Bu da sonları...
Ben bu ülkede Suriyeli görmek istemiyorum... Ne düşünüyorsunuz olay hakkında?
Peki bunu bir suriyeli degilde bir amerikan vatandaşı ülkemize turistlik amaçla gelip yapsa aynı tepki olacakmıydı?
Hiç boşuna gevelemeye gerek yok tabikide hayır.
Yaptıkları dogru degil ve aslada onu savunmuyorum ama sırf suriyeli oldukları içinde bu kadar fazla tepki ne kadar dogru?
Onlarda insan şiddet bir çözüm de degil.
Aşşagı da ki arkadaşın söyledigine katılıyorum
Suriyeli oldukları için sosyalleşmeye hakkı yokmu?
Umarım düşüncelerimi başka yöne çekmeye çalışmazsınız...
Demek istedigimi anlamak istedigin sürece anlarsın.
Bunun adı sosyalleşmek degildir zaten.
Halk tarafından suriyeliler ne yapsa göze batıyor. Mesela dügünleri olsa " şu itlere bak hem ülkelerinde savas var hemde dügün yapıp çogalıyorlar "
Parkta piknik yapsalar " lan ulkeye mülteci gelmeleri yetmedi bide piknik yapıp egleniyorlar "
Tarzı yorumlar aldıklarınıda kimse inkar edemez
Benim demek istedigim.
Mülteci olmaları sosyalleşme haklarını almaz.
Videolarini izlemistim. Bu suriyeli youtuber. Sadece kizlari begendiklerini ve tel no istediklerini soyluyor. Dahada ileri gitmiyor. Bu cocuga hakaret eden bazilari bedense turk g. zekali youtuberlarin , kizlara " benimle yatarmisin. gece bana gelirmisin" gibi sacma sapan videolar yaptiginda malesef onlardan " abi cok guzel olmuş, ya da devamini bekliyoruz " gibi yorumlar yapiyorlar. )) Suriyeli bu cocucugun yaptigi sucsa. turkun yaptigi daha beter. Eger bir adalet varsa karsisinda herkez esit olmali..
Aşırı milliyetçi oldugun göz önünde.
Sonuc olarak ülkelerinde bir mezhep , çıkar savaşı var
Tamam bende istemezdim ama
Onlarda başka bir ülkede oldukları için çokta memnun degiller zaten.
Tabi bir secim sunulabilir di halka suriyelileri alıp almamak ile ilgili.
Evet sosyal düzeni ve ekonomiyi etkiledi ama bunu suriyelilere tam olarak yıkmamamız gerekli.
Bizde bu ülkede erkek görmek istemiyoruz diyelim o zaman.
Böyle saçmalık olur mu..
Türk erkeklerinden duyduklarımızın, gördüklerimizin yanında bu hiçbir şey.
Elbette yaptıkları hoş değil ve bende onlara bayıldığımı söyleyemeyeceğim ama bu video üzerinden bu şekilde Suriyelilere yüklenilmemeli.
Alttaki videoya ne demeli.. Kabarma fırsatı yakalamış, insan olamamış yaratıklar.
Konuşarak halledebilirlerdi.. İnsan gibi !
Tecavüz-taciz kötü şiddet güzel öyle mi..
Ayrıca bu insanlar bir şeylerden korktukları için bu ülkedeler zaten, gerekli cezalarla, uyarılarla onları korkutmak zor olmasa gerek.
Gerekli cezaların verilmemesinden cesaretlenen asıl bu yaratıklar ve bunlar gibileri.
Bu söylediğinden yola çıkarsak yarın öbür gün bu yaratıklarda sokak ortasında cinayet işleyecekler.
Biliyorlar ki gerekli cezaları almayacaklar ve onları alkışlayacak insanlar olacak.
Yazık.
(Alkışın nasıl geleceğini biliyorlar ve öyle, o sebeple hazırlanmış bir video, ne gariptir ki otobüste, sokakta biz tacize uğrarken kimsenin sesi çıkmıyor.)
Tacizin tecavüzün iyiliğini kötülüğünü mü konuşuyoruz?
Oraları geç, tartışarak orda zaman kaybetmem. Geriye ne kaldı? Şiddet.
Bazen öyle durumlar olur ki şiddet gerekir. O durumda şiddeti uygulamak yerine konuşmaya kalkarsan, o kişiye aynı hatayı tekrarlaması için bir fırsat daha sunmuş olursun.
Bu piçlerin durumu da aynen odur. Bunlarla bu saatten sonra konuşmak zaman kaybı. Gereğini yapacaksın. Ha bu arada yeri gelmişken söyleyim ; KADINA ŞİDDETE HAYIR : )
Suriyelileri döven bu barzoların da günahını alma derim.
3 tane suriyeli tokatladılar diye adamların ne tecavüzcülüğünü bıraktın ne bilmemneliğini...
Belki özünde iyi insanlar nerden biliyosun? Etketleme kimseyi
Zaman kaybı. Hı hım tabi. 😊
Ve her türlü şiddete karşıyım da demedim."Onlara kalmadığından bahsediyorum."
Adamların ne tecavüzcülüğünü bıraktım öyle mi? Nerede öyle bir şey yazmışım.
Ya ya çok iyi insanlar evet.
'Kadına şiddete hayır.' diyerek, cinsiyetçi yaklaşımınla uzun uzun yazmamın ne kadar gereksiz olduğunu göstermiş oldun.
Neyse sana daha fazla zaman kaybı yaşatmamayım.
Cinsiyetçi öyle mi? : )
" Ben kadına şiddete hayır " dediğim zaman cinsiyetçi oluyor... Tamam kabul?
Peki siz kalkıp sağda solda " bir bayana böyle konuşulmaz " diye bas bas bağırırken cinsiyetçilik olmuyor mu?
İşinize geldiği zaman cinsiyetçilik, işinize gelmediği zaman değil... Böyle mi düşünmeliyim : )
Cinsiyetçilik neden size bu kadar batıyor anlamıyorum. BU GEREKSİZ POLEMİK NEDEN?
Sen kadınsın ben erkek. Bizim hiçbir ortak yanımız yok.
İstersen gel bugün parka gidelim. Gece 4 te. Ve yatıp ordaki banklarda uyuyalım.
Benim en fazla kaybedeceğim cüzdanımla telefonum olur. Sen "bana tecavüz ederler" diye korkmaz mısın.
Bir başka örnek askerlik..
Bir başka örnek kız istemek...
Madem kadın ve erkek eşit ben neden kızın evine gidiyorum? Çağıralım aileleri, ortak bir yerde toplanıp tanışsınlar?
Senle ben eşit değiliz. KADIN VE ERKEK SADECE KANUN ÖNÜNDE EŞİTTİR... Unutma bunu
Benim öyle bağırdığımı nerede duydun?
Nerede eşit olduğumuzu söyledim?
Nerede sadece erkekler askere gitmeli dedim?
Nerede kız istemek güzel bir adet dedim?
İyi misin sen.. Yazdıklarım üzerinden gitsen iyi olacak.
Haklı gözükecek taraftan bu tarafa, benim yazdıklarıma gel.
Ya da hiç gelme burada bitirelim.
İyi Geceler.
yerinde rahat duran, azmayan, coşmayan, insan gibi köşeinde yaşayan sakin, sessiz suriyelilere birşey demiyorum, yedikleri içtikleri onların olsun ama bu kadar terbiyesizliğede müsade etmezler. yediklere kaba sı, çmalarının bir manası yok bence. onlara biz bu topraklarda hayat verdik, yaşama umudu verdik, ölümden kurtardık niye? bize zarar versinler diye mi?
Yok anam babam bu kadar da değil...
dayak az gelir yerlerde sürüyün köpeğide millet ne itler oldugunu görsün şuna baklan ibineye bak sen kimsin ki türk kızlarını ayartıcaksın tavlıcaksın bilmem ne cocugu daha ülke denen toprak parcasına sahip cıkamıyorsunuz erkeklıgınızı gelip burdamı yasıyorsunuz döl israfları Türkün adını almak senın ne haddini Türk adını alırken 2 kere düşünün şerefsizler sinirim attı
Cevap
11Cevap
Bide Adanalıları sevmezler. Kurban olun siz hangi memleket cesaret edebilmiş bunların hakkından gelmeye. Ülkenin bütün imajını yerle bir ettiler güvenli dolaştığımız yerlere onlar yüzünden gidemez olduk. Bunu polise versen 2 saat sonra serbestti yine gidip tacize devam edecekti. Sıkıosa şimdi devam etsin köpek. Gölgesinden korkar artık. Adam gibi yaşayana lafımız yok. Ama şerefsiz olana haddini bildireceksin başka çaresi yok!!!
Ne alaka gerektiği gibi konuşuyorum tabiki
yapan şerefsizler çok var onlardan nefret ediyorum ama çocuklara kıyamıyorum yoksa büklerinin çoğu şerefsiz
bende öyle düşünüyorum
çocuklara gerçekten kıyamıyorum ama burdada dilendiriyorlar sömürü yapıyor aileleri
çocuk sadece çocuktur :)
orası öyle ülkesi uğruna ölmek varken dilenmeyi seçtiler
Yapılan dogru degil kimine "suna bak ulkeye gelmis bir de bizim kizlarimiza sarkiyor" gibi gozukebikir fakat bunu yapan hayrettini almanyada ya da amerikada dovseler ulkeyi ayagi kaldirirsiniz?
Biz alınmasın dediğimizde insan düşmanı, Irkçı, Bencil vs. neler dendi ama şimdi dediğimize geliniyor.
Irka bindirmeyin kardeşim taciz eden kim olursa olsun karşıyız gördüğümüz yerde de dövmek boynumuzun borcu.
tacizmi etmisler? numara istemisler taciz ne alaka..
ama. helal iyi yapmis bizimkiler🇹🇷🇹🇷❤
yaptiklari doru değil ama adamları alıp dövmeleri de doru değil . burdan çıkarcamız ırkçılık ve türk cahilliği.
Sadece suriyeli değil... Bütün tacizcileri aile bireyleriyle birlikte öldürmeliyiz.
Az bile yapmışlar. Her tacizciyi ağzından burnundan kan akana kadar dövmek lazım.
Bunu bir türk yapsa tepki göstermezsiniz. Bu ülkeye mülteci geldiler diye sosyalleşemiyecekler mi?
şerefsizler dicek hiç bisi yok tayyibin ta anasını seveyim
Babalari disari boşalsaydida bu ib. eler dogmasaydi
Eli kolu tutan genç suriyelileri ülkeye almamalıydık gidip savaşarak ülkelerini kurtarsalardı.
Elinde olsa nefessiz sikersin ya kalkmış burda iyi insan rolü veriyosun
tikiladilar adanali kardaslarimiz
kendi erkeklerimizde taciz ediyo be
hiçbirisi iyi değildir !
bemde hiçbirisi iyi değildir dedim
Kesip agizlarina vereceksin
Kendi ülkenin insanı ediyo yabancı mı etmesin
Sadece suriyeliler etmio türklerde edio
artık abarttılar
Oh mis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar