Geçen buna benzer bir soru gördüm. Bazı insanlar bunu tanışır tanışmaz nikah masasına oturmak falan sanıyor da o yüzden sorma gereği duydum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı.
1 yılgörücü usulü doğru insanı bulmak için güzel bir vesile bence tanışıyoruz diye hemen evleneceğimiz anlamına gelmiyorki Benim de zamanında bu yolla tanıştığım oldu helal dairede görüşmeler yaptık, ama bir ısınma olmadı ve evlilikle sonuçlanmadı. Hem bence görücü usulü evlilikler daha sağlam temeller üzerine kuruluyor ve boşanma oranı da çok düşük oluyor
21 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
En İyi Cevaplar
1 yılGörücü usulü yle evliliğe okuyanlar gerici gözüyle bakıyor. Oysaki en uzun süren ilişkiler bunlar oluyor sanırım. Ayrıca görücü usulü evlilikte dini kurallara da uyulur uyulması gerekir, maalesef ki bizim toplumun büyük bir kısmı dine son dönemlerde uzak kaldıkları için dini kurallara uymamaktalar. Mesela bir örnek vereyim bir kız bir erkek başbaşa kalamaz herhangi bir yerde ama günümüzde dindar insanların bile bazıları bu kuralı ihlal edebiliyorlar dindar olmayanları siz düşünün artık. Bilmiyorum ya bizim ülke arafta kalmış, görücü usulünün hakkıyla yapılabilmesi için şeriat getirilmeli ama ülkenin bir kısmı bunu istemezken diğer kısmı bunu istiyor. Ülke arafta kalmış iki ideoloji iki fikir arasında sıkışmış kalmış insanlar.
25 Yorumla- 1 yıl
Maalesef
- 1 yıl
İslami üzere buna uyan çok insan var önemli olan bilip yaşamak
- 1 yıl
@MayaaGüzel Umarım öyledir umarım ben yanılıyorumdur da İslami üzere yaşayan çok insan vardır.
- 1 yıl
Ben öyle evlendim mesajlaşmadık bile haram diye çevremdeki bir çok insanda öyle ama genele vurunca öyle değil…
- 1 yıl
@MayaaGüzel öyle olan çok az insan var maalesef
Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Benim bakış açıma göre normal bir evlilik usulü, fakat aile ve akraba baskısı zorlaması ve illa anlaşmaya çalışacaksın sadece bununla evleneceksin elalem ne der olmazsa rezil oluruz gibi sözlerin olmaması gerekiyor. İki insan tanışır anlaşırsa olur anlaşmazsa olmaz.
119 Yorumla- 1 yıl
Tabiki öyle. Elalem ne der diye evlenilmez ki zaten. O tam bir saçmalık
- 1 yıl
O onların ciddi bir sorunu
- 1 yıl
Evet öyle
- 1 yıl
Ama bu imkansız gibi bişey
- 1 yıl
Bilinçlenmek mümkün de herkesin bilinçlenmesi imkansız
- 1 yıl
Belki olabilir
- 1 yıl
Hak eden herkese diyelim. Amin
- 1 yıl
Anlamadım
- 1 yıl
Hee tamam anladım
- 1 yıl
Rica ederim
Evcil hayvana eş arar gibi aa bak bu fındık hadi anlaşın işi pişirin demek itici geliyor bana açıkçası doğal bir tanışma olmalı görücü usulü evlenip mutlu olan hiçbir çift görmedim.
018 Yorumla- 1 yıl
Görmediğine emin misin? En mutlu ve en uzun süren evlilikler genelde görücü usulü evlilikler oluyor çünkü
- 1 yıl
Evcil hayvan ne alaka bu arada? Görücü usulü diyince sanki o insanlar birbiriyle görüşüp tanımıyorlar mı? Arkadaşının tanistirdigi biri de görücü usulü olur. İlla ailelerin tanıstirmasi gerekmiyor. Siz olayı çok yanlış anlamışsınız
- 1 yıl
Ben de tam tersini gördüm
- 1 yıl
Genelde görücü usulü olduğunda tanıştıranların da söz hakkı oluyor ya ilişkide o olayı ben pek sevmiyorum açıkçası hemen olmasa da ileride sorunlar meydana gelebiliyor, Bence kesinlikle insanlar sevdikleri kişilerle kendileri tanışmalı, Şu anda görücü usulünün daha iyi gibi görünmesinin sebebi insanların biraz toksikleşmiş 3 ilişkiyi aynı anda yürüten tipler olmasından kaynaklanıyor gibi
- 1 yıl
Tanıştıran kişilerin söz haklı yok ama. Söz hakkı olanlar evlenecek kişilerdir sadece. Diğerleri ancak öneri veya tavsiye verebilir. En fazla fikir beyan edebilirler. Karar veremezler sonuçta
- 1 yıl
Anlıyorum seni. Ama yanlış uygulama ve yönlendirmelerin olması gerçeği değiştirmez ki.
- 1 yıl
Benim görücü usulünden kastım başkalarının olaya dahil olup ortalığı karıştırması degil sonuçta
- 1 yıl
Karşına herhangi bir şekilde çıkacak insanın ne tür roller yapıp kılıktan kılığa girip gitmeyeceğini bilemezsin. Bu her tanışma türlü için geçerlidir. Burada mesele tanıdığın kişinin karakteri düzgün mü değil mi
- 1 yıl
Karakter varsa görücü usulü de olsa kendin de tanısan güzel gider. Ama karakter yoksa görücü de olsa kendin de tanısan yine bi cacık olmaz. Mesele burada nasıl tanıştığın değil yani
- 1 yıl
Görücü usulünde tanışıp sevgili olacağımız belli ama doğal bir şekilde tanışırsam gerçek hal ve hareketlerini tanışmadan önce gözlemleyebilirim bu sayede hem gelecekte kendi istemim dışında başka insanlar tarafından oluşan sorunlardan hem de değişim sorunlarından %90 ihtimalle kurtulurum.
- 1 yıl
Senin tercihin. Ama unutma ki dogal olarak tanıştığın biri de karaktersiz biriyse gayet de rol yapar. Hele prof yalancıysa ruhun bile duymaz
- 1 yıl
Peki
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
24Cevap
1 yılGörücü usulü evlendim sekiz ay içinde evlendim üçüncü seneye girmemize bir ay kala boşandık. Ben evlenmeden önce bir evliliğin sadece saygıyla yürüyebileceğine inanıyordum sevgisizde yürür sandım. Eşim benle ilk konuştuğunda herşeyi açık konuşmuştu o zaman çocuktum evlenmek için evlendim sonu hüsranla bitti ama şunu bilmek gerek görücü usulü bir evlenme şekli bunun kötüsü yok bu insanlarla ilgili birley.
16 Yorumla- 1 yıl
Görücü usulü de olsa sevgisiz bir evlilik olmaz. Saygı tabiki olmazsa olmaz ama evliliği yürüten asıl şey sevgidir
- 1 yıl
Sevgi, saygı, güven üçlüsünün olması gerekiyor
- 1 yıl
İşte akılsızlık…
- 1 yıl
Nasibin böyleymiş. İnsan bu hayatta neyi yaşıyorsa yaşaması gerektiği içindir. Bazen nedenini niçinini sorgulamamak gerekir. Hayat bir şekilde devam ediyor
- 1 yıl
Ben nasibime değil akılsızlığıma üzülüyorum herkesin hayatını mahvedişime.
- 1 yıl
İşte ben de böyle düşünme diyorum. Her şey olacağına variyor
1 yılGörücü usulü bence en mantıklı evlilik düşüncesidir neden dersek evlilik öncesinde bir çok aktivite ile heyecanın ölmesini engellemiş olursun ailelerin onay verdiği kabul ettiği bir evlilik durumudur aynı zamanda huyu suyu karakteri kişiliği tanınmaya müsait olur sahte profiller altında saklanma gereğinde bulunamaz çünkü her haliyle tanınır ve bilinir durumda olur
18 Yorumla- 1 yıl
Kendini saklama konusunda biraz farklı düşünüyorum. Hangi usulle evlenirsen evlen kişinin kendini saklaması o kişinin karaktersizliğiyle alakalı.
- 1 yıl
Tabikide öyle suanki günümüz iliskileri evlilik öncesi herşeyi yaşamaya eğimli olduğu için özel bir anı veya saklı bir durum kalmıyor
- 1 yıl
Ne diyim Allah helale harama dikkat eden insanlarla karşılaştırsın
- 1 yıl
Amin hubbi filah ve bugdi filah ehlinden eylesin
- 1 yıl
Arapça yok o yüzden son dediğini anlamadım
- 1 yıl
burada anlatmak uzun olur istersen biraz araştır bence çok faydası olucak sonucundan 😊
- 1 yıl
Teşekkürler 😊
- 1 yıl
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bende artık mantıklı bakmaya başladım. Çünkü ben bulamıyorum😄 . Genelde konuşunca illaki evlilik olacak diye bakılıyor o da heyecandan ve biliniyor ciddi falan diye başlıyor aceleci bir bakış açısından kaynaklı. Allah herkesin gönlüne versin 🙏 mutlu huzurlu manevi ve maddi doyumun yaşayabileceğiniz bir evlilik olması dileğiyle.
14 Yorumla- 1 yıl
Görücü usulüne bulamayınca diyip son çare olarak bakilmasini doğru bulmuyorum ama. Bulmak isteyen her şekilde bulabilir zaten. Mesele doğru insan olması
- 1 yıl
👍🏻👍🏻
Kesinlikle yanlış bir algı. Görücü usulünde taraflar önce görüşür tanışır sonra iki tarafta tamamsa bir anlaşmazlık yoksa evliliğe doğru adım atılır hatta bu süreçte nişan yapılarak karşında ki insanı evlenmeden önce daha iyi tanımakta mümkündür.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet bence de
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Aslında internetten veya başka bir yerden tanışmakla pek bir farkı yok kendin bulmuyorsun öneriyorlar sonra beğenirseniz şimdikilerin çokca yaptıkları ilk buluşma oluyor ha görücü usulünde bu biraz daha resmi aileler huzurunda oluyor sonra anlaşıp devamı geliyor ya da olmuyor buna evlenecek olan iki kişi kara veriyor ama dediğin gibi iki kişi hiç tanışmadan evleniyor algısı var bu eskiden cahilce olarak yapılmış ama eskide kaldı görücü usulü bile şu an günümüze göre evriliyor
11 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Hemen hemen herkes önüne gelene açılıp sevgili olduğu için son yıllarda çok yabancı karşılanan bir usul haline geldi fakat işin sırrı sevdiğini tanımak değil aslında tanıdığını sevmekti yani özünde iyi bir şey olarak görsem de maalesef bu devirde insanların genelinin buna bakışından dolayı işe yaramıyor
10 YorumlaGörücü usulü apar topar nikah masasına oturmak değil. Bi arkadaş veya bi akraba tarafından uygun görülen biriyle görüşmek tanışmak zaman geçirmek demek. Sevgili olduğun zamanda aynı şekilde tanışıp zamanla birbirini tanıyosun kendin uygun görürsen evliliğe taşıyabilirsin ilişkiyi. O yüzden görücü usulü evliliğe asla karşı değilim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılYapilan bir arastirmaya gore gorucu usulu evlilikte yuvanin huzurlu olmasi yuksek. Hele orf ve adetlere uyuldugu taktirde cok daha guzel ve huzurlu yuva olma olasiligi cok daha yuksek.
222 Yorumla- 1 yıl
Örf ve adetleri savunan birini görmek güzel bu devirde..
- 1 yıl
@garavel_usta şahsen benim için mesele burada örf ve adet değil
- 1 yıl
@garavel_usta maalesef cok azaldi ve bizler tamamen beyinsel olarak o kadar cok avrupalasmadayizki herseyimizin degersizlesti. Millet orf adet saygi sevgi yerine para sevdasina tutustu avrupa sevdasina tutustu
- 1 yıl
@Nightwalk35 senin icin mesele ne sormamda mahsuru yok ise?
- 1 yıl
@HollandEUnl maalesef öyle abi
- 1 yıl
Mesele insanların bir şeyleri yanlış bilmesi. Bir insan görücü usulü olmadan da evlenebilir ama görücü usulü de evlenmek normaldir. Bunu yanlış bilip anormal tepkiler verenlere tepki gösteriyorum sadece
- 1 yıl
Valla arkadaşlar açıkçası benim düşüncem Avrupa sevdası ne kadar gereksiz ise bizim örf ve adetimiz içinde bulunan saçma anlayışlar da o kadar gereksiz. Bütün adetler için söylemiyorum. Güzel adetlerimiz de var ama saçma sapan adetler de var yani ben adet seçiyorum açıkçası. Mantıklı gelene uyarım, saçma bulduğumu yok sayarım genelde
- 1 yıl
Hangi adetlerimiz saçma?
- 1 yıl
@garavel_usta ohoo hangi birini sayayım şimdi
- 1 yıl
Bi tane örnek ver
- 1 yıl
@garavel_usta büyükler konuşurken küçüklere laf düşmez, fikirlerini söyleyemezler çünkü yaşları küçüktür.
Namus kadına özgüdür böyle düğünlerde kırmızı kuşak falan bağlarlar hatta yeri gelir saçma sapan sebeplerden kadınları da suçlarlar dil uzatırlar. Ama erkeklere gelince vay aslanım derler.
Gece vakti dışarı mı çıkılırmış mesela insanların canı gezmek istiyor gezemez neden çünkü saat geç. Neden? Çünkü büyüklerimiz öyle uygun görmüş.
Nişanlısındır evlilik alışverişine çıkarsın kayınvalidenin istekleri daha önemlidir çünkü kayınvalide evleniyordur 😂vs. vs. daha da çoğaltılabilir. Allah'tan bizde yok böyle şeyler de sorun yasamicam
- 1 yıl
Kayinvalideye bak katilirim. 😀😀😀ً aynen sen degil kaynana evleniyor sen degil 😀😀😀
- 1 yıl
Kırmızı kuşak önemlidir, ama siz daha sevgiliyken bekareti bozdurduğunuz için bi önemi kalmıyor dimi.
- 1 yıl
@garavel_usta heh bir de buna tepki gösterdim diye benim ahlakına dil uzatacak kadar ahlaksız olmanız gerçeği. Ben inançlı bir insanım. Allah'tan korktuğum için de zina yapmıyorum ama belli ki senin hiç Allah korkun yok ki namusu olan birine bu cümleyi kuracak kadar ahlaksızsın
- 1 yıl
@garavel_usta örf adet diyip diyip kadınların iffetine dil uzatan sizin gibi asagiliklari da az önceki bir kaç cümlemde örneklemiştim. Haklılığımı da bu sözlerinle ispatlamış oldun. Acınacak haldesin ama haberin yok
- 1 yıl
Madem öylesin, neden adetlerimize laf söylüyorsun?
- 1 yıl
@garavel_usta aynı şeyleri tekrar etmicem. Anlamanla ilgili sıkıntı olmasa zaten anlardın. Şimdi olmayan ahlakını da al defol sorumdan. Ha bu arada hakkımı da helal etmiyorum. Ahlaktan namustan bu kadar haberin yoksa namusuma haksız yere dil uzatmanın bedelini de ahirette çok güzel ödeyeceksin.
- 1 yıl
Ha ama ben ahlaklı birinin ahlakına dil uzatan birinin de ne kadar ahlaksız olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. En büyük ahlaksızlık bu çünkü
- 1 yıl
@garavel_usta senin gibiler örf adetleri uysa nolur uymasa nolur? Tam bir çöpsün
- 1 yıl
Çöp sensin sibop
- 1 yıl
Hakkını helal etmiyormuş, hayırdır neyin hakkı? Burada anonim olarak tartışıyoruz
- 1 yıl
@garavel_usta ahlaklı bir insanın ahlakına laf etmenin cezasından haberin yok belli ki. Cehaleti bırak da biraz oku araştır. Boş boş yaşıyorsun çöp seni
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİsteyen görücü usulü evlenir. Kimse buna bir şey diyemez. Ha arkadaş tanıştırmış ha aile. Kimse kimsenin kafasına s. lah dayamıyor evlen illa diye
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Görücü usulü tam bir piyango sen şimdi ama tanışma konuşma süreci var diyorsun da o süreç hem kısa hem de aileler işin içinde olduğundan iki taraf çok güzel oynar.
11 Yorumla- 1 yıl
Oynayacak olan başka şekilde tanıştığında da oynar. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın o yüzden. Bu durum usul çeşidiyle değil karakterle alakalı
1 yılArkadaş vasıtasıyla biriyle tanışmakta bence görücü usulü.
31 Yorumla- 1 yıl
Öyle zaten
1 yılŞimdiki görücü usulü eskisi gibi değil ki, sadece tanışmana vesile oluyor bence gayet sağlıklı bir uygulama.
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAslında olumlu bakıyorum ama keşke aileler çok fazla dahil olmasa, bana daral geliyor. Görücü usulünde herşeye herkes çok dahil olmak istiyor
16 Yorumla- 1 yıl
Heh işte dahil olmak konusunda fazla dahil etmeyeceksin başkalarını. En nihayetinde hayat senin karar senindir
- 1 yıl
orası pek öyle olmuyor ya erkek anneleri bambaşka bir mevzu. Görümce desen o da ayrı bir mevzu. Karışmaya çok meraklı hepsi, görücü usulünün sorunu bu.
- 1 yıl
O kişiyle alakalı bir durum ya. Kendin de biriyle tanışmış olsan aileleri öyle olabiliyor.
- 1 yıl
Kimseyle de görücü usulü tanışırsın ama aileler pek karışmaz. O kişilikle alakalı bence
- 1 yıl
Önce aile ile muhatap olunca işler biraz değişiyor maalesef, ben başlattım ben de karışırım gibi görüyorlar. Benim gördüğüm bu. Keşke olmasa, kesinlikle kişilikle de ilgili ama aşk evliliği olursa en başta aile ile muhatap olunmadığı için daha az karışıyorlar veya karışsalar bile seni savunan biri oluyor..
- 1 yıl
Aşk evliliği tercih edilmesi gereken son evlilik bence. Aşk duygusu geçici bişey. Sevgi gibi kalıcı değil. Zaten bu yüzden aşk evliliği yapanların evliliği daha kısa sürüyor. Görücü usulü diyince de illa ailelerin tanıştırması gerekmiyor ki. Bir arkadaşın veya bir tanıdığın da tanıştırabilir. O da görücü usulü oluyor
1 yılHer yolu denediyse olmuyosa mantıklı bir seçim derim
119 Yorumla- 1 yıl
Her yolu denemekten kastın ne? Görücü usulü evliliklere son çare olarak bakmanın sebebini de merak ettim. İnsanlar birini bulamadığı için falan mı görücü usulünü tercih ediyor sanıyorsunuz?
- 1 yıl
Yani dişarda sanalda bulamadiysa en son o çare yapçak bişey yok ha beğenmedi mi yine başka bakıcak
- 1 yıl
Yaş geçiyo bide ondan knk
- 1 yıl
20 yaşında da var görücü usulüyle evlenenler. Onlar da yaş geçtiği için mi evleniyorlar?
- 1 yıl
Demek ki bulamıyo ondandır aramaya da zamanı yok belki nasip işi buda biraz
- 1 yıl
Sanal ortamla kıyas yapmışsın da sanal ortam mı daha çok güvenilir yoksa tanıdığın bildigin bir insanın tanıştırdığı insanlar mı?
- 1 yıl
Heh asıl cevap nasip işi işte
- 1 yıl
Bulamamayla ilgisi yok. Bulmak isteyen her türlü bulur. Mesele doğru insanı bulmak
- 1 yıl
Tanıdığım insan tabiki ama yinede kendim bizzat konuşmadan anlaşmadan evlilik yoluna gitmezdim iyice tanişmak şart tabiki görmeden olmaz
- 1 yıl
Ayn arayan bulur
- 1 yıl
İşte görücü usulü evlilik demek tanışmadan, görüşmeden evlenmek demek değil zaten ben de bundan bahsediyorum
- 1 yıl
Konuşmadan, anlaşmadan kimse evlilik yoluma gitmez zaten
- 1 yıl
Ayn iyi dedin burdan bana evlenme teklifi eden oldu knk arkadaş olak dedim anlamadı trip attı en son engelledim olmuyo burada yani ne kadar iyi olsada zor
- 1 yıl
Dediğin gibi görücü daha mantıklı geliyo hiç bulamayan biri için çevre yoksa zor
- 1 yıl
Çevresi olan da görücü usulüyle evlenebilir bence bu bir engel veya son çare degil
- 1 yıl
Ayn doğru nasip kısmet işte olursa oluyo
- 1 yıl
👍🏻
- 1 yıl
Evet öyle
- 1 yıl
Ayn 🙏🤝👍🤗
Birilerinin aracılığıyla evlenmek kötü degil. Ama sağlıklı ve rahat vakit geçirmek lazım. Sürekli aile gözetiminde de olmaz.
20 YorumlaGörücü usulü evlliği destekliyorum. Çünkü evlenirken sadece iki insan hayatını birleştirmiyor. Aileler de birleşiyor...
10 Yorumla
1 yılGörücü usulü evliliklerin en iyi tarafı, evlilik süresi içinde insanın birbirini tanımasıdır.
20 Yorumla
1 yılDenemek gerek. Konuşur anlaşılır. Uyum olursa evlenilir
10 Yorumla
1 yılBen şuanda o kafadayım zaten bulurlarsa birini anlasabilirsek en uygunu o benim için
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hiç sıcak bakmıyorum tam piyango ne çıkacağı belli değil
00 Yorumla
1 yılTamamen karşıyım. Evlilik olayı bitmeli insanlar zorunda hissettikleri için evlenip dünyanın parasını çarçur ediyorlar
04 Yorumla- 1 yıl
Görücü usulü görünenlerin evlenmek zorunda olduğunu nereden çıkarıyorsun ki?
- 1 yıl
Görüşenlerin
- 1 yıl
Ben evlenmeye karşıyım. Usül önemsiz
- 1 yıl
Peki
- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
1 yılBen istemem ama normal bakıyorum eğer uyum olursa
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Zamanla olur hemen olmaz
10 YorumlaAnlasabilirlerse neden olmasın
10 Yorumla
1 yılEn iyi evlilik çeşidi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
1 yılBence en güzeli bu
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
1 yılNasıl olsun normal
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Karşıyım
01 Yorumla- 1 yıl
Sebep?
1 yılSaçmalık
00 YorumlaGerek yok
01 YorumlaGüzeldir
10 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı