9 ayDoğruyu söyleyeyim kabul etmem neden evlilik sözleşmesi yapılır? Demek ki kişiler birbirine güven duymaz belki ayrılırım belki evlilik uzun ömürlü olmaz ve ayrıldık diyelim benim maddi olarak elimdeki imkanlardan o fayda sağlamasın demektir ve böyle yapılan bir evlilik hiç bir zaman sağlıklı olmaz aynı zamanda senin paran benim mal varlığım kavgası olduktan sonra kimse evlilik yapmasın. Evlilik maddiyat ön planda olarak yapılması doğru bulmam. Evet maddiyat gereklidir bunu kabul ediyorum ama bu kadar ön planda olursa para bitti aşk bitti olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayBu, ilişkide güven, iletişim ve beklentilerin nasıl yönetildiğiyle ilgili çok önemli bir konu. “Evlilik sözleşmesi imzalayalım” demek, aslında geleceğe dair netlik ve karşılıklı korunma isteğini gösterir. Kişisel olarak, böyle bir teklife açık olmak gerekir diye düşünüyorum çünkü evlilik sadece duygusal değil, aynı zamanda hukuki ve maddi bir ortaklıktır. Evlilik sözleşmesi, tarafların haklarını ve sorumluluklarını önceden belirleyerek olası anlaşmazlıklarda korunmayı sağlar. Bu, ilişkiye güvensizlik değil, tam tersine, olgun ve sağlıklı bir yaklaşım olabilir. Tabii, kabul edip etmeme kararı kişisel sınırlarınıza, ilişkinizin dinamiklerine ve bu konuda karşılıklı anlayışa bağlıdır. Önemli olan, böyle bir konuyu utanmadan, açıkça konuşabilmek ve her iki tarafın da kendini rahat hissetmesidir.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Yani o kişiye bağlıdır. Herkese güven olmuyor. Önce tanımam lazım.
04 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
u 9 ayEvet kabul ederdim. Sıkıntı olmazdı...
110 Yorumla- 9 ay
En doğrusu bu zaten, kimse kimsenin malını yemesin..
- 9 ay
Mirasta hak talep edemiyor. Belgelerle kanıtladığındığında boşanan eş mirastan hiçbir şey alamıyor.
- 9 ay
Biz evlilik sözleşmesi yapmadık ve gerek yoktu o zamanlar, fakat ne ben eşimden bir şey isterim ne de eşim benden bir şey istemez. ignesine tenezzül etmem ki eşimde çok gururlu benim malımı heleki miras asla istemez.
- 9 ay
Amin🥰🩵
- 9 ay
Teşekkür ederim 🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir durumda bence çiftlerin dürüstçe konuşması çok önemli. Evlilik, güvene dayalı bir şey; ama şu da bir gerçek ki bazı insanlar işlerini daha sağlam bir zemine oturtmak isteyebiliyor. Bu şartları nasıl hissettiğin önemli, kabul edersen bunu bir güven eksikliği olarak görmeden ilerlemelisin. ❤️ Peki senin bakış açın nasıl bu konuda? 🧐
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Hayır ne sözleşmeyi ne sevgilimi kabul ederim 🙄
04 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
9 ayEvliliği ticarete döken biriyle işim olmaz kabul etmem...
11 Yorumla- 9 ay
aynen boşanınca inek gibi sağılacak koca lazım :D
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. 😂😂 seve seve derim sende imzala derim
02 Yorumla- 9 ay
Sözleşmeyi sen mi hazırlayacaksın :)
- 9 ay
@siyahcorap hem onun ic8n ben imza atarım hemde o benim için atsın kimse kimsenin malına bakmasın boşanırken
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Etmem😅 bana güvenmiyor sözleşmeye mi güveniyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
9 ayGüven yoksa saatte olmaz
00 Yorumla
9 ayNikah zaten aslında bir evlilik sözleşmesidir. Devlet eliyle hazırlanan, belirli şartlar içeren, tarafları güvence altına alan bir sözleşme. Devletin hazırladığı sözleşmeyi beğenmemek, yeterli bulmamak ve daha iyisini hazırlamak mantıksız değil.
Sözleşmeler karşı tarafa güvenmemek değil aksine daha güvenli bir hale getirmek için imzalanır. Tıpkı resmi nikahta attığın imza gibi. Sadece bakış açısını değiştirmek gerekiyor bence bu konuya.
Bana göre mantıksız bir durum değil yani kısacası. Bu yüzden kabul ederim 😊24 Yorumla- 9 ay
maddeleri kendin azaltıp cogaltabilirsin isin ozeti herkesin evlenmeden önceki mallari kendinde kalacak. Kimseninde soru isareti olamaz bu durumda. Çünkü aşık olursan bazı seyleri görmeyebiliyor gözün, senle maddi durumun icin bile evleneblir. Artik kardes kardese kaźık atiyor oyle bi devir.
- 9 ay
Bu şekilde bakınca zaten devletin hazırladığı sözleşmeye göre yüz kızartıcı sebepler, tazminat hakkı doğması durumu dışında evlilik öncesi edinilen mallar ortak sayılmaz, kişinin kendisine ait sayılır ve herhangi bir anlaşma durumu dışında mal paylaşımına dahil edilmez.
Ederdim aslında
Bende ona yaparım bu sözleşmeden.
Ben bu durumu gördüm, çevremde yaşayan oldu.
Bir arkadaşım varlıklı birisiyle evlendi. Kendisininde durumu kötü değildi fakat miras kalacak bir varlığı da yoktu ailesinde. Sözleşme imzalamadılar. Lafı geçti fakat biz birbirimizi seviyoruz dediler ve gerçekten örnek bir ilişkileri vardı.
Sonra anlaşamadılar boşandılar fakat burada arkadaşım değil eşi sonuna kadar haklıydı. Ben arkadaşıma söyledim diye benimle konuşmayı kesti arkadaşım. Adamın parasını yemekle meşguldü. Sonra adam aylığı 3 aydan sonra kesti, davalık oldular, adam hep ceza ödüyor ama asla ona para yedirmiyor 😂😂😂😂
Yani ayrılık zamanı geliyorsa kimse kendinde değil o an, yani sevmiyorlar ki o an ayrılıyorlar. O yüzden siz şuanki seven sevgilinize güveniyorsunuz, o zaman sevmeyen sevgilinize değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
9 ayBana güvenmeyip bu belgeyi önüme koyuyorsa , o belgeyi yırtar atarım evliliktende vazgeçerim, evlilik müessesinde bu tarz şeyler huzuru bereketi , mutluluğu güveni olumsuz yönde etkiler o evlilik ticaret anlaşmasına döner oyuzden istemem ve kabul etmem
27 Yorumla- 9 ay
Evlilik öncesi senin malın mülkün ya da mirasından eşin zaten hak sahibi olamıyor , evlendikten sonra aldığınız gayri menkul para araba vss bunlsr geçerli oluyor ve ortak bölünüyor , kizken senin malın senin oluyor
- 9 ay
Bilemiyorum canım araştırmak lazım , kanunlar herzaman sürekli değişiyor
- 9 ay
Aynen öyle kuzum 👍
- Aşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı.
9 ayYani bilemiyorum eğer zenginse kendince haklı tabi ama ben evlilik sözleşmesini imzalamış olsam bile onunla nikah masasına oturmak içimden gelmez.
Kimsenin parasında pulunda gözüm yok beni sevsin yeter derim sadece ama sözleşme imzala derse de içim ona karşı bir soğur sanırım
Bana güvenmiyor bana yiyici olarak bakıyor diye düşünüp ayrılırdım
Bilemedim kafam karıştı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
9 ayİmzalarım ama bu bana çok şey anlatır bilenirim de onun parasını hiç birşeyini istemem gözüm olmaz çünkü bu zamana onla gelmedim ama hastalık sağlık diye söz vericeksek te bi daha sorgularım onunla geçecek hayatı
14 Yorumla- 9 ay
Biliyorum şükür birikim mîras her şey var hiç koymaz bana konu o değil ayrı gayrılık senlik benlik üzer beni biz olduğumuzu sanırken olamamak ağır gelir
- 9 ay
Yoksa para miras ne ki hepsi gelip geçici emanet
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Gerekçesi ne ya mesela? Onu rahatlatmak için ben teklif edersem okey olabilir ama teklif edilmesi hoş değil. Bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum zor soru. Tercih ediceğim bişey değil ama o zaman ki şartlara göre daha net bir cevap verebilirim
03 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayEderim, neden etmeyeyim. Benim için de bir şanstır bu. Tek taraflı değil ki evlilik sözleşmeleri ya da sadece maddiyata dayalı yapılmıyor. Herşeyi sözleşebilirsiniz, söz uçar, yazı kalır.
01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 801 cevap paylaştı. Vallahi haklısın abla o kadar çok doğru ve güzel konuştun ki bence zaten tartışmasız senin dediğin doğru çünkü dediğin gibi bu bir ticaret değil bir alışveriş de değil. Yani zaten eğer birbirlerine güvenmiyorlarsa neden evleniyorlarki?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sabancıyla falan mı evleniyorum diye düşünürüm 😂 akılcı olarak bakınca normâl olabilir derim ama kalben evlilik sözleşmesi kadar çirkin bir durum yok. Bayağı kırılırım herhâlde ama imzalarım.
07 Yorumla
9 ayBoşanacağı günün hesabını yapan adamla işim olmaz, beni zaten tanıyor olur, Olaki bir ayrılık durumunda zerresine ihtiyacım olmaz sorun çıkarmam bunu bile bile önüme koyamaz 🌸
03 Yorumla- 9 ay
Doğru ama hak talep etmeyeceğimi bilir mantığı ile istemem bitanem 🥹💖
Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Kabul ederim tabi ki.
Hiçkimsenin malında gözüm yok ki böyle bir sözleşmeden rahatsız olayım.
Hemen imzalarım, içi rahat olsun.04 YorumlaKafasında soru işaretleri varsa neden evlenmek istiyor ? ya da kafasında sorular var madem benimle işi ne ?
Böyle bir şey düşünür ima eder hadi bir cesaret söyler direk yol verme sebebim olur...00 Yorumla
s 9 ayTabi ki de ederim.
Ortada bir anlaşma varsa uyulur, ters gelen bir şey varsa en baştan konuşulmuş olur.01 Yorumla
9 ayEvlilik sözleşmesi yapmak mantıklı bir harekettir. Ama karşı tarafı incitmiş olursun lan birbirinize güvenmiyorsanız neden evleniyorsunuz ya
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 990 cevap paylaştı.
9 ayTeklif etmezdim, o ederse kabul ederim. Boşanırsa zaten ceketimi alır giderim direkt. Ona kalsın ev, halı, ankastre, beyaz eşya
00 Yorumla
9 ayOlur benimde şartlarım olur ne de olsa anlaşmalı evlenmiş oluyoruz sözleşme isteyen birine güvenemem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
9 ayBu insanın beni seveceğine şimdi inanmalıyım dimi?
Peki bir kadın bir erkeğe ne zaman güvenini kaybeder?00 Yorumla İşime gelir nasılsa bu ülkede erkeklerin hakkı yeniyor kadınların değil
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 aySon derece yapay ve doğallıktan uzak buluyorum aşk sevgi bunun neresinde?
02 Yorumla- 9 ay
Evet haklısın doğru söylüyorsun ama hayatımı birleştirmeye karar verdiğim kadını da bu kadar tanıyamadıysam zaten bana yazıklar olsun
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
9 ayNasıl kabul edersin yaa ben bile etmem 😅 yani bana böyle biseyle gelsin ben birdaha o kişiye gelmem 😅
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sorun etmem. Bu zamanda güven konusu çok zor
03 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 ayKabul ederim ama benden para koparmaya çalışırsa asla imzalamam
02 Yorumla- 9 ay
İyiymiş
9 ayMal ve mülk konusunda evet. Diğer mevzulara bakmam lazım.
01 YorumlaDünyanın bin bir türlü hali var, kişi kendini ve geleceğini güvence altına almak istiyorsa saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Bir çoğu bunu güven konusuna çekebilir ama güven bu yolda bize eşlik eden bir duygu sonuçta.
12 YorumlaBunu yapmak mantıksız evliliğe çok gereksiz bir soğuma girer
00 Yorumla
9 ayben imzalattım çok zengin olduğum için paracıklarımı yemesin şerefs*z dediimmmm
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Maddi durumu kötü bu yüzden teklif etmez böyle bir şey ahajaj
00 Yorumla
9 ayKabul efendimmm fakat benimde kurallarım , maddelerim olacak!
00 YorumlaKarşılığında bende bir sözleşme yaparım kabul ederse arıza çıkmaz 😏
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
9 ayben uzaklaşırım. gitsin başkasını bulsun. güvenmiyorsa benimle işi olmaz
00 Yorumla
9 ayKabul ederim gerçekten seviyorsam ayrılmaya niyetim yoksa kabul ederim tabii ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
9 ayO sevgiye güveniyorum ben imzalarım ve sorun etmem böyle bir durumu.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 ayHayır, gelini bile At'a bindirmişler "ya nasip" demişler.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
9 aygüvenmediğini düşünebilirdim ama sorunda etmezdim güvenini kazanmak için.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
9 ayederim kendine güvenmeyen evlenmesin arkadaşım.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Kabul ederim bi sakıncası yok
00 Yorumla
9 ayKabul edilmesi gerekiyor zaten kişi sadece kendini Garantiye alıyor art niyetli olmayan herkes kabul eder
00 Yorumla
9 ayCevabım s. g olurdu. Çok şükür ekonomimi ortlamanın üstünde ama ayrıca şu an biri yok ama evlilikte mal ayrımı yapan adamdan adam olmaz.
00 Yorumla
9 ayBen de ona bir sözleşme imzalatırım her şey karşılıklı 😂
00 YorumlaSatın alma opsiyonlu artı sonraki satıştan %5 pay ile kabul ederim..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 64,6b cevap paylaştı. Kabul etmezdim
00 Yorumla
9 ayMaddelere bağlı sjsjsj
03 Yorumla- 9 ay
Benim ondan istemem lazım
- 9 ay
Senin söylediğin kabul ederim 😂
Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Evet, kabul ederim. Bana mantıklı geliyor.
06 YorumlaBana uyar, sakınca görmüyorum.
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
9 ayNasıl bir sözleşme?
06 Yorumla- 9 ay
Ailenizden miras kalırsa, boşanma durumunda eşiniz sizden hiçbir talepte bulunamaz. Siz de ondan
- 9 ay
Ya o benden bulunsun kurban olurum. Ha ben ondan sözleşme olsun olmasın bişey istemem hiç bir nesnesinde gözüm yok efenim. Erkek sağlayıcı avcı toplayıcı benim ben verem ona. Ama tek sikke almam istemem ondan. Ben şark adamıyım biz öyle yetiştik.
- 9 ay
Bosanmada farkli olabiliyor.
- 9 ay
Ne gibi
- 9 ay
Para konuları iste
- 9 ay
Şükür sikke hesabına hiç düşmedim. Allah da göstermesin görmek nasip olmasın. Moral bozuluyor böyle durumlarda. Hani seviyordun ya beraber bir ara çocuk yapıyordun o hayallerdeydin ya şimdi ne oldu diye düşünüyor insan.😔😌
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 ayİmzalamak lazım yaa, ben imzalatırım
10 Yorumla
9 ayEdeyim bari jsn
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 433 cevap paylaştı.
9 ayhakaret sayarim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. şaka maka sistem ona gidiyor
boşanırken anladım00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı.
9 ayÇok iyi olur kabul ederim
00 Yorumla
9 ayGüven gurubdan ayrılmış olur
00 Yorumla
9 ayparan mı var değişik derim :)
00 Yorumla
9 ayBenim için daha iyi olur seve seve ederim hsjsb
00 YorumlaBence bu zorunlu olmalı..
Kavgalar da biter00 YorumlaŞartlar önemli. Adil olmalı yazılanlar
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!