Erkeklerin, arkadaş oldukları her kadını potansiyel sevgili adayı olarak görme durumu gerçekten var mı? Bunu ne kadar doğru buluyorsunuz? Benim hiç böyle çok yakın bir karşı cins arkadaşım olmadı, o yüzden yorum yapamıyorum.

Erkeklerin, arkadaş oldukları her kadını potansiyel sevgili adayı olarak görme durumu gerçekten var mı? Bunu ne kadar doğru buluyorsunuz? Benim hiç böyle çok yakın bir karşı cins arkadaşım olmadı, o yüzden yorum yapamıyorum.

Yani çok çok yakın olmak gibi bir durumun içerisine giriyorsa içten içe duygu barındırabilir ya da hoşlanabilir diye düşünüyorum evet. Bazıları duygularını açıkça dile getirirken, bazıları da arkadaş da olsak razıyım yeter ki yakın olalım mantığında bakabiliyor olaya. O nedenle çok yakın arkadaş kanka falan olmaz bence karşı cinsten, arkadaş olabilir belli bir mesafeyle.
Freud'un bu görüşü bana fazla yüzeysel geliyor çünkü insan ilişkileri sadece romantik ya da cinsel çekimden ibaret değil. Bir erkek, bir kadınla tamamen samimi bir dostluk kurabilir, çünkü dostluk sadece fiziksel çekimle değil, ortak değerler, güven ve iyi anlaşmakla şekillenir. Eğer her erkek, arkadaş olduğu her kadına karşı romantik bir his besleseydi, hayatındaki hiçbir kadınla sağlıklı bir dostluk kuramazdı ki bu gerçekçi değil. İnsanlar bazen sadece iyi bir sohbet, sağlam bir dostluk ya da güvenilir bir omuz arar. Bu yüzden, Freud’un bu görüşü gerçeğin sadece bir kısmını yansıtıyor ve insan ilişkilerinin karmaşıklığını göz ardı ediyor.
Gerçekleri anlatalım
Bir erkek bir kızla sadece 2 koşulda yakın arkadaş olabilir.
1. Kızı hiç beğenmemiştir. Ben bu kızla sevgili olmam demiştir ama sohbet sarmıştır kafalar uymuştur. Sohbet muhabbet için arkadaş olur.
2. Erkek başkasına aşıktır. Kız güzel olsada arkadaş olarak bakar duygu beslemez
3. Kızlardan hoşlanmıyordur. 🤷🏻
Bunlar dışında yalnız olan bir erkek güzel bir kadınla arkadaş oluyorsa tek amacı kanka ayağına ilişki için zaman kollamaktır.
Saçmalık Freud saçmalamak için doğmuş sjdjs
😅 yol ver gitsin
Hadsiz herif shdj
Çıt çıt çıt djjd
Teşekkür ederim 🧡
Cevap
18Cevap
Çok çok katılıyorum
Karşı cinsten kanka arkadaş vs olmaz illa bir etkileşim olur
Yok diyen arkadaşlar buradaki sorulara ve genele baksınlar etkileşim olmamış arkadaşlık ben duymadım daha
Tamamen katılmıyorum hayır, bunu genelde hoşlandığı kıza arkadaşca yanaşan kişiler yapıyor ve iki kere kaybediyor.😄
Freud biraz fazla mantıkcı aslında herkesi kapsamaz mesela ben yakınlaşmak istemediğim kişilere de friend Zone yapmayi tercih ediyorum
Aynısı kadınlar için de geçerli ki bunun. Bir kadın da enerjisini, aurasını beğenmediği bir erkekle arkadaş olmak istemez. Olsa bile en fazla mecburi bir arkadaşlık olur o, iş arkadaşı gibi vs..
Erkekler tavlayamadıkları güzel kadınların kankası olur diye duymuştum ben de doğru olabilir 😂
İstisnaları olsa da katılıyorum buna.. Kanıtları, ispatları var çünkü..
Zamanla gösteriyor da mutlaka..
Evet öyle eğer flört ihtimali bile yoksa kıza öyle bir davranıyorlar ki eşş. oğulları yani kız sanıyor ki dünyanın en çirkin mahlukatı benim.
Genel olarak doğru. Bir kadın normal arkadaşımız da olsa eğer kriterlerimize hitap ediyorsa ona arzu duyabiliyoruz.
Benim yakın kız arkadaşlarım var 15 yıldır konuşuyoruz fakat bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu değil
Saçmalık bence.
Freud kapansın bence
Bence de😅
Freud bu dediğinde haklıysa ben anormalim. Sevgili olmayı hiç düşünmediğim kadın arkadaşlarım hep oldu, şimdi de var.
Gerçekten bu doğru hiç beklemediğim birinden duyduğumda şok oldum bu doğru
Tersine arzu duymadıları kadınlarla sadece arkadaş olurlar..
Ben bu söze katılmıyorum.
Peki neden
Gerçek hayatta, çocukluktan gelen arkadaşlarım var. Hiçbirine cinsel anlamda duygu beslemedim. Demek ki isteyince oluyor
Katılıyorum maalesef
Arada laflarsın, nasılsın iyi misin, bitti. O kadar. Yok sinemeya, gidelim kahve içmeye.. bence mesafe iyidir. Diyelim sen ona arkadaş gözüyle bakıyosun bu yüzden mesafe koymadı, ama o öyle düşünmüyor. Boşa umut vermek kalp kırmak dedikodu çıkarmak olur al sana dertsiz başa dert stres. Ne gerek var.
Freud az değilmiş niye ifşaliyon olm bizi
Freudun sözlerinin çoğu zekice. Bu sözü de öyle.
Saçmalık
Bence kesinlikle doğru.
Katılıyorum..
Doğruluk payı fazlasıyla var
Katılıyorum
Şaşırdım kaldım doğru sanki
O adamın sözleri doğrudur
Katılmıyorum çok sevdiğim dostum bayanlar var
Kesinlikle öyle. Kadınlar erkek arkadaşı olmaz.
Yok katılımıyorum
Belki verir diye her kızla arkadaş olurum nimet seçilmez
Evet
Doğru söylemiş 😀
Makara kukara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?