Şu an itibarıyla 30 yaşındayım ve hayatımın belli bir döneminde her zaman için şunu savunduğumu açık bir yüreklilikle söylemek isterim, şimdi burada bana tepki gösteren insanlar olacaktır eleştiren insanlar olacaktır başım gözüm üstüne, ama ben de bir insan olarak anladığım ve gördüğüm kadar öyle yorum yapmak isterim ki şunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor çünkü herkese lazımdır aklınızın bir köşesine yazmak gerekir, bir kadınla bir erkek arkadaş dost olamaz bunu açık ve net bir şekilde söylüyorum çünkü zamanında bununla ilgili birçok hatalar yapmış ve birçok tecrübeler kazanmış birisi olarak, kadının erkek arkadaşı erkeğin kadın dostu böyle bir şey yoktur arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım kıvırmaya gerek yok şimdi siz bir kadına ya da bir erkeğe istediğiniz kadar arkadaşlık-dostluk gözüyle baksanız dahi belirli bir zaman sonra insanların duygu düşünceleri değişerek acaba bizden olmaz mıydı acaba biz ilişki yaşayamaz bir hal alır mıydık ya da ilişki yaşasaydık nasıl olurdu gibi söylemler, insanın dilinden geçmese de aklımdan geçebilir. Bir klasik söz vardır ateş ve barut yan yana durmaz Evet ateş ve barut yan yana durmaz belki kadınlar bu konuda iyi niyetlidir buna bir şey diyemem ama özellikle erkek açısından konuşacak olursan bir erkek bir kadınla arkadaş dost olamaz belli bir süre sonra duyguları kaymaya başlar. O insanı hayatı boyunca başka insanlardan kıskanmaya belki de onunla sevgili olmaya ya da evlilik hayalleri kurmaya başlar yani netice itibarıyla erkek-kadın zıt kutuplar iyi anlaşabilir ihtiyaç kadar iletişim kurabilirsiniz ama kimse bana bir kadınla erkeğin dost olacağını birbirine kardeş gözüyle bakacağına bunu hiç kimse inandıramaz. Evvela her şeyden önce Allah'a inancı olan bir müslüman olarak namahrem bir kadınla namahrem bir erkeğin çok fazla haşır neşir olması hem dinimizce de uygun görülmemiştir hem de uygun değildir toplum içerisinde de buna benzer olayların nelere yol açtığını fazlası ile görmekte ve duymaktayız. O yüzden belki yukarıdaki söze katılmayan insanlar olabilir ama zaten bu sözü söylemeye gerek yok evet erkekler yakın olmak istedikleri kadınlarla iletişim kurmayı tercih ederler ama günahını haramını helalini düşünen bir erkek kadınlara karşı gerekli çizgisini ve samimiyetini korunması gerekir.
Sanmıyorum. Bu sözden erkekler sadece cinsel çekim duyduğu kadınlarla arkadaş olur sözü çıkıyor ki bu bence yanlış. Arkadaşlık kavramı ile bağdaşmayan bir anlayış. Bunun Kadın versiyonu da çıkar neme lazım? 😂 Arkadaş arkadaştır. Sevgili ise sevgili. Tamam arkadaş olmak sevgili olmak için engel değil. Ama Arkadaşlık kurma amacı her insanın o değil ve olamaz da.
Bu lafı Eşref efendi söylese itin g. ötüne sokacak tipler Freud söyledi diye yere göğe sığdıramıyorlar. Neden? Çünkü o Evropalı. Bakın şu haspalara hele birinin dedikerine yarıldım gülmekten pek bir bilmiş yazmış; Freud efendi "psikoloji, psikanaliz, nöroloji kitapları okumuş", Freud'dan önce psikoloji veya psikanaliz mi vardı? İkisi de onun icadı adam kendi yazdığı kitaptan mı öğrendi bunları? Bu söze gelince yere göğe sığdıramadığınız Evropalı ve özentilerinin kafası tas tamam öyle çalışıyor. Bir çok hanım arkadaşım var ve büyük çoğunluğu bunu test etmeye kalksa cinsel açıdan beni uyandıramaz bile...
Bu sözü sorudaki sözüne en güzel cevap. Bir insanın cinselliğe bakış açısı diğer tüm işlerinde , iletişimlerinde nasıl duracağını belli eder. Kadını sadece cinsel obje olarak görmeyen ona insanca bakabilen , kendini geliştirebilmiş bir erkekse bir kadına yaklaşma nedenlerinin altında asla cinsellik bulunmaz
Freud şıkmış be yenge. Bazı kadınlarla sevgılı olmak yerıne arkadaş olmak çok daha ıyı. Bir çok kız arkadasım var ama beraber olsak falan dıye aklıma bır sey getirmedim de su an düşündüm aslında var ya uff şaka şaka :) Freud amca balon yapmış bence
İstisnalar illaki vardır da.. Freud bu kuramının sentezine filozof gibi subjektif değil bir sürü hastayla kurduğu diyalogları okuduğu psikoloji/psikanaliz/nöroloji bilimleriyle harmanlayarak varmıştır. Ve insanoğlunun idinde temel olarak cinsellik ve saldırma (korunma amaçlı ya da başka) içgüdüsü yatar.
Fruuuudun aklına yanayım. Kendi sapkın düşüncesini genellemeye vurmuş, kabül gördürmeye çalışmış😊 İyi yani, bir bayanla arkadaş olmadan önce onunla birliktelik yaşanırmı? Cinselliğe ulaşılırmı matematiği yapalım, sonra nefsimiz çekiyorsa arkadaş olalım🙃 Belki ileride ekmek çıkar misali bir deyimle😉
"Erkekler birlikte olmak istemediği kadınla arkadaş olmaz" :/Freud:/ Demek ki istemiyor yani ne birliktelik nede arkadaşlık istemiyor kabul ettim artık ama kendime olan nefretim kendimi cezalandırmam bitmeyecek kendimden nefret ediyorum yaptığım hatalardan kendimi yok edeceğim yavaş yavaş…
Arkadaşlık başka sevgili olmak başka.. Ben freud'i bilmem ama bi bayanla arkadaş olmak için onunla birlikte olmak istemek çok saçma.. Yani bana göre böyle efendim..
Ben tek bir erkekle arkadaş olurum, o da evleneceğim erkek. Diğer erkeklerle diyalog kurarken mutlaka mesafeli ve ciddi duruşumu koruyorum çünkü karşı tarafın bana meyletmesini engelleyemiyorum öbür türlü...🦄🍀🍏⭐❤️
Erkekler birlikte olmak istemeyeceği kadınla flört etmez veya sevgili olmaz dersek daha doğru olur. Çünkü günümüzde iş ilişkilerinden dolayı mecburiyetten birbirleriyle arkadaş olan bir sürü erkek ve kadın var.
Maalesef benim için yanlış. Birlikte olmak istediğim kadınla neden arkadaş olup kendime eziyet edeyim. Giderim açılırım istemezse de onu unutmak isterim ve arkadaşım olup sürekli canımı yakmasını istemem.
Yanlış okumuşum :D o zaman kendimden örnek vereyim, hoşlandığım veya o potansiyeli verdiğim kızlarla kanka demem ama arkadaş olurum. Kanka olduklarıma ise bakmam, yani arkadaş olurum.
Ne alakası var? bence haklı değil. Her kız-erkek arkadaşlığında art niyet aranmamalı. Herhangi bir kadın, herhangi bir erkek ile iyi anlaşıyor olabilir. Ya da tam tersi. Bunu hemen aşka yormak yanlış.
Şöyle Freud'un yaşadığı zaman dilimi için doğru olabilir ama mesela benim hiç kız kankam yok ve şu an bir kız kankam olmasını sevgilim olmasından daha çok isterdim.
Bu sözü Freud söylediyse kendisini ilgilendiriyor. Sanki bir gerçeği dile getirmiş de herkes bu gerçeğe dahilmiş gibi bir durum yok. Bir söz söyliyim demiş sallamış. Kendisini anlatmış olabilir. Bizi ilgilendiriyor mu? Bizi bağlıyor mu?