Selamlar,
Aslında olmaz denilmeyecek bir şey. Çünkü en azından başta aileler tanışıyor, kişiler birbiri hakkında bilgi sahibi oluyor. Eğer önce bir beğeni varsa birkaç hafta ya da ay birlikte vakit geçiriliyor. Yine işler yolunda gider ve çocuklar isterse yüzükler takılıyor. Bana göre oldukça makul ve mantıklı bir durum.
Burada önemli olan gönül rızası. Aileler illa da olsun diye diretmemesi gerekiyor. Yoksa çocukların hayatlarını mahvediyorlar bir inat uğruna. Kısmetin ve doğru insanın ne zaman nereden geleceğini bilemeyiz. Çok ön yargılı olmamak gerekiyor bu konuda.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi olmaz demiyorum. Olabilir de. Karşı değilim. Kendi bulduğum çoğu kişiyi de biliyoruz. Aileler, daha mantıklı karar verebiliyor ama işte işte olabilir de olmayabilir de. Tanımam lazım. Var yani mesela ailemin iyi bulmuş olduğu, benim de ailesini sevdiğim biri. Ailesi iyi ama oğulları r harfini diyemiyor. Benim adımda r harfi var. Komiğime gider yani o bana seslenince. 😂😂Bilmiyorum yani. İyi biri aslında ama olmuyor. Çocukluktan beri tanıdığım insanlar. Gerçi bana fa sevdiğini demedi. Hep çevremden duydum. Anneme ve teyzeme demiş mesela birkaç sene önce. Çocukken de ortak arkadaşlara demişti. Bana demesi lazımken çevreden birilerine deyince de zaten olacağım varsa zor o iş gibi. Ben, bana demesini beklerim.
06 Yorumla- +1 yıl
Da*
Soran+1 yılHm mantikli aslinda
Soran+1 yılAynen sana demesi daha dogru cesareti yoksa onu demeye bile olmaz
- +1 yıl
Aynen. Bence de cesareti yok. Çekiniyor olmalı ama ben cesur erkekleri tercih ederim. Daha bunda çekingen olan biri ileride daha büyük bir şey olduğu ah nasıl olur acaba?
- +1 yıl
An *
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yılNeden olmasın ha arkadaşlar bulmuş ha aile ne farkı var. Gerçi benle böyle de kimse evlenmez çünkü tipsizim boyum kısa diye beni kimse sevmez kime çıkma teklif etsem sen kimsin be hoduk aynadan haberin yok mu el aynası vereyim kullan gottumun ikizi der reddeder beni kendine mi layık gördün diyip hayata küser ona aşık olmamı kendine hakaret sayar topukları kıçına değe değe ardına bakmadan kaçar
01 Yorumla
Soran+1 yılHayirlisi be cano
Bunlar çok doğal şeyler, arkadaşlar ortamı değilde ailenden birisini tanıştırıyor sizleri. Sende partnerin de tamam derse süreç sonraki adımlara geçiyor zaten.
Bence bu direkt sonuca giden bir yöntem.
Sevgili ol, onu tanı, aileler tanışsin vsvs bu daha uzun süren bir aşama.01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılMantık evliliği bana peki açıkçası ne bileyim mantıklı gelmiyor düşünsene hasta oluyor mesela bakıma ihtiyacı var burnundan adeta böyle afedersin yani sümük fışkırıyor Şimdi sen gel aşık olmadan bu kişiye tiksinmeden bak İmkansız gibi bir şey tutar kapının önüne koyarım para olmadığı sürece evlenmem bile yani aşık olmam lazım gerçekten bir adamı kabul etmem için
14 Yorumla
Soran+1 yılZaten görücü usulüyle kendi tanidiginla bi fark yokki ya zamanla taniyosun sevemezsen ayrılırsın
- +1 yıl
Zamanla sevmek diye bir şey yok gerçekten inan bana
Soran+1 yılEe bi insani tanirken hayatina alirkende başta hoslaniyosun zamanla seviyosun
- +1 yıl
ilk görüşte sevmeyince sonrasında da sevmiyon zamanla severim diye evlenenler var hiçte iyi değil sonları
- Aşk İlişkileri konusunda 265,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır asla evlenmezdim. aşık olmam lazım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba, ben görücü usulü evlilik yapmak istemem. Bana göre bir şey değil. Bırak onu halk dilinde dedikleri gibi görücü gelmesini bile istemem.
Fakat kendim için istemesem de genel anlamda başkaları gibi bu olaya karşı değilim veya çok ekstrem de görmüyorum. Eğer bir insan evlenmek istiyorsa ve kişiden bağımsız olarak düzgün biri olsun diyorsa gayet mantıklı neden olmasın? Çünkü senin de dediğin gibi o görücü usulü evlilik olayı çiftin hiç görüşmemesi anlamına gelmiyor. Öyle yapanlar da var ama onlar eski kafalı insanlar.
Önce aileler tanışıyor sonda çift tanışıyor ve isterlerse evleniyorlar. Yani öyle eski Türk filmlerinde gösterildiği gibi bir durum değil.
Ayrıca ha arkadaş vesilesi ha görücü usulü arada ne fark var? Birinde arkadaşın tanıştırıyor sana ayarlamak için birinde ailen.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynenn
+1 yılEskiden "öneri" olur, sonrasında ilk "görme" sonrası eğer ki olumlu ihtivalar oluşursa çok sürmeden nişan ve düğün olurmuş. Öyle uzun uzadıya tanıma falan da yokken uzun soluklu evlilikler olması da şaşılacak durum...
Ama bugün, öneri sonrası görüşmek, görüşme sonrasında da en az 2-3 ay tanıma süresi oluyor. Din vaizlerinin önerisi bile bu yönde, hatta 3 ay yetmezse tanımaya, sınırları koruyarak tanımaya devam edin bir 3 ay daha diyorlar. Bence bu mantıklı bir seçenek.
Allah elbette Kerim'dir, kime neyi nasıl yazmıştır bilemeyiz, Allah hayırlısını versin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin
+1 yılBence mantıklı. Ama yani tanıştırsınlar sonda sen karar ver. Atıyorum hoşlanmıyorsan ayrıl ama bence güvenli bi tanışma yöntemi sokaktan internetten tanıştıkların çoğu yalancı dolandırıcı çünki. Böyle referans olması daha iyi.
412 Yorumla- +1 yıl
Aynen güncellemede yazdığın gibi. Millet mal direk ilk görğşmede evlendiriyorlar sanıyor. Bence görücü usulü senin bulmandan çok daha güvenli ve mantıklı. Sen bulsan zaten adam evlilik niyetinde mi değil mi belli değil e sonra arkadaş çevre aile hepsi sorun sıkıntı. Diğer Türki hepsi hazır bi geriye senin sevmen kalıyor.
Soran+1 yılAynen öyle istedigin zaman birakabilirsin iki tarafta bunu kabul ederek basliyor
- +1 yıl
Bence çok çok iyi. Çünkğ neden mi. Günümüzde erkeklerin amacı sadece seks. Kadını kandırıp duygu sömürüsü yapıp yararlanmaya çalışıyor bedavadan. Aile arkadaşlardan kaçıyor ediyor. Sorumluluk almak istemiyor. Ama böyle yaparsan annen baban tanır. Çıktığın gittiğim kimle olduğunu bilir. Herif seni taciz edemez. Sexe zorlayamaz ya da bi pislik yapsa direk ailene beya onun ailesine diyeceğini bildiği için korkar eder. En güzeli. Benim ailem karşı mesela bu sisteme ama ben çok isterdim görücü usulü olsun. Gayet de diyorum çyle yapalım diye. Bana diyorlar yok olmaz sen bul diye.
- +1 yıl
Ben nasıl bulayım yani sokaktaki tipler it uğursuz pislik. Araştırmak etmek tanıdık bi ailenin çocuğu olması lazım.
- +1 yıl
Bi de sen kaç yaşındasın bilmiyorum da ben 27 tim ve sıkıldım bıktım. Hani böyle boş cimri bencil anlamsız insan asla çekemiyorum ya. Eskiden bi böyle deneyim olsun farklı kişiler tanıyım flört edeyim derdim ama tükendim bıktım. Düzgün biri olsun da evleneyimekafasındayım
Soran+1 yılAynen kendi buldugun olmuyor ne oldugunu bilmiyosun tanim diyosun karşı takintili cikiyor cok zor ya 18 bende umarim guzel bi nasibin cikar
- +1 yıl
Ya valla bin tane erkek sarktı etti hep peşimde ama bir tane düzgün yok. Çok şanssızım.
Soran+1 yılYapcak bisey yok bunlarin cogu ayni
- +1 yıl
Ya benim bi kere öyle görücü usulü oldu arkadaşın ısrarı ile. Çocuk bana çok aşıktı. Kankamın kanlasıydı. İşte aylarca yalvardı etti ben de yamam diye şans verdim ama böyle mal mal takılıyorduk. Asla aramızda bir çekim duygu beya uyum yoktu. Böyle eğreti eğreti kafeye avm ye gidip mal mal duruyorduk. O çok konuşuyordu ve hep kendini anlatıyordu. Ben hiç konuşamıyorum bile. O bana yemek filan ısmarlayıp çiçek alıyordu. Zaten 3-4 görüştük sonra ben dedim kusura bakma ben devam etmek istemiyorum. O da dedi tamam nasıl istersen. Sonra ağlamış etmiş işte arkadaşı aramış. Baya ona da bana da küsmüştü yıllarca benim arkadamdan da sitem etmiş. Ulan naaptık sanki yüzük mü taktık. Kezban. El ele bile tutuşmadık.
Soran+1 yılErkek cok konusmicak ya hic sevmem 😂
- +1 yıl
Ay bence de. Benim de ilk defa başıma geldi. Bin tane erkek tanıdım abooo bu karı gibi. Nasıl dedikoducu ve geveze. İçim şişti.
Soran+1 yılErkegin or... onlar😂😂
+1 yılGörücü usulünde aileler sorup soruşturup, güzel veya iyi kız diyorlar. Kızın içini kimse bilemez sonuçta aynı şey erkek içinde geçerli. Tanımadan etmeden bodoslama gidip istemek bana göre değil. Ben kendim sevip, tanımak isterim.
10 Yorumla
+1 yılKarşı değilim ama öyle olsunda demem. Kimini aileler tanıştırır kimisini arkadaşları tanıştırır buda görücü usulü benim için. Nette tanışanlarda görücü usulü onlarıda sanal tanıştırıyor. Tanıştırılmadan rastgele tanıdığınız kişiler dışında zaten görücü usulu çoğu
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru. Bana arkadaşlarım yaptı mesela hiç anlaşıp sevemedim ayrıldım.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn temiz evlilik ben evleniridim sonuçta pat diye o insanla kendimi nikah masasında bulmuyorum öncesinde tanışma tanıma oluyor daha sonra evlilik yolunda adımlar atılıyor mantık evliliği ile aynı şey işte.. ki bu evlilikler daha uzun sürüyor (muş).
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Hem aileler öncesinden anlaşmış ve bilmiş oluyor. Dürüst oluyor. Kendin tanışsan her şeyi yalan dolan çıkıyor. Özelden yazar mısın.
+1 yılKendim detaylandırmam gerekirdi.. Evlilik fikrim olsaydı..
10 YorumlaÇok önyargı var Eski usul yapılanlar katıymış fakat ben ailelerin rızası gözetimi altında birbirini tanıyıp evlenmeye çok mantıklı bakıyorum Her şey olup bittikten sonra formalite icabı aileyle tanıştırmak ne kadar doğru
03 Yorumla
Soran+1 yılO kadar haklisinki🙏
Soran+1 yılNeden
- Aşk İlişkileri konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden olsa hayır ama şimdi evet daha samimi oluyor evlilik daha sağlıklı oluyor
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ben evlenmem ya. Tanımadan etmeden geleceğim ile ilgili bu kumarı oynamam.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları çok detaylıca tanımadan bir yola çıkmam.
Hiç tanımadığım birisini de 3 5 ayda tanıyıp evleneceğimi zannetmiyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Çoğu aile bahsettiğin gibi uzun nişanlılığa müsade etmiyor yalnız bu yüzden uzun bir tanıma süreci pek mümkün olmayabiliyor.
Soran+1 yılValla bizim sülalede olan bu gorucu usulu haziranda evlenen kuzenim toplam 3 sene sürdu tanisma dahil
- +1 yıl
Doğru sizin çevrenizde böyledir belkide benim dışarıda gördüğüm genellikle tanışma evresi vs kısa sürdürülüyor.
Soran+1 yılEvet öylesinler de var
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmezdim yani. Mesela aracı olan birisi sırf saçım yeşil diye karşı taraftaki aşiretten olan aileye söyleyince vazgeçmişler. Görücü usulü mü asla..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleskiden olsa evet olurdu çünkü vesile olan kişi kefil olurdu iyidir kötü huyu yoktur diye şimdi kimse tanıştırdığı insana güvenip iyi çocuktur iyi anlaşırsınız diyemiyor herkes zıvanadan çıkmış edep yok namus yok her şey ortada yaşanıyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bilmiyorum ki bu sanki biraz şey gibi hadi bakalım fırsat bu fırsat değerlendir gibisinden saçma ama güzel en azından herşeyin ilkini yaşayacağın an
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasın ki anlaşılır kafa yapısı uyursa olur sonuçta canavar değil karşı taraf
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen zaten hemen evlenilmiyp ki konusuyosun gorusuyosun olur dersen aileler bi soz takiyo 2 aileyle oyle konusuyosun taniyosun en az 1 sene
- +1 yıl
Buradakiler çok farklı algılıyor görücü usulümü o yüzden sıcak bakmıyorlar çok değişik insanlar var sjjss
+1 yılBen evlenirim sevgilim olmadı hiç ailem kimi uygun görse o olur artık. Zaten tipe bakan biri de değilim. Önemli olan ahlak zaten.
00 YorumlaOrtaçağ'da mı yaşıyorız, ne görücüsü. Gidin medeni insanlar gibi birbirinizi tanıyın, flört edin falan.
00 Yorumla
+1 yılBence en mantıklısı. En azından yürürmezse nasıl olsa sevmemiştim der kendini teselli edersin😀
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet skssk
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılevlenirim zaten benim hayaım görücü usulüne dogu gidiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılBu devirde en iyisi bence🙏
- +1 yıl
Aynen öyle sizlere katılıyorum
Evlenmem
özel hayatıma karışılmasın sevmem
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı. Beni yatırıp zksinler hayatta işim olmaz yinede. :D :D
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Soran+1 yılYine sen karar vereceksin zaten tanican
+1 yılOlabilir oturulur konuşulur görüşülür yanii
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle 🌸😊
- +1 yıl
🌸😌
+1 yılevlilik düşünmüyorum ama olursa da görücü usülü istemem kesinlikle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılHerzaman çok saçma buldum, kişi kendi seçmeli hataysa da kendi hatasıdır
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlenmek istiyorum. Ama burada o tip kiz yokki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl27 derece, yani dar açıdan. daha da yaani: mümkünse birbirine kanı ısınan, ten uyumu hisseden, elektrik-elektronik şeyler farkeden (elektrik aldım diyorlar ya o) birbirini bulmalı
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArtık hikâye bu arada, zaten iki tarafın da -genel olarak tabii, istisnalar çok azdır- afedersin yiyişmediği ve birtakım faaliyetleri tecrübe etmediği kalmamıştır. Tabii aileler sanki ana rahminden henüz çıkmış masum bir kanatsız melek gibi tanıtır ikisini de.
+1 yılTüm ömrümü tanımadığım biriyle evlenerek mahvedemem.
00 Yorumla
+1 yılTanımadığım etmediğim biriyle imkansız ki zaten sıcak bakmıyorum evliliğe
00 Yorumla
+1 yılKarşıyım hepte karşı olacağım çünkü böylesi saçmalık yok, evlenmem görücü usulü yöntemle.
00 YorumlaGenel olarak evlilik tarzım olmadığı için bu da tarzım değil...
00 Yorumla
+1 yılOlabilir belki de benim bulamadığımı bizimkiler bulur😀
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılevlenmek amacıyla biriyle tanışmak, görüşmek tuhaf geliyor bana
01 Yorumla- +1 yıl
Sevgili yapmadıysan, evliliğe değer veriyorsan normal geliyor. Yıllarca çıkıp evlenmemek de bana tuhaf geliyor
+1 yılEvlenirim ve sonrasında karşımdaki insan ile biraz zaman geçirmeye çalışırım beni tanıması için
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 999 cevap paylaştı. Birbirimizden elektrik alırsak, hoşlanırsak niye olmasın.
00 YorumlaEvlenmem. Önce evlenmeden sevgilimle aynı evde yaşamak isterim.
00 Yorumlaİlk adım için olabilir, sonrasında tanışmak gerekir
20 Yorumla
+1 yılKim kimlerin hayalini kurar bilmem ama bildigim bir sey varsa o da sen ailenin şectigi kizla evlenirsin.
Daha evlenmedim ama sonum böyle olacak farkı dayım00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılO tarz evlenenler var
00 Yorumla
+1 yılEvlenmem tabi ki kaçıncı yüzyıldayız tanımadığım etmediğim insan yani huyunu suyunu evlenince öğreneceğim, belki kötü alışkanlıkları var hayatta olmaz yani
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl20 yaşimda tıp fakültesini yeni kazandım evlilik düşünemem
00 Yorumla
+1 yılHa kendin bulmussın ha ailen farketmiyor önemli olan gönüllerin bir olup saygk çerçevesi içinde yasamak
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen 😊
- +1 yıl
Geri takip edermisin
+1 yılO şekilde evlenmek istemem sevdiğim ve beni seven biriyle evlenmek isterim sağlıklı ve mutlu bir evlilik anca böyle olur
00 Yorumlaİstatistikler görücü usulü ile evliliğin çok daha mutlu bir evlilik olduğunu gösteriyor ama ben yine de yapmam gibi
00 Yorumla
+1 yılMuhtemelen öyle olacak zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı olsun
+1 yılEvet diye cevap veren var mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılVar tabi
- +1 yıl
rıza ile kim kabul eder bunu yahu
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOyle dusunuyorum zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılAynenn oyle
+1 yılMağara dönemi adetleri
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Tanımak için şans verebilirim…
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. o tarz şeyleri sevmiyorum, evlenmem.
00 YorumlaGörücü usulü evlilik yapmam
00 Yorumla
+1 yılEvlenmem büyük konuşmayım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Anlaşabilir sek neden olmasın ki 😊
00 YorumlaSon çare evet napim kimse cikmadi karsima
00 Yorumla
+1 yılher şey mümkün, tanımak lazım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hiiç işim olmaz sevmem lazım sevilmem falan lazım
00 Yorumla
+1 yılÇok mantıksız bu çağda
00 Yorumla
+1 yılVallah böylr giderse el mecbur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet evlenirdim ama evlenmem
00 Yorumla - Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler