Severek uzun uzun tanıyıp evlenmek mi görücü usulü tez evlenmek mi mantıklı genel olarak bu evliler ve çevresinden yakın örnekleri olanlar düşünceleriniz nelerdir?
3 ay
Severek uzun uzun tanıyıp evlenmek mi görücü usulü tez evlenmek mi mantıklı genel olarak bu evliler ve çevresinden yakın örnekleri olanlar düşünceleriniz nelerdir?
Kız arkadaşım 31 yaşında ben 27 bunun baya travması var geçmişten gelen güven problemleri işte demişti ben gerçek aşkı bulamadım edemedim başlarda ruhsal sıkıntısı olsun en ufak problemde telefonu açamayınca sen bi işler çeviriyorsun belli ya da bu kadar üstüme düşmenin altında yatan nedeni olmalı gibisinden beni çook yıprattı ve hala kendime gelemedim daha arttı ruhsal sıkıntısı yanında olmaya çalıştım son zamanlar benle buluşmak istemedi alnını morarttı etti hediye gönderdim çiçeksepetinden mutlu olsun diye ikimizin olduğu yapay zekadan yinr aynı çok hasta ruhsal olarak yorgun gitti benden tamamiyle koptu istemiyor ve ben hala hala bu enkazın içinde süpürüldüm bana ben kendime kızgınım hayata öfkeliyiö insanlara öfkeliyim diyırdu çevremi soyutladım yalnızım spora kendim gidip gelirim derken diceksiniz başka kız mı ypk. Yok arkadaşlar onun benim yerimde güzelliği yeri geldi olgunluğu hayata tek başına mücadele etmesi kadar biri yok ve ben bir tek onu istiyorum bu süreci nasıl atlatacam ben zorlayıncada olmuyor yaptım denedim başka numaradan aradım Instagram hesabı açtım yeni yok ben napacam yaa kaç kere dedim canım benle alaklı bir durum mu demiştim her şeyin üzerine yemin ederim ki seninle alakalı değil benim tamamen içsel sıkıntılarım falan demişti cidden benden neden uzaklaştıii ya
Reis genelde öyle diyorlar ama başka birisi olduğu için öyle diyorlar vazgeçmen ikinize de yapacağın en büyük iyilik olur
çok teşekkür ederim bu bir de ben kendimi sevmiyorum hayatı sevmiyorum her şeye insanlara öfkeliyim diyordu genel böyle ruhssl içsek sıkıntıları vardı bak benim kıbrıstan normal kıx arkadaşlarım vardı başlarda onla tanışmadan düşün sen açık ssöık kızları niye takip ediyorsun gibisinden şeyler söyledi ben de takipten çıkardım tabi ama ysminle normsl arkadaşlarımdı yani üniden sonra ben onları çıkarttım zsten öyle diyince sence oradan güveni kırılmlş olsbilir mi senide yordum sorumla kusura bakma sonrasınds şey demiştim ben senin güvenini kıracak bir şey yaptım mı demiştim o da bana her şeyin üzerine yemin ederim seninle alakalı değil benim kendi içsel sıkıntılarım demişti kendimi bu konudada suçluyorum
Kendini suclaman bir şey değiştirmez sadece iyi ve histerik birisin duygularını fazla belli etmen üstüne titremen sıkmıştır onu aradığı kişi değilsin hayatın gerçekleri bu maalesef bunu kabullenip yoluna devam etmen gerekiyor. Yani konunun güvenle alakası yok kendini yıpratma bu konuda
Anladım kankam birileri hakkımda yalan yanlış iftira atıpta doldurmamıştır demi Gerçi öyle olsa söylerdi diyorsun kısacası seninle ilgili değiş diyprsın demi sorun
Seninle şöyle ilgili değil sevemiyordur seni doğrusu bu yani benzeri geldi zamanında başımıza anladık tabi hemen aldık voltamızı gittik yani sende öyle yapmalısın üstüne gittikçe uzaklaşır
Bak insanlara güvenemezsin onun çevresinden ya da benim çevremden biri arda şöyle iğrenç şöyle kötü biri dese yalan yanlış iftira atsa ona bunu bana çıkça söylemez miydi bana acaba ondan mo güveni kırıldı ya bana söylemediyse diye düşündüm ama sen alakası yok diyorsun sçıkçası deöi
Hocam sen kıza da bu kadar etraflıca konuşuyorsan uzaklaşır. Biri olsa ya da birsey olsa zaten açıkça söyler yüzüne vurur ama sessiz gittiyse sevmemiş ama kalbini de kırmak istememiş demektir
En son 1 ay önce şunu konuştuk
Buse: .:Ve şu an sıkıntılı günler geçiriyorum
Gerçekten kendimle kalmak istiyorum
Arda: Anlatabilirsen birlikte çözelim bak ben de psikoloğa gittim zamanında bir nebze iyi geldi bana genel olarak şu hayata bakış açım o kadar değişti o kadar mentalim düzeldi ki bir nebze eğer gerçekten birlikte atlatabileceksek düzeltirim hala sana değer veriyorum bunu bil tamam mı
Ben senin mutlu olmanı istiyorum
Buse:Birlikte çözemeyiz
şu an zor bir dönemden geçiyorum
Maddi manevi anlamda sıkıntılarım var
Bi de seninle uğraşmak istemiyorum lütfen
Bak kız açıkça söylemiş sen onun için bir arkadaş bir sevgili değil bir sorunsun
Benim bir hatam yok demi kankam
Görücü usulü çevremde tanıdıklarımdan 1 kişinin evliliği devam ediyor diğerleri ayrıldı.. Mesela banada gelmek istemişlerdi lakin beyefendi önce kuzenime talip olupta red yediği için ben de kibarca reddetmiştim... Bir insanın özellikle unutamadığı birisi varsa başka yelkenlere gemi açmasın mümkünse..
Görücü usulü de severek evlilik de olabilir ama en sağlıklısı kendini ve karşındakini tanıyabildiğin ilişki 💫 İster görücü ister sevgili süreci olsun mutlaka konuşarak tartışarak krizleri görerek ilerlemek önemli. Baskıyla acele evlilikler çok yıpratıyor. Kalbin kadar mantığını da dinle bence 😉💭💕
Cevap
2Cevap
ben tercih etmem.
Görücü olarak evlendim gayette mutluyuz yani bı sorun yok birlikte sinemaya gidiyoruz birlikte vakit geçiriyoruz daha ne olsun hem arkadaşim hem eşim
Büyük şans, kumar hatta
Allah mutluluğunuzu daim etsin benim de gördüğüm görücü usulü evliliklerin çoğu Mutlu ilerliyor aşk evlilikleri genelde sallantılı görünüyor
O aşağıdaki ucube kıza da bakma o erkek bu arada kemalist mi ne pox ise tamamen yanlış düşünüyor
Bence de yalnış düşünüyor benim çevremde herkes mutlu birde evlilik öncesi çift görüşüyor zaten olumlu ya da olumsuz karar veriyorlar ama yesilcam gibi sanıyor olabilir bazı insanlar hani görücü usulü kadının söz hakkı yok gibi düşünmüş sanırım
Görücü usulü aşk acı getiriyor
Evet kime harbi dediysek ihanet etti zaten yani seven sevilmiyor maalesef.
Nasipte ne varsa artık
Elbette her şey nasipte hangisinin mantıklı olduğunu düşünüyorum fikirleri merak ediyorum
normal
Aşk evliliği yani
olur tabii
Anladım teşekkür ederim
Görücü iyidir
Bana da bi tik mantıklı gelmeye başladı bu aralar
Kesinlikle bir tık değil 10 tık gelsin mümkünse şuanki kizlarin durumunu biliyorsun güvenilmezz...
Evet bizimkiler de görücü usulüne baskı yapıyorlarda bir tanıdık kızı var kızı da çok iyi tanırım kendi halinde biri aslında yani efendi bir insan ama bilemiyorum kafam çok bulanık
Görücü usulü olmaz
İlkellik
Hangisi?
Görücü usulü ilkelliktir, geri kalmış toplumlarda vardır, Türkiye dışında en yaygın olduğu ülke hindistan... Batıda ve medeni dünyada bunun benzeri bir ilkellik kesinlikle yok
Türkiyede işleyiş şekli en azından bizim çevremizde kız yeşil ışık yakar çocuk ve kız görüştürülür ilk görüşme de olumlu geçerse aileler konuşur tekrar ve isteme günü belirlenir o süreye kadar da yine görüşmeler devam eder kız ver erkek arasında o günde onay verirse çift isteme gerçekleşir yani çokta denildiği gibi yeşilcam filmlerinde veya arap ülkelerinde olduğu gibi değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?