Yani bir erkek her arkadaş olduğu kadını potansiyel sevgili ya da birlikte olacağı kadın gözüyle mi görüyordur.. Sizce bu söz ne kadar mantıklı? Hiç çok çok yakın diyebileceğim karşı cins arkadaşım olmadı o yüzden yorumsuzum..#Mademoiselle88♥️
“Hiçbir erkek birlikte olmak istemediği bir kadınla yakın arkadaş olmak istemez.” Sizce Freud bu sözünde haklı mı?
Freud, düşüncelerini karşısındakine okuyucusuyla çok iyi enjekte eden biri.. ben bazı görüşlerine katılıyorum ama bazıları da oldukça saçma geliyor. Bu kurduğu cümle de onlardan biri.. peki ben neden liseden mezun olali 4 yil olmasina rağmen o kadar karsi cins yakin arkadaşlarıma gram cinsel arzu duymadım sormak istiyorum. Neden onlar beni saygıyla karşılıyor neden ben onların kadın olduğunu unutmuyorum neden üniversitede karsi cins yakin arkadaşım var üniversitede tek başıma yaşarken onlarca kızla cinsellik yaşama fırsatım varken neden yapmadım neden bu sitede pembeli üyelerle konuşurken benimle kendi istekleri ile konusuyorlar bu zamana kadar da hic mesaj atmayan biri olmama ragmen.. ikili ilişki uzmanları libido yorumcuları gelsin açıklasın bunu, merak ediyorum ne diyeceklerini... Yakın arkadaş ifadesinin de azı çoğu nasıl oluyor anlamıyorum insan sormak istiyor neye göre ' çok çok yakın arkadaş ' biz erkekler arasinda dostluğumuz kadınların kendi dostluğu arasında ki samimiyet farkinda bile çok çok yakın arkadaşlık yaşamıyoruz. Toplum ve onun öğretileri, aile, arkadaşlarınız, çevreniz hepsi size birşeyler dayatır siz hangilerini gördüyseniz onları devam ettirirsiniz. Kimi rol model edindiyseniz onunâ rüzgarında toz olursunuz.
Freud'un kitaplarını okurken, Freud, bana kendisi icin 'Ne saçmalıyorsun dayı sen!' dedirtmiş biridir tabi bunun küfürlü ve argo ifadesiyle dedirtti. Freud dan öğrenilmesi gereken çok sey var aynı zamanda öğrenilmemesi gereken de cok sey var.
Genelleme yapılamaz. Her erkeğin ya da kadının karşı cinsten yakın arkadaşları olabilir. Ancak Türk kültürüne göre hoş karşılanmaz hep aralarında bir şey olduğu düşünülür ya da zaten ikilinin sevgilileri / eşleri varsa bu yakınlığı sorun eder...
yani bir kankam kafası guzelken sarılmıştı bana aglıyodu aile sorunu falan. kokladı mı öpmek için mi yaklaştı. sokaktaydıkta yani. allahtan ayıktım niyetin farklılaştıgını kötü bişi hissettirmeden engelledim evine bıraktım. ama o gunden sonra normal taklmaya devam ettik o şeklde bir yaklaşımı olmadı. belki de ona öyle yaklaşsam bu duşunulen olurdu . ama çocukla sevgililerimizi acımızı her bku anlatıp konuşuyoduk. aslında kendini bilmek mesele. yani bir kadında erkekte etkilenip isteyebilir ama kendini sarsıp bir tokatlarda niyetini engellerse sorun olmaz. böyle çok arkadaşlğım bozuldu.
Erkekler hiçbir ama hiçbir kadını arkadaş görmez, sevdiği vardır aşıktır başka kızı gözü görmez, ama sevdiği aşkı yoksa normal şartlarda benim bir kız arkadaşım kankamdır, bacımdır kendisi.. bla bla bla.. yalan yani sadece fırsat versinler eline her kadını arzulayabilir. Benim 6 senelik arkadaşım var hiç yamuğunu görmedim diyen kızlarda, bir gün o erkekle dünya'da tek başına kalsınlar o kankam dediği erkek ona ne yapıyor görür. Aynısı kadınlarda da geçerli ama erkekler kadınlara göre çirkin olduğu için kadınlar erkekleri zaten zor beğeniyor arzuluyor, o yüzden bazı erkeklere arkadaş gözüyle bakmaları zor değil zaten çekici bulmuyor, ama erkek çok yakışıklı ve seksiyse kadınlarda arkadaş kanka gözüyle bakmaz, arzular.
Yetiştirilme tarzına töresine karakterine göre göreceli bir durum genelleştirilemez kişi birlikte olmak istediği birey ile tavlamak amaçlı kendini yakın arkadaş olarak gösterebilir kendi yapısıyla ilgili fakat gerçekten yakın arkadaş olarak gördüğü birine hormonsal duygulara besleyemez istesede yapamaz bilinç altındaki maneviyatında yetiştirilmesinde faktörler içerde savaş verir beyne bu kesin ve katı kural olarak öğretildiği için biz farkına varmadan hormonlarla savaş içerisindedir ve gerçekten bunun yanlış olduğu o kişiye aşılanmıssa kişi yakın arkadaşına o gözle bakamaz duygular besleyemez unutmayın duygular insanın elinde olan ya da seçilebilen yönlendirilebilen şeyler değildir içerden bir karar çıkar bizde bunu hissederiz duygularımız o şekilde yön alır Vesselam
Freud her boşluğu olan objeyi vajinayla, her sivri şeyi penisle eşleştiren bir bilim insanı. Hatta sigarayı da penisle eşleştirdiği için, çok sevdiği puronun neyi simgelediğini sormuşlar. Freud amcamız da yapıştırmış cevabı "bir puro bazen sadece purodur" diyerek. Böyle sıyrılabilir misin işin içinden Freud bey amca? Olmaz işte. Böyle bir erkeğin söylediği bu lafı ben çok ciddiye almıyorum. Doğru değil bence. Bir kadınla bir erkek çok iyi ve çok yakın arkadaş olabilir, farklı bir niyetleri olmadan.
Her insan ihtiyacı doğrultusunda biriyle tanışmak zorunda değil insan insanı tanıyınca arkadaş olup olmak istemediğine karar verebilir diye düşünüyorum. Ayrıca her erkek kadınları cinsel obje veya çok yakın arkadaşım olsun diye tanımak istemez elbette. "Abazan" dediğimiz dışarıdan bakıldığında da kendini hal ve hareketleriyle belli eden insanlar için geçerlidir bu tür davranışlar diye düşünüyorum.
@BirTürkBirKadın İşte aslında sokakta arkanızdan laf atan sürekli yiyecekmiş gibi bakan akılları genelde cinsellikte olup kendi kendilerini değil önlerindeki et parçasının onları yönettiğini bilmeyen kesim kısaca "Abazan" diye adlandırdığımız kesimdir. :)
Ben erkeklerin kadınlarla arkadaş olabileceğine inanmıyorum. Ve evet erkekler genellikle arzuladıkları kadınlarla arkadaş olurlar veya diaolog kurarlar.
Bukadar boktan şey varken ortamda senin gibi neden ona takıldın ki. Senin gibi insan isarflarinın bu dünyada olması dialog kelimesinin türkçede olmamasından daha kötü.
Karsi cinsin ne kdar guzel olduguna bagli bu durum bence hem erkek hem kizlar icin kiz guzel yuzlu duzgun fizigi olan bir kizsa bu soylenilen ihtimal kat be kat artiyor sanirim ayni sey bir erkek icinde gecerli erkek yakisikli ve kasliysa kizlar her ne kadar arkadasim o benim dese de bir umut oluyor iclerinde diye dusunuyorum. O yuzden yasasin cirkinlikkkk ✊🏿✊🏿
iki taraf da yalnızsa yakın arkadaşlıkta cinsellik biraz kaçınılmaz oluyor ama arkadaş olarak da kalınabiliyor. mesela benim en yakın arkadaşım kadın ve cinsellik de oldu zamanında ama uzak yaşadığımız için genelde online konuşuyoruz sadece. birimiz başkasından hoşlanmaya başlayınca konuşuruz cinselliği askıya alırız olmayınca devam ederiz öyle yani. ama arkadaşlığa hiç bir etkisi olmadı şu ana kadar. her gün de konuşuruz.
Freud u haklı buluyorum. Ama birliktelik anlamında bir yakınlıktan söz etmiyorum. Bilinçaltında illaki o özellik ile ilgili bir şey olduğuna inanıyorum ben insanların o yüzden sevgili anlamında değil normal arkadaş anlamında kendine yakın hissetmesi de bilinçaltında bastırdığı duygu düşünce olaylara işaret ediyor buna katılıyorum
10 yıl önce sorsan evetti bu sorunun cevabı fakat şu an geçlerimiz marjinallikten ölüyor kankası olan kızla aynı yatakta sırtını dönüp uyuyan arkadaşlarım var şimdi gerçekten öyle olsaydı ona sarılıp uyurdu en azından demekki gerçekten yakın olmak demek hoşlandığı anlamına gelmiyor
öyle çok yakın bir dostum olmuştu evlenene kadar tabi sonra aramızdaki yakınlık daha bir resmi hal aldı sonra koptuk o mutlu mesut arada denk gelince bir merhaba diyoruz :)
Çok Doğru tabiki de İnsanlar ihtiyaçları için birbiri ile arkadaşlık ederler her arkadaşlık bir çıkardır aslında senin zamanını, enerjini, fikirini, sırlarını çalar. Kendi iyi zaman geçirmesi için seninle takılır. Bir kız ile erkek asla çok yakın arkadaş olamazlar. Öyle yansıtırlar sadece içten içe dudakları birbirinin yanındayken 50 dereceyi görecektir :) .
Yani. Genel olarak doğru çünkü nekadar sevsen de aşık olsan da. Bunun en derinlerinde cinsellikte yatar Ki günümüzde sevgi kelimesinin tanımı değişti sevgili deyince millet cinsel istek giderici bir öğe gibi bakıyor sevgilisine İşleri güçleri se. ks. Çoğu insanın amacı da sevgili olurken bu
öyle birşey yok. onun zamanında belki olabilirdi. ama onun zamanında değiliz kısaca bunu diyebilirim sana...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bana yürüyen bir psikoloji mezunu demişti bana bende inkar ettim ama haklılık payı var gerçekten ama kendi iç dünyalarında bile bunu erkekler ispatlayamuyor kendine ama bana dediği kelime şuydu freudun sözü hiçbir erkek yatmayı düşünmeyeceği bir kadınla dost olmaz ama kendine itiraf edemez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yakın arkadaş kısmına katılıyorum. Normal arkadaş olur ama yakın arkadaş kesinlikle ya sevgili oluyor ya da kızla birlikte olmak için kızla kanka ayağı yapıyor. Bu yüzden haklı. Hicbir erkek durduk yere bir kızla yakın arkadaş olmaz. Arkadaş olur ama yakını kesinlikle bir şey için.
Freud sapığın teki ya :-D onun rüya tabiri kitabını okudum her rüyayı cinselliğe bağlamış. Rüyada görülen her uzun şey erkeklik sembolüyken fincan çukur gibi çi delik her şey kadınlığı temsil edermiş :-D O adamın aklı fikri seks
"Yakın arkadaş" olmak istemez demiş işte Freud amca. Hepimizin arkdaşları vardır fakat yakın arkadaşı karşı cinste yoktur. Zaten olanı ve olabilecek olanı söylemiş. Üstünde okadar hesap kitap yapılacak bir söz değil aslında.
Freud un goruslerini severim ben ve mantikli, karsi cinsle yakin iliski belli bir yere kadar oluyor sonra duygular degisebilir ya da biri hayatina birini alirsa digerine kapilari kapatır. bu kadar güvensiz devirde bu cumlenin on katı yaşanıyor zaten
2 tane çok yakın karşı cins arkadaşım var. Birisi için doğru diyebiliriz, çünkü arkadaş kalmadan evvel flörtleşmiştik. 2. içinse tamamen yanlış derim. O yüzden %50 %50 katılıyorum bu fikre.
Erkekler kızlar için kızlarda erkekler için yaratıldı. Kardeşimdir kankadır hepsi yalan. İnanın kardeşim diyen her erkek başlarda o kıza mutlaka alıcı gözle bakar.
doğru diycem çoğu kişi karşı çıkıcak ama öyle en basit örneği ikisinden birisi sevgili yapınca araya giren soğukluk madem çok iyi arkadaşsınız can ciğersiniz neden soğukluk giriyo diyceksiniz bir taraftada sevgilisi var hayatına yeni dahil olan birisi madem o kadar değerli en yakın dostundan bile, o zaman karakter meselesi tabi :)
Bunu Freud demiş mi dememiş mi onu düşünmek istemiyorum ancak söz %98 doğru. Dikkat ederseniz, erkeklerin yakın arkadaşı olan kızlar genellikle alımlıdır.
çok aöa öok sacma neden etrafımda görüyoruım nedenleri cok bariz denecek kadar cok bir kerreilla iki farklı cinsten gelen lerin illa yatak arkadası olacaklar diye bir kural yok bu sekilde düşlünen sacma sapan beyinsiz insanlar var tabularınızı yıkın bunları asın saygı sevgi ve dostluk cercevesinde herseyi paylasabilir insanlar illa yatağı paylasacak diye bir kaide yoktur freud halt etmiş:)
Bu söze belirli bir döneme kadar katılabilirim. İş hayatınızda mecburen katlandığınız kişiler oluyor ancak özel hayatımızda gerçekten etkilenmediğimiz kadınların yeri yok.
biraz doğru biraz yanlış bir erkek ilk basta sevili olabilirim belki diyip bir kızla arakdaşlık kurar zaten aradaki bağ belirlenir ya dostluk ya da seviglilik :d
Benim yakin erkek arkadaslarim vardi. Sadece kafa dengiydik yoksa bana bakmiycagindan eminim diyebilirim yani ama cocukluk arkadasimdi. Sonradan arkadas olunca nasil olur bilmemm
üç de üç yani ne diyeyim.. ben yakin arkadas olarak gördüm nitekim karsi taraf farkli bakmis.. üzücü bir durum benim icin cünkü gercekden deger verdigin kisiliklerden uzaklasmak durumda kaldim..
bende bunu düşündüm bir süre. bu teoriyi kanıtlayan yüzlerce örnek gördüm fakat reddeden hiç görmedim. erkekler ya birlikte olmak için yakınlaşıyor ya da çıkarlar vardır
Kısmen. Yani, Freud işin özünü yazmış. Tabii başkaca durumlar da var. Yani erkek her gördüğü kadınla da "birlikte" olmayı düşünmez. Bazen sadece arkadaş ister.
saçmalık bnim kendimden 5 yaş büyük bir ablam vardı sevgilisiyle çok iyi arkadaştık aklımın ucundan bile geçmedi böyle bişey olmazdı da zaten yaşlı bir kızdı sonuçta
Haklı. Erkekler dış görünüşünü beğenmediği bir kızı tanıma, iletişime geçmek bile istemez. Arkadaş olmadan önce “ben bununla sevgili olur muyum” diye düşünüyorlar.
Valla bana uymuyor. Hele yas ilerledikce hic dogru degil. Rahatlikla arkadas olabilirim. Hatta kadinlar daha iyi yakin arkadas oluyor. Gereksiz ego tatmini yapmiyorlar.
Freud baba bu işleri tabii ki daha iyi bilir ama genel olarak kız arkadaşı da olabilir o kızın onu başka kızlarla tanıştırıp bir sürü dallanıp budaklanan bir kız çevresi olması muhtemeldir siye de düşünüyo olablir her şey olabilir 😅😅😂
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > “Hiçbir erkek birlikte olmak istemediği bir kadınla yakın arkadaş olmak istemez.” Sizce Freud bu sözünde haklı mı?
En İyi Cevaplar