Arkadaşlar ben Burger a başvurdum geçici bir süre için calısmaya kabul edildi başvurum ama beni bugün çağırdılar bir sürü sözleşme imzalattılar ve sözleşmelerin Şu an hepsi bende duruyor. eğitime katılcakmışım birde ne egitimiyse... ama benım ıcımde korku olustu cogu firma 1 sene cıkamazsın dıye şart koşuyorya acaba bu sözleşmelerdede öylemı farkedemedım hiç cıkamazsam buradan dıye korkuyorum tecrübeli arkadaşlar belki vardır dıye size sormak ıstedım böyle birşey söz konusumu gerçekten kafam acayip karışık sanki devlet dairesine işe giriyoruz sayfalarca kagıt imzaladım sizce başlamalımıyım bu işe ?
Cevabın nedir?
Genelde yıl sınırlamasını üst pozisyondaki kişiler için yaparlar ve bu sure dolmadan taraflardan biri sozlesmeyi feshederse diger tarafa geri kalan ucreti oder. Bak bakalim sozlesmende sure yaziyor mu. Cogu kisi bir sey olmaz demis ama eger ki 1 yil diye sozlesmende belirtilmisse ve firmanin sana takacagi tutarsa geriye kalan surenin parasini catir catir alir senden. Bu sana bir tecrube olsun okumadan hicbir seye imza atma. Hayirli isler simdiden.
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,1b cevap paylaştı. ya eğitim dediği herkesi işe almıyolar psikopatı var dengesizi var müşteriyle kavga edeni var onun için sizi eğitimde kuracaklar kuracaklar müşteri size küfür etse bile teşekkür ederiz diyceksiniz. sözleşmelerin sorun olacağını zannetmiyorum illaki haklı bahanelerin olur ve çıkarsın seni işten çıktı diye kimse mahkemeyede vermez. çıkartmazlarsa bir müşteriyle kavga et kendini kovdurt dert ettiğin şeye bak :D
31 Yorumla
Soran+1 yılHahahah şef cok cana yakın yaklastın beğenmem lazım bu yorumunu :D:D
Bnde bisey soracktim 2.5yıllık burger king de calusan birisi isten cikarildi cikis omzasi atilack normalde ama dun imza attirmamislar ama kıyafetleri teslim etmis şu an yillik izindede oldugu icin mi acaba yiksa cikarim olmayackmi bir umut var mı
00 Yorumla
Bende bir şey sorucaktim burger king bavurdum bana evrakları hazirlayin dediler bir sürü şey de imzalattilar evrakları hazırlayıp verdim 1 hafta sonra haber veririz dediler 8 gün geçti halen haber gelmedi acaba cagirmayacaklar mi
02 Yorumla- +1 yıl
Evet çağırırlar eğer müdürde telefon numaranız varsa.
- 1 yıl
Merhaba ben iş başvuru formu doldurdum
Orada ki görevli dedi ki restoran müdürüne haber veririz.
Bir hafta olacak ses seda yok
Alım da varmış halbu ki
Bunlar beni almayacak mı
Yoksa bekleyeyim mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
+1 yılyeni iş sözleşmesi kanununa göre o sözleşmenin özeti şudur (bende imzalatıyorum yeni başlayanlara)
2 ay işveren önceden haber vermeksizin işten çıkarma hakkına sahiptir. 2 ay boyunca çalışan personel önceden haber vermeksizin işten ayrılma hakkına sahiptir.01 Yorumlabenimde kuzenim 6 ay calıstı sonra cıktı mc e gırdı ordanda cıktı bence sorun olmaz.Eğirtmde bu aralar popülerliği arttı die kısa biseydir
25 Yorumla
Soran+1 yılanladım kardeşim peki avans isteme durumu olabılıyormu buralarda ?
Soran+1 yılYa bilmiyorum gerçekten bu tarz gıda yerlerınde hiç calısmak ıstemedım hayatım boyunca ılk defa mecbur kaldım ondan gırıyorum 1 ay en kötü calısmam lazım
Soran+1 yılMecbur kalınca her türlü yapacaksın başka yolun yok yani deidğin gibi
yok öyle bişe.Kardeşim lisede okuyo 2 3 ay çalışıp çıktı.Ama iş şartları çok ağırmış etlerin pişirildiği yer çok sıcak diğer taraf çok soğukmuş hasta olma ihtimalin yüksek.Tabi kasa da çalışmayacaksan geçerli bu :)
06 Yorumla
Soran+1 yılbana kasada değilde o etlerin oldugu yerde claısmma söylendı sonra kasaya geçilcekmiş bende kasa hariç herşeyi verin bana dedım paradan nefret ederım cünki acık ve net söyledım mecbur calıscaksın dedıler ki zaten onlar benı kasaya alana kadar cıkarım 1 ay yeterli olacaktır bneım ıcın calısmak :D
Soran+1 yılya zaten cok zor durumdayım şuan yoksa hayatta calısmam öyle yerlerde büyük konusmayım genede. bakalım ya hayırlısını dilesen yeterli benım hakkımda :)
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkür ederim
- +1 yıl
Merhaba kardeşin orada çalışırken lise öğrencisimiydi bende bu yaz çalışmak istiyorum 16 yaşındayım bi kısım alırlar diyor bir kısım 18 yaş üstü alıyor diyorlar kafam çok karıştı
+1 yılBen çalıştım daha önce.
Sıkıntı yok merak etme.
Eğitim dedikleri de 1 saat bile sürmüyor. Burger king'in tarihçesi , hijyen durumu, makine tanıtımı falan gibi bir şey.
1 sene çalışma gibi bir zorunluluğında yok. İstediğin zaman ayrılırsın.05 Yorumla
Soran+1 yılYa eminmisin arkadaşım cünki 1 kişiden daha duydum bunu ben böyle işten ayrılmak ıstemiş birisi 500$ ceza ve dava acılacagını söylemişdi o ayrılan kişiye şimdi sanarsınki devlet dairesine giriyorum ne oluyor bukadar sözleşme imzalamak ?
- +1 yıl
Sorun yok merak etme :)
Soran+1 yılİnşallah be kardeşim yaa avans isteme durumu oluyormu peki bu tarz yerlerde bilirmısın bilmezmısı nbılmemde sordum dırek kusura kalma
- +1 yıl
Olmuyor malesef.
Soran+1 yılPeki 2 gün calıstık onun ücretini alabiliyormuyuz ?
Burger king de çalışıyorum içinde korku olmasın çok zor girmesi ama çok iyi iş 1 dk geç çıkarsan bile 1 dk nın parasını alıyosun istediğin zaman da istifa edip çıkıyosun eğitimden de korkma çok kolay
10 YorumlaBenim arkadaşım girdi oraya oda imzaladı bir sürü bişey eğitim falan yok çocuk 2 gün çalıştı çıktı bişeycikte olmadı .
03 Yorumla
Soran+1 yıl2 günmü calıstı sonra neden cıktı peki ?
Soran+1 yılparasını alabıldımı peki o 2 günün ? alıyosun diye duydum ama ?
+1 yılZor bir iş bence. Bence öyle bir şey yoktur çünkü bu hafta gittiysem diğer hafta aynı kişi olmuyor.
013 Yorumla
Soran+1 yılzordur tabiki zor olmayan iş yok ama hani 1 ay calısıp cıkacam hedefım o suan
- +1 yıl
çıkarsın bence sorun olmaz. zor olmayan iş yokta ben bu işte fazla dayanabileceğini sanmıyorum. Tabi yaşadığın yere ve insanların ne kadar gelip gittiğine bağlı. Tecrübeliysende sorun olmaz gerçi
Soran+1 yılMelek şimdi şöyle söyleyım ben sana ben Sürekli ege taraflarında otellerde calıstım ve rahattım inanılmaz derecede ama hep sezonluk calıstım ve bu kışın mecburen şehirime geri döndüm kışı burada cıkarmam lazım. yazın gene yolcuyum ama cok kişi söyledi bu senin bahsettiklerini yapamazsın dıyolar ve kendimede güvenim yok yapamam evet hayırlısı dileyelim bakalım
- +1 yıl
onun yerine bir mağazada satış elemanı olarak çalışabilirsin ama burger king çok farklı yani.Hem ordaki sıcak koku insanların ayrı tafrası bir şey olmayınca kızıyorlar çok görüyoruz yani bilmiyorum çok zor gibi geliyor. Hayırlısı olsun
Soran+1 yılDenedım onuda denedim almıyorlar tecrübem yok diye maalesef. Zaten şunu söyledim ben müdürle konusuyorum ben dedım bu tür yerlerde hayatım boyunca calısmadım su sporlarıyla ugraşıyorum ben normalnde haliyle sezon kapanınca geri geldik bu şehire dedım. kışı burada cıkarmam gerekıyor dedım acık ve net söyledım ve bana sacma sapan laflarla ve olumsuz yönde iş potansiyelimi etkileyecek bağırma cağırma laf sokma gibisine girişirseniz dedim bozuşuruz acık ve net dedim. yok yok dedi bakalım :)
- +1 yıl
benimde anlamadığım herkes tecrübe arıyorda millet işsizmi gezecek yani çok saçma.İnşallah iyi olur hadi bakalım sen istekliysen yaparsın ya
Soran+1 yılSana ben tek birşey söyleyim içimizdekimelek arkadaşım bu lanet olasıca ankaradan nefret ediyorum ankaralıyım ama hiç sevmıyorum gerçekten öyle söyleyım büyük şehirlerde ben hep böyle bir şey görüyorum ya da yanılıyorda olabilirim ama ben senelerdir turizm sektöründeyim kücüklügümdn beri turizmde calısırım ankaraya ne zaman gelsem işsiz kalıyorumm.
- +1 yıl
bende ankaradayımda henüz işe atılmadım bilemiyorum.Doğrudur
Soran+1 yılAtılınca ne demek istediğimi anlarsın büyük bir yerden torpilin varsa sıkıntı olmaz senin için zaten. geleli 5 gün oldu ankaraya neden geldim kafama tükürüyüm diyorum bu seferde tekrar gıtmek ıstıyorum ama ozamanda ailemı özlüyorum asıl mesleğim kaptan yardımcılığı benim gurbette koyuyor belli bir o heyecanı üzerinden attıkdan sonrada.
- +1 yıl
ilginç olmuş hayırlısı diyelim bulursun iş inş.
Soran+1 yılBİraz heyecan diyelim ilginç değilde :) neyse konuşmak iyi geldi gerçekten teşekkür ederim yorumların için tekrardan vaktinide aldık kusura kalma.
- +1 yıl
vaktimi alsan yorum yazmam rica ederim
Soran+1 yılCansın saol
+1 yılburgerin 3 aydır endişe etmene gerek yok ki istediğin zamanda çıkarsın onlar hikaye hiç uygulanmaz...
015 Yorumla
Soran+1 yılsaol kardeşim rahatladım yorumlarda birazda olsa
- +1 yıl
2 yıl müdürlük yaptım dert etme hiç bir şey olmaz korkutmaz için eften püften kurallar işte..
Soran+1 yıleyvallah allah razı olsun önerin için peki birşey daha sormak ıstıyorum diyelimki 3 gün calıstık o 3 günün ücretini alabiliyormuyuz
- +1 yıl
hayır =) alamazsın o kadar da değil
Soran+1 yılalabiliyorsun demişlerdide bana ? en az 1 ay mı claısmamız gerekiyor yani paramızı alabilmemiz için ?
- +1 yıl
2 hafta çalışman gerek maaşın yarısı yatar kandırmışlar seni süre
Soran+1 yıltamamdır bunu ogrenmek ıstıyordum teşekkürler
- +1 yıl
Burgerda calisiyorum isten cikicagimi soyledim 2 hafta calismam gerkiyormus sozlesmede yaziyomus 2 hafta calistim eleman gelicek diye beni oyalicakti ise gelmicem dedim calismak istemiyorum oda bana cikisini yapmam mahkemde urasirsin dedi calisiim diye beni korkutmayami calisti acaba
- +1 yıl
hiç bir şey yapamazlar sadece göz korkutma
- +1 yıl
Çıkış verirler çagırmalarına gerek yok dert etme hiç bir şey olmaz
- +1 yıl
Merhaba ben 16 yaşındayım 18 yaş ve üstümü alıyorlar?
Bende Burger başvurdum sözleşme imzalamadım haftaya imzalayacam
sözleşme imzaliyorsun ya neler var sözléşmelerin içinde
Neye imza attin00 Yorumla
+1 yıl1 yıllık çalışma zorunluluğu doğru mu?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler