Birine aşık olduğunuzu hareketlerimizle istemli ya da istemsiz olarak belli edebiliriz. Aşkımızı ifade etmek için sadece konuşmamıza gerek yok bedenimiz zaten bizi ele veriyor. Aşk vücut kimyasını değiştiren bir olgu olduğu için aslında birine aşik olup olmadığımızı kolayca anlayabiliriz. Uykusuzluk, kalp çarpıntısı, iştahsızlık, ağlama veya gülme nöbetleri, er terlemesi, aşkın bir kaç fiziksel göstergesidir. Sürekli yanında olma isteği, bitmeyen özlem, kıskançlık, başkasıyla paylaşmama gibi olgular da aşkın ruhsal belirtileridir.
Deli gibi çarpan kalp atışları, birbirine dolanan sözler, kırılan potlar siz aşık olduğunuzu nasıl anlarsınız?
Ben yaşadıklarımın kendime özgü deneyimler olduğunu zannederdim oysa bilimadamları durumu tamamen vücuttaki salgılarla açıklamış. Eskiden sorsalar ne bileyim ben derdim birisi çıkıyor karşıma sonra bir bakıyorum ben eski ben gibi değilim o zaman aşık olduğumu anlıyorum derdim. Bilime göre ise aşık olabilmemiz için şu belirtilerin vuku bulması gerekmekteymiş. Onu görünce kalbimiz çok fazla çarpmaya başlıyorsa, son günlerde içimizdeki sevinç ve mutluluk duygusu arttıysa, hayata ve olaylara daha umursamaz bakıyorsak, arkadaşlarımız gözlerimizin pırıl pırıl baktığını ve son günlerde yüzümüze bir canlılık geldiğini söylüyorlarsa aşık olarak kabul edilebiliyormuşuz. Meğer bunlarda bizim hiç kabahatimiz yokmuş. Aşık olduğumuzda gösterdiğimiz dengesiz davranışlarımızın sebebi vücudumuzun salgıladığı feronom maddesiymiş. Aşk vücutta feronom maddesinin salgılanmasıyla başlıyormuş. bu madde beynin ilgili bölümlerini uyarıyor ve aşk doğuyor akabinde de biz sapıtmaya başlıyormuşuz. Obssesif yani takıntılı kişi davranışları da kendini göstermeye başlıyormuş tabi kaçınılmaz olarak. Aşkın alevinin zamanla azalması ve duyguların şeklinin değişmesini de alışma-soğuma durumuyla açıklardım. Meğer aşkın yerini sevgiye bırakması da hormonlarla ilgiliymiş. Zamanla serotoninin azalması oksitoksinin artmasıyla aşk yerini bir süre sonra sevgi ve şefkate bırakıyormuş. Olay bundan ibaret yani 😂
ilk karşımda gözgöze geldiğimizde kaldık öyle birbirimize bakarak o an nefes almayı bile unutmuşum titreme sardı bedenimi yanımıza gelen üçüncü kişi yüzünden bir anda normale döndü bakışmalar lakin kalbimin o anki atışını hala yaşayamadım o titreme o nefes kesilmesi o gözlerde kaybolup gitme beni benden alması her saniyemin her anımın o olması ondan başka bir şey düşünememek hatta onun yüzünden hocam dan azar işitmek bildiklerimi unutmak iki kelimeyi yanyana getirememek ve en sonunda gidişini seyretmek beya gelinliği ile gidişi seyretmek sırf o mutlu olacak diye hiç birşey yapamamak işte bu yaşadıklarımın kısaca ismi AŞK
O '' deli gibi atan kalp '' birisine sinirlendiğinde de olur. Bence hızlı ve enerjik konuşmak ama. Ha birde elleri buz gibi oluyor. Çünkü bunlar heyecanlı bir insanda olan şeylerdir ve sevdiğin kişinin yanında da heyecanlı olacağın için bunlar olur. Doktora giden çocukta da oluyor yanii :D
eger artık hiçbir erkekle içimden konuşmak gelmiyorsa, hangi erkeğe baksam onu görüyor ve anımsıyorsam, gün içinde çok fazla aklıma geliyorsa, ondan aldıgım tadı ve zevki kimseden alamıyor ve bulamıyorsam, onun gözlerine baktıgımda hissettiklerimi hayatımda ilk kez hissetmişsem ve bu tarif edilemez bambaşka bir duyguysa işte o zaman aşık olmuşumdur
Onu görünce seni senden almasıyla. sürekli olarak onu takip etmenle. Aklına her geldiğinde yüreğinin pır pır atmasıyla.. Kendini sürekli yanındaki insanlarla kiyaslamanla.. Onu ondan daha iyi tanıdığını fark ettiğin zaman anlarsın işte. Daha birsürü şey.. Aşk güzel, ama o da seni severse. Yoksa çok fazla canın yanar.
Öncelikle böyle bir soru sormanız ne kadar güzel. Evet bir kere çok ama çok aşık olmuştum güzel bir kıza. Sanki zaman durdu da sadece o hareket edip zamana karşı koyuyordu. Gözlerine baktığım zaman büyük bir okyanusa dalıyordum. Bütün gün, bütün gece onu düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum. O kadar güzeldi ki halen buraya bu kelimeleri yazarken gözlerimde ki dalgaya karşı çıkamıyorum...
ben aşık olduğumu ; çağırdığında hemen işimi gücümü bırakıp giderek "şunu yapalım mı?" dediğinde, hadi diyerek önden giderek yüzündeki gülümsemeyi gördüğünde muıtlu olarak üzüntüsünde üzülerek severek ( öyle yalandan seviyorum diyerek değil, yürekten, kardeşin gibi annen gibi baban gibi severek )
Kesinlikle elim ayagim dolasir onu gorunce, kalbim havalanir ucup gider sanki, dizlerim titrer heyecandan ziplarim ve yanimda en yakin kimse boynuna atlarim, aptal bir siritis olur yuzumde, migdeme sanci girer... Galiba benimkiler hep lise hoslantisi gibi olur birde aska inanmam 😄
Mevcut bir ilişkisi olup ilişkisinde karşı tarafa göre daha çok seven insanlar ya da platonik dedigimiz aşık tipleri halihazırdaki durumları devam ettiği sürece yaşadıkları şeyin adını aşk koyarlar halbuki olay karşı tarafın daha az sevmesinden ya da hiç sevmemesinden kaynaklanan bir tutkudur ve böyle insanların ortak özellikleri genelde fedakar olmalarıdır bunu da sahip olabilmek için yaparlar.
Ben herkese odaklanmayı seven bir birey değilim.. Hayatımda bir defaya mahsus bu duyguyu tattım ve sadece ona odaklandım. Benden ya da ondan kaynaklı problemler yüzünden ayrıldık ama; . çok güzel güldüğümüz ve uyumlu olduğumuz zamanlar fazlaydı. İşte o anlarda aşkta kendini gösteriyordu hem sözlü hemde fiziksel olarak.
Keşke sezgilerim senin kadar güçlü olsaydı, Ayırırdım iyiyle kötüyü âdilce, Keşke bazı zamanlar nutkum tutulsaydı, Çözmesi için sunmazdım parlak zihinlere bilmece.
ben aşk güzel bişey yaaa bir insanı sevince dünya kopsa omurumda olmaz beraber öleceğiz nasıl olsa 😅😅
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Onu görmek için boş boş etrafta dolanıyorsam, onunla vakit geçirmek için bahaneler üretiyorsam, deli gibi gözlerine bakmak isterken utanıp bakamıyorsam, aç kaldığında ya da uykusuz kaldığında üzülüyorsam, geleceğimde onu düşünüyorsam aşık oldum diyorum.
1) Sürekli aklımda bir kişiyi düşünüyorsam 2) aklımdaki kişiyi düşünüyorken yüreğimde sıcaklık belirip kalp atım hızı artıyorsa 3) sürekli yanında olmak istiyorsam ve yanında heyecan yapıyorsam 4) ne yaparsa yapsın ona kızamıyorsam filan filan
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gizli yazacağım özelimi buraya dökme niyetinde değilim. Lakin fikir paylaşmak istiyorum. Aşk bir hastalık gibi ama hastalık mi bilemiyorum. Uyuşup başımın döndüğünü bile hatırlarım. Bendeki en büyük olgu bu. Kalp çarpıntısı saçma sapan hareketleri saymıyorum bile ama hiç uyustugumu hissettiğimi bilmem. Bayılmak dışında böyle bir reaksiyon göstermiyor vücudum.
gorunce , once karnin isinir daha sonra karnin giciklanir be heyecandan uyusmaya baslar. bu hisler karninds kozasindsn cikan kelebeklerin dokunuslaridir. sonra onlankonusmak icin agzini actiginda kelebekler gokyuzune dogru suzulur.
Eğer en seksi kadına "HAYIR" diye biliyorsan aşık olduğun bir maşukun vardır. Devam et derim (aynı şey kızlar içinde geçerli en yakışıklığa "HAYIR" diyebiliyorsa aşıktır. Gerçek aşkta aldatma duygusunun yeri olmaz.
Onu görmek isterim sık sık. Bana yazdığı her şeyi yeniden okurum sanırım. Gülücükler açar yüzümde. Onun yanımda uyuduğunu hayal ediyorsam aşık oluyorum demektir sanırım :)
bilmiyorum ki , ama kciyor bir geliyor bir gidiyor ve cevap vermiyor gelip ozur diliyor asik olmaktan korkuyorum diyor sonar hayirsevmiyorum diyip yine gidiyor, anlamadim gitti, bitti de demiyor ki
ya ben yeniyim yasim yalnis olmus. duzeltme yerini de bilmiyorum, kucugum demiyorum ama 27 yasindayim. bide insan kendi iliskisinde aciz kaliyor. dogru buliyorum ama o curet yok , kaybetme korkusu malesef :(((
Ben ilk gördüğümde heyecandan yere düşmüştüm ama ruhsal belirtiler genelde daha baskın bide onunla konuşurken ve konuştuktan sonra sarhoş gibi oluyorum herşeye gülüyorum öyle
kalp atislarim hızlanır elim ayağım dolaşır. konusuyorsam eger onunla yemeden icmeden kesilirim ask carpintisindan. böyle için sizliyo mu? daraliyo mu? karincalaniyo mu ne iste öyle birsey oluyo😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben hic asik olmadim sadece cok takinti yapiyorum buda sanki asikmisim gibi oluyor. Misal elde edikden sonra midem bulaniyor ve o kisiden soguyorum.
her insan salak değilse aşık olduğunu anlar. sürekli onu düşünüyor ve başkalarına karşı onu koruyor kolluyorsa aşık olabilir ama bu durum yine de kişiden kişiye değişir.
Uykusuzluk, kalp çarpıntısı, gülme nöbetleri ve de el terlemesi hepsini birden yaşadığımı bir kere hatırlıyorum ki yakın bir zamanda o da zaten, fakat bunun aşk olmadığından da eminim
En İyi Cevaplar