"Hiçbir erkek birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez" diyor Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud. Bu söze katılıyor musunuz? Erkekler birlikte olmak istemediği kadınla arkadaş olmaz mı?
"Erkekler birlikte olmak istemediği kadınla arkadaş olmaz" diyen Freud haklı mı?
her erkek adına konuşmasaymış ben öyle değilim en iyi dost olduklarım kızlardı halen dost gibi gördüğüm kardeş gibi gördüğüm başka gözle asla yakınlaşmadığım kızlar var onlar çok ama çok severim çok değer veririm ama aşk anlamında değil kardeşim gibi gördüğüm için dostum gördüğüm için evleneceğim kadının görüntüsü de huyuda benim için önemli ama dost olacağım kızda görüntüye bakmam nasıl bir görüntüye sahip olursa olsun huyunu sevmişsem dost olurum onu çok sever ve değer veririm onları üzmemeye dikkat ederim
Doğru olduğunu düşünmüyorum, doğduğumdan beri etle tırnak gibi birbirimizden ayrılmadığımız bir arkadaşım var. Bana karşı hiçbir art niyetini görmedim, keza benim de ona karşı hiç kötü bir düşüncem olmadı. Birbirimizin hoşlandığı insanlardan da fersah fersah uzağız. Aynı zamanda yine 10 senelik bir arkadaşım var aynı bu şekilde. Oluyomuş demek ki.
Freud'un söylediği şeylerşn altına imzamı atarım. Adamı psikanalitik çözümlemeleri mükemmele yakın. Soruya gelecek olursak evet Freud haklı. Yalnız, yorum yapan birçok arkadaş sanki birliktelik olmazsa arkadaş olunamayacakmış gibi algılamış. Hayır, öyle değil. Erkekler, birlikte olmak istediği ve kendisine çekici gelen kadınla/rla arkadaş olur. Ama bunu başarıp başaramayacağı tamamen o erkeğin maharetine kalmış. Başaramazsa arkadaşlık bir şekilde devam edebilir ama Freud'un bahsettiği dürtü bilinçaltında var olacaktır hep.
Bu konuya iki farklı açıdan bakmayı deneyeceğim. Şunu belirteyim en yakın dostum bir bayan. Allah var hiç yanlış bşy ya da sevgili olmayı falan düşünmedim. 2. si biriyle ciddi bir ilişki yaşamak için de iyi arkadaş olmak gerekir derler. Bence ikisinin arasın da çok ince bir çizgi var. bir kızı gerçekten arkadaş olarak görmek için bunun size denk gelmesi şansınız olmalı. Aşkı bulmak gibi bu. Hani aşık olanlar aşk var diyorlar da. Bunu hiç tatmamış olanlar aşka inanmam diyor ya bence öyle bşy. Ama şu bir gerçek aşkta samimiyseniz birini bulursunuz hakedecek insan olmanız gerekir. Bence bu da öyle
Dibine kadar haklı Freud amca fakat onun kaçırdığı noktalar çok fazla abarttığı noktalar kadar. Temelde tespitleri doğrudur. Bana göre erkekler elde edebileceklerine kadınlar ise elde edemeyeceklerine karşı daha çok ihtiraslıdır. Eğer istenilen elde edilmiş ise her iki taraf da karşı cinsle kesinlikle arkadaşlık kurabilir yalnız kurulan arkadaşlık elde edilen kişiden kesinlikle seviye olarak baya baya alttadır aksi takdirde zaten arkadaşlık kurulamaz dolayısı ile çıkan sonucu net olarak anladığını varsayıyorum ( :
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tabii ki doğru! Bu fikre katılmıyorum diyenlerde yalan söyler bilinç altında yatan budur aslında. Atıyorum siz hiç çirkin, bakımsız, makyajsız, kilolu bir kızın birden çok erkek arkadaşı olduğunu, kafeler gibi yerlerde erkeklerinde bulunduğu ''kanka'' ortamlarında gördünüz mü? Çok çok nadir. Arkadaş olunsa da merhabalaşmak hal hatır sormaktan ileri gitmez. Zaten ilişkilerin yarıdan fazlası arkadaşlıklarla başlamaz mı zaten. O yüzden kadın erkek arkadaş olamaz diyenlere kızmamak lazım evet olamaz çünkü derinlerde yatan amaç düşünce arkadaşlığın ötesindedir.
Bu adamın da her gün yeni bir sözünü görüyorum. şu an hayatta olmadiğina göre inanasım gelmiyo bazılarına ama mantıklı sözmüş. Zaten çoğu arkadaşlik ilerde ilişkiye dönüşüyo çünkü iyi anlaştiğin, kafa dengi olan biriyle arkadaş olursun ilişki açisindan da böyle birini ararsin.
Bazı erkekler arkadaş olurlar neden derseniz ilgisini çekmeyen ve istek duymadığı bir kızsa eğer arkadaş olur elbette. İlgi duyduğu kıza da arkadaş olarak yanaşır ama ilerisi değişir.
Ben kızlar ile arkadaş olmam Kız arkadaşim da kardeşim de olamaz tokalaşmam dahi hiçbir kızla Ama herkes için elimden geleni yaparım cinsiyet ayrımı yapmam Allah rızası için Ben evlenmek yuva kurmak isterim ve tanışır kendimi tanitirim olursa olur olmadı hayırlısı mutluluklar dilerim
Kesinlikle doğru, defalarca da deneyimledim. Daha ilk tanışmada muhabbet ederken, cümle içine kardeş kelimesini serpiştiririm, evlere dağılırken de, sohbetin iyiymiş bir ara yine görüşelim kardeş der ve uzaklaşırım ve o muhabbetin hiç bir dahası olmaz.
Freud da her bir insan ilişkisini diyaloğu sohbeti tartışmayı fermuara bağlamasa olmayacak.. kendisini severim Freud'un kızı da iyi kitaplar yazmış, yazmışlar ama herşeyi fermuar ile açıklamak da doğru değil benim evlenecek olan arkadaşlarım var üniversitedeki arkadaşlarım lisedeki yakın arkadaşlarım birlikte olmak isterim yok onlarında bana karşı yok.. insanların yetiştirilme biçimi çocukken edindiği rol modeller etkili söz konusu durum için..
Bunu lisede de duydugumda yuh, ben eniyisi kimseyle kanka olmayim ozaman diye icimden gecirmistm. Vardir illa ki bir haklilik payi. Üni de arkadas gördüklerimin cogu beklentiyr girdi. Ama az bir kismi da gayet güzel sadece arkadas olarak görebiliyor karsi cinsi.
Freud dayı zalımlar türedi senin bu tezin çürüdü demek isterdim ama şöyle 3. Gözle olaylara baktığımızda aslında haklısın zalım bile olsalar bir kızın peşinden köpek misali koşsalar herkes bilsin ki herşey elde edene kadardır ondan sonrası büyük bir soğuma başlangıcıyla devam eder.
Katılmıyorum Hayır ben sevdigim kadınların sadece kalbini kazanmak isterim güzel sözler iltifatlar sinemaya götürürüm güzel hoş bir gün geçirtmek isterim sonrada onunla dost arkadas olurum hepsini içimden gelerek yaparım sürekli içimde hiçbir zaman art niyet olmaz
çok doğru bir yaklaşım fakat.. herkes o cümleyi yanlış anlayacağından veya farklı anlamlar yükleyeceğinden eminim.. freud bir kızla arkadaş olmamayı değil.. bir kızla arkadaşca davranılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş.. erkeğin.. yoksa bir erkeğin kız arkadaşı olabilir.. kısaca erkeğin hoşlandığı kıza arkadaşca yaklaşmayacağını demek istiyo.. :)
peki neden arkadaş olduğu kız varken kendisini oyuncak eden aptal yerine koyan kızları tercih ederler? mazoşist olma ihtimalleri var mı? evet freud söz sende 😂
Olaylara çok cinsel yönlü bakıyor Freud. Ben bu görüşe katılmıyorum. Evet, birlikte olmak istediği kadınla arkadaş olabilir ama her kız arkadaşına da o gözle baktığı için arkadaş oldu diyemeyiz.
erkekler erkeklerle arkadaş olabiliyorsa kadınla da arkadaş olabilir. önemli olan farklılıklara saygı duymak ve dış görünüşe göre yargılamamak olacaktır. bence konuyu daha çok bireysel ele alıyor. toplumsal açıdan bakmıyor amcamız
Katılmıyorum. Sadece arkadaş kalmak isteyeceği bireyler edinmek isteyebilir. Sonuçta arkadaşı olur, birlikte olacak diye bir kaide yok. Birlikte olmak istediği kadına arkadaşça yaklaşamaz zaten. Duyguları buna el vermez.
Türkiyede bu dediği doğru freud zamanında belki avrupada cinsel yokluk vardı, sonra aştılar bunu. Belki Freudun etkisi olmuştur. Bizde halen işler bombok
O söz aslında öyle değil, "Bir erkek, cinsel çekim hissetmediği biriyle arkadaş olamaz." şeklinde söylemiştir. Bence yanlış söylemiş. İlginç bir strateji...
bir bayan var diyelim çirkin onunla birlikte olmak istemiyorum diye onunla arkadaş olmickamıyım ne alaka? Arkadaş oluyosam tam tersi o işi yapmamak için oluyorum dur. f*ck body ayrı
En İyi Cevaplar