Aşık olarak mı görücü usulü mü? Görücü usulüyle evlenen çoğu çiftinde mutlu evlilikleri oluyor bu şekilde evlenmek ister miydiniz? Yoksa aşk evliliği ilk tercihiniz mi olurdu? #Mademoiselle88💞
Ben aşk evliliği isterim ama Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de en huzurlu ve uzun ömürlü evlilik türü görücü usulü evlilik imiş.
NOT: Ben söylemiyorum, TÜİK söylüyor. Bu sebeple ''Sana kim söyledi bunu?'' deyip de görüşümün altını işgal etmeyin.
Ayrıca bak: Lisans ve lisans üstü çiftlerdeki boşanma oranı, ilkokul ve ortaokul mezunu çiftlerdeki boşanma oranından iki kat daha fazla.
İşi olan bir kadın maddi yönünden kimseye muhtaç değil ancak işi olmayan ve herhangi bir mal varlığı olmayan kadınlar, kocaları kendilerine kötü davransa bile katlanmak zorunda kalıyor. Bunun sebebi de bu.
Görūcū usūlū denilen olay şu taraflar görūcū sayesinde tanıştırılıyor ve bir sūre buluşup oturup konusma aile birbirlerini az cok tanıma fırsatları oluyor bunun sonucunda da durumu ilerletme veya bitirme konusnda olumlu veya olumsuz bir karar veriliyor. Görūcu usulu dedigin cik birilerinin buldugu kisiyle birbirinizi tanımadan bodosloma evlen gibi bir durum değil.
Neden olmasın? Nasipte varsa elbette olur. Zaten kısa flört dönemi gibi oluyor ama hersey mantikla başlıyor. Daha cazip. Eğer geleni beğenirsem elbette şans veririm. Hiç olumsuz bakmıyorum.
günümüzde görücü usulu evlilikler modernize edilmiş durumda birkaç defa yemege çıkıyorsun telefon görüşmesi filan kısa bir flört gibi neredeyse yani o eski görücü usulu nerede kaldı:)
Öncesinde sevgili olup evlenenlerin boşanma oranı daha fazla imiş. Sevgililikte her şeyi yaşıyorsun belli başlı şey hariç artık tadı tuzu kalmaz gibime geliyor. Görücü usulude bana resmi geliyor ama daha mantıklı. Ne bilim çekinirim şahsen ben. En iyisi forever alone. :D
kaderinde kim varsa o oluyor. istediğin kadar sev sevil çabala k. çını yırtsan bile kaderinde yoksa olmuyor. sonra bir bakıyorsun başka hiç tanımadığın biriyle evlenmissin. çoluk çocuğa bile karışmıssın.
Tanışalım görüşelim. İyice tanıyalım birbirimizi. Sonra hayat birleştirecek seviyeye gelirsek bakarız. (Bu arada karikatürdeki adam benim. İlgililere duyurulur. :D )
Görücü usule inanırım. İki tarafı da iyi tanıyan ve iki tarafın da üzülmesini istemeyen ortak dost aracılığıyla saygılı ve düzgün bir başlangıç olabilir
abim görücü usulu evlendi şiddetli geçimsizlikten boşandı, ablam severek evlendi o da boşanmanın kıyısına kadar geldi. sonuç olarak hepsi birbirinden berbat. ama kısmet yani.
En İyi Cevaplar