Okulu bitireli 1 yıl oldu, çok iyi bir işim var, mutluyum da ailemle ama çok büyük derdim var. Görücüler! Haber gönderen gönderene, laftan da anlamıyorlar. Yahu bu devirde görücü mü kalmış? :( koskoca üniversite bitirmiş adamlar anneleri ne derse he dicek cinste. Sizce bu olağan mı? Görücü usulü evliliğe yaklaşımınız nedir?
Cevabın nedir?
+1 yılHayat Yasandikca ilginclesiyor bundan hic Süphen olmasin..
Simdi dedigin gibi Görücü usülü Kiz isdeme bir yana Dünya bir yana neden diye soracak olursan Türkiye genelinde Düsünme Hatasi cok Arkadasim nasilmi söyle basliyim.
1. Simdi Yazinda belirtdigin gibi okudum güzel isim var diyorsun ve simdi Aileni Taniyan Ailenin Annesi Babas vay Kizin iside iyi Güzel geliri Süper bu kizi kacirmayalim Mantigi var Oglumuzda Okudu oda iyi Para kazaniyor birlik oldularmi Köseyi dönerler.
2. Türkiye genelinde suvar üniversite birisi bitirince Adam oluyor digerleri Adam Sifatina girmiyor ne hikmetse.
3. Dünya güzelide olsa Damat vehaut Erkek soruyorum iletisim ve Güven olmayan bir Evlilikde vehaut baslangicda nasil olurda Mutlu bir gelecek olur.
Soruyorum Size.
Arkadasim hayat ve Mutluluk iki Cesit Ayakabiya benzer karisdirmayalim bundan öte bide Maddiyat var onuda Yeni Moda Insanlar Mutlulukla karisdiriyor lütfen böyle hatalar yapmayin.
4. Sahsinin tanismadigi görmedigi ruhunun nasil esdigii hissedmedigin bir Erkegi bir Ömür hayatina Sokma Riskini nasil alirsin.
5. Gercekden Sahsin Evlenmek isdiyorsa kiminle oldugu senin icin önemli degilse ozaman Ailene Söyle Tanisin cikin Gezin Tozun birbirinizi tanima firsati verin sonra kararlarinizi alin .
Yani bir ömürden bahsediyoruz konusuyoruz ama yazdiklarim bir ömürden fazla olmali Senin icin Sonucda Senin Ailen onun Ailesi Akrabalarida var , isder isdemez onlarda dagil olacaklar hayatina bunlari düsünürsen kararlarini alirken ozaman Saglikli bir Sonuca varacagindan eminim.
6. unutuyordum az daga ( Bazi Aileler gencleri Erken yasda Evlendiriyor cünkü aman allahim Erkek kiz farketmez yoldan cikarlar ne olur olmaz dimi.
Yani bide bu mantik var yeter Kaya duyar gibiyim :=) Cok geveze Karanlik Kaya bakalim en iyi Secilsezmi :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 903 cevap paylaştı. "eğer görücü usulüyle evleniyorsanız yani eşinizi sizin yerinize annenizin ya da ailenizin seçmesi içinize siniyorsa, çok standart bir tip arayışınızdasınız demektir. "hayırlı kısmetiniz" o kadar anonim bir tiptir ki sizin bizzat seçmenize gerek yoktur. sizin yerinize bir başkası da rahatlıkla seçebilir.
düşünün, medium beden, üzerinde hiçbir yazı, desen vs. olmayan bir tişört lazımsa yani ihtiyacınız o kadar iyi tarif edilmişse ve o kadar standartsa , onu almak için ille de kendinizin çarşıya gitmeniz gerekmez, alışverişe giden bir arkadaşınıza rica edip sizin için almasını isteyebilirsiniz. kaliteyi garanti etmek için de "şu marka olsun"(burada marka güvencesi aile kökeni oluyor-iyi aile kızı yani..) dediniz mi içiniz tamamen rahat edebilir.
ama, çok özel bir kıyafet almak istiyorsanız; hem kişiliğinize uysun, hem farklı olsun, hem spor olsun ama abiye gibi dursun, hem seksi hem de çocuksu olsun gibi çeşitli beklentileriniz varsa; o kıyafeti şimdiye kadar hiçbir vitrinde görmediyeseniz, sadece kendi kafanızdaysa, kimseye tam olarak tarif edemiyor ama görür görmez "işte bu" diyeceğinizi hissediyorsanız; alışverişe bizzat çıkmaktan başka çareniz yok demektir. gerisini siz düşünün taşının ve net kararlar verin.15 Yorumla- +1 yıl
Sen Maco Erkek sin bundan süphem yok kac tane Kizin Kalbini yakdin bilmiyorum yoksa bide Lazmusun :=) )
- +1 yıl
kendimiz standart değilmiyiz zaten ne bu ben en iyisine layığım farklıyım çabaları? bu sitedekilerin kızların ve erkeklerin yüzde 90 ı ortalama tip. bukadar.
- +1 yıl
afferin.
+1 yılhayır. Kendi fikri yok mu bu adamların bugun annesının begendıgı kızı sormadan etmeden bılmeden kabul edıp ıstemeye gıden adam ancak acızdır. Yanı hayatında kımse yoktur yada ana kuzusudur. Bır adam yası gecıyor dıye evlenmemelı bırını tanıdıgı zaman ıste bu dıyebılmelı. görüp tanıyın dısarda bulusun ha bırkac gorusme sonra uyum yakaladıysanız o zaman gelsınler. ne bu boyle canım sız kabul etmesenız baskalarını ısteyecekler bunun bır degerı yok kı ben gönül isterdim bi buket cıcek degıl. ALLAH korusun ben sevmıyorum boyle durumları.
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 826 cevap paylaştı. Bi sakincasi yok bence. Bi arkadasinizin sizi biriyle tanistirmasi dahada modernnn degiginiz hali..
Bazen disardaki gozlemler daha iyidir. Baska biri, ya soyle biri var, senin gibi, isi su gucu su, hayata bakisi su, soyle biri boyle biri senin gibi diyip yakistiriliyorsam eger dusunurum..00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
49Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende üniversite mezunuyum benimde güzel bi işim var, memnunum hayatımdan, harici kalan vaktimde evlenme meselesine yoğunlaşıp ava çıkabilirim.
ancak ben modern kafada tesadüflerle, göze kestirip kovalamacalarla uğraşmak istemiyorum. neden dersen
sevdiğim/seveceğim kızla konuşmadan önce o kızı o çağa getirinceye kadar gecesini gündüzüne katarak çalışan babadan, hastalığında sağlığında, gece uykusunda üstünün açık olup olmadığını kontrol eden annesinden kızını tanıma/tanışma müsadesini istemeyi onların hakettiğini düşünüyorum.
böylelikle kızın belki göremediği bazı noktalarda tecrübelilerin fikir vermesi hem önemli, hemde kızla olmamasına karar verdiğiniz ana kadar ki gereksiz samimiyet ortamının önüne geçilmiş oluruz die düşünüyorum.
görücü usulunde eski manada hakikaten gören beğenen ve oğluna almaya karar veren anlayış kalmadı. sadece ortak kişiler aileler oğlanı tanımak için talep etmesi sonucunda ailelerin birbirinden çocukların tanışması için müsade etmesiyle olaylar ilerliyo. yine aynı şekilde kızla oğlan birbirini tanıyo belli sınırlar çerçevesinde herkesin kafası rahat bi şekilde olacaksada olmayacaksa da bi neticeye bağlanıyor. dolayısıyla ben bu tür görücü usulunu flörtle çıkmayla aileden gizli saklı herşeyi yaşayıp gökten zembille düşer gibi anne babaya dikte edilmesine nazaran daha naif buluyorum.32 Yorumla- +1 yıl
takdir ettim :)
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler öyküyü öpüyyorum
Valla şu yaşımda hayattan öğrendiğim birşey var ise o da büyük konuşmamak gerektiği. 2 hafta sonra görücüye gelen çocuğa aşık oldum diye başlık açarsan görürüm ben seni :)
Ben insanlar kendileri bulsun seçsin istiyorum eşlerini hayatın içinden. Yani biz bulamıyoruz da annemiz-babamız mı bulacak bize evlenecek kişiyi? Hayret bişey, de...
Olmayınca da olmuyor. Bu da bir gerçek. Doğru dürüst insan kalmamış ki ortalıkta...
O yüzden görücü usulü de bir yöntem yol. O şekilde evlenip mutlu olan da var. Zaten görücü usulünde de erkek/kız istemezse bişey olmuyor.
Bu doğal hayatta kendiliğinden olması gereken bir kimyasal tepkimeye katalizör katmak gibi bişey işte ya.. Çok da takmamak lazım...36 Yorumla- +1 yıl
normal, bildik, bize göre daha insani olan tanışma ve ilişki kurma biçimlerinde aslında insanların kendilerini pazarlarlar, şöyle ki , karşı cinsler birbirlerine karşı tarafa hoş gelecek, karşı tarafın onları beğenmesini sağlayacak özelliklerini gösterirler, bir nevi kendilerini pazarlarlar( pazarlıkta ortaya sürülen şeyler çok çeşitli olabilir, eğitim, güzellik, para v.s.). görücü usulünde ise, çiftlerin zaten birbirlerine kendilerini pazarlama ihtiyaçları yoktur, ya artık birbirlerini sevecek
- +1 yıl
Niye yoktur öyle bir ihtiyaç görücü usulünde? Görücü usulünde de kişiler birbirini beğenmek zorunda değil mi? Onlar kendini pazarlamıyor mu?
Aileler şunla evleneceksin diyince onla mı evleniliyor hemen? Eğer öyleyse sizin görücü usulü benim bildiğimden farklı... Hayvan gibi çiftleştirelim bari evlatlarımızı istediğimizle. Siz hangi çağda devirde yaşıyorsunuz arkadaşım? Böyle iş mi olur? Aile istedi diye evlenilecek... - +1 yıl
aile istedi diye değil sen istedin diye. senin onayın olmadan zaten olmaz. flörtte reklam vardır yalan dolan vardır bunu sende biliyorsun. görücü usülünde aileler devreye girdiğinden yalan söylemek efendime söyleyim reklam yapmak biraz sıkar.ailenin yüzüne bakamama riski vardır. en yalın halinle karşı karşıyasındır
- +1 yıl
şu hangi devirdeyiz lafınada kıl kaparım sanki ülkecek milletcek aya adam gönderdik, atom bombası yaptık ta hangi çağdayız diyorsunuz. evlilik kurumu bitecek bu gidişle boşanma oranı evlilik oranının geçti neden? çünkü piyasanın içinde yalan söylerek kendini pazarlıyorsun, piyasa mantığıyla kar amacı güdüyorsun daha güzelini istiyorsun. işte bundan.
- +1 yıl
ben ilkelim arkadaş, modernlik size kalsın. ilkel olan güzeldir. modern olacaz diye maymun olduk anasını satayım
- +1 yıl
Aileler işin içine girince yalan söylemek sıkar ne demek? Öyle bir söylerler ki şaşar kalırsın... Ben yalan söylemem, kendimide yalanlarla pazarlamam... Görücü usulünde de yalan yoktur lafına inanmam...
Hangi devirde yaşıyorsun hakikaten? Artık insan üzerinde baskıların olmadığı bir dönemdeyiz. Aile evleneceksin dedi diye evlenilmez. Kişinin kendi iradesi vardır. O kullanılmalıdır. Modernliğin anlamı bu. Yoksa evlenmeden her bi halt yenilsin demiyoruz. İnsanların rızası önemli diyoruz.
Öncelikle Ön yargını bir anlık boş ver ve düşün
gelsinler bir gör eğer tipini beğenmezsen gönder beğenirsen konuş bak bakalım nasıl biri
Ayrıca şuanda zaten görücü usulu diye bir şey yok yani eğer biraz aklınız varsa...
Gerçekten Görücü Usulu Şudur : Aileler anlaşır ve bir kere istenirken görülür sonra evlenirler
bu devirde zaten doğru düzgün konuşmadan anlaşmadan hiç bir şey olmuyor, birbirini tanıman konuşman için yeterince zamanında olur, bence değerlendirmekte fayda var.
Çok da kafaya takmamak lazım.10 Yorumlavalla görücü usulune gençliğimde çok karsıydım ama 10 sene cocukluk askımla cıkıp askerden geldikten sonra evlendiğimde ve şu an ki durumumua bakıyorum bu ayın 5 inde bosanıcaz diyorumki büyükler haklıymıs görücü daha mantıklı gelior şimdi nedeninide söylim görücü usulü ile evlenen insanlar zaten ilk balkısta bi elektrikleiniyor heyecanları doruktayken saygı sevgi yerindeyken evlendikleri için birbirilerini evlilik aşamasında tanıyorlar ve evliliğin büyü onları uzun yıllarca mutlu ediyor. ama biz ne yaptık yedik içtik yattık kalktık eee napalım hadi evlenelim
zaten saygı bitmiş hersey bitmiş heycan bitmiş evlensen nolur anca benim gibi olursun işte benden bukadar yap bakalım en iyi cevabıda işimize bakalım :D10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı. görücü usulunun eskisi gibi olduğunu düşünmüyorum görücülük artık sadece tanışmaya vesile oluyor. iki insan dışarıda buluşup kahve içiyorlar eskisi gibi çiçek çikolata gelelim olayı yok (veya ben öyle düşünüyorum). bugun tanıştık yarın evlilik tarzına karşıyım ama tanışmaya vesile olmasına karsı değilim
40 YorumlaBak bir bakış açısı göstereyim. Bende karşıyım ama şöyle düşün. Sen tahminimce güzel bir kızsın değil mi? Diyelim ki bir adamın annesi onu zorluyor şu kızı bir gör diye. o da hayır diyor ama ne olacak? senin gibi bir kızı tanıyamayacak. Belki de sende çok şey kaçırıyorsundur?
40 Yorumlaanne babalarimizin cogu oyle tanismis evlenmis, coguda mutlu, kendi sevdiginle evlen ama sunu bil ki gorucu usuluile daha mantikli kararlar verebilirsin, bide insan sonradan yavas yavas birine asik olursa asklari daha uzun surer bence ama karar senin ama gormeden tanimadan red edersen bence cocuk gibi davranirsin.
10 Yorumlanormal nasıbın nasıl ortaya cıkacagı bellı olmaz.. görücü usulu evlılık yapanlar daha mutlu ...anlasmakta ole degılmı senın begendıgını o begenmıyor senı begenenıde sen begenmıyorsun dış ambalajına bakarak bırıne bakıyorsun... ha gorucu usulu ha anlasma.. yıllarca anlasıyorsun oglan annesı ıstememeyınce almıyorlar alsalar bıle o kaynanalr dar edıyor dunyayı gelıne ataerkıl toplumsal yapıda yasadıgım surece olay budur
00 Yorumlaher ilişki bir nevi görücü usulu bence.. arkadaşın tanıştırır, o tanıştırır bu tanıştırır.. pat diye yolda görüp birden sevgili olmazsın hiç bir zaman..
ailedede aynı.. tanışır görüşürsün beğenirsen seversen ne ala ama anlaşamazsanda olmadı dersin ..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşık olup evlenince, herşey çok iyi gidiyor sanıyorsun, uyumsuzlukları gözün görmüyor çünkü, aşıksın.. ama aşk bir gün bitince.. o göz ardı geldiklerin varya, öyle bir çarpıyorki gözüne.. işde o zaman boşanma kararı alıyorsun.. ama görücü usulünde, sana uyumlu kişiler ile görüştürülüyorsun, aşk öyle değil. otada konar b.. yani:).. görücü usulüne öyle, kötü gözle bakma... bir nevi seni yeni insanlar ile tanıştırmaya, yardımcı olmaktır.. ama ben kendim bulurum o kişiyi diyorsan, mantık evliliği yaparsın...
10 Yorumlagörücü usulune en çok karşı çıkan bendim. kesinlikle olmaz dedim. zar zor ikna ettiler. iyi ki ikna etmişler. ben hoplasam da zıplasam da dağlara taşlara çıksam eşim kadar uyumlu olabileceğim heryönüyle herşeyimle beni kabul eden kısacası böyle kimseyi bulamazdım.
Allah karşınıza çıkartıyor.10 YorumlaBu tamamen sana bağlı. Kültürlü tahsilli insansın, ailende bu tahsiline müsade etmiş ve çalışmanada izin veriyorsa geri kafalı insanlar değiller anladığım kadarıyla. Tamamen sana kalmış bir durum istemezsen mantığına yatmıyorsa kimse seni bunusenin için zorlayamaz...
10 Yorumlabir erkeğin annesinin sözünden çıkmaması,
irite edici bişi benim için
erkek olmak istiyorsa önce ailesine sahip çıkabilecek gelişimi göstermeyi istiyorsa,
kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmek istiyorsa,
bu şekilde olmamalı
ama adam gibi birisi çıkarsa,
görücü usulü evlilik bence olumlu bişi
hatta çok iyi yanları da var evlilik sağlığı açısından00 Yorumla
+1 yılSeni bilmem de kendi adima konusayim. Ben de universite okuyorum. Babam zengin. Elim ayagim duzgun. Beni gormeden isteyen kadinlar oluyor. Hem ogluma bakar hem de bizde nasibimizi aliriz kafasindalar. Normal gelirli bi ailenin kizi olsaydim ve sevgilim olmasaydi dusunurdum belki ama su durumda ben sadece yemim ve asla dusunmen. Cikarlari icin mi yoksa begendikleri icin mi istiyorlar ayirt edemem.
00 Yorumlasonuçda öyle yada böyle görüyorsun... alieni sosyal paylaşım ağı olrak düşün forum sayesinde tanıştıgını farzedersek psikolojik olarak egale etmiş olursunuz artık ailede tanıştırsa olay bir müldet sonra kişilerin msn de yada telde birbirlerini tanıma pozisyonuna geçitigi için görücü usulü artık telef olmuştur
10 Yorumla
+1 yılailenin içinde bulunduğu her iş hayırlıdır. bence değerlendir ne kaybedersinki zaten görücü usulü kalmadı artık. Tanıma imkanı veriliyo sana benim bu şekilde aşık olup evlenen birçok tanıdığım var. Olmazsa olmaz yakana yapışmazlar ya :)
30 YorumlaGörücü usulu derken. aileler aralarında aldım verdik old bitti yapacak değiller heralde. aileler yakıştırır çocuklarınyra söylerler tanıştırırlar. Bir ilgi oluşursa illaki bir dönem geçer birbirlerini tanıak için. Şuda var görücü usulu ile evlilikler nedensa daha sağlam duruyor. Ama görücü usulününde suyu çıktı eskiden erkekler kız peşinde koşardı şimdi kızlar görcüdede kız anası erkek anasına görücüye gididyor :) Şu çağın hertarafında bir terslik var :D
10 Yorumla
+1 yılaraştırmalara göre görücü usülü daha sağlam çünkü flört evliliğinde zaten adamın kötü yanlarını görüyorsun bu da evli olunca batmaya başlıyor, seni en iyi tanıyan anne baba sana uygun birini bulursa bu senin sevgilinden daha sağlam olabilir. Çünkü seni en iyi tanıyanlar seni yönlendiriyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne zaman gelcen onu de bana
- +1 yıl
ne zaman istersen :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılYadırganacak bir şey yok. Belki kısmetin görücü usulündedir. İllaki birileriyle tanışmamız için bir sebep olacak işte görücü usulüde bu sebeplerden biri. Zorla evlendirmiyorlar ya... Belki birbirinizi gördüğünüzde aşık olacaksınız belli olmaz bu işler.
31 Yorumla
+1 yılben karşıyım.. birbirlerini tanımaları lazım.. tamam nişanlılık dönemi falan var ama bazıları nişanı atamıyo.. mesela nişanlılık döneminde kız hoşlanmadı adamdan o kadar nişan yapılmış falan ailem ne düşünür aman şöyle aman böyle devam ediyolar öyle gidiyo
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Görücü üsülü bana bir hakaret gibi geliyor;
Yani o kadar ezik ve düşkünüm ki, kendime bir eş bulmam imkansız , bu yüzden de ailem bulup beni evermeli !?
Bu çağda, görücü üsülüne yer yok, her şey o kadar şeffaf ve dejenere ki, eş bulmak asla bir mesele değil01 Yorumla- +1 yıl
hee flört edipte birbirinin bokunu püsürünü gören evliliklwein gör halini boşanma oranı evlilik oranını geçti be ne hikaye okuyorsun sen
+1 yılİnsan görüp de beğendiğine bile yeri geliyor tam güvenemiyorken, görücüye nasıl güvensin?
Saçma asla mantıklı bulmadığım bir olay. Eskiden varmış ve sonuçları da ortadayken (bir sürü mutsuz çift) günümüzde iyice mantık dışı...02 Yorumla- +1 yıl
O sonuçlar susan insan topluluğu... Baskı rejimi sağolsun.
Devirle bir alakası yok. Ben normal karşılıyorum öyle evlenenleri. En nihayetinde tanıştırma olayı.
İşin pürüzlü tarafı iki taraf da direkt evlenme niyetiyle görüştüğü birbirlerinden sakladığı çok şey ya da yalan olabilir. İyice emin olunmalı.10 Yorumlabenim annem de bana soruyo gidiyo bazı duyduğu yerlere ama dediğin gibi değil yani annem ne derse yapan biri değilim , görücü usül eskisi gibi değil ayrıca. eskiden gençler birbirini görmeden söz kesilirmiş falan. sadece ismi görücü şimdi , takılma bence
00 YorumlaGörücü olarak gelmeden önce misafir olarak gelip çocuklarıyla tanıştırsalar sizde anlaşırsanız istemeye gelsinler öbür türlü paldır küldür kızınıza talibiz demek çok yanlış.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılanneler hamarat bi evi geçindirebilecek kızları seçerler bazı erkekler de bunu kabul ederler
ben görücü usulüne karşı değilim şu şekilde bi görürsün tanışırsın anlaşırsan beğenirsen neden olmasın beğenmezsen devam etmezsin
ayrıca bu bazı kızların evde kalmaması için iyi bi usul :)20 YorumlaYeni bir insanla tanışmanın nesi kötü arkadaşım hem anlaşamazsanız bir daha görüşmezsin olur biter :)) Bence gayet doğal kadınlara karşı güvenini yitirmiş bir adam vardır bel ki karşında o yüzden annesine bırakmıştır kontrolü olamaz mı ?
20 Yorumlaişi olan kızı kaçırmak istemiyorlar.çevremdeki bütün kızlar görücülerden rahatsız ama kendilerine olan talepleri göğüsleri kabara kabara anlatıyorlar.
Beni geçen hafta 3 kişi beğendi gibilrinden :)00 Yorumla
+1 yılHayatım boyunca buna karşı çıktım ve dediğimi yapıp kendi seçtiğim insanla evlendim. Aşk olmalı evlilikte.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılgörücü usulünü şahsıma dikta eden konseptualist yaklaşımcıların varlığına karşı tamamen nihilist bir yaklaşım içerisindeyim.
00 Yorumla görücü usulüne karşı deiğilim istenilen kızın zorla verilmsine karşıyım
52 Yorumla- +1 yıl
Cok haklisin
+1 yılYani reel piyasada eder bulamayınca alternatifleri değerlendirmek lazım
Neticede mal sizin elinizde karar sizin ama karşı tarafın elini görmediğiniz sürece verdiğiniz cevap sizi sonuca götürmeyecektir10 YorumlaFlörtten farkı ailelerin bilgisi dahilinde olması bence.Görüşürsün anlaşırsan etkilenirsen evlenirsin yoksa başka kapıya.Örf adetlerimizde olan bişey yadırganamaz.
00 Yorumla
+1 yılyaşın küçük sanırım en fazla 23 dür hem okuluda bitirmişsin anneler oğullarına almak isterler tabi. ben görücü usulünü yaşı çok geçmişlere uygun buluyorum nedeni de yaş ilerledikçe bulma şansın ve beğenme şansın azalıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla bazılarının anneleriin kız baktığından haberi bile olmuyor.çocukların ellerinin altında sevgilieri var anneleri onları istemediği için kız bakınıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek için evlenmek tercihtir.
Benim kabul edebileceğim bir şey değil.00 Yorumla
+1 yılben doğru bulmuyorum açıkcası göz göze geldiğinde işte bu kadın diyebileceğim biriyle evlenirim görücü usulü neyin ne çıkacağı belli değil
00 Yorumla
+1 yılparası varsa olur
alıcı ,verici,görücü fark yapmaz..01 YorumlaGörücü usulüne karşı çok fazla ön yargı var oysa bu bir nevi ailelerin yaptığı çöp çatanlık. Bence tek sakıncası bazı annelerin oğullarına eş aramak yerine kendilerine gelin araması.
00 Yorumlaeskiden görücü usulü varmış bak nasıl güzel elilikleri var diyolar.eskiden saygı sevgi alttan alma susma diye bişey vardı adab terbiye vardı şimdi varmı karına sus de karşılıgında nasıl bi kaga çıkıyo gör.
00 Yorumlaamaan anlaşırsan en mantıklısı en azından zamanla bi şeyler oluyo aşk evlilikleri sürmüyo bi yerde bitiyo
00 Yorumla
+1 yılbence flörtten daha sağlam çünkü tanıyana kadar zaten uzun yıllar evli oluyorsun. eskiler birşey biliyormuş. ben görücü usülüne kapalı değilim.
12 Yorumla- +1 yıl
bir ben 24 yasındayım 2 bulmadıgımı nerden bılıyorsun 3 senı mı dertledı ki sen kimsin ?
ne hakla benım gorusume mudahalede bulunmaya calısıyorsun kı benım ıcın bır hıcsın dostum üslubunu düzelt büyüde öyle gel
bide kendınle celısme bulanada laf etmıssın bulamayanada sen evlen blader senı tutan yok kapiş - +1 yıl
ok
insanlık bu yöntemle 5000 yıl neslinin devamını sağlamış bence çok makul. aşk evliliğine göre daha uzun ömürlü
00 Yorumlagörücü usulu en fazla tanışırsınız çıkarsınız birbirinize uyum sağlıyamazsanız ayrılırsınız sıkıntnı yapma bu kadar
10 Yorumlaanormal bir durum sana kısaca diyorlar ki kızım sen salaksın kendine birini bulamazsın biz senin yerine bakarız o işlere ciddiye alma
01 Yorumla- +1 yıl
hee buluncada burada ağlayıp sızlıyorlar sanki çok farketti.
Kişilik & Karakter konusunda 705 cevap paylaştı. Çoğu kişi görücü usulü evleniyor . Ben kendim bulacağım yine de...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. anne sözünden cıkmayan bi adamla geleceğin cok mutlu olur zannedersem :)) avukat lazımmı aplaaa
00 YorumlaÖn yargılı değilim fakat bi aşk yaşayıp asık olup evlenmek daha güzeldir diye düşünüyorum.
00 YorumlaFlört olursa gerçek aşk değilse o flörtten sıkılırsın , evlenince tanıyacak şey kalmaz. Görücü usulüyle yavaşça tanırsın , sıkılmazsın ..
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle karşıyım saçmalık. evleneceğin kişiyle kataloğa bakar gibi seçerek değil aşık olarak evlenmelisin
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlilikler bizim toplumumuzun genelinde yaşanan bir durum ve genellikle evlilikleri anlaşmalı evliliklere göre çok çok daha uzun sürebiliyor. Seçim sizin
00 Yorumlakesinlikle doğru değil çünkü eşler evlenmeden önce birbirlerini tanımalı bence
00 Yorumlabeğenen kapıyı çalıyor işte..aslında hiç kapıyı açmiyacaksın.
00 Yorumla
+1 yılGörücü usülü ilişkiler genelde daha uzun süreli oluyor. Şimdiki evliliklerin ömrü pek de uzun olmuyor. Karar şahıslara ait.
00 Yorumlaadresinizi alabilirmiyim lütfen annemler istiyoda ?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgörücü usulünü destekliyorum severek evlenenlerin çoğu boşanma noktasında.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende anamı göndermiştin red cevabı gelmiş çok kırıldım sana !
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet var tabi görücü usulü hala. Yargılama bu yüzden kimseyi.
00 Yorumlabenim mantığıma ters..ama tanışıp anlaşıp evlenenleri hala duymuyor değilizde hani
00 Yorumlao araları teyzelere buradan sesleniyorum gidin açın tv yi diziniz başlamış.
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Görücü usulü evlilik olağan mı? Görücü usulü evliliğe yaklaşımınız nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler