hamilelik konusunda endiselerini dile getirmekte. Malum hele ki uzerine bosalma durumu olmussa ikiz yoksa da normal hamilelik kapsaminda oldugunu ben her soruda yaziyorum ama otorite olarak bu konuya el atmalisiniz.21 Yorumla- +1 yıl
Tek bir spermin bile vajina girişinden içeriye dalması, külotta ıslaklık olması, ya da ters birleşme esnasında vajinaya farkında olmadan kaçması hamilelik riskini artırır. Yumurta regl günleri dışında döllenmeye hazır yapıdadır. Bu yüzden ekstra dikkat gerek. Çoğu gencimiz istenmeyen gebelikle mücadele ediyor. Bu yüzden ertesi gün hapı, doğum kontrol hapı ve prezarvatif gibi çeşitli yöntemleri evlilik dışı ilişkilerde okuyucularıma öneririm. Kürtaj ise son çare evladım. Değerli okuyucularımı görmek beni ynı zamanda mutlu etti. Berhudar ol. 🙏
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkul bitsin evleniriz, askerden döneyim de evleniriz, iş bulayım evleniriz, biraz para toplayayım evleniriz ee o da bitti eşya alalım, ev alalım sonra evleniriz. Hep bunlar yüzünden evlilik erteleniyor ve ömür bitiyor zaten sonrasında.
Şartlar zor.30 Yorumla
+1 yılSoytari serseri şımarık kendini bişey sanan cocuksu insan dışı varlıklar çoğaldı bulamadik adamını
26 Yorumla- +1 yıl
O güzel adamlar atlarına binip gitmedi evladım. Kıyıda, köşede hala varlar.
- +1 yıl
Öyle insanlar hala var fakat siz o soytarılarla eğlenmeyi tercih ediyorsunuz
Adam olanlar da ben eksik kaldım diye o da alemlere akıyor suç kimde? - +1 yıl
Hayırlısı diyelim
- +1 yıl
Hayırlısı mı?
Erkeği adam edecek olan kızlardır
Kuralları siz belirlersiniz - +1 yıl
Herkes fahise olmuş eee ben napcam ya yalnız ölcem ya da size uycam
- +1 yıl
Ya kendi yorumunu bna değil sorana yap bir git başımdan
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
29Cevap
Kariyer ve para günümüzde evlilikten daha önemli olduğu için evllikten korktukları ya da doğru insanı bulamadıkları için ve özgürlüğüne düşkün olan gençlerin rahat ve serbest bir hayat yaşamak istedikleri için..💫
20 Yorumla
+1 yılSanki gencler keyiflerinden evlenmiyor.10 undan 8 ine sor , işsizlik sorunu var, evi yok, maddi sorunları var erkeklerin o yüzden evlilikten kaçıyorlar. Kızlarda bu evlilikten kaçan erkekler yüzünden mağdur olyor Kızın 2-3 yılını çalıp çekip giden erkekler çook. Sanki milyoner ,ülke ülke geziyorda keyfinden evlenmiyor gençler. Bu sorunları çözelin diyen yok, eleştiren var hayret bişey.
20 Yorumla
+1 yılEvleneceğim evleneceğim 😱
Neden mi evlenmiyorlar?
Her şey ellerinin altında. Istediklerine ulaşabiliyorlar. Sevgi basitleştirilmiş. Herkes herkesi seviyor 😝😝 ha hi he
Evlilik zorlastirildikca zorlaştırılıyor 😱 küçük şeylere takiliniyor. En önemlisi ise evlenme sebepleri basit sacma sapan şeyler işte 🙊
Mesele derin yahu 😌 sağlıcakla10 YorumlaTürk kizıyla evlenilmez bu bir ikincisine gelirsek bu ülkede zaten yasanmiyor bir kalkip evleneceksin uzerine çocuk yapacaksın öyle bir seye gelinmez zaten yani lafın kisası düzeni bozanları düzmeliyiz haa sonra düzelir mi tabiki de düzelmez çok beklersin
30 Yorumlavaktiyle dedem tek maaşla babamı halamı amcamı okutmuş düğünlerini yapmış gayette güzel geçinmişler şimdi evde 4 kişi çalışıyoruz yinede yetmiyor. saçma sapan ihtiyaçlar çıkıyor herşey ateş pahası iki çocuk olsa bir düğün en az 100 bin tl iki çocuk 200 bin tl kimde var bu para? ayrıca evlenmek hadi neyse sonra geçim nolacak adam asgari ücretli karısı ev hanımı bir süre sonra yetmeyecek kavga başlayacak evlenende boşanır bu devirde
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskisi kadar saf değil hiçbir şey çünkü. Seviyorsun evleniyorsun aldatılabiliyoesun evde saygısızlık görüyorsun küfür duyuyorsun çocuk yapınca da seni hizmetçi givi kullanmaya daha da çok devam ediyor. Ev işini yardım etmiyor saygı desen yok yol arkadaşı değil eve hizmetçi almış sanki p***ç güven yok erkekler artık evlilik vs dinlemeden her haltı yiyor sadece erkekler değil kadınlarda bunu yapıyor. Popom bekarken rahatken neden zora sokayım ki?
10 Yorumla
+1 yılMaddi durumlar, Okulun bitmemiş olması, okulun uzamış olması, ilk önce işe girip bir düzen kurmak ve tamamen kişisel seçimler.. Bu devirde bence erkekte bayanda 28 30 dan önce evlenmemeli. İlk önce iş. Eş kaçmıyor.. Önünde kocaman seneler var pişman olmak istemiyorsan eskilerinde dedigi gibi altın bileziğini al öyle evlen..
10 YorumlaOyle bir yazmis ki haydar hoca ile konusuyorum sandim 😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
Berhudar ol evladım 🤭
Neden evleneyim sebep söyle kafa dengi kız yok mizah yok konu alanı tek yere odaklı bu 1. etken + Türkiye gibi bir yerde ekonomiye refah düzeye bakın konuşun berbat eğitim sisteminde zar zor okuyup küreğe sap olmaya çalışıyoruz daha çoğu genç bilgisayar, telefon, konsol alıp keyfini çıkaramıyor eleştiri yapacaklarına neyin ne olduğunu görüp yetkililerin el atması lazım ''niye acaba'' diye araba, ev alıp kendi hayatımı adam akıllı hale sokmam büyük ihtimalle 10 yılımı alır benimde hakkım değil mi Mercedes C200 2012 modele binmek elin oğlu Almanya'da, Amerika'da Mustang alıyor birde ev alıyor her istediği elinin altında bizzat yakınımda gördüm uzaktan videoyla falanda değil çevremde gördüğümle yazıyorum, son model bile değil isteğim zaten vergilerle şahlanan ülkem sayesinde (!) e şunu bile altıma çekemeyeceksem ben neden çabalıyorum yaşıyorum?
bir de daha evleneceğim he :DDD01 Yorumla
+1 yılÇocukların çoğunun düzgün bir işi yok, geliri yok. Bir sürü okuyorlar ve asgari ücret ile çalışmaya zorlanıyorlar. Nasıl geçinsinler?
40 Yorumla
+1 yılEvlilik guzel birsey ama baglayici ve zor zaten evlenmeden de yaşanıyorsa hersey neden o yükümlülüğün altına girsinler ki
20 Yorumla
+1 yılAlternatifler çok fazla evlenince onlardan ayrı kalmak istemiyor bu yüzden özgür olma hissî tavan yapıyor bir tek kişiye bağlı bir ömür cazip gelmiyor
20 YorumlaÇünkü birisiyle evlenirsem latşıma ondan daha iyisi çıkabilir niye hayatımı onunla kapatıyım diyorlar
22 Yorumla
+1 yılAceleleri yok kariyerde yapacaklar çocukta sevgili durumları birlikte yaşayıp anlaşabilirlerse evlenirler
10 Yorumla
+1 yılHayatımın sonuna kadar aynı kişiyle aynı evde yaşama ve her şeyi tek bir insanla yaşama düşüncesi içimi bunaltıyor daha çok gencim bunun için :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılPra ile alakası yok şimdi her cins istediği her şeye kolaylıkla ulaşabiliyor neden evlensinler ki
21 Yorumla
+1 yılOldukça masraflı ayrıca herkes evlilik öncesi seks yaptığından kimsenin kimseye güveni yok.
20 YorumlaEvlenmeden herşeyi rahat rahat yapabiliyorlar evlilige gerek kalmıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Niye evlensinler ki her gece başka biri... sorumluğunu da almıyorlar aileydi falan
10 Yorumla
+1 yılNafaka ödeyecek param yok enayimiyiz kadın evleniyor 5 yıl sonra gidip diğer kişilerle benden aldığı nafakayi yicek Şeyma Subaşı Tarikatina mensup çok
45 Yorumla- +1 yıl
Kadının evlenirken mehir diyerek hak ettiği para vardır ama ömür boyu nafaka nedir 1 sene olsun 5 sene olsun kadın kendine dost buluyor biz onun parasini ödüyor
- +1 yıl
Hala sizin gibi kadınları görmek çok güzel umarım gönlüne hoş laik birini bulursunuz 👏
- +1 yıl
hani şimdi bana dicekler hemcinsini savunmuyo falan diye ama ben cidden baya bir saçma buluyorum hani çocuk vardır velayet annede dir o çocuğa harçlık bel ki ama kadın nafaka ile hitsin makyaj aleti alsın başka adamlarla yesin tabi her kadın öyle değil ama yani saçma buluyorum hukuk okuyacağım ama baya saçma
+1 yılkızlar totosu kalkık hepsinin bir uçuyorlar erkek bir hata yapsa hemen millete rezil ederler böyle insanlarla neden iletişim bile kuralım ki?
31 Yorumla- +1 yıl
erkeği rezil etmek için programlanmışlar
Beraberken alınan intikamlar:
m.gazetevatan.com/.../
Ayrıldıktan sonra alınan intikamlar:
m.gazetevatan.com/.../
Kimin eli kimin cebinde belli değil.. güven yok tahammül yok daha ne olsun
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çalısan adamdan 100 bin tl lik masraf istiyorlar
40 Yorumla
+1 yılEvlilerin halini görüyorlar + evlenmeden de istediklerini yaşayabiliyorlar
20 Yorumla
+1 yılÖnumuzde cok iyi ornekler yok. Evlilikler cabucak biter oldu. Ayrica iki tarafin da beklentileri artti ve bu da karamsarliga surukluyor insanlari.
10 YorumlaBirisiyle evlenip çocuk yapmak işte sıkıntı bu dünyaya bir kişi getirmek istediğimi sanmıyorum burda yaşanmaz
40 YorumlaTek bir kişiye ait olmak zor geliyor boşanmak zaman alıyor bitti dendiğinde bitmiyor evli olunca bir dünya prosedür aileleri ikna etme vs. Zaten evli gibi yaşanıyor sadece resmi prosedür olmuyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız yok ki bize bakan. Kızlar çok seçici. Bulsak da para yok. Ekonomi çok iyi malum.
10 Yorumla
+1 yılBen evlenicem, ama istediğim ozellikleri taşıyan biriyle.
10 Yorumla
+1 yılBu kadar çok boşanma aldatma oluyor ki evlilik korkutuyor artık
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Seçicilik geçimsizlik kararsızlık
30 YorumlaGüven yok, herkes parasal özgürlüğünü eline aldı kimse evlenmek istemiyor, birine bağlı olmak istemiyorlar
20 Yorumla
+1 yılherkes parasal özgürlüğünü eline aldı kimse evlenmek istemiyor,
31 Yorumla- +1 yıl
Aslında tam tersi. Çünkü insanın parasal özgürlüğü olsa da, kendisine uyumlu bir insanla yaşlanmak ister...
+1 yılokul iş zaman geçiyor herkes beklentileri yüksek karşılamak zor
10 Yorumla
+1 yıl😂😂😂 alışmış millet Dost olmaya
60 Yorumla
+1 yılEvlenip dert sıkıntı çekmek istemiyoruuuuzzzz... Mutlu evli çift göremez olduk
20 Yorumla
+1 yılKnk istek çok para yok.
10 Yorumlabir kişiyle ömür boyu. zor iş.
10 YorumlaHerkes çok meraklı bence evlenmeye kaçıyor çoğu 😅
10 YorumlaAhlaklı kız bulamadığımız için
41 Yorumla
+1 yılİnsanlar insana doymuş bıkmış
36 Yorumla- +1 yıl
2 ekmek çok 🤩
- +1 yıl
Daha da unutmam 15 yumurta
- +1 yıl
Hııı bir tabak bal reçel
Aile & Toplum konusunda 631 cevap paylaştı. Kimse kimsenin nazını dır dırını çekmek istemiyor
30 Yorumla
+1 yılevlenmeye gerek kalmıyor..
10 YorumlaSorumlulktan korkuyorlar
10 Yorumla
+1 yılHayat şartları ağır...
20 YorumlaGüzel soru
Neden evlensinlerki20 Yorumla
+1 yılNerde eski bayramlar misali
10 YorumlaSorumluluk almak istemedikleri için
12 Yorumla- +1 yıl
Sorumluluk alıp dolandırıldı ları aldatıldıkları çocukların bile müşteriden oldugunu gördügü için. İcra boşanma ömür boyu nafaka bıktı erkekler
Ekonomik ve toplumsal sıkıntılardan dolayı...
20 YorumlaReis evlenin evlenin çoğalın diyor ama
11 Yorumla
+1 yılKanları çok hızlı sjdwjdj
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılParasızlıktan.
10 Yorumla para tinneee
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü güven yok
30 Yorumla
+1 yılPara yok
10 YorumlaNiye evlensin ki
10 Yorumla
+1 yılFakirlik
10 Yorumlaevlenmek boş iş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenelim
10 Yorumla
+1 yılÇok masraf
20 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?