Bana göre evlilikte hukuk karşısında kadınların çok çok avantajlı olması erkekleri iterken, insanların aşka dair istediği her şeye rahatlıkla ulaşabiliyor olması da evliliği gereksiz sorumluluk alma noktasına getiriyor. Sizin düşünceleriniz neler?
Ahahahaha hukuk karşısında kadınların avantajlı olması mı 😂 hiç bir yakınınız boşanmadı sanırım, karı koca öğretmen arkadaşım vardı, adam hamileyken dövdü kadını raporlarla videolarla sabit olay, kendi çocuğunun doğumuna bile gelmedi o kadar zor boşandılar ki, üstüne üstük hakim nafaka bedelini 750tl olarak belirledi. Bu sadece bir örnek, kaldı ki döven öldüren kim ceza alıyor? Evlilikler azaldıysa sebebi kadınların artık evlenmeye değer erkek bulamaması net. Yıl 2026 kadınlar tarihte ilk defa sadece karaktere bakarak evlenmek istiyor ve sürpriz, evlenecek erkek bulamıyorlar 😄😄😄😄😄 herkes bi aynaya baksın önce ve kendine sorsun, kızım olsa benimle evlensin ister miydim?
Çok uzatmadan basit örnekler vererek hukuk karşısında ki üstünlükten bahsetmek istiyorum. Evlenirken her şey erkekten beklenir (maddi), boşanırken her şey hukuk karşısında yarı yarıyadır, bunun yanı sıra düğünde takılan altınlar kadınındır, kadın hiçbir kuruş koymadan bütün mala yarı yarıya sahip olur. Şiddet olayında da arkadaşının yaşadığıyla sınırlı bir durum değil bu, kadınların da erkeklere şiddet uyguladığını ama haber değeri görülmediği için bilmediğinizi öğrenmeniz lazım artık, maalesef şiddet uygulayan kişilerin ceza aldığı bir ülkede yaşamıyoruz ve polis arkadaşınız ya da tanıdığınız varsa sorun size erkeklerin daha fazla şiddet gördüğünü söylesin, belki fikriniz değişir. İyi akşamlar dilerim.
Evlenirken herşeyi erkek yapmıyor, zaten beklenir demişsiniz yapmayabilirsiniz. Boşanırken miras bölüşülmez, tüm hesap dökülür öyle düşündüğünüz gibi pasta gibi ikiye ayrılmaz asla mallar, kaldı ki kadınların evdeki iş yükünü bir gün bile üstlenemezsiniz. Kadın zaten çalışmıyorsa sizin kaba tabirinizle kuruş koymaz ama dediğim gibi evdeki iş yükünün maddi boyutu zaten 2-3 asgari ücrete denk geliyor. Cinnet geçirip komutanını, patronunu öldüren erkek sayısı, eşini sevgilisini öldürenlerin 50 katı neredeyse araştırmalara göre, lütfen bilimsel konuşalım her şey ortada, kahin olmaya gerek yok. İyi akşamlar.
Tartışmak için vevap vermedim, o yüzden uzatmicam. Umarım istediğiniz gibi biriylesinizdir ya da istediğiniz gibi birini bulursunuz. Sağlıcakla kalın 💐
Eşine özel olmak, evlilik sorumluluğu almak, birine bağlı kalmak bunlar karakterli insan özellikleri. Ortalık karaktersz doldu. Evlilik dışı cinselliğe çok kolay ulaşılabilir olduğu için artık elalem evlenip sorumluluk almak yerine sıkıldıkça başkasına geçiyo, her işini hallediyo, evliliğe gerek bile duymuyolar. Kızlara binlerce erkekten mesaj yağıyo istediğini seç beğen al kafasında geziyolar, bu erkeklerle sevişmektende çekinmiyor. Ortalık malı doldu ortalık Erkeklerde aynı halt. Önlerine gelene yürüyorlar biri olmazsa diğeri diyolar, kızları cinsel obje olarak kullanıyorlar, kızlarda buna izin veriyo. Sonrada kullanıp atıyo yvşaklar. Böyle iğrenç bir nesilde gelde doğru insanı bulup evlen. Bu yüzden 5 yıldır yalnızım la ben yok düzgün insan yok ortalıkta
Evlenilecek sorumlulugu alabilecek kimse olmadigindan en cok güvenilecek kimse olmadigindan herkeain derdi parali erkek arabali erkek ananiz babaniz bmw ye binip evlendi diye aorarlar adama.. erkekler desen sacma sapan göbek gösteren kiz pesinde onlarda cebi dolu erkek pesinde niye evlensin ki millet. .. kimsenin birbirinin görüsüne durusuna saygisi kalmamis.. biri de cikip demiyor ceketim var gelirmisin hadii biriniz gidin evlenin bu adamla gôreyim sizi ;))))
Evlilik istiyor da evleneceği insan bulamıyor ve beklentilerini saçma sapan şekilde arşa çıkarıyor. Evlilik mal beyanı değildir. Evlilik seks için de yapılmaz. Sorumluluk getirir ama sevdikten sonra bunlar zevkle yapılır. İnsanlar insani meziyetlerini kaybetmeye başladığı için vaziyet bu.
Ne kadar sığ bir bakış açısı ya. İnsanlar sırf menfaat için değil, hayatı paylaşabilmek için bir arada olurlar ve olmalılar. Kendi fikrinizi soruda belirtin benim yorumumdan uzak durun.
Bence yeni nesil evlilikten çok korkuyor çünkü gördüğü örnekler hep kavga, boşanma, nafaka muhabbeti falan 😬 Ama aynı zamanda özgürlüğe de aşırı düşkünüz; kariyer, seyahat, flört, kendini keşfetme… Evlilik “sonsuz sorumluluk” gibi geliyor. Hukuk kısmı da erkeklerin gözünü daha çok korkutuyor tabii. Peki sen, ileride doğru kişi gelse evliliğe tamamen kapalı mısın, yoksa şartların düzelmesi mi lazım sence? 🧠💭💍
Sevgililik çok özendirildi televizyonlarda sosyal medya da insanlar da baktı ulan biz niye evleniyoruz ki seç beğen al hevesini yaşa sonra değiştir demeye başladı zengin de olsa herkes evlenmez bu saatten sonra
Ekonomi, feminizm bilinci, kadınların erkeklerden yüksek okuma istatistikleri, artık "erkeğe muhtaçlık" durum kalmaması. Geçen podcastini dinlemiştim 49w kanalından.
Kızını parası olmayana verir misin sen düşün bir kızın var ve evlenmek istiyor çocuğun mal mülkü yok seviyorlar bilezik yapamayacak kadar parası yok verir miydin kızını?
Çoooook zengin olsun demiyorum ki bir tane evi olsun bilezik kendi içinden gelir zaten kaynana bile takıyor geline neyse işte gelinlik kiralama düğün bunları yapamaz mı
e çok normal değil mi? sonuçta ne olursa olsun insan kendi hayatını kendi özgürlüğünü istiyor evliliğin baştan saçma bir şey olmasının sebebi hayatı birleştirme çabası, kimse kimse için kendisini 2 ye bölmek istemiyor.