Hz Muhammed hakkında ne düşünüyorsunuz? Cevaplarınız için teşekkürler
Cevabın nedir?
+1 yıl
Hz. Muhammedi düşünüyorum, yetim kalmışlığın haleti ruhiyesi içinde hangi amcasının kendisine sahip çıkacağının bekleyişinde onun o çocukluk halini düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, delikanlılık çağlarında Hz. Hatice’nin kervanlarının başında ticaret yapıyor… Onu öyle düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, Hz. Hatice’nin evlilik teklifi karşısında gül gibi terleyen o hayâ abidesini düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, Hira’ da Rabbisine ibadet ederken Cebrail’in sesiyle irkildiğini, korktuğunu düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, Hira’daki olayı, kadınlığın medarı iftarı, büyük kadın Hatice’yi Kübra’ya anlatırken o ‘ Korkma sen Allah’ın Resulüsün’ dediğini, ‘peki ben kime anlatacağım kim bana inanır’ dediğinde ise elini göğsüne vurup ‘bana bana’ Ya Resulallah dediğini düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, yanında insanlığın yıldızlarıyla beraber şirkin ve küfrün karanlığını yırtıp, Mekke vadisini inlettiğini, lailahe illallah, la ilahe illallah sedalarıyla Batha vadisini doldurduğunu düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, oturmuş kölelerle beraber yemek yiyor, bu davranışı bir peygambere yakıştıarmayan Ebu Lehebin karısı “Şuna bak bir de peygamber olacak, kölelerle yemek yiyor’’ demesine karşılık ‘Evet ben de bir köleyim. Ben de Allah’ın kölesiyim’ derken onu düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, müşriklerin saldırıları karşısında yılmadığını, bir omzuma ayı bir omzuma güneşi koysanız dahi yani muhali hal etseniz bile ben davamdan dönücü değilim dediğini düşünüyorum.
Hz. Muhammed düşünüyorum, Kâbe’de secde ederken müşrikler deve işkembesini onun mübarek omuzlarına koydular geçtiler karşısına gülmeye başladılar o öylece kalakaldı anamız Hz. Fatıma geldi, o pislikleri müşriklerin suratına fırlattı. O’nun güneşlerin nurunun kaynağı olan, nur yüzünü temizledi ve ağladı. O da üzülme kızcağızım Allah senin babanı zayi etmeyecektir dediğini düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, insanların cehennemden kurtulmaları için adeta kendisini helak edercesine kapı kapı dolaştığını, kendisine zulmedenlerin affı için de Cenabı Hakka yalvarıp: ‘‘Affet bunları Allah’ım seni bilmiyorlar. Affet bunları Allah’ım, beni bilmiyorlar dediğini’’ düşünüyorum.
Hz. Muhammedi düşünüyorum, Mekke’de insanlar dalga dalga imana koşuyor maddi ve manevi kurtuluşu onda görüyorlar ve onlar Mekke sokakları lailahe illallahlarla tesbihlerle tehlillerle tekbirlerle şenlendiriyorlar. O nurdan abidenin etrafında melekleri bile kıskandıran o nurani halkayı, onu ve ashabının düşünüyorum.
Evet, evet ben Hz. Muhammedi düşünüyorum ve selam gönderiyorum, selam sana ey Allah’ın Resulü, selam sana ey Allah’ın sevgilisi ve selam sana ey miraç şehsuvarı şefii zunubumuz diyorum.224 Yorumla- +1 yıl
Cümlemizden
- +1 yıl
O yüzden kimse onun gibi olamaz , canım peygamberim Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem.
En İyi Cevaplar
ateıstler saygı ıstıyordu bır de degıl mı?...
Dunyanın yaratılma sebebı
en sevgılı
en dogru
en ahlaklı
en guzel olan ınsan.
Tum guzel en'lere layık olan.
Insanların; anam babam feda olsun sana dıyerek savasa gıttıklerı ınsan.
Peygamberler ıcınde en guzelı ve en sonuncusu
ummetı olan bızler keske oyle guzel bır peygambere hakedebılsek, o sereflı makama ulasabılsek.
Rabbim ınsallah sefaatıne erısebılmemızı nasıb eyler.61 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 773 cevap paylaştı. bu nasıl bir soru bu soruyu sordun kardeş verilen cevaplar senin suçun unutma CEVAPLARA BAK NEDEMEK TANIMIYORUM O KİM HZ MUHAMMED MUSTAFA S.A.V ALLLAHIN RESULU VE ELÇİSİ İNSANLIK ALEMİNİN PEYGAMBERİ SON GÖNDERİLEN PEYGAMBER OKİ FAHRİ KAYİNAT HAKİMİ ÜMMETİ BEŞERİYET NAMINA SORUYU SORAN KARDEŞ HAKMIDIR HAKİKATMİDİR SEN NASIL BÖYLE BİR SORU SORARSIN VE UĞRUNA ÖLDÜĞÜMÜZ GÜL YÜZLÜ GÜL KOKULU PEYGAMBERİMİZİ BU ŞEKİLDE AŞALATIRSIN
100 Yorumla
Yorumları okuyunca çok üzüldüm. Peygamerimiz S.a.v. çocuklarını eşini ya da akrabalarını mahşer günü düşünmüyor. Önce ümmetim diyor, Ümmetim. İnanırız ki bize kıyamet günü şefaatte bulunacak kişidir. Not: Peygamberimiz'e sormuşlar. Kim en cimridir. Peygamberimizin cevabı ise benim adımın duyulduğunda, okunduğunda bana salavat getirmeyendir diyor. Salavat getirmenizi tavsiye ederim.
71 Yorumla- +1 yıl
Hayır öyle değil hz. muhammed şunu diyor sırtını bana yaslama seni ben bile kurtaramam diyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
45Cevap
+1 yılPeygamber Efendimiz (s. a. v)'e çok büyük bir sevgiyle bağlanmış bir müslümanım Allah'ıma şükürler olsun ki. Onu çok seviyorum. Ona yapılan bir hakareti gördüğümde ağlıyorum. Onun için defalarca göz yaşı döktüm. O mükemmel bir insandı. Biri benim peygamberime hakaret ederse aşırı derecede sinirleniyorum ve sonuna kadar savunuyorum, saygı çerçevesinde. Ama ben bu insanlara pek saygı duyamam. Kimse kusura bakmasın. Ben bu insanlara salak gözüyle bakarım. Arkasından beddua da ederim. Allah'a havale ederim. Neyse ben çok konuştum galiba. Yani benim düşüncelerim bunlar.
95 Yorumla- +1 yıl
Muhammed peygambere hakaret eden bir insanın kafası Afrikadaki insanların midesi kadar boştur.
- +1 yıl
Çok haklısın, saygı duymak istiyorum fakat şu anda bu soruya cevap verenler arasında bile var yani dikkatimi çekti. Bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor, nasıl doğruyu göremiyor anlamıyorum. Ama Peygamberimiz (s. a. v) nasıl o da insandır deyip bir yahudi cenazesinde saygısından dolayı ayağa kalkıyorsa, işte biz de sabredip öyle saygı duymalıyız. Bir şey sormak istiyorum size, acaba Atatürk hakkındaki düşünceleriniz nedir?
- +1 yıl
@06fatih06 HAYİR SENDEN BAHSETMİYORUM.
- +1 yıl
Onlar gördükleri halde kordurler
+1 yılAmerikalı bilim adamı Michael Hart (astrofizikçi) insanlık tarihine en büyük etkisi dokunan şahıslar listesinin başında Peygamberimiz Hz. Muhammed (S. A. V)'i koydu desem yeterli sanırım.
Gerçek şu ki, Allah katında yaratıkların en kötüsü (tehlikelisi) aklını kullanmayan sağırlar ve dilsizlerdir.
8/ENFÂL-22 ---Kur'ân-ı Kerim
https://i.hizliresim.com/1nmMnA.png
İnanmayanlar yandaki linke tıklasın --->https://www.adherents.com/adh_influ.html60 Yorumla*Canım kurban olsun senin yoluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed,
Şefâat eyle bu kemter kuluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü'min olanların çoktur cefâsı,
Ahirette olur zevk-u sefâsı,
On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı,
Yedi kat gökleri seyrân eyleyen,
Kûrsûn üstünde cevlân eyleyen.
Mi'râcda ümmetin Hak’dan dileyen,
Ol çâriyâr anın gökler yâridir,
Anı seven günahlardan beridir,
On sekiz bin âlemin serveridir,
Aşık Yunus neyler iki cihânı sensiz,
Sen Hak Peygambersin şeksiz, gümânsız
Sana uymayanlar gider imânsız,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed.*30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılMusa'yı daha çok severim. Aralarında favorim ise kesinlikle İsa Mesih'tir.
Muhammed'e gelince... Normal şartlarda kendisine bir kinim yok. Şu evlilik meselelerinde çok genç kişilerle ardı ardına evlenmesi bana sapıklık gibi görünüyor. Örnek bir davranış olamamış gibi. Ancak Arap toplumunun geleneği de olabilir. bilemeyiz.
Başka bir olumlu ya da olumsuz düşüncem yok. Seven sever, sevmeyen de sevmez. Her iki grubun da varlığı kabullenilmelidir diye düşünmekteyim.320 Yorumla- +1 yıl
Doru konus muhammet SAS en ustun peyqamberdir
- +1 yıl
Hz. Hatice ondan 15 yas buyuktu Hz. Aise de ondan kucuktu diger evlilikleri koruma ve siyasi evliliklerdi Allah Rasulunu kotulemek haddine degil ornek olamis mi seytanin fisildadiklarini soyleme bize Allah Rasulu na kim halaret ederse etsin ben karsisinda olurum Allah seni affetsin Peygamber Efendimizin merhameti hepimizi. cennete gotursun
- +1 yıl
Aişe 17 yaşında iken evlendi diğer eşlerinin hepsi 50 ve üstü yaşlarda idi... Ona davadan vaz geç en güzel kizlarimizi ve mulkumuzun yarısını verelim dediklerinde... Güneşi sağ elime Ay'i sol elime verseler yinede Allahın dinine hizmet demezdi değilmi?
- +1 yıl
Aha yorumlara gel :D Spran ne demiş doğru üslupla eleştirin, eleştirdik. Tarzı benim hoşuma gitmiyor, ancak hoşuma gitmesine de gerek yok. Ne mutlu size işte siz seviyorsanız problem yok.
Oldu mu? Oldu. NOKTA! - +1 yıl
@riccocca adamımsın. aynen dediğin gibi =)
Sayın soran Ayşe'nin 17 yaşında olduğunu da idda eden yalnızca türklerdir. Araplar bunu örnek gösterip erken yaşta evlilik kurarlar. O toplumda yaygındır çünkü. Ayşe'nin evlenirken 9 yaşında olduğuna inanıyorum, bütün İslam alemi de -türkler hariç- bunu onaylıyor.
Bana pek gelmeyen bir haldir. Size geliyorsa ne hoş. Sözlerinize gelince... kendim Müslüman değilim ve inanmıyorum, siz inanıyorsanız da huzurlu ve mutlu günler. Bu cevabı yazmamdaki tek neden de farklı düşüncelerin olduğunu göstermek ve kişilerin buna nasıl yaklaşacağını test etmek istememdi. Ancak sonuç her zamanki gibi beni şaşırtmadı, halimiz içler acısı.
İyi akşamlar - +1 yıl
@azadduru bu konuda o kadar hassas ve eleştiriye kapalısınız ki hemencecik bu konudaki cehaletime karar vermişsiniz. Neden cahilim? Çünkü hoşunuza gitmeyen bir yorumda bulundum! Oh ne ala doğrusu!
Din konusunda cahil falan değilim, 2 yıl teoloji dersi de aldım 7 yıldır da okurum. Severim dinleri. O yüzden özellikle böyle şeylere yorum atmayı da seviyorum. Yukarıdaki yorumumda kışkırtıcı olmamışım, bunu bile kışkırtıcı algılayanlar kendilerini gözden geçirmelidirler diye düşünmekteyim. - +1 yıl
@mynameisred alemlere rahmet olan, büyük bir dinin peygamberine sapık yakıştırması yapmanızdır cahil deneme sebep. Teoloji okumuşsunuz 7 senedir okuyorsunuz neden zahmet edip normal şartlarda kininizin olmadığı birini araştırmıyorsunuz. Döneminde ona işkence edenler öldürmeye çalışanlar bile güzel ahlakından hoşgörüsünden bahsederken sizlerin bu aşağılamarınızı ben kabul etmem. Saygıyla yaptığın her yorum başım üstüne, dediğiniz gibi sever sever sevmeyen de sevmez ama sizin yaptığınız itham çok ağır bakın aşağıda bir bey yorum yapmış sevmiyorum ama saygımı bozmayayım diye şimdi kim ne diyebilir buna kimse bişey diyemez dimi ama siz ve sizin gibiler... Hem hakaret edip hemde eleştiriye tahammülünüz yok diyorsunuz, birde demek ki neymiş sadece okuyup geçmek yetmiyormuş anlamakta gerekmiş. Ben saygıya saygıyla karşılık veririm sen peygamber efendimize saygısızlık yap hoşgörü bekle tamam canım oldu...
- +1 yıl
Yahu dedim ya başka olumlu olumsuz düşüncem yok. Hakaret etmemişim ki. Ama bunun dışında sevmiyorum ve bana da hoşgörülü gelmiyorlar. Musa da gelmez zaten. Ancak sırf inanan büyük bir kesim hatrına kendilerine sayıp durmuyorum. Ancak sevmeme dahi laf edilmesine de katlanamam doğrusu.
Hoşgörü göstermek zorunda değilsiniz, karışmamanız yeterli. Anlatmak istediğim de bu. - +1 yıl
iyi hoşta daha peygamber yazamıyosun.
- +1 yıl
O evliliklerin sebebini araştırırsan hepsi siyasi nedenlerden dolayi olmuştur.
Karim olsun benim olsun amaçlı değil - +1 yıl
Yooo, herkes herkesi sevmek zorunda mıdır? Bu düşünce de yanlış doğrusu.
Joseph Smith mesela mormon peygamberidir, pek çok kişi de ona şarlatan der, ee ne olacak? Valla ortaya soyut bir şey atıyorsanız bazı hoş olmayan tepkileri de göze alırsınız. Sizin efendinizdir, kendisini sevmiyorum ancak size doğrudan bir hakaretim olmadığı sürece aramızda bir husumet söz konusu olamaz. Çünkü benim düşüncem de bunun üzerine şekilleniyor, ince çizgiler bunlar, ancak anlamak lazım gelir. - +1 yıl
Hanımefendi zaten baştan beri demek istediğim sevmek zorunda değil saygı göstermek zorunda oldugunuzdur. Saygı olmazsa arada işte o zaman hoş olmayan diyaloglar olur buda çok ince bir çizgi dimi? Efendim diyorsam demekki önemli benim için belki annemden belki babamdan daha fazla nasıl kayıtsız kalabilirm ki biraz empati... Sizinle özel husumet sataşma gibi bir gayem ve amacım yok yaptığınız yoruma yorum yaptım sizi de belirttiğiniz gibi anlamak lazım gelir...
- +1 yıl
Hop ağır ol soytarı kendine gel boş konuşma
Döneminin çevreyi iyi gözlemleyen filozoflarından gibi ancak, dönemin insanları cahil olduğu için otomatikman onlardan zeki oluyor. Buna rağmen böyle bir insanın, kutupları bilmemesi, ilerde gelecek teknolojiyle ateşli silahların icadından hiç bahsetmemesi (Bundan kastım cehennem denilen yerdeki işkencelerde hep ortaçağ silah araçlarının kullanılması topuzmuş, çengelmiş falan filan işkence aletleriymiş. Örneğin hiçbir ağzına bomba tıkama, ya da ateşli silahlarla yapılan işkencelere dair en ufak birşey bile geçmez kuranda.) vb. gibi birçok nedenden dolayı ileri görüşlülüğü olmayan birisi. Yazdığı kitap (belkide yazmadığı) az da olsa düzeni sağladı ama bununla birlikte ölümlere yol açtı. Kısacası bulunduğu toplumu hizaya getirmiş bir kişilik.
020 Yorumla- +1 yıl
Yahu o zamanin insanlarına yüksek binalar olacak dediklerinde bile şaşırıp inanamayanlara kalkıp bomba uçakta araba deseydi bu adam deli diye inanmazdilar bukadar cahil olmayın:)
- +1 yıl
Dediğin gibi olsaydı o zamanın insanları kuranın ne demek istediğini bilmediklerinden dolayı doğal olarak anlamayacaklardı. Sence insanlar anlayamadığı dini seçerler mi?
Cenab-ı Hak (c. c), Nur Suresi 34. ayetlerinde mealen şöyle buyuruyor:
"And olsun ki, (biz) size açıklayıcı âyetler, hem sizden önce gelip geçenlerden bir misâl ve takvâ sâhibleri için bir nasîhat indirdik."
Nûr Suresi 46 ---> :
Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik bildiren âyetler indirdik. Allah, dilediğini doğru yola iletir.
8/ENFÂL-22 ---Kur'ân-ı Kerim --->
Gerçek şu ki, Allah katında yaratıkların en kötüsü (tehlikelisi) aklını kullanmayan sağırlar ve dilsizlerdir. - +1 yıl
Ve sadece bir dipnot olarak mucizecilerin iddia ettikleri çeviri ve yoruma değinilmiştir:
“Âyet “Göğü kudretimizle biz kurduk ve biz onu genişletmekteyiz” şeklinde de tercüme edilebilir. Bu bakış açısı modern astrofizikte gündemde bulunan “evrenin sürekli genişlemekte olduğu” görüşünü desteklemektedir.”
Diyanet Vakfı’nın Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı, Prof. Dr. Kafi Dönmez, Prof. Dr. Sadrettin Gümüş’ten oluşan uzman heyetine hazırlattığı tefsirde bu ayetle ilgili olarak şu açıklamalar yer almıştır: - +1 yıl
Elmalılı M. Hamdi Yazır ayetteki ilgili kısmı şu şekilde açıklamıştır:
“Ve hiç şüphesiz biz çok genişliğe malikiz. Bunun iki manâsı vardır: Birisi kudret genişliğini ifade eder. Kudret ve kuvvetimiz öyle geniştir ki semayı bina ile tükenmedikten başka onu daha çok genişletebilir. Bu manâ hem “Artık orada bize ne bir yorgunluk dokunacak ne de orada bize bir usanç gelecektir.” (Fâtır, 35/35) hem de “O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır.” (Bakara, 2/255) ayetlerinin manâlarını andırır. Birisi de zenginliği, nimet ve nimet vermede genişliği ifade eder. “Biz darlıkları genişletiriz. Yalvaran, darda kalmışlara icabet eden, sıkıntıları açan, ihtiyaçları gideren, fakirleri zenginleştiren, nimet vereniz” demek olur.”
Elmalılı M. Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’an Dili, Zariyat/47 - +1 yıl
Tarihine hiç bakmamışsın. Eski çağlarda sırf dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyenler bile asılıyor du. Hz. İsa gerçekten peygamber olduğu halde peygamberim dedi Yahudiler tarafın akla sığmayacak işkencelere maruz kaldı.
Bir zamanlar batı teknolojisini ilerletebilmek için İslam bilginlerinin eserlerinden faydalanmışlar. Atalarımız inanmaktan ötesini yapmışlar ya biz - +1 yıl
@Max İslam bilgini dediğin kişiler Müslüman doğup birşeyler başaran kişiler. Aralarında kafirsiniz denilenleri bile var. En basitinden farabinin hayatını bir oku. Kur'an da dünyanın düz olduğuna dair bir çok ayet varken yuvarlak olduğuna dair ayetler yok. Kişiler kendilerine göre yorumluyorlar. Hepsi elimde benim. İstersen paylaşırım burada. İşkence olayına gelince İslami suikastleri bir araştır madem tarihten bahsediyorsun. Direk Muhammed'in emriyle yapılmış, suçsuz günahsız insanların sırf müslüman olmadıkları için öldürüldüğü suikastler var. Açıkça söylüyorum, ben dinsizim. Dinsiz olmadan önce müslümandım. Kur'anı oku doğruya ulaşırsın dediler :) Doğruya ulaştım, teşekkürler, minnettarım o kitaba.
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/Nb6EE5.png
BAKARA (171) : İnkar edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkar edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.
FURKÂN (44) : Yoksa sen onların çoğunun (söz) dinleyeceklerini yahut akıllarını kullanacaklarını mı sanıyorsun? Onlar hayvanlar gibidirler, belki yolca onlardan daha da şaşkındırlar.
A'RÂF (146) : Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen) yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir.
NİSÂ (116) : Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları, dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a ortak koşan, kuşkusuz, derin bir sapıklığa düşmüştür. - +1 yıl
Allah yarattığı kuluna hayvan der, pis pis hakaretler eder. Sende bunu yaratıcının söylediğini sanırsın. Yazık senin haline. Ben ortak koşuyorum demedim, inanmıyorum demedimde, belliki sen o kullanmadığın beyninle din bataklığında kaybolmuş gidiyorsun. Ego sahibi bir yaratıcıya inanıyorsun. Yaratıcı seni bağışlasın arkadaşım. :)
BiZ O nu gormeden sevdik.. O olmasaydi biz olmazdik.. Onun yuzu suyu hurmetinee butun bu alem yaratildi. Babasini annesini tum akrabalrini kaybetti kucuk yasta. 1 cocugu haric tum cocuklarinin acisini yasadi topraga koydu. Xihad etti. Guzel ahlaki ile yol gosterdi.. Keske hep sunnetinden gidip yaptiklarini yapsak
77 Yorumla- +1 yıl
Rabbimin sozu o.. O olmasa siz olmazdiniz dunya Alemi olmazdi.. benim sozm degil. Rabbimin en cok sevdigi. Onlar biz yok kardesim. Muslumansak musluman birligi var. Allahin dinini en cok yere yayip yucelten soy olan Turk oldugum icin gururluyum. Ama olaya arapbturk vb die bakmiorum. Musluman olmus bir hollandali bile Allah katnda bizdn ustundur belki
- +1 yıl
musluman birliği sözde olan birşey eğer öyle birşey olsaydı kurtuluş savaşında araplar bizden yana olurdu hadi olmadı savaşa girmezdi bizim karşımızda savaşıp ondan sonrada olmsayadı olmazdık demek saçma asıl atatur olmasa şu an iç anadolu kadar bir yerde yaşıyo olucaktık. dünya alemi olmazdı diyosun muslumanlık kaç yılında gelmiş ve şu an en kalabalık din hristiyanlık 2 milyonla sonra budizm 1.6 milyonla sonra müslümanlık 1.5 milyonla ve ateistlik 1.1 milyonla
- +1 yıl
sizin gibi insanları görunce keşke osmanlı kalsaymış diyorum ozaman yazan şu kızlar değil internete girmeyi evlerinde bilgisayarı bile anca torunları zamanında görurlerdi şu an kimin yoneteceğini halk seçiyo orda değil halk seçmeyi 1 laf soylese kellesi gidiyo. cahil insanlar toplulugusunuz. matbayı bulunduktan 300 yıl sonra osmanlıya geliyo gelse bile kullanılmıyo nedeni ise murekkebinde domuz yagı var. D
+1 yılla g*vat hakaret alay olmasın diosun o nasıl bir cümle öyle muhammed peygamber die. Azın bir yerine dönecek.
Yazarken büyük harflerle yazacaksın PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED (S. A. V) diye sen önce sorunu düzelt adamı ayar etme bak şimdi sana acayip kıl oldum50 Yorumla
+1 yılBiz müslümanlara hal ve hareketleri ile en büyük ve tek örnek olan Peygamberimizdir. O ümmetinin başında her zaman!
91 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılRabbin dünyayı senin için yarattım dediği benim ise keşke onun döneminde yaşasaydım ve onu görebilseydim dediğim ve aşığı olduğum. Adam...
1020 Yorumla- +1 yıl
Belki onun döneminde yasasaydin iman etmedin?
- +1 yıl
Etmezdin.
- +1 yıl
Ederdim.. çünkü doğruluğu dürüstlüğü benim ona hayran olmama güvenmeme yeterdi..
- +1 yıl
Aşık olmamak eldemi :)
- +1 yıl
Değil.. :)
- +1 yıl
Bu hadis uydurma değildir. @Arkeoberk
- +1 yıl
@Arkeoberk
Birşeye uydurma demeden önce araştırın... Ayrıca o söz Rabbimize aittir. Peygamberimize değil!!!
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=406 - +1 yıl
@Arkeoberk.
Lütfen yorumumun altına yazmaktan vazgeç! Dinime Peygamberime onun söylediklerine kimseye laf söyletmedim. Bu saatten sonrada söyletmem
Lütfen yorumumun altından kaybol!!! - +1 yıl
Ben bunları tartisin demedim... Bilmediğiniz konular hakkında konuşmak sizin için basit ve günah siz gelebilir oysa Allah katında günahı çok buyuktur (Nur süresi 15)
- +1 yıl
Ben bildiğimi altında link vererek açıkladım. Uydurmadım. Kaynağını açıkladım..
- +1 yıl
@Ecem_55
Kuranı kerim i elbet okuruz da burada anlatmak istediğin ne? - +1 yıl
Şimdi oldu bacım. teşekkür ederim. :) @ecem_55
- +1 yıl
Bu sitenin geneli böyle bacım.. @ecem_55
- +1 yıl
Amin ecmain @ecem_55
Hz. ADEM peygamberden Hz. MUHAMMED MUSTAFA s. a. v. 'e kadar gelmiş vede geçmiş tüm peygamberlere inanır, iman eder hayatlarını ögrenmeye çalışırım. Peygamber efendimiz tek kelime ile bir çırpıda anlatılmaz O ki rahmet , merhamet sahibi O ki RABBİM onun için yaratmış alemleri iki cihan serveri yaz yaz bitmez anlatmak tek önerim var arkadaşlar ALLAH ın emri (İKRÂ) oku okuyun , ögrenin vede ögretin saygılarımla
41 YorumlaOncelikle Lailahe illallah muhammeden Rasûlullah... kelimeyi Tevhit ile gayet güzel bir şekilde sorunuzu ozetleyim. Allah'tan başka ilah yoktur. Muhammed S. a. v Allah'ın kulu ve elcisidir. Kur'an daki mucizeleri bize hadisler ile anlatan buyuk insan. Muslumanlarin onderi O Dur. Allah tum Müslümanları Peygamber s. a. v in sefaatiyle ödüllendirsin inşallah bu soruları dikkatli sormak lazım hakaret eden enbesiller olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKisaca peygamberimiz yaratilmasaydi biz olmicaktir adem dunyaya gelince allaha sen bu dunyayi muhammed icin yarattin demi demis allahta sen nereden biliyorsu demis
Ademde cennetin kapisinda onun ismini gordum demis
Yani bizim yasama sebebimiz
Yaradilis sebebimiz
Peygamberimiz <322 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHz muhammed in ruhu ilk yaradilan ruhtur benmi ogreticem isa ne alaka
+1 yılAllahın en sevgili kuludur. Hoşgörülü saygılı dürüst güvenilir nur yüzlü Allahın yarattığı örnek insandır.
70 Yorumlanasıl ne düşünüyorum ahirzaman ümmetinin peygamberi işte ne yönden ne düşünüyoruz dolandırmadan sor su soruyu
54 Yorumla- +1 yıl
ateist misin harbiden aşağıda bir adama ağzına sağlık +1 demişsin iyi oku yazdığını o adamın
+1 yılmuhammed peygamber milyonlarca insana iyiliği, doğrulu öğütlüyorsa ve buda insanlarda işe yarıyorsa bence devam etsin popülerliği.
Kur'an ve diğer kutsal kitaplar insanlar tarafından yazıldı ve zamanla değiştirildi.
ortada tanrı veya peygamber yokken onların müritleri herşeye burunlarını soktular.
muhammed ve isa iyiliği, doğruluğu, saf güzelliği öğütlemiştir ama asla insanları dogma saçmalıklarla beyinlerini yıkamamıştır.112 Yorumla- +1 yıl
Kuran kim tarafından yazıldı?
- +1 yıl
insanlar tarafından.
- +1 yıl
Hangi insan daha ona kimse inanmadan önce indirliyordu kuran okuma yazma bilmeyen bir peygamber nasıl olurda uzayı bilimi geçmişi ve geleceği yazdı?
- +1 yıl
peki bugün örgütleşen bağnaz topluluklara ne diyorsunuz?
kafa kesen, kendi kurallarını kendi koyan, kadınlarına araba kulandırtmayan hatta onların herhangi birşeye burunlarını sokmasını istemeyen bağnazlara ne diyorsunuz?
bu insanlar senin okuduğun kuran'ı okumuyor mu? ona göre ibadet etmiyorlar mı? - +1 yıl
Bunların yaptığı pisliklerin kuranda yazdığını getir senin inancını paylaşacağım.
- +1 yıl
www.facebook.com/.../?type=3&theater buyur.
ben ateist değilim ben okuyorum, sorguluyorum hayatım boyunca olayım bu - +1 yıl
Yahu bana link verme bana ayet getir hangi ayette kadın pazarlayin adamın kafasını sebepsiz yere kesin heryeri kana bulayin diyor boş konuşma yahu hayatında bir kere kuran meali okudun mu facede dolaşan iki yazı okuyup burada bana bilgiclik yapma ben yemem yani
- +1 yıl
güzel kardeşim dünyada 4000'e yakın din var ve senin dinin kalan 3999 dinin cehenneme gideceğini söylüyorsa senin önüne ne getirmemi istersin?
dininden mi vazgeçeceksin ben birşey paylaştığımda sonuç bu mu olacak?
yoksa aklınca beni hizaya mı sokacaksın? ben fikrimi belirttim en başta. - +1 yıl
Amacım kimseyi hizaya getirmek değil... istersen Prof ol sınav parasini yatirmadin mi sınava giremezsin olay bitmiştir.
- +1 yıl
türkçe mealini en kısa sürede okuyacam.
sıkılsam bile okumaya devam edicem.
en azından artık beni bunla suçlayan kalmasın.
- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılsevgili, yar, yaren, aşk, huzur, anlatılması güç bir merak ve özlem...
70 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Cevapları okuduktan sonra ateistlere artık saygı göstermem saygı saygı diye ortalarda geziyorlar yazdıklarına bak
61 Yorumla- +1 yıl
+ 10000000000
La ilahe illallah Muhammedün Resulullah
kainatın efendısı allahın resulu ve son peygamber.. azrailin iznini alarak canını aldığı tek insan...40 Yorumla
+1 yılİslamı Tamamlayan Peygamberdir, Müslüman Olarak Hz. Muhammedede, Hz. İsayada Hz. Musayada Hz. Davudada İman Ediyoruz. Bizi Hristiyanlardan ve Yahudilerden Ayıran Farkta Bu.
41 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kardes.
Sorunu duzeltırmısın HZ Muhammed. Kaınatın yaratılıs sebebıdır HZ Muhammed.
64 Yorumla- +1 yıl
:) ) neyse açıklama yapamam herkese lütfen düşünerek hareket edin biraz
- +1 yıl
illa yazı ile dile getirmeye gerek yoktur. Ayrıca muhammed peygamber ismiyle ve ismiyle anılan salavatlardan ibaret değildir.
- +1 yıl
Kimin ne seviyede olduğunu sen bilemezsin
Manipulasyon yetenegi yuksek yalanci adamin biri.
Her yalan gibi bir gun onun yalani da unutulacak.511 Yorumla- +1 yıl
bir çok sahte peygamberden birisi. özellikle hristiyan inancını yok etmeyi amaç edinen birisiydi.
- +1 yıl
- +1 yıl
İlk başta hristiyanlara iyi davrandı onları müslüman yapmak için incili tevratı kabul etti tanrımız bir dedi vs vs. baktı müslüman yapamıyor ondan sonra silahlı harbi helal kıldı daha sonrada kruana allah kimi dilerse müslüman yapar diyerek yenilgisini böyle kapatmaya çallıştı
- +1 yıl
- +1 yıl
Bilimin icinde ilahi varliklarin yeri yoktur.
Çok komedi gerçetken o zaman geçmişten günümüze bütün inançlı bilim adamları akılsızlrdı,sizler akıllıydınız :) inanmama sebebin ne beni ilgilendrmez senin işin ama ateist bilim papazları hiçbir zaman inançlı bilim adamlarına galip gelemeyecekler çogu bilim adamı, bilim admı olmak için inançsız olacaksınız der ama boşa kürek çekiyorlar.. - +1 yıl
- +1 yıl
En son dediğin gibiyse sorun yok
ama ateist çevrelerin yaptıkları işlerden pek haberin yok ozaman
bak papalık bilimler akademisinde mesela ateistler de vardır.papa seçiyor hepsini alanlarında uzman kişileri böyle birşeye bişey demem
ama ortaya kötü niyetli adamlar çıkarda'' Bilim adamı olmak için Ateist olacaksınız,bilimin kapısı dindarlara kapalıdır' derlerse richard dawkins gibi bunlara karşı mücadele etmekte bizlerin görevi.. belkide papanın işinden bile haberin yoktu her dinden insan var - +1 yıl
neyse sonra konuşalım bir kaç yazı yazıyorum kitaplardan
- +1 yıl
eyvallah
- +1 yıl
keşke böyle sözler ve düşünceler çıkmasa senden
- +1 yıl
@MongolianPlay lan * şerefsiz sen kimsin peygamberime laf ediyorsun hain köpek sahte senin anandır hain çakal
Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı. Allah'ın kulu ve elçisi İslam dininin peygamberi son peygamber S.A.V. kainatin yaratılma sebebi
40 Yorumla
+1 yılDünyay pek çok sahte peygamber gelmiştir kuzu postuna bürünen onlardan birisidir... herkes fikrini beyan etmede özgürdür...
37 Yorumla- +1 yıl
Son peygamber Aziz Pavlus :)
- +1 yıl
Birazini okudum ve gulumsedim.
Bilimin icinde ilahi varliklarin yeri yoktur. Bilim insanlari oturup inanclari curutmekle ugrasmaz.
Evrim bir teoridir. Daha aciklayaci bir sey bulundugunda evrimin yerine gecebilir. Atomalti parcaciklar icin newton kanunu kullanmayiz mesela :). Benim inanmama sebebim evrim, darwin, buyuk patlama degilki :). - +1 yıl
Ortada bir yaris yokki galip gelinsin. Bilim inanclarin disindadir. Bizler musluman, hristiyan, pagan, ateist, deist demeden gelismeleri alir, ustune ekler ve kullaniriz. Kisiler degil. İsler onemlidir. Metalurjiyi ilk gelistiren kisiler pagandir. Ancak bizler bakirla, kursunu karistirirken eaa bunlar da pagandi soyle boyle demeyiz.
- +1 yıl
Anlatamiyorum galiba. Bilimde mesela doga olaylari inanca gore aciklanmaz. Bu yuzden bilim ateisttir. Bilim insanlari ateist olmalidir diye bir durum yok. Yaradilis ta bir sey aciklamadigi icin kabul gormez. Evrimi kullaniriz. Bu bir gun degisebilir. Ancak yaradilis gelmez yerine.
s. a. v adını her duydugumuzda selavat getirmeliyiz lütfen o soruyu mümkünse düzeltin
41 Yorumla- +1 yıl
illa yazı ile dile getirmeye gerek yoktur. Ayrıca muhammed peygamber ismiyle ve ismiyle anılan salavatlardan ibaret değildir.
+1 yılDiyecek bir harf dahi bulamıyorum ... Ne desem az ne söylesem yetersizdir ...
O benim herşeyim, O benim canım ...
Çok çokkk çokkk seviyorum Efendimiz (s.a.v.) ...
Başta kendim olmak üzere Anam babam sana feda olsun ya Rasulullah (s.a.v.) ...60 Yorumla
+1 yılTabi, saygımı bozmayayım. Sevmediğim insanlar listesinin başını çekiyor kendisi.
65 Yorumla- +1 yıl
Olabilir.
- +1 yıl
Rica ederim @redhead_ Bu ayağa çağırma olayı bayağı keyifli oluyor:) O yüzden etiketledim😆
Tek cümleyle "O" bizim ve kainatın var olma sebebi..
30 YorumlaHz Muhammedin(sav) saçının teli olsam dediğim tek insandır.
80 Yorumla
+1 yılKardesim iyi hos güzel bir soru sormusunda.. Pis sorularin soruldugu mekana peygamberimizi sorman cirkin olmus
56 Yorumla- +1 yıl
Muhammed peygamber Allah i inkar eden putperestlerin arasında Allah dedi hepiniz butur paylaşımlar yapın.
- +1 yıl
Buradakaliren cogu ateist kominist solcu insanlar bunlara din anlatilmaz. Anlamazlar
- +1 yıl
Kendi capinda haklisin
Kurnaz, zeki ve kendini unutturmayan bir adam.
Herkes peygamberim deyip, bunu 1000 yıldan uzun süre yaşatamaz ;)31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlemler O'nun hürmetine yaratıldı. Dolayısıyla varlığımızın sebebi.
50 YorumlaAllahın Kulu ve elçisi Günahsız.. Hatasız.. Bir Mükemmel insan.
54 Yorumla- +1 yıl
Gunahsizdir ama hatasız değildir.. Tabi hata bizim yaptigimiz hatalar gibi değil.
- +1 yıl
Gunahsizdir dedim... Afferin?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl9 yaşında ki kız çocuğunu neden evlatlık değilde eş olarak almış hep merak ettiğim kişi.
54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbeğenmeğenlerde bir değişik :) soruyoruz arkadaş varsa diğeceğin bişey de :)
- +1 yıl
9 yaşında olduğu meşçhul bu kesin değil. buna ne evet ne hayır diyemeyiz ve ayrıca 9 yaşında evlenmiş olsa dahi el sürmemiş buluğa erene kadar. peygamberimizi bizim gibi görme o kadından bizim aldığımız gibi zevk almaz. o zevklerin en büyüğünü aşkların en büyüğünü yaşamış. meleklerin giremediği kata çıkmış . ALLAHA en yakın olan kişi olmuş.
Cevap sahibi+1 yılbuluğa erdikten sonra el sürmesini hoş mu görelim o buluğa ererken Muhammed'in yaşı küçüldü mü?
Hz İsa bile ümmeti olmak istemiş sözün bittiği an olsa gerek.
40 YorumlaOna canim feda olsun Allah Rasulu ne asigim keske onun sahabesi olsaydim
16 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar enteresan. Sahabeler bizim yerimizde olmak istiyorlar ama biz bunun kıymetini bilecek kapasitede değiliz.. Değilim... Sahabeler arkadaşları bizler ise kardeşleri ;)
- +1 yıl
Bunu söyleyerek Hz. Muhammed un sözüne uymazsin evet sen ben hamza değiliz belki ama hamza yürekli insanlar da var sümeyye kalpli insanlarda.. Kardeşlerimi çok özledim sahabe kim diye sorduğunda siz arkadaslarimsiniz ben beni görmeden bana iman eden ummetimden bahsediyorum buyurmuş ;))
Allahın kulu ve elçisi. Son peygamber. Her ne kadar çok iyi bir Müslüman olmasam da her zaman saygı duyduğum bir peygamber.
20 Yorumlaİslam dininin peygamberi. Kendisine kitap indirilen peygamberlerden birisi. Kendisi en son peygamberdir. Sanırım düşündüğüm şeyler bu kadar o. O
20 Yorumladünya üzerine gelmiş en büyük insandır denilebilir. inanılmaz zeki olduğu devrimlerinden bellidir.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet o büyük bir devrimci idi
+1 yılYaşadığı çağa göre zeki bir insan ama pek hazlmam kendisinden.
20 Yorumla
+1 yılEn sevgili... Gelmis gecmis en iyi onder
83 Yorumla- +1 yıl
Allah onla haşretsin.
- +1 yıl
Amin...
bize en guzel en onemlı en buyuk ennn enn enn ozel kitabı okumamızda aracılık ettıgı ıcın kendısıne tum kalbımle sukranlarımı sunuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKainatın efendisidir bütün alemlere rahmet olarak göndilmiştir.
80 Yorumla
+1 yılhiç bir şey düşünmüyorum. O sadece bir insan ve bir elçiydi. hakkında bişiler düşünmem gerekmiyor vesilesiyle bizlere ulaşan öğretilerine kalpten bağlıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü" ALLAH tan naşka tapacak ilah yoktur ve Hz. Muhammed I' nun kulu ve elçisidir.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüşüncelerim dondu öyle güzel bir insan ki düşüncelerimi söylesem bende sen gibi bir insanım der o mütavaziliğini hiç bozmayacak birisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOna ateistler inanmaz. Yani inanmayabilir kendi seçimi tabi ama bu da normal tabi saygılı olan ateistler de var saygısız olanlar da var Saygılı olan her insan zaten kendini belli ediyor
20 YorumlaAlemlerin efendisi o nur yüzlü insan
100 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpeygamber efendimiz için her santimimi tek tek kesseler sesimi çıkarmam
51 Yorumla- +1 yıl
:) )
Adı geçince yüzüm güler..
61 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel
+1 yıl18 bin alemin Efendisidir.
40 Yorumla
+1 yılSaygimda sevgimde cok buyuk♡♡♡
51 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel :)
Biz görmeden aşık olanlardanyız :)
40 Yorumla
+1 yılcihan peygamberi efendiler efendisi.
50 Yorumla
+1 yılTek cevap Aşk ♥
73 Yorumla- +1 yıl
Guzel cevap :)
- +1 yıl
Doğru cevap içten ve samimi sadece... Allah ona layik olmayı da nasib etsin en azından benim dileğim bu;)
- +1 yıl
Amin cumlemizi inş :)
Onun yüzü suyu hürmetine yaşıyoruz.
40 Yorumla
+1 yılİnsanlıgın gururudur HZ MUHAMMED...
10 Yorumla
+1 yılNe yazsam bilemedim. Öldürürler falan
23 Yorumla- +1 yıl
boşver resule iman etmedik diye idam ederler :)
- +1 yıl
İyi gaf oldu :)
- +1 yıl
Haahahaha :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılsoruyu soran hakkında ne düşünüyorsunuz.
50 Yorumla
+1 yılTek Aşk O dur. (Sav)
71 Yorumla- +1 yıl
:) ) ne guzel
Aşk İlişkileri konusunda 837 cevap paylaştı. Müslüman işte
77 Yorumla- +1 yıl
Okadar mi?
- +1 yıl
sende Etten bir torbasın işte @redhead_
- +1 yıl
Senin yorumu anlamamış olacaklar ki, artıların eksilerinden fazla. Neyse, artını bıraktım kenara:)
- +1 yıl
:) :)
- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri