Dünyada geçmişini ve geleceğini en iyi bilen insan onun gibi yok ve olmayacak. Yeter ki 1400 yıl önce vefat etti ve hala bazı insanlar onun ismini karalamaya çalışıyorlar. Ne muazzam bir insan.
Kendi yazdığı kitabın hem Tanrısı hem peygamberi olan ve gerçekten çok zeki, idealist ve devrimci bir liderdir. Harika bir savaş dehası, bir kabileyi ziyarete gidip anında geri dönüp beni öldüreceklerdi melekler uyardı hadi onlara saldırıyoruz diye savaş bahanesi bulmada da mahir üstelik, on binlerce insanı etkisi altına alabilecek kabiliyette bir Arap önderi. Kısacası gerçekten akıllı bir lider olduğunu düşünüyorum.
Bende seninle Aynı Düşüncedeyim Celal Şengör de Aynı Düşüncede Kendisi Peygamber İçin " Muazzam Bir Adam Kendi Halkı İçin Müthiş Şeyler Yaptı " Demiştir Ünlü Profesör
Evet severim Celal Şengör'ü ve doğru demiş, kendi halkı için kısmen bir şeyler yapmış olabilir ama bir sorun var, biz Arap değiliz yani bizim için bir şey yapmadı. Bu biraz şeye benziyor, Hitler'in her yaptığı şeyi daha iyi bir Almanya için ve daha iyi bir Alman ırkı için yapmasına benziyor yani bana ne, sadece tarihi bir karakter benim için. :)
Kur'an-ı kerim nasıl Allah'ın sözü ise peygamber efendimizinde söyledikleri, yaşadıkları Allah'ın sözüdür, Kendinden hiç bir şey söylememiş Allah cc ne demişse onu aktarmış hayatında onu yaşamış... daha fazla söze gerek yok.
Böyle masallari insanlara inandirmak icin cok zeki olmak lazim. Zeki adam vesselam. Ya da insanlar inanmaya meyilli. Mekkeli Musrikler olaya uyanmis gibi, “bunlar evvelkilerin masallari”. Gercekten oyle, Hz Muhammed’de oyle bir ikna kabiliyeti var ki antik masallari din diye inandirabilmis insanlara.
Kendinisini sevmiyorum ama araplar içinden böyle zeki birinin çıkması enteresan bazıları peygamberin proje olduğunu eğitildiğini söyler falan neyse, Araplar kabileler halinde bölünmüş din adı altında toplaması iyi olmuş öyle.