İstediğin gibi birini bulmak, evlenme teklifi, evlenmek, düğün filan yetmiyormuş gibi bir de evlilik sözleşmesi isteyenler oluyor. Evleneceğiniz insanın size böyle bir teklifle geldiğini düşünürsek eğer sizin tepkiniz ne olurdu?
Evleneceğin kişi evlilik sözleşmesi yapmak istese kabul eder misin?
Kabul ederim.. Şartlara bakarak tabi ki.. Evlilik, yani nikâh zaten akiddir.. Bir çeşit sözleşme..
Sözleşme imzalamak; yasal olarak karı koca olduğuna delildir.. İslâm hukukunda da bu geçerlidir.. Bunu sözle söylemek yerine yazılı maddeler haline getirmiş olunur.. Muhtemelen bu sözleşme daha hususi çerçevede yapılır..
Eşimin benden hususi talepleri ve benim eşimden hususi taleplerini kapsar.. Yerine getirmemesi durumunda yaptırımlar yer aldığı gibi boşanmaya kadar da gidebilir..
İslâm dairesi içerisinde olduğu sürece ve gücüm de yetiyorsa kabul ederim.. E tabiki benim de taleplerim olacaktır..
Anında vazgeçerim evlenmekten.. Bana çik çirkin geliyor bunlar.. Biriyle beraber oluyorsun. Uzun zaman birlikte vakit geçiyoruz.. Tanıyoruz, tanışıyoruz.. Seviyoruz, seviliyoruz, emek veriyoruz, fedakarlık yapıyoruz her şeyimizden.. Sağlam temellere oturtuyoruz iliskiyi. Aklımızdaki soru işaretlerini gideriyoruz.. Sonra hayatı beraber yaşama noktasında karar alıyoruz ve evliliğe adım atıyoruz.. Bir de bakıyoruz ki bazı şeylerin garantisi isteniyor.
Ev, araba, arsa vs.. gibi tuhaf beklentiler.. Ne yani. Duygularımızdan emin olmak yetmemiş mi evlenmek için? Onlara inandık da yazılı olmadan, bu faydalanmak, menfaat sağlamak da neyin nesi? Farz edelim bir şeye de sahip değiliz.. Neyi sözleşme yapacak?
Sevdiğim insanı güvence altına alacak pozitif ayrıcalıkları ben de destekler ve isterim. Evliliğe olan bakış açımda zaten buradan geliyor. Ona bir bağlılık ve güvence sunabilmek için. Hayatın değişen koşulları içerisinde zamana göre değişmeyecek bazı hak ve ayrıcalıkları güvence altına almak bu nedenle beni rahatsız etmez, aksine onun mutluluğunu ve güvenliğini sağlayacak değerleri yaşatmak beni de mutlu eder. Çünkü onu seviyorum ve geleceğimi onunla paylaşmak istiyorum.
Belki kendince haklı sebebleri olabilir. Belki yaşça benden büyüktür ve yıllarca yaptığı birikimini,çocuklarının hakkını hayatına sonradan girecek insana bırakmak istemeyebilir. Benim anlayışla karşılayacağım bir konu. Ben onu istiyorum, mal mülk değil. Durum nasıl olursa olsun anlayışla karşılarım.
😄 benim için iyi bir karar olabilir.. Evlenmeden önce edinilen mallarda hak iddia edilememesi adına bence olabilir.. Fakat evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır kesinlikle.. Keyifli geceler..
Tokat, tekme, yumruk üçlemesiyle cevap veririm. Kalpler anlaşmış zaten sözleşme de neymiş! Sanki alışveriş yapıyoruz! Bak dellendim yine, neyse sakinim. Kabul etmem ve bunu dile getirmesine de izin vermem. Sevdiğim bir yakın böyle bir şey yaparsa da çok kırılırım ๑
Nikah memuru zaten bunu imza altına alıyor... iyi günde kötü günde diyerek başlıyor... sizde evet evet diyorsunuz imza atıyorsunuz... kafanız uyuşuyor diye evleniyor sonradan uyuşuk kafayla yılları geçiriyorsunuz...
.. Evlilik diye bisey kaldi mi? AtalarimiZ bu dünyanın en keriz insanlariymiş. Bosanirken nasil protokol yapılıyorsa öncesinde de olmali bu işi ticarete döken tipler var.. En iyisi dost hayati yaşamak
Güzel bir anlaşma aslında bence , şayet taraflardan birinin aşırı mal varlığı ve üzerine kayıtlı işyerleri varsa. En azından bu şekilde korumaya almış olur kızı beladan..
Evliliği iş hayatıyla karıştırmış sanırım diye düşünürüm ve evlilik sözleşmesiyle gelmiş bir insan bana güvenmiyordur ve bende bana güvenmeyen bir insanla evlenmek istemem.😄
hay hay benim de bir iki madde ekleme hakkım var demektir bu :) düğündü kınaydı o saçma sapan adetlerdi hiç biri olmazsa gelsin nereye istiyorsa imza atayım :)
Zaten orada yazanı ben yaparım ki bi imzamı belirliyor yani tanımadan neden evlensin kocam bey beni 😏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ederim. Empati kurarım o kişi için. Zaten güven bir anda gelmiyor, zamanla oluşuyor. O yüzden de bazı şeyleri en başından güvenceye almak güzel olur. Birde ilerde onu iptal ederse daha tatlı olur zaten. Böyle güvenmeye başlamış iması verir.