Arkadaşlar 1 bucuk yıldır sevgili oldugum erkek arkadasım kapanmamı istiyor bende neden bu kadar ısrar ediyorsun dedıgımde benım ailem bu sekil istiyor bizim evlenmemiz için senin kapanman lazım dıyor. Aile yasam tarzlarımız da cok farklı ama seviyorum onu ne yapmam lazım sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılKimin icinde ne oldugunu sadece Allah bilir. Eger resimdeki kiz sensen, pek ortunecegini sanmiyorum. Ancak, belki de ortunsen diger ortunenlerden bile daha uygun yasarsin, bilemeyiz ki... Bildigim tek sey, neyi secersen sec sectiginin hakkini ver. Basi kapali, alti aciklardan olma kafi. Su resimdeki halini elestirmek bana dusmez, iki hafta once sahit oldugum bir durumu anlatmak istiyorum sadece, kararini kendin vermelisin.
02 Yorumla- +1 yıl
Yaklasik 2 hafta once arkadasimin babasini ziyaret amacli malum cemaatin yerlesim yerine yakin bir semtten gectim. Semt de cemaati kadar meshurdur ve neredeyse tumu carsafli, carsafli olmayanlar turbanli vs. Onumden senin yaslarinda 4 kisilik bir kiz grubu (kiminin gobegi acikti kiminin gogus kismi) kahkahalar esliginde yuruyordu. Ben de neseli ve konuskan biri olmama ragmen bana bile asiri geldi bu kahkahalari. Cocuklar iste dedim, yurudum. Az ileride ikisi de 60 larinda biri kadin iki kisi oturuyordu. Erkek olan gecen kizlardan birine "Senin o tatlis gobegini yerim sevgilim" dedi ve bunu kizlar duymayinca tekrarladi ancak kizlar o kadar guluyordu ki yine isitmediler. Ben donup yasindan basindan utan dedim ve hizlanarak kizlara yetistim.
- +1 yıl
Kizlar saygiliydilar belli ama o yaslarda kan kayniyor iste. Adamin (hitap edecek kelime olmadigindan) ettigi lafi soyledim ve kizlara nasihat ettim. Giyimden dolayi kimsenin o laflari etmeye elbette hakki olamaz ancak, gittigimiz yerin yerlesmis bir giyim sekli varsa goze batabiliriz. Yani biraz empati yaparak, kapali kesimin (artik tek gozu bile carsafta) yogun oldugu bir yere giderken kendi cizgimizden de cok sapmadan dikkat edebilecegimizi soyluyorum. Bu bizden birsey eksiltmez kanaatindeyim. Sevgiline gelince, dinimizde ortunme emrinden once sevgililigin yasak oldugunu (zinaya yonelttiginden) ogrenmesi onun hayrina olur. Dinine cok bagli olmasa da aile baskisindan bunu istedigi bariz. Iyice dusun bir kez karar ver.
En İyi Cevaplar
böylelerinden hiç hoşlanmıyorum biz dinciyiz dinimize düşkünüz deyip dinde zorlamanın olmadığını bilmeyen insanalr kapanacaksan Allah için içinden geldiği için kapanacaksın yoksa ne sevabı ne anlamı kalmaz , ek olarak eğer kapalı birini istiyorduysa senle neden sevgili oldu kapalı bir kız araştırsaydı.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen buyum de sen beni ben olduğum için sevmiyorsan açık ya da kapalı olmam bu kadar sorun oluşturuyorsa ayrılalım de çünkü o seni severken sen açıktın kapanmanı isteyemez evlenmediğiniz sürece çünkü senin üstünde hak idda edemez çünkü evli değilsiniz ama evli olsaydınız buna hakkı vardı bunuda bir düşün yani evlenince kapanmanı isteyecek
10 Yorumla
+1 yılresminze baktım, sizin kapanmaınız isteyen birisi nasıl da o kadar zaman sizi kıskançlıktan boğmamış ilginç sizi ne kadar taşıyabilir bilemem. ama farklı bir dünyaya gidiyorsunuz, bu kesin farklı bir yaşam. sizi sevyorsa mutlu ediyorsa saygı duyuyorsa. ve size istedikleirnizi vercekse düşnün tabi.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
54Cevap
+1 yılSeven sevdiğini her hali ile kabul etmeli.
Bizim aile full kapalı ( ben hariç çok aksi olduğumdan karışamıyorlar) ee durum bu olunca kapalı gelin isterler. Abim bir kızı sevdi aç8k saçık giyiminde sınır yok. Gel gelelim 10 yıldır evliler ne yengem özünden döndü ne abim.
Herkes saygısını korudu.20 Yorumla
+1 yılBenim ailemde eşimin benim kararlarıma saygı göstermesini istiyor de sende. Ailesi de karar versin kaç çocuk yapacağına hatta yatak odaniza kadar girsinler yaparlar da kafa yapısı uymuyor çocuk ta kendi kararlarını alabilecek kapasitede ve geniş düşünceli değil boşver gitsin
00 Yorumla
+1 yılkendi istemediğin bir şeyi bugün yapabilirsin. yaşın da genç. sevdiğini düşünüp yapman büyük ihtimal. ama sorun şu; eğer böyle bir şeyi sen içine sindirmeden yaparsan hem yarın birçok hata yapabilir hem de mutsuz olabilirsin.
bir evlilik için kapanmak çok yanlış bir tutum bence. sen tesettürün hakkını vereceksen ne ala ama vermeyeceksen bence bu ilişki ilerde büyük tatsızlıklara gebe...00 Yorumla
+1 yılİstedigi yanlış bişey degil ama ben kapanma olayının senın içinden gelerek kapanmanı tercih ederdm.
Ama seçim senin istediği kötü bişey degil sevdıgın adam için değil Allah için kapan10 YorumlaDenecek tek söz beni kabul ediyorlarsa böylr etsinler etmiyorlarsa herkes kendi yoluna ailesine bağli bir erkeğin evliliği ne kadar doğrudur desteklidir bilemem kafani karistirmak istemem ama çok önemli bu sonuçta annesi babasiyla evlenmeyeveksin ona bunlari anlat işine geliyorsa
10 YorumlaBu konularda zorlama olmaz seninde içinde varsa kapanırsın zaten seviyorsan ikna edicek şekilde konuş
10 YorumlaSeçenekleri gözden geçir kapanirsan ileride ne tür sıkıntılar cekesin böyle kalırsan ne tür sıkıntılar çekersin oma göre kararını ver
11 Yorumla
+1 yılOnun icin kapanamazsin saçmalama. Dinden de sogursun cocuktan da soğursun. Evlenince kapanırım de geçiştir şimdilik. Birinin zorlamasiyla olmaz bu isler. Aman sakın
10 Yorumlakapanmanın nesi bu kadar zor ya? kapan seviyorsan bunu gelip buraya sormanda getekmezdi. madem seviyosun madem geleceğşni onunla hayal ediyosun o zaman milletin dediğşnin neönemi var katdeşm
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılsevdiğin seni severken bu şekilde sevmiş bu şekilde kabul etsin! kimse için değişme dünyaya 1 kere geliyorsun. kendini nasıl mutlu huzurlu hissediyorsan o şekilde yaşa. o kadar da fedakâr olma pişman olursun
00 Yorumla Fikir senin, o kapanmanı istiyor diye kapanma. Oda seni öyle sevicek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖrtünmek zorla olacak bir şey değil hem madem ailesi öyle istiyor o zaman seni sevmeseydim bastan.
Ortunmeyi düşün istiyorsan yap ama yapmam diyorsan o zaman ayrilin10 YorumlaDinde zorlama olmaz. Bu tür istekler görüntü amaçlıdır kusura bakma.
Madem oyle birşey vardı neden seninle sevgili oldu. Gitsin kapalı insanlarla birliktelik kursun.10 Yorumla
+1 yılİçinden geliyorsa onun için değil Allah için kapan! Allahın emrettiği gibi kapan! ha yok ben yapamam içimden gelmiyor diyosan çiktir edeceksin.!
20 Yorumla
+1 yılBazi seyler sevginin onunede gecebilir sen sveiyorum diyorsum oda seni sevse seni ailesi kapanmani istrdigi icin zorlamaz oda biraz anlayis lazim ama halen ustune devam ederse sende bira zuzak kalmayi dene
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 633 cevap paylaştı. Istedigi guzel bisey ama islamda zorlama yok ve sen Allah u teala icin degilde aciz bir kulu icin kapanacaksan bana gore bir kiymeti yok o senin icinden gelecek
00 Yorumla
+1 yılKendini hazır hissetmeden kapanma sonra aşırı zorlanırsın önce bir kendin ona hazırla kendini sonra da kapan istiyor isen
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı. karar vereceksin ama zorla kapanma olmaz bunu kendiside bilmesi lazim eger sen istemiyorsan saygi duymasi gerek.
00 YorumlaSenin icinden gelmeli kapanmak yoksa allah katindan hic bir anlami kalmaz.. obu bir aksesuar gibi tasirsin sence bu dogru mu?
00 YorumlaZoraki kapanırsan, ileride mutlaka tekrar açacaksın başını. Çevremde böyle insanlara sıkça rastladım. İçten gelmiyorsa kapanman sana bir şey katnaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde 5 yıllık sevgilim kapanmamı istedi kabul ettim ama bırak ben istediğim zaman kapanıyım dedim izin vermedi hep bahane buldu sonuç terk etti kabul etmeseydim belki kıymete binerdim çok pişmanım kapanıcam dedim diye
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Begenirsen bu begenmessen ailenin istedigi kızla evlenmelisin de
10 YorumlaErkek arkadaşın çooook büyük yanlış yapıyor olurda seni kaybederse o zaman anlar nasıl bir hata yaptığını
00 YorumlaFarklılıklarını kabul etmek zorundasının ya da ayrılacaksınız..
10 YorumlaYok yha onu ilgilndrmez kapnmk istersen Allh icin kpnirsn ona n oluyor
10 Yorumla
+1 yılBugün kapanırsın yarında başka birşey bulup onu yaptırmaya çalışır arkası gelmez
20 Yorumla
+1 yılSeviyorsan kapan kapalı halinle de çok güzel olacağına ve daha çok sevilecegine eminim
10 Yorumla
+1 yılO saçları kapatmanı isteyen erkek, onu hak etmiyordur. Kendinizi çarçur etmeyin sağda solda
00 YorumlaCiddi seviyorsa seni olduğun gibi kabul eder ettirirde. Gerisi fasa fiso
00 Yorumla
+1 yılkimse içğn krndi benliğinden vazgecme mutsuz olursun
00 YorumlaDeğişime ne gerek sen neysen o sun severse böyle sevmez ise kendi bilir
00 Yorumla
+1 yılseni kapalı sevmedi istiyosa böyle kabul edicek aileside aynı sekilde önemli olan başı örtmek değil zihnimizi örtmek
123 Yorumla- +1 yıl
@amon16 bu konuda kimseyle tartışmıcam herkesin doğrusu kendine ama sen fazla emin olma bence ne kapalılar var töbe ya günahada sokuyosun beni
- +1 yıl
@amon16 oyy tamam haklısın abi
- +1 yıl
- +1 yıl
abicim kuranda ne yazıyor acaba kızlar kapalı giyinmeli erkeklerin kapatacak birşeyi yok mu? istedijleri gibi bakabilrler mi? kuranda yazıyor ki kızların kapanması tübanla!, erkeklerin kapanması da gözlerine indirdiği perdelerle olur ! ama abicim ben senin kadar yobaxını görmedim bir kız açık diye erkeklerin bakabilmesi vaov yani gelmiş birde ahkam kesiyorsun açık giyinirseniz bakarlar diye , ayrıca erkeklerinde üst kol ve diz hizzasına kadar kısa giyecekse giymesi uygun görülür erkekte istediğini giyer gübi bir şey yok fazla dar da olmayacak bir yerlerini belli edecek şekilde , ama velakin gelelim neymiş her kulun bir kusuru var umarım gözlerine perde indirmeyi bilir sizin gibiler , hani"çok anlıyorsunuz ya dinden kızlar kapanmalı yoksa onlar kötü ya" güldürdün ya 😂😶sırf kendi özgüvensizliğinden işini garantiye almak için etrafda yok şöyle yapacaksın edeceksin diyen tiplemelerdensin belkide.
- +1 yıl
@amon16 pardonda benim nerem acık
- +1 yıl
yok yaaaa hadi canım erkekler kendini kontrol edemeyecek kadar aciz varlıklar mı? Allah nefis vermiş akıl vermiş kontrol edemiyor mu? kadınların nefisleri erkeklerden fazladır ama nerdeyse hepsini tutarlar erkeklerinde azdır ama bir tanesinide tutamazlarmış , ve bence bu hep sizin bu tip düşüncelerinizden kaynaklı, iyi o zaman bende siz kısa kollu gveya dar giydiğibizde kalçanızı kesiyim laf atayım kol kaskarınızı aıkayım edeyim aynı şey? ve teşekkür ederim akıllıyım evet ☺
- +1 yıl
ve inan bana ben açık biride olmadığıma eminim overized tişötler kazaklar giyerim erkek gibi dolanırım etrafta ama yine bakan bakıyor annem kız gibi giyineyim diye uğraşıyor ama ben bu halde bakan sizi gibi düşünce yapısında salaklardan dolayı daha normal giyinsem nolacak düşünemiyorum hep sizin gibi insanların baskısı altında kalan bir toplumda yetişiyoruz çok üzülüyorum
- +1 yıl
@amon16 tamam kapatın konuyu uzatmaya gerek yok herkesin doğrusu kendine bida öyle herkesin yorumuna atlama ben senin fikirlerine saygı duyuyorum sende duy.
- +1 yıl
- +1 yıl
peki sen? sen daha erkeklerin kendi gözlerini kapatması perde indirmesi gerektiğini bilmitorsun artı kabullenmiyorsun birde üstüne önüne gelene kapanacaksın tabi diye laf atıyorsun baskı yapıyorsun zorla kapanmanın hiç bir sevabı ya da mantığı yoktur herkes isteğiyle kapansa zaten o güzelim sevabına kapanan kızlarımızın adını kötüye çıkaran süslümanlar çıkmazdı ortaya. hala daha gelmiş laga luga yapıyorsun ben daha sana anlatacak dermanım kalmadı ki son olarak sen benim dinimle ne kadar yakın olduğumu bilemessin o Allahla brnim aramda ben ne açıklar görsüm namazında niyazı da , ne kapalılar gördüm neler yapıyor günahkar, kimseyi yargılayamassın sen ki sen kimsin? hani kimsin? hıca desen değilsin bilgi sahibi desen değilsin, dermiş ermil desen değilsin ortalığa sıkan birisin dahada yazmıyacağım hadi eyvallah.
- +1 yıl
@amon16 ya sus artık sürekli bildirim gelip duruyo ne kadar işsizsin
Onun için kapanman bir şey ifade etmez zaten. Bunu ona söyle.
Türk erkeklerinin tipik özelliğidir bu. Kendilerine uygun olmayan kızları sevip onları kendilerine uydurmaya çalışırlar.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdiğim birine asla böyle birşey demezdim doğrusu.
10 Yorumlasana deger verdikleri icindir.. ister kabul et ister etme biz kadinlarimizi kiskaniriz o yuzden kotu gozlerden korumak isteriz
21 YorumlaO zaman kapalı bir kız bakacaktı kendisine. Kimse istiyor diye taviz verme. Yarın başka sey ister obür gün başka birsey. Taviz tavizi doğurur. İlle senle evlenecekse ailesine seni bu şeklde kabul ettirecek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok mu arıyorsunuz bu gerizekalıları ya. Ayrıl kızım yaşın küçük daha kendini heba edeceksin bir mal için.
00 Yorumla
+1 yılBen istemiyorsam kapanmam, ailen de beni böyle kabul edecek diyesin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar saçma düşünce tehdit eder gibi niye baştan kapalı kız bulmamış ya ayrilirsin ya da kapanir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılDaha evlenmeden senden bunları istiyorsa evlenince kölesi yapar sen kim köpeksin beni araplar gibi giydireceksin de
00 Yorumla
+1 yılBir ilişkide fedarkarlıklar kaçınılmaz fakat zoraki hiçbirşey yaptırılmamalı. Her insan özgürdür ve bu özgürlüğü kimsenin elinden alınmasına müsaade etmemeliyiz.
00 Yorumlasen onun için değil bunu yapacaksan Allah için yapacaksın
00 Yorumla
+1 yılSeni açık halde sevmiş beğenmiş neden bu kadar büyük bir değişim istiyor kendisi değişecek mi peki
00 Yorumlakapanma dini bir emir sevgilin neden karışıyorki. çok saçma kusura bakmada bu isteği
00 Yorumla
+1 yılSeni olduğu gibi sevmeyen kişiyi sen hala seviyorsan sende bir abukluk var.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 819 cevap paylaştı.
+1 yılBen de isterim güzelse ben görmeliyim prensi olarak ama zorlamam tabi
00 Yorumla Allah istediği icin yapmiyorsan sevgilin istediği için yapacaksanız hic yapma
10 Yorumla
+1 yılcanın nasıl istiyorsa öyle yap.
10 Yorumlanasıl ve neyini seviyorsun yaşam tarzımız çok farklı diyorsunuz
00 Yorumlasiyah ile beyaz gibisiniz hiç başlamayın
10 Yorumla
+1 yılDaha yenimi aklina gelmiş acik oldugun
10 Yorumla
+1 yılKapalı biri ile evlensin o zaman
10 YorumlaAyrilicaksin anlasamiyosan sadece sevmek yetmez.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 940 cevap paylaştı. Ayrıl direk çok zor bir gelecek seni bekliyor zira
00 Yorumla
+1 yılBu yaşta s3vişirsen olur tabii
01 Yorumla
+1 yılcaiz değil nikah düşmez
10 YorumlaSeviyorsan yapmalısın. İkiniz için.
00 Yorumla
+1 yılbenimle sevgili olmazsanız böyle olur işte
00 Yorumla
+1 yılAyrılacaksınız tabiiki.
00 YorumlaBaya da açık giyon sanırım mini giyonmu
02 Yorumla- +1 yıl
Onun ailesine göre evet mini giyecek gibi degıl
- Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilimle yaşam tarzlarımız çok farklı, anlaşamıyoruz. Onu seviyorum ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler