Türkiye'de bekarlar evlilere göre daha mutluymuş, bunun nedeni evliliğin beklentinin altında kalması olabilir mi? Bence evlilik masal dünyasından uyanış olabilir diyorum.
Yüksek beklenti mutsuzluk getiriyor! Evlilikten beklentileriniz neler?
Çevremde ki tüm evli çiftlere bakıyorum, hepsi problem yumağı. Yaşlar 30-35 tabi, olgunluk bekliyor insan onlara bakınca. Gel gör ki, takındıkları tavır, eşini yani sevdiği adamı ya da kadını bazı şeylere müstehak görmesi, ok'unu acımasızca ona doğru yöneltmesi. Evliliğin varolan saygıyı korumak dışında birbirinin yüklerini hafifletmek olduğunu varsayarsak, bu gördüğüm çiftler acilen boşanmalı.
Bekarlar sosyal medyada sahte pozlar vermeyecek kadar yalnızlığı ile mutlu.
Evlilik bu kadar kötü bir şey değil ya. Özgürlük insanları mutlu ediyor bence. Doğru kişiyi bulduktan sonra çok daha mutlu olur insan. Ben buna inanıyorum
Sorumluluk sahibi olmaktan korkan ve günümüzün trendi yüksek sosyal davranış şekillerinin kısıtlamasından tereddüt eden insanlar evlilikten çekiniyor. Benim ise temennim kendi vasıflarım gibi evcimen bir insan ile birlikte olmak ve mutfaktan sosyal alanlara kadar hep beraber birlikte paylaşım ve mutluluk dahilinde eğlenceli zamanlar yaşamak. kısacası önceliğim eşim olur ve önceliği eş olacak bir eş temennim diyebilirim.. Teşekkürler
Evlilik insanın üzerine baskı yapılmasına gereksiz yere izin vermesi olduğu için pek mümkün. Bir noktadan sonra insanın kişilik haklarını ve saygısını kaybettiği bir hapis hayatına dönebilir. Her zaman ilişki yaşamak sevgili olmak evliliğe göre daha mantıklıdır.
Genel olarak hayatim duzene girsin mantigiyla evlilikler gerceklesiyor. Erkek icin yemegim yapilsin gomlegim utulensin cocugum olsun vb. Kadin icin ise yuva kurup mutlu olayim aile kurayim ve benzer mantik ile hareket ediliyor. Bir sure iyi gidiyor yalniz ilerleyen surelerde sorunlar cikiyor. Zamanla gecim sıkıntısı rutine bagli ilgilisizlik pesinden saygi yitirilmesi vb. geliyor. Aslinda iki taraf birbirbini erken tanisa ya da acik olsa birbirine karsi uzucu bir durum olmayacak.
Millet aslında o kadar beklentiyi yükseltmiyor eskisi kadar ama bazı olumsuz kısımların olacağını da tahmin edemiyorlar. Başlarına geldiği gün pişman oluyorlar aldıkları karardan.
Her insana uygun değil bana göre evlilik. Bu konuda kendine tam olarak güvenmeyen evlenmesin.
Evlenirken beklentileri hep yüksek tutuyorlar ve bulamayınca boşanıyorlar ya da söz nişan devresinde ayrılıyorlar. Ailelerin etkisi çok bunda. Aile evlenirken herşeyleri 4x4 lük olsun istiyor ve çiftler eve girince bir amaçları kalmıyor başlıyorlar birbirlerini yemeye...
Kadınlar evleneceği erkeği seçerken yanlış özelliklerine bakıyorlar. Fiziği hoşuna gidiyor biranda kendini kaptırıp uyuşup uyusamadiklarini anlayamayacak kadar kör oluyorlar.
Kadınlar kendilerini bir mal gibi erkeklere satmaktan vazgeçerlerse Yok onu takacaksın yok bir dediğim iki olması sende iki edemezsin mantığındaki erkeği maddi ve manevi anlamda sömürme olaylarından vazgeçerler ve bir hayat görüşü edinirlerse mutlu olabilirler
bekarken herkes senin kimle takıldığım önemli dedegil sorumluluk almana gerek yok. o yüzden hatta bir espiri vardır evlendikten sonra yaş 2 ser 2 ser atar diye... o yüzden diyorum evlenmek yerine ev arkadaşı mak daha iyi
Ben iki tarafıda zaman içinde tatmış insanım.. ikisininde avantajı dezavantajı var.. şunu kabullenmek değil fayda var büyük beklentiler büyük hayal kırıklıklarınida beraberinde getirir
hayır bekarken sorunun yok evledigi zaman sorunlar yumagı ev araba iş cocuk bakımı eglence hadi bakalım mutlu ol düşünmek ten uyuyamı yoruz birde elektirik su dogal gaz eklendi zaman kacasım geli yor
Bence sorumlulukların artması ve insanın rahat yaşam alanının daralması. Tabi ki beklentilerin düşük kalması da olabilir ancak, sorumluluğun artmasını daha büyük sebep olarak görüyorum.
genellikle evli insanlar daha mutlu ve huzurludurlar. ailesi olan insanın huzuru daha çok olur. bekarlık ise hangi açıdan bakarsak bakalım doğru değildir ve yalnızlık Allaha mahsustur.
@Sorbana16 bekleyen 4 tane var ama mantığıma yatmıyor biseyler eksik oluyor hep diyeceksin sen mükemmel misin hayır o kadar değilde kafama oturmayan tarafları var
En İyi Cevaplar