Aşık olacaksa eşine aşık olmalı diyenlerdenim ben. Her evlilik aşk için sınırsız şansa sahip olmayı haketmiş demektir benim için. Heyecanını yitiren evlilikler değil insanlar bence. Evlenmeden önceki kadar birbirlerine vakit harcamayı bıraktıklarında heyecan da yavaş yavaş uçuyor. Aynı evin içinde sürekli yan yana ve birlikte olmak birbirine vakit ayırmak manasına gelmiyor. Evlennce aslında eskiye oranla bir şey değişmiyor biz bu değişiklik için ilişkiyi zorluyoruz. Aslında bir araya gelmenin zorluklarını aşmışken bu defa da uzaklaşmanın yollarını aramaya başlıyoruz. Bu ister istemez heyecan denilen şeyi yıkıp geçiyor. Yapılması gereken evlendiğimizde evlilik öncesi hayatımızı geride bırakmak değil, onunla beraber aynı eve girmektir. Hatta evlilik öncesi yaşamımızı bir temel sayarsak, bu temelin üzerine kat çıkmak lazım. Böylece ne heyecanımızı kaybederiz ne de ikinci aşk şansımızı başkaları üzerinde harcarız. Defalarca aşık olma şansımız olan bir eşimiz olduğu zaman bu şansın başkasına verilmesi bence çok doğru değil.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
8yildir evli birnkadinla ikiskim var Aşk bizimkisi ve halanilk gun ki gibi tutkuluyuz birbirimize ben 25 o ise 37 yasinda Şu an
daha dogrusu evlilik niye var? o kadar seviyonda git al kadini adamdan, alabiliyorsan! seninki hem karnim dogsun hem pastam dursun durumu icinde olgun kadin fantezisi oh sorumlulukta yok. ben sana degil seninle olan kadina kizarim Müslüman mahallesinde salyangoz satilmaz kocum. .
İş yerimde evli bir kadın bana aşıktı.. Kocasının yanında normal davranıp o yokken gözlerime bakıp hayaller kurardı.. Mesajlarda falan sanal sekse varan sohbetler.. Eder kendine çekmeye çalışırdı.. He desem koşup gelecekti.. Ben sevgili yapınca resmen kıskanıyordu..
Çok sert tabularla büyüdüm aşırıya kaçan namus kavramı ve aşırı bir ahlak ilkesi ile 23 yaşıma kadar geldim. Sonrasında dizilerde filmlerde yaşanan herşeyin gerçek olduğunu görünce anladım ki evli insan aşıkta olur aldatır da. neticede aşık olmak bir ihtiyaçtan da öte... devamını getirip çarpık ilişkiler kurmak kesinlikle hata.. Kimseyi cesaretlendirmek istemem yani bunlar doğal evet ama asla doğru değil. Evli olduğu halde başkasına aşık olan abilerim ablalarım var bunu açıkça anlatabiliyorlar ve ben yadırgamıyorum bana gayet insanca geliyor
sen nefsini terbiye etme git evlen herkes evleniyo moda diye sonra vay ben birene asik oldummus. sen onayladikca bole seyleri yasarsinda merak etme flim gibi hayatim der durursun hatta bunu duyunca sana kaset falan cikarirlar batladi gitti olursun
Güzel gelmiyor aksine bu tip şeylerin peşinden gitmek yanlış kimseyi cesaretlendirmek istemem ama insan his dünyasında böyle duygular yaşayabilir diyorum. Kimseyi kınamak eleştirmek benim haddim değil yani sizin şu an bana yaptığınızı ben evliyken aşık olan insanlara yapmam. Bunu eyleme dökmedikleri sürece hata yaptıklarını düşünmem. Kuran'dan tek bir Ayet bulun aşık olmanın haram olduğuna dair. Evliyken bir başkasına aşık olmayı yasaklayan. Boşanmayı ve başkasıyla evlenmeyi haram kılan? Yok çünkü bu doğal. Ama zina etmek aldatmak haram!! Umarım anlatabilmişimdir.
@cnsknts o zaman evliligi surdurmeyecek. ben hep sunu derim partnerime beni aldatma. sevgin bittiyse soyle ve cek git. cok sukur aldatilma basima gelmedi.
Şöyle bir hikaye var; Adam çok güzel bir kadınla evli. Kadını herkes seviyor ve mükmmel birisi fakat kocasına karşı çok soğuk. Ne bir güzel söz söylüyor ve sevgisini belli ediyor, kocası yokmuş gibi davranıyor. Bir gün adamın iş yerine bir kadın geliyor çokta güzel değil fakat adama sürekli yardım ediyor, onunla ilgileniyor, ona kendini iyi hissettiriyor. Şimdi bu durumda tek suçlu adam mı oluyor? Tabii ki aldatmak iyi bir şey değil fakat işler bu raddede ise tabii ki başkasına gönlü kayması çok doğal...
Tabi ki en güzeli insanın hayat arkadaşım dediği eşine aşık olması ve bir ömrü onunla birlikte geçirmesidir. Keşke bütün evlilikler bu şekilde devam etse. Özellikle bekar gençlerin yorumlarına baktım da hayat tecrübelerinin yetersizliğinden olsa gerek bol keseden ahkam kesmişler. Onları yadırgamıyorum çünkü o yaşlarda bende çok farklı düşünmüyordum. Ancak yaşadıkça hayatın çok farklı olduğunu anladım. Çok büyük bir aşkla evlensen dahi maalesef bir süre sonra evlilik heyecanını yitiriyor. Sevgi saygı hoşgörü olduğu sürece evlilik devam ediyor. Ama bunlar da yitirildiyse zaten evlilik bir şekilde son buluyor. Evli insanların kolay kolay aşık olabileceğini düşünmüyorum. Zaten aşık olduğu anda evliliğini sonlandırıp aşık olduğu insanla hayatına devam etmek isteyecektir. İnsan eşinden göremediği sevgiyi ve tadamadığı duyguları başka bir insandan alıyorsa ona yakınlaşması çok doğal. Doğru olan eşini de incitmeden evliliğini sonlandırması belki ama hayat koşulları buna müsade etmeyebiliyor. Özellikle çocuk varsa, boşanma kararı almak çok daha zorlaşıyor. Soruna hakaret ederek cevap verenler hayatı tanımayan ve büyük ihtimalle ileride şimdi kınadığı şeyleri yaşayacak olan insanlar. Büyük konuşmamak lazım, hayatın ne getireceğini kimse bilemez.
Aşık olmadan, sadece hoşlantıdan ibaret veya zorla bir birliktelik yaptıysa evlilerde sevebilir ama kimsenin hakkına girmeden. Yok evlilik dinimizce kutsal, boşanmayı aile kabul etmez, kocamı da seviyorum boşanmam diyorsan sevemezsin. sevme yani ama biriyle birlikteyken başkasına aşık oluyorsan bu toplumun söylediği gibi o. luk olmuyor ben buna inanmıyorum. insanlar birden fazla sevebilir, çok kez aşık olabilir. evliliğinde bir şeyler yanlış gdiyorsa başkasına ilgisi kayabilir ama kocano boşa da bir şeyler yaşa seviyorum dediğin adamla. Dünyaya bir kere geldik o yüzden aşk acısıyla, dert dolu yaşamın tadını çıkarmadan gebermek kimsenin hakkı değil. fakat aldatılmakta kimsenin yaşayabileceği bir hak değil.
ikinci bir aşk mı lütfen ama yapmayın bunu.. evliliginizi sorgulayin zamanın getirdikleri ile götürdüklerini analiz edin başka birinin neden evli olduğunuz halde ikinci bir aşk kırıntısı oluşma sebebine bakın öne kendini sonra evliliginizu daha sonra karşınızdaki kişinin eksikleirni fazlalarını öncesini ve sonrasına bakın bunu yapmak zor geldiği için ikinci bir aşkın kendisine hak olduğunu düşünen insnalardan olmayın böyle ucuzda karakter yoksunluğumu olur.. evlilik ciddi bir iştir evlendikten sonra o duygunun oluşmaması adına girişimlerde bulunulmali canlılık olmalı rutinlikten çıkmalı heyecan için körükle gidilmeli sarpa saran ilişki için sağlıklı adımlar yapılmalı ikinci aşk nedir ya bak hala aklıma geliyor o düşünce.. saçma.. sizi bu düşünceye iten nedir yani bu soruyu sorma gerekçe ve amaç?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilikte taraflar birbirlerinin başka insanlarla ilişki yaşamasına izin vermelidir, evli olunan kişiyi ihmal etmemek şartıyla. Aksi takdirde evlilik ömür boyu hapisten farksız olur.
Erkekler de kızlar da eskiye göre daha çekici, karşı cinse ulaşmak tarihte hiç olmadığı kadar kolay. Böyle bir çağda insanları yalnızca 1 kişiyle ömür boyu ilişki yaşamaya zorlamak önce çağdışılıktır sonra zulümdür.
Ancak evlilik kurumu yıkılmamalıdır. Evlilik, insanın yaşlanınca yalnız kalmasına, kadınların yaşı geçince sokağa atılmasına ve kızları etkilemeye gücü yetmeyen erkeklerin bir ömür boyu kadınsız kalmasına engel olur. Aynı zamanda çocuk yetiştirmek için en sağlıklı ortamı sağlar.
İnsan aynı evde yaşamadığı birisini tam olayarak tanıyamaz. Evlenince huzursuzluk çıkan aileleri anlıyorum ben. Sonuçta herkes bir yaşına kadar gelmiş kendi alışkanlıkları var karşı taraf bunlara alışamayabilir aşk zamanla bitebilir ama evliyken başka bir insana bakmak, onu düşünmek aynı yatağa yattığın insana haksızlık. Konuşulur halledilemiyorsa ayrılırlar. Sonrasında isteyen istediğine aşık olur, sever ama evliyken uzak durmak lazım bu tür şeylerden. Fırsat vermemek lazım kalbe. Çünkü herkesin duyguları herkesin bir kalbi var. Sen nasıl aşık olabiliyorsan beraber bir yola çıktığın insanda kırılabilir.
Simdi herkes tepki gosterio boyle bir şeye ama evlilerde de bir kalp var unutmayin sevebilirde neden sever onu da aciklayim evdeki ya aldatmistir ya da seven bir kadinin aşkını öldür mustur bu erkek icin de gecerli aşk sevgi bitti zaman sevilmek ihtiyaci duyar evlilerde
Evli olduğu halde gözü dışarı bakabiliyorsa zaten iliski bitmiş artık sonları oynuyordur evet her insan sevebilir ama her sey saygı çerçevesinde olmalı... evli birisi karısini ya da kocasını sevmiyor ya da evliliklerini yürütemiyorsa boşanmalı daha sonra istedigi şeyi yapma hakkı var!
Olamaz abi ne münasebet. Bir huzurluk zuhur ettiyse önce bunu halletmeye çabalarsın, anlayış gösterirsin, doğru kelimelerle anlatırsın fakat yinede sonuca ulaşılamıyorsa o zaman boşanırsın. Öyle hem ayranım dökülmesin hemde.. olmaz. Boşanmadan böyle hallere girişmek adiliktir. Hiç öyle aşık olmanın altına sığınmayın. Eğer aşık olmak öyle kolaysa zaten siz hiç evlenmeyin sürekli aşık olun. Benim bildiğim bir gönle yerleşecek çok az insan olduğu. Unutmayın kalbimiz dolmuş, bizde dolmuş şöforü degiliz. Ayaktada gidilir mantığıyla sığıştırmayın kalbinize şu insan kırıntılarını.
Sonuçta, evlisiniz ne kadar sevme isteği olsa da , evliliğine etiğine uygun olmayacağı için sevmemeli, aşık olmamalı. Bunun yerine bu durumu düzeltecek adımlar atılmalı. Mesela, aşklar tazelenmeli, sevgiler , heyecanlar küçük jestlerle yaşanmalı. Küçük süprizler, sıcak karşılama ilişkiyi taze tutar. Önemli olan empati yapabilmek ; bir de hayatın sürüklemesine izin verilmemesi gerekiyor. Evlilikler zamanla heyecanını yitirebiliyor. Duyarlı olan çiftler bunu hisseder zaten. Kaosa girmemesi için çabalar. İkinci aşka kayacak ise evliliği noktalamak ya da tekrar düzene oturması gerekiyor.
Evlilik veyahut birliktelik aşamasında olmaması gereken, etik olmayan bir davranıştır. Karşındaki partneri hiçe saymaktır, soğuduğunuzda yürümediğini fark ettiğinizde azgın sulara yelken açmadan oturup partneriniz ile insanca konuşmada fayda vardır. Bu nedenle hayır evlilik birlikteliği esnasında aşık olamaz.
Makarna yemekten sıkıldıysa salça katıp kıyma katıp öyle yesin madem sıkıldıysa ondanda mı sıkıldı kum midyesi katsın Evli insanın sevebileceği tek kişi eşi olmalıdır, bu gibi durumlarda çiftlerin kısa süreliğine uzak kalmasında yarar var evliliği taze tutmak için Evet sevebilir ama sadece eşini
Tabiki olabilir! Her gün her sabah yeniden daha fazla daha derinden.. Ama yalnızca yatağında onu bekleyen kadınına! Adamlık budur ya hani sevmeden evlenmeyin bremin
mevzu derin 🤔 ama benim düşüncem tabiki de sevebilir çünkü sevmek ayrı aldatmak ihtiyaç gidermek ayrıdır velakin boşanıp istediğini istediğiyle yaşaması daha munasiptir ama evliykende elbette aşık olur sever çünkü kalpler yalnız ve yalnız allahın elindedir... allah umutsuz olan hiç birseyi yasatmasin müminlere yasayanlarida kınayıp gülüp hor görecek kadar da geri ve vicdansız yapmasın kimseyi...
Olabilir tabii, sonuçta duygularına zincir vuramazlar. Ama bu aşk ihtiyaçlarını eşlerine yoneltebilirler. Hayatlarinda değişiklik yapabilirler. Ornegin daha önce gitmedikleri bir ülkeye baş başa gidip, herkesten uzak, yeniden aşık olabilirler birbirlerine. Denemeye değer bence, çünkü hiç bir kimse seçtiğiniz hayat arkadaşınız gibi olamaz. Yeniden aşık olmak istiyorlarsa neden onunla evlendiklerini düşünsünler.
Soruyu ilk okuduğumda "evli çiftler birbirine yeniden aşık olabilir mi" diye algıladım ve o yönde cevap verdim; lakin yorumlara baktığımda aslında çok daha farklı bir soru olduğunu görüyorum. Sorunun o şekilde sorulabileceğine ihtimal bile vermemişim düşünün.
Eger zoraki sürdürülen bir evlilikse (aile baskısı , çocuk v. s) ortada bir sevgi yoksa , evliginde mutlu degilse , gönlü aklı başka birine kayabilir... Asıl sorun şu evli olan birinin baska birine gönlüne kayması yoksa eşinin mutlu etmek yerine kendi dünyası yaşıyan bencil yapida mi?
İnsan ömrü hayatda bir defadır. onun için de kararlarımızı doğru almalıyız evleneceyimiş kişiyide öyle seçmeliyiz. . Ama sevginin zamanı yeri yoktur herkes sever ve sevile bilir. Öyle insanlarda varki sevgisiz evleniyor yalnış kararlar alıyor. Evliykende birine aşık oluyor. Bənce bir insan birine evliyken aşık olursa. Ailesini tərk edib gitmemeli. Aile bir bağdır oyuncak değil.!!
Bu bir hak sorunu değil, çünkü aşk istemekle olan veya olmayan bir durum değil.
Evet, evliler de sevebilir. Fakat bunun sebebi nedir? Eşiyle birlikte aynı yöne gelişemeyip, iletişimsizlik yaşayan insanlar ilişkilerini taze tutamazlar. Kaldı ki günümüzde çoğu insan evlilik kararını da yanlış insanla alıyor ve eskisinin aksine artık isteyen direkt boşanabiliyor. Ki başarısız evliliktense boşanmak daha iyi.
insan 20 yaşındaki haliyle kalmaz hiç bir zaman (fizik olarak bahsetmiyorum) yanındaki insan seninle aynı yöne gitmiyorsa zorla sürüklemenin mantığı yok. evet evlilerde aşık olabilir. (sex ihtiyacından söz etmiyorum) mental olarak kendini taşıyabilecek uyumlu bir insan ile yaşanabilir. kimse kimseden evlendi diye duygularını gömmesini bekleyemez. evlilik esaret değildir.
Ozaman evlenmenin mantıgı ne sana göre sevgili olarak yaşa hep birbirnize ait olmak için tamamen evleniyosun boşyere yüzük takmıyosun herkes görsün briine ait oldugu belli olsun diye bağlılığın simgesi onu eline takıyosun ki o seni bağlasın
@architecbanu @Heycuud arkadaşlar ikinize ayrı ayrı cevap verip polemiğe girmek istemiyorum. heleki vizyonsuzluk canınız cehenneme gibi düşük seviyeli yorumlar muhatabım değil. karşınızdaki insanın yorumu hoşunuza gitmediğinde bile seviyenizi koruyun ki konuşabilelim. 1. soruyu görme organınızla okuyun 2. benim yaptığım yorumuda bu organınızla okuyun 3. okuduklarınızı beyninizle değerlendirin. soru evli bir insan aşık olabilirmi? aşk yaşayabilirmi değil. bu minvalde yapılan bir değerlendirmeyi başka yönlere çekmeyin. aldatma ya da başka bir şey ile ilgili bir beyan yapmadım. veya şunu bunu yapsın demedim. gençliğinize ve tecrübesizliğinize veriyorum. @architectbanu hiçbir ilişki sonsuza kadar devam etmez. o masallarda sonuna kadar giden evlilik katoliklerde olur. ben ne masal dünyasında nede katolik dünyasında yaşıyorum. herhangi bir yorumda bulunmayın bu konuda muhatabım veya dengim değilsiniz. saygılar.
@PortakallıSakız Soğuma. Sen sen ol. Normal hayatını yaşa. Hepsi Allah izin verirse iyi olur. Ben buraya çok yeni geldim, ilginç ve çok üzücü şeyler gördüm. Tabiki.. güzelleride var.
Sevebilir veyahud etrafındaki kadınlara ilgiyle bakabilir. Nasıl akrepin fıtratı önüne geleni sokmak ise erkeğin fıtratı da etrafına bakmak diye düşünüyorum.
Ne alaka ya ama doğru hayvanların beyni vardır ama fikri yoktur siz erkeklerinde öyle beyniniz var fikriniz yok kendinizi akrepe benzetmeniz gayet normal oda akılsız bir hayvan sizde onun fıtratında sokmak sizinkinde salaklık var
Başkasına gönlünü kaptıracak kadar evliliğinden soğuyan varsa gitsin adam gibi boşansın sonra ne bok yerse yesin. Her rezilliği meşrulaştırmak için salak saçma bahaneler türetmeyin!
toplum ne hale gelmiş... bosşandımtan sonra insan he halt yiyebilir.. empati kurun siz başka birine aşık olmak için tavsiye görüşleri alıp uygun olanları ile vivdanınzı rahat ettireceksiniz.. peki ya siz çok seviyor hatta bakmaya koyamıyor olduğunuz eşinizi böyle düşünceler içinde bulsaydınız hüsrana uğramazmıydınız?
Aşk nedir bilmiyorum, lakin evli insanlar birbirlerini seviyorlardır, yani sevmelilerdir. Sevgi ise basit bir şey değildir. İnsan yüreğinde birinin sevgisi varken başka birini sevebilir mi sahi? Zannetmiyorum.
evlilik gibi bir şey bitmeden bir başkasına aşık olmak ve o insan için evlilik makamını bitirmek kadar adice bir durum yok kimse kusura bakmasın. Az insanda ahlaki değerler varsa kimse kusura bakmasın tekrar ama ben bir kişiye aşık oldum vs. diyemez
hakkı vardır boşanmayı düşünüyorsa elbette şimdi dünyanın birbir türlü hali var herkesin kendine göre derdi var yıllar geçmiş evlilik artık asktan çok mecburiyet gibi oluyor kimi aile cocuk yapıyor bütün vaktini enerjisini aska değil çocuklarına harcıyor saysam bir sürü şey var bunlar beni tesbit ettiklerimden birkaçı
Evet dedim. Evet sevebilir asik olabilir. Eşini sevebilir cocuklarina aşık olabilir arabasina asik olabilir takimini sevebilir olabilir yani. Ama yok 2. bir kisiye asla çünkü 2. bir kisiye aşık olabilen biri bence geniş bir insandir gevşektir. Çünkü insan ne yasatirsa aynisini yaşamadan ölmez...
evli insan aşık olabilir,, evli olmasıyla alakası yok çünkü aşk adres sormuyo elinde olmadan olan durum, ancak karşı koyamamak, bakmak, o kişiyi araştırmak, ilgilenmek kısacası aldatma girişimleri evlilikde olmayacak olan şeydir.
Heyecan bittiyse bunu eşiyle konuşup ortak bir yol bulmaları gerekir. Yapamıyorsa ayrılacaklar yoksa bu ihanete girer. O zaman evli olan herkes başka biriyle aşk yaşasın saçmalık
İnsanın eşine sevgisi zamanla tükenmişse o evliliğe devam etmesi yanlış zaten.
Boşandıktan sonra istediği gibi yaşayabilir. Evliliğini devam ettirdiği sürece kimseyle ilişki yaşayamaz, doğrusu budur. Başkasını severse eşinden boşansın bir zahmet.
Hak kısmına hiç girmeyeyim aynı şey bnım kocam ıcınde gecerlı, hatta benım ıcın bıle. Çok yanlıs olmaması gerekır. Sadece bunu dıyebılırım. Eger asık oluyorsa tuhaf duygular ıcerısındeyse bosansın. evlıyken olmasın kafi.
Evlilerde sevebilir aşık olabilir ama bu durumda evli sayılmaz o kisi zaten bitmistir evlilik... Evlilikte nikah cüzdanina degil kalplere atılmalı imzalar ki hic bu konular konusulmasın...
Evliysen ona göre hareket ediceksin mesafeli olucaksın karşi cinse aşk bazan bir gülümseme bazen bir mimiktir ufak bir detaydir bazen.. onun için karşi cinsle fazla samimi olmayacak aşkın ortaya çıkmasını engelleyeceksin. Bunun yerine eşinde keşfedemedigib güzellikleri arıcaksın eşine tekrar aşık olmanin yolunu bulursan işte bu aşk efsana olur
Bir insan evliliğinde umduğu hayatı bulamadıysa (evlendiği kadının düşündüğünden farklı çıkması, hayat görüşleri, kültür farkları, ailesinin düşünce yapısı...) ve üstüne bir de çocuk yapmış olsalar dahi aşk, sevgi azalıp bir başkasına gönül verebilir. Sonuçta hepimiz insanız. Bu aşık olmak platonik olabilir, karşı tarafın haberi olmayabilir. Kendi içinde yaşayıp devam ettirebilir.
Ama insan ikinci kez aşık olduğu kişiyle bir hayat kurduğunda ise, ilk evliliğinde yaşadığı sıkıntıların hepsini hatta daha fazlasını da yaşayabilir. Velhasıl ilk evliliği devam ettirmek için çabalamak lazım, özellikle çocuğunuz varsa.
hatalar bizler icin.. ama hatayi anlamak icin akil var, hataya karsi koyabilelim diye de irade verilmis bize. evliysen iradeni kullanip bu hataya karsi koyman icap eder. kacamak dogru degil. buyuk te gunahi var. esini sevmiyorsan , anlasamiyorsan ayril sonra ne yapiyorsan yap. seviyorsan aldatmazsin, sevmiyorsan niye berabersin
Normaldr dediği bekar bir insan yakınlaşsada birine zarar vermiyodur karşıdakide kendide isterse yakınlaşır ama evli yakınlasırsa o ihtimal olabilir düşünüp sınırını koymalı ya da boşanıp istediğiyle yakınlaşır
Evliler aşık olamaz, evli insanlar başka insanlarla kati suretle ne ilişkiye girmeli ne de duygusal gözle başkasına bakmalı, ahlaksızlıktır bu. Çok hayatından memnun değilse boşansın eşinden ondan sonra ne yapıyorsa yapsın
bence kendi eşinde görmek istediklerini göremeyince ya da eşiyle mutlu ama gördüğü kişinin daha mutlu edebileceğine inanıp ihtiyaç hissedebilir ama bu sadece histir gerçeklik payı yoktur olursada o kişi zaten karaktersizin tekidir insan bir kişiye bağlı kalmalı. her gördüğüne bağlanarak kendi kalbini faişe etmemelidir.
Krdsm sevmiyorsan ayril! Ne bu sacma sapan kafalar yasaniyor? Evliysen, esine asik olur seversin. Baskasina bakiyorsan, zaten hersey bitmis demektir. Heyecanmis bilmem neymis... gecin bunlari, romantik sopar gibi yazinca mesrulasmiyor bu g*vatlik!
ben boşandım yaşadığım travmayıda iki yıl geçti halen atlatabilmiş değilim yeni bir kızla tanıştığım aklıma ilk hep olumsuz şeyler, kötü şeyler geliyor ikinci kez aynı hatayı yapma korkusu ne kadar çabalasanda insanın içinden kolay çıkmıyor
Evliler aşık olabilir fakat buna yasak aşk adını veriyoruz. Biriyle aynı hayatı paylaşırken başka birini hayatına müdahale etmeden önce ilki bitirmek lazım, sonra istedikleri kişiye aşık olsunlar.
Evli bir insan kesinlikle bu işleri aklına bile getirmesin .. şeytanın deryasına düşmesin .. Bunu akla getirmek düşünmek bile gerçekten kafayı yemişliktir ..
Evliliğe ve eşine ihanettir. Bence evli insanların evlilikleri bitmeden aşık olmak gibi bir şansı yoktur. Sen eğer evliysen kimseye aşk anlamında, sevmek anlamında bakmamalisin. Devam etmiyorsa boşanir, yollarını ayırırsın. Sonra kimi seveceksen sev.
Aşık olmadığın kişiyle sevgi uğruba evli kalabilirsin ama başkasına aşıksan artık eşine sevgi gösteremezsin ya ikinci kişi olmayacak ya da eşine haksızlık yapmadan ayrılınacak.
Gecen bizim ilcede 45 yaşında kadının birisi kaçtı yazık günah eşinizi sevmiyorsanız ondan ayrılıp öyle gitsinler ama evliyken başkasıyla kadın erkek fark etmez alcaklık
Madem göze alamıyorsun o zaman evlenme önemli olan saygı sevgi evet aşk bitiyor ama kalıcı olan şeylerde var illa heyecan vs bitiyor diye başkasını sevmeye gerek yok seveceksen de evlenme
evlen sonra başkasına asik ol.. yok öyle birşey evliliğin zaten sarsintida hissedip duygularindan kaygi duymaya basladigin an bitirirsin sonra nerede nr heycan yasamak isteniyorsa yaşanır bence.
Öyle birsey farkettigi zaman yani kendisinde o hisleri farkettigi an kendine bir dur demeli. eşiyle yaşadığı ilk günleri bir aklına getirmeli. Bu arada o hoslandigi kişinin ortamndan uzak durmalı. olmadı mı bosandktan sonra ne halt edrse etsin. Karsıdaki yeni hoslandığı kisiye açılmadan önce bosanmalı. sonra özgür istedigini yapsn.
En İyi Cevaplar