Ben de şarkıyı İlk defa duydum dün böyle bir soruya cevap da vermiştim evliler sevebilir bence nasıl sevebilir size örnek vereyim ve açıklayayım her evli sevmez şöyle ki aldatmayw kesinlikle karşıyım kesinlikle şartlar ne olursa olsun da insan aldatmamalı bahanesi olmaz aldatmanın bu bilmiyorum ama örneğin eşinden ilgi görmeyen hiç karı koca ilişkisi yokmuşcasına yaşayan eşler oluyor kadın olsun erkek olsun bu durumda dışarıdan herhangi birine karşı ilgi duyup aşık olup sevebiliyorlar ama sevmek dediğimiz şeyi şu an o kadar karşılıklı bir şekilde olduğunu lanse ediyorlar ki karşılıksız aşkları içimize attığımız aşkları susup bir kenarda sindirmeye çalıştıklarımızı kimse konuşmuyor bazen insan sever ama o sevgiyi hiç yaşamaz yaşatmaz ve hissettirmez bazen evlisindir başkasından hoşlanırsın ama evli olduğun için hiçbir şekilde ona meyletmezsin hiçbir şekilde ona bunu söylemezsin çoluğum çocuğum eşim var diye içine atarsın gömersin bu şekilde sevmek mümkündür bu şekilde sevene saygı da duyuyorum elinde olmadan aşık olmuştur sevmiştir ama bu sevgisini içine atmayı doğru bulmuştur karşı hiç bahsetmemiştir buna saygı duyuyorum üzülürüm de o kişiye.. ama evli olduğu halde biriyle konuşuyorsa hayatına alıyorsa cinsel birliktelik duygusal birliktelik yaşıyorsa bu aldatmadır bu karaktersizliktir ve bu omurgasızlıktır bu tür bir eyleme ve söyleme hiçbir şekilde saygım yoktur..
Sevmekten ziyade kendisine bir kaçış yolu bulur demek daha doğru geliyor bana. Kendi yorumumu yapmadan önce tüm yorumları okudum ve bir çoğuna güldüm, kimisine hak verdim.
Güldüm çünkü o hayatın içine girmeden boşanmayı bu kadar kolaymış gibi görmeleri komik geldi. Komik çünkü evliliği bu kadar basit görebiliyorlar ve basit gördükleri halde basit muamelesi yapan diğer güruhu yuhalıyorlar. Biraz iki yüzlü bir tutum bu bana göre.
Evlilik öyle saçma bir müessese ki kopması öyle lafta olduğu kadar kolay değil ama sağlıklı devam etmesi de bir o kadar zorlu... Sevgi bitti ayrılalım diye bir dünya yok mesela... Alışmışlıklar var kimisinde, kimisinde çocuk... Kimisinde sorumluluk bilinci ve vicdan var kimisinde zorunluluk... Her biri için farklı tonlarca sebep sunulabilir ama hep bir devam sebebi var ve sanıldığı gibi yoğun sevgiyle devam eden evlilik sayısı çok nadir, hele günümüzde...
Bu durumlar yaşanırken ilişkinin sağlığını koruyamayan çiftlerde, taraflar kendine kaçış yolu olarak çeşit çeşit şey bulur. Sevme durumu da aslında bu kaçış yöntemlerinden biri bana göre. Kendi içsel tatminini yaşamak adına ona iyi gelene gitmek.
Yapılması doğru değildir ama ne biri aldatmış diye yargılarım ne de biri aldatılmış diye üzülürüm. Ne biri sebepleri olduğunu iddia ederek aldatsa hak veririm ne de o sebepleri verdiği için aldatılanı yargılarım... Çünkü kimse yaşamadığı şeyi anlayamaz, çünkü o ayyakabıları ben giymedim.
Umarım herkes öyle güzel evlilikler yapar ki gerçekten kınayabileceğim bir hal alır bu durum 😊
Evli manitası olanlar 'sever' tabii moduna girmiş, merak etmeyin sizi de sever, eşini de 🤦🏼♀️ sevgiye saygımız sonsuz. Evliyken başkasına kayan gönlün varsa, evli olduğun insana ihanettir bu. Biraz empati yapmak farz, ilerde eşinin başkasını sevdiğini öğrenmek mesela.. çok acı. Ha karakterin bu kadar zayıfsa, başkasına kayıyorsa gönlün veya aklın o zaman 'evli' sıfatından sıyrıl sonra istediğini sev. Ama 'mış gibi de yapma. Evlenirken de söz verirsin, hem Allahın huzurunda hem Nikah memurunun biraz sözünün eri olmalı insan. Evli biri sevebilir ama eşini sever, çocuklarını sever.. aç kalmış duygularını bastırmak adına başkasına duygu beslemez. Ahlaki çöküşü nasıl kurtaracağız bu milletin bilmiyorum artık.. nefret ediyorum evlilikten ve bazı evlilerden.
Benim evli olan bir hocam sürekli beni överdi ben de özellikle sizin de oğlunuz çok tatlı annesine çekmiş derdim. Bir gün baktım bu hocam sen izmirli misin hocam , çok tatlısın evlilik duygu beslemeye engel değil yazdı. orada içimden ya sabır diyorum. Sonra baktım vazgeçmiyor benden sevdiğim var dedim son çare. Çok onursuzca bir şey kadın birine güvenip evlilik yapmış eşi ise bu tarz biri. O gün o kadın ve o çocuk için üzüldüm. Maalesef bazı erkekler ve evli kadınlar dur durak bilmiyor oldukça doyumsuzlar. Ben şikayet ettim kuruma siz de böyle bir şey olunca ödün vermeyin duruşunuzdan insan onuru için yaşar.🎀
Bu eski şarkıyı görünce nostalji rüzgarları esti resmen. Ama sorunun içeriğine gelirsek, sevgi her şekilde değerli ve kıymetli. Ama evlilik gibi bağlılık üzerine kurulu bir ilişkide başkasını sevmek tartışmalı ve duygusal açıdan karmaşık bir durum. Herkes için doğru olan farklıdır ama iletişim, dürüstlük ve karşılıklı güven bir ilişkinin temel taşıdır bence. 🌸
Duyar makinesi olarak görev yapan arkadaşlara göre tabii ki sevmemeli. Hatta bunu berbat bir davranış olarak görüyorlar. Sanki kendileri mükemmel karaktere sahip 10x10'luk insanlar.
Benim cevabım ise evet "sever". Yanlış mı yanlış. Kimse bunun doğru olduğunu da iddia etmez, edemez. Yaşamak hatalarla dolu bir dünya. Yapacak çok bir şey yok, oluyor böyle yanlışlar.
sadece tek birseyi merak ediyorum siz evlenmeyi cocuk oyuncagimi saniyorsunuz madem aldatacaksiniz ne diye evleniyorsunuz niye insanlarin duygusuyla oynuyorsunuz niye insanlarin hayatini karartiyorsunuz sirf coluga cocuga karisayim evleneyim evlendigim zaman aldatirim istedigimi yaparim istedigimle konusurum diyemi evleniyorsunuz sizin icin evli olupta bitirmek baskasiyla konusmak bu kadar kolaymi ya olm baskasi icin aldatacaksaniz hic evlenmeyin hic sevmeyin daha iyi ya sizin niyetiniz evlilik yuva kurmak coluga cocuga karismak degil siz ictenlikle sevmek sevilmek istemiyorsunuz sadece 2-3 gunlugune igrenc bir heves ugruna insanlarla gonul eglendirmek istiyorsunuz insanlarla 2-3 gunlugune cikarlariniz icin menfaatiniz icin konusuyorsunuz siz aski oyuncak sanmissiniz sen ilk once skktir git 50 kisiye degilde bir kisiye sadik olmasini ogren adamlik nedir onuda ogren ne kadar suratsiz igrenc orspu cocugusunuz siz ya sizin kalbiniz falan yok sizin kalbiniz yosun tutmus daha adam gibi sevmeyi bilmiyorsunuz bir kisiye sadik olmasini bile bilmiyorsunuz tek bildiginiz heyecan pesinde kosmak seviyorum asigim ayagina insanlari kandirmak tek isinize gelen bu ama sunu unutma yasattigini yasamadan olmeyeceksin igrenc kalplerde curuyup gideceksin her konustugundan ayni yaptigin muameleyi goreceksin ozaman anlayacaksiniz aldatmayi insanlarin duygusuyla oynamayi ozaman anlayacaksiniz neyin ne demek oldugunu
Evlilikte sadâkat önemlidir her zaman. Karşılıklı aşk ve güven olduğu sürece kadın ve erkek birbirlerini gerçekten, hayatları boyunca ömürlük severler, bu zor da sıkıcı da olmamalı birbirlerine gerçek anlamda aşkla ve güvenle bağlanmak evliliğin asıl amacı zaten. Birbirlerini tanıdıkça, ruhen ve kafaca uyumlu ortak yönlerini keşfettikçe birbirlerine daha fazla git gide çoğalan bir aşkla, güvenle, hatta tutkuyla sımsıkı bağlanan bir evli çift benim düşünceme göre o evliliğin değerini daha fazla derinden ve kâlpten hissetmeliler. İki insan en başta birbirlerinin değerini yaşarken ve yanlarında iken bilirlerse o aşk, o güven daha fazla güçlenecektir, birbirlerinden başka kimseyi görmez, istemez, sevmez olacaklardır.
Evliler her ne olursa olsun eşlerine sadık olmalı burada birçok soruya denk geldim evliyim ama başkasıyla ilişkin var ve şiddetle bu durumu kınıyorum Aybüke asla tasdik etmediğim bir şeyi eğer evliliğinde mutlu değilsen yolunu ayırırsın sonra ne halt yersen yersin ama ben kesinlikle doğru bulmuyorum ve evliler her ne olursa olsun eşlerini sevmeyi denemeli diyorum eğer yapamıyorsa ayrılmalı.
Sevemez kocasından/karisindan başkasını sevenin ruhu kaş@rdir. Karaktersizdir. Namusu edebi yoktur. Göz ucuyla bile bakıp aklından "kurban olduğum Allah neler yaratıyor" bile diyemez.
Evliler kendi eşlerini sevsin. Bu nasıl bolluk kafası. Gerçi bu hale sokulması aldatmanın meşru yapılmaya çalışılması gibi bir şey haline geldi. Söylenen ve söylenecek şeyler karşısında şaşırma yetimi galiba kaybediyorum.
Valla iyiymiş bu devirde senle evlenmek istiyorum'un mantığı da sonsuza kadar senle olmak istiyorum degilmiydi? aşkının biteceğine inanmadığın kişiyi bulunca evlenilmiyormuydu? ne değişti pardon? yoksa ben mi geriden geliyorum?
Böyle bir şey duyduğum da bile miğdem bulanıyor. Sevebilir diyenler herhalde anne ya da babaları farklı kişiler. Bir DNA testi yaptırsınlar kendilerine.
Ahahah pavyona gidip orada çalışan kızlarla aşna fişne yapan 40 yaş üzeri erkekimsileri rahatlatmak için yazılıp söylenmiş öyle yerlerde çalınan bir albüm..
Sevgi dünyanın en güzel duygusu. Aşk dünyanın en güzel hissi ve her ikiside yaşadığımızın ve kalbimizin attığının belirtisidir. Kalp sevmezse ölmüşüz demektir.
Evliler de sevebilir. Annesini sever. Babasını sever. Abisi ve ablasını sever. Küçük kardeşlerini sever. Çocuklarını sever. Arkadaşlarını sever. İnsanları sever. Hayvanları sever. Sevecek o kadar çok şey var ki. Yeter ki sevmek istesin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evlenmeden önce sürekli sev değiştirenler evlendikten sonra da boş durmuyor gönlü genişler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Herkes sevebilir ama evliysen bu sadece kalbinde kalır!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Tabiki evlilerde sevebilir, boşandıktan sonra hiçbir sıkıntı yok 😉😉