Kabul ederdim.. Kur'an ve Sünnete uygun haklarını talep edebilir..
Ki dindar insanlar zaten "nikah akdi" yaptığı için bir nevi sözleşme yapıyor..
Karının ve kocanın hakları var.. Boşanma şartları var.. Eşlerin yapması gereken vazifeler, sorumlusu olduğu vazifeler var.. Yaptırım uygulamaları var..
Evlilik, gönül birlikteliği yanında sosyal hakları da olan bir müessese..
mesela erkek çok zengin veya mesleği var, kadın ev hanımıysa olmalı bu tür bir sözleşme.
aynı şey kadın için de geçerli. diyelim benim mesleğim var iyi kötü kazanıyorum birşeyler ama eşim çok aşırı zengin (belki babadan kalma büyük mirası var), o zaman ben teklif ederim parasında gözüm olmadığını anlasın diye.
Evlilik zaten gerekliliği tartışmalı bir çeşit sözleşme. Anlaşma ile Biraz daha detaylıca olmuş olur. Bana uyar. Konulacak maddelere göre de değişir tabi.
Öyle öcüymüş gibi bakmanın alemi yok. Ama insanımız genelde bu anlaşmayı yanlış anlayıp karşıdaki üzerindeki kontrol arzusunu pekiştirmek ve tatmin etmek için kullanıyor.
Tabi de boşanca hiç bir tazminat istemeyeceğine, boşalınca baslangictaki bütun mal varlığımi karşılıkli iade edileceğini ticari hesaplarıma katılamayacağina dair ben de eklerim konu kapanır zaten varlıklı bir ailenin kızı ise o da bunu kabul edecektir
Etmem ya sözleşme yapacaksa bana bir gün boşanırım diye hiç evlenmeyelim daha iyi.. zaten kanunlara göre evlilikten sonra edinilmiş mal varlıkları eşit olarak bölünüyor.. ayrıca yuva bozulmuş gitmiş ev olsa ne olur araba olsa ne olur ki?
mutlaka olmali şartlar soyle 1 - sanaldan tanimadigi hiç bir insanla konusulmiycak ve telefon paylasmiycak 2 - izinsiz hic bir yere gidilmiycek 3 - ualan soylenilmiycek bu maddelerden birini yapan taraf kesinlekle anlasma karsi gelmistir. sozlesme oldugu icin ayni gunde jet hiziyla bosanmis olurlar
Bunu bana sunuyosun ya, diyip kâğıdı yırtarım artık ben seninle evlenmek istemiyorum derim... vallahi evlenmem gelip özür dilicek saçmaladım dicek öyle affederim
Evlilik bütünleşmedir, ayrışma değil. Sözleşme ayrışma demektir. Sözleşmeli evlilik güvensizlik anlamı taşır. Sözleşme üzerine yuva kurulursa, temel sağlam olmaz.
Asla kabul etmem. Bu çok kötü birşey ya fırsatçımıyızda kötü durumlarda malına mülküne konucaz. Güvensizlik başka birşey değil. Ancak multi milyonerlerin yapması gereken durum.
Bence evlilik sözleşmesi kesinlikle yapılmalı.. Sonuçta her iki tarafında haklarını koruyan birşey. Ben kabul ederdim, zaten yapmayı da düşünüyorum ilerde.
@esogulugenc Yoo öyle bişi demedim. Zenginliği beni m için eksi bişi sonuçta zengin olduğum için mi diye benimle diyebilir diye sözleşme imzalarim yoksa kendimi korumak için sevdiğim adama böyle bir teklif yapmam
Kızım Ne mantıklı açıklaması olacak ki diyelim ki sen ve ben evlendik Tamam ben yüksek Bilişim uzmanı Sen de avukatın Tamam. Sen benim ticari hiç bir hesabımi bankadan sorgulayamassin aynı şekilde ben de senin hesaplarını ticari ise sorgulayamam. Mantık kendine güveni olmayan kişiler yaptığı işlerdir bunlar. guvenmiyorsan git erkek için fahişelerle tat kadın için se kavalyeler tut.
@esogulugenc kin kusmak için yazılmış bir yazı. Hic boşanma geçmemiş başından belli iki kuruş vermemek için türlü dolap yaparsiniz sonra yok ben karima güvenirim edebiyatı. Burada konu sen değilsin erkekler
Bak ablam ben bacıma kaçmadan önce dedim ki bacı Ne halt yersen ye ama sgk olsun Bagkur borçlan sgk olsun. Sen eğer sgk yoksa zaten bitmisin. Bana kızma bak beni düşman bil bir servet ablam ol (ablamin adı servet) sgk aylık 50 tl ödeyeceğine 500 tl borçlan Bagkur yaptır. Bunu yaptırdın mi gerisi fasa fiso. Evet bosanmadim dahası söyleyim ablam anladığım kadarıyla bekar kadınsın eğer Yasin küçük olsun ki yaşım 29 benim nikahima alırım. Anladın mi? Daha bekarım ve genel evde zinaya yatıracağım parayı seninle kuru soğan alır yerim. Hakkını helal et bence evlenme sözleşmesi boş ve anlamsız burasi Turkiye ve sekiz yasinda ilk mahkeme kapısından girdin yaşım 29 yirmi bir senedir de daha uğraşıyorum hepsi de 50 dekar tarla davası.
En İyi Cevaplar