Evlilikten beklentileriniz neler? Eşinizin size yardım etmesini bekler misiniz?
Eder eder yaa :) Neden etmesin ki heheheh
Eder eder yaa :) Neden etmesin ki heheheh
Eş eşe zaten candır, yoldaştır. ALLAH beraber yuvayı kurup beraber yürütebilmeyi, her zaman ve her yerde aynı yolda aynı emeği vermeyi nasip etsin. Eşim büyük ihtimal çalışan bir eş olacak. ALLAH her daim ona her gün sevdiğimi söyleyebilmeyi, bağlılığımı bir kat daha arttırmayı onunla her gün olmaktan büyük mutluluk duymayı nasip etsin ve bunlar olurken de aynı oranda mücadele, istek, dirayet ve sabrı da nasip etsin. Gücümüz kuvvetimiz, yolumuz ve yolculuğumuz bir ve daim olsun. Yüreğimiz ömrümüzün sonunda ve ahirette her daim beraber atsın. ALLAH hem onu bana hem beni ona her daim hayırlı bir eş olmayı nasip etsin. Olumsuzluklarda, tartışmalarda, münakaşa durumlarında birbirimizi kırmayı nasip etmesin. Usulünce orta yolu bulmayı, sevgimizi birbirimize gösterebilmeyi, tek 1 gün dahi olsa yatağımızı ayırma gibi bir saçmalığa kalkışmamayı nasip etsin ve bu dualar ışığında davranabilmek için gerekli bilince ve olgunluğa uygun olmak bizlere nasip olsun. Ailelerimizi saymak ve sevmek için gerekli ortam nasip olsun. Kalplerimiz birbirimize ve ailelerimize ısınsın. Benim annemden farkı olmayacak kayınvalidem, babamdan daha baba olacak kayınbabam her daim canım ciğerim olsun. Doğacak evladımıza hem ruhen hem madden hem de fiziken her zaman yardımcı gerçek anne baba olmak bizlere nasip olsun. Onun gülmesinde, yürümesinde, anne baba demesinde sağlıkla gerçek bir anne baba olarak varolmak nasip olsun. ALLAH eşimin gözyaşını dahi göstermesin. Ağlamasına dayanamam. Sinirleri mümkün olduğunca yıpranmasın, canı yanmasın, canımız yanmasın ve sağ salim evlilik gibi kutsal bir müesseseyi ayakta tutmak nasip olsun. Yüreği yüreğim, yolu yolum, canı canım, annesi annem, babası babam, kardeşi kardeşim, eğlendikleri eğlendiklerim olsun. ALLAH daima kalbimin en orta yerinde en özel kısımında ebedi kalmasını nasip etsin. İNŞAALLAH herkese hayırlı ve huzurlu evlilik nasip olur. Karşılıklı dayanışma ve hoşgörüyle evlilik ahdimizin ömür boyu sürmesi nasip olsun :)
Teşekkür ettim.
Evlilikten hiçbir şey bekleme ki tüm beklentilerin gerçek olsun. Öncelikle evlilik bir müessesedir. Yani kurumdur. İkincisi eğer yalnız kalmaktan korkuyorsanız, evlenmeyin.! Çünkü, evlilik size hayatınızda tatmadığınız yalnızlığı yaşatacaktır. Kimseye söyleyemediğiniz kendinizin çözmesi gereken sorunlara sahip olurken Mutlu gözükmeyi bilme sanatıdır evlenme. Kimse bıdı bıdı yapmasın budur. Evlilik Facebook profil resmi gibidir. Herkes dışardan sizin harika Zaman geçirdiğinizi sanır. Halbuki olan bambaşkadır...
Evlilik dediğin şey bizatihi müşterektir. Yardım etmek ekstra bir istek dahi olmamalı. Bir bayan ev hanımı dahi olsa bu, evin tüm sorumluluğunun onun omuzlarına bırakılması gibi nezaketsizliği gerektirmez. Yeri gelir zor günler yaşanır. Kişiler birbirlerine destek vermeyi bilmelidir. Tevazu sahibi insanlar olmalıdır karı koca. Bir kadın en ufak sıkıntıda hemen erkeğe koşmamalıdır kendi halletmeye çalışmalıdır ve bir erkek hiçbir zaman kadının üstüne yük bindirmemelidir. Hemhal olmak... çok önemli. Susunca bile konuşabilmek. Bu da güvenle olur. Tüm bunlar olduğunda karşılıklı "evlenince aşk bitiyor" masalı da bitecektir.
Beklenti mi? 13-14 yaşımda iken bu kavramdan bir şeyler beklerdim :) sonra hayata ve bütün olgulara karşı beklentisizce yaklaşmayı, yaşamayı öğrendim..
Tüm bunların sonucunda veyahut sonrasında yaşantımda güzel sürprizler cereyan ederse daha çok mutlu olacağım :) şayet aksi gerçekleşirse zaten tahmin etmiştim deyip gülüp geçeceğim :) düşünsene hiçbir kaybım olmayacak ne kadarda zeki ve tecrübeliyim ;) kahretsin hehehe :)
@Aashiqui kesinlikle doğru bir tanımlama oldu bu.. Beklentiler kimi zaman herkes için aynı olabiliyor kendisini seven bir eş, huzur, mutluluk gibi ölçütler hayaller ise bizim sonsuz açmazlarımı oluşturuyor ve dediğiniz gibi kişinin kendisine özel olduğu için hayatımıza anlam katıyor..
Teşekkürler güzel yorumunuz adına :)
@Aashiqui çok mersi güzel sözleriniz için.. O güllere güzel bakabilen sizsiniz esasen yoksa her gülün can acıtan bir yanı vardır mutlaka.. :) Her çiçek böyle mi açmalı bilmem ama her insan sizin kadar naif olsa bu dünyada yaşamak ve paylaşmak daha kıymetli olurdu..
Tekrar teşekkür eder, mutlu bir gece geçirmenizi dilerim :)
@eresmıamor güzel sözleriniz için de ben size müteşekkirim. Benim bildiğim güller dikenli olurdu ama dikensiz de gül oluyormuş meğer. Yaşamayı ve hayatı güzelleştiren sizin gibi güzel düşünenler emin olun.. Allah erkeğe altını haram kılmıştır, neden mi? -Çünkü erkeğe yakışan tek mücevher, kadındır. Belki de bu sözün gerçekte tecelli bulmuş hali ve yansımasısınız. İyi geceler. sizin gibi değerli bir hanımefendi ile karşılaşmak hoştu...
Felsefi yaklaşmışsın olaya. Beklentiler az olursa mutluluk kolay olur. Ama evlilikteki rolleri ve sorumluluklara baştan evet demek lazım. Evlilik sevgi ve aşk demek olduğu gibi sorumluluk da demek. Bazıları 2. kısmı unuttuğu için hayal kırıklığına uğrayıp mutsuz oluyorlar. Sonra ki boşanıyorlar. Çok yazık.
Aynı dilden konuşup farklı şeyleri anlamak ben kendi adıma o sorumluluğa her zaman hazırım ve varım fakat karşımdaki kişi için beklentim yok demek istemiştim aşk, sevgiden ziyade daha önemli kavramlar ile yürür evlilikler saygı gibi, güven gibi, sadakat gibi bunlar olmadan aşkın ve sevginin varlığı sorgulanır,
Günümüz evliliklerinin bitmesinin en büyük nedeni saygısızlık, tahammülsüzlük ve doyumsuzluktur.
Yorumunuz için teşekkürler,
Çok güzel yorumlamışsınız. Saygısızlık, katılıyorum, tahammülsüzlük veya sabırsızlık diyeyim evet katılıyorum. ama doyumsuzluk yorumunuza katılmıyorum. Bence sevenler doyumsuz olmalı, doyarlarsa sorun başlar. Bu nedenle herkes sevdiğiyle doyumsuzluğu yasamalı. Ne yazık k, TR de bayanlar bu konuda erkekleri anlamıyorlar
@istadil teşekkür ederim :) Maalesef yine hatalı bir algılama benim kastettiğim sevgiye, sevilene duyulan bir doyum değildi erkekler ve bizler düşünsel olarak birbirimizden çok farklı olduğumuzu bir kere daha kanıtladınız bana ve umudum günden güne tükeniyor her neyse diyorum ki; çok daha iyisine sahip olabiliriz, bu araba bana yeterli gelmiyor, daha iyi evlerde yaşayabiliriz, "..." kişisi senden daha akıllı ve yetenekli olduğu için karısına daha konforlu bir hayat sunuyor, daha iyilerine layıktım, daha güzel bir kadına sahip olabilirdim bunun 2016 modeli var mıdır acaba, daha güzel yerlerde tatil yapabilirdik burayı beğenmedim, bana bunları mı layık gördün, annem çok daha becerikliydi onun yemeklerini özledim, daha zengin bir adamla evlenebilirdim, evde ocağım olmadığı için boşanmaya karar verdim, özel günlerimizi unuttun ayrılmayı hak ettin, ben bunu tercih ederken nerede hata yaptım acaba bütün bunlar size bir şey ifade ediyor mu? :) İyi günler diliyorum..
Cevap
197Cevap
Hayat müşterek. Kadın ve erkeğin de çalıştığı evde görevler paylaşılmalı. Temizlik yemek vs birlikte yapılmalı. Aksi mümkün olamaz.
Kadın çalışmıyor diyelim; Erkek yan gelip yatabilir diye birşey yok. En azindan perde asmak/ ağır eşyaları çekmek gibi ağır işlere yardım etmelisiniz. Ütünüzü yapmak veya arkanızı toplamak zorunda da değiliz dağıttıklarınızı toplayın! Çay demleyip kahvaltınızı da hazırlayabilirsiniz bırakın uyuyalım. Kısacası eliniz ayağınız tutuyor ve biz hizmetçiniz değiliz..
(Hele hele çocuk da varsa uhuuu hiç kaçamazsınız)
@Adcascas Ben bulurum 😏
@Adcascas Yok o kadar da kıyamam ben
@Adcascas Akpli biriyle sence evlenirmiyim? Zihniyetime uymalı. O saçma zihniyetle ugrasamam.
@Adcascas Takip mi ediyon. Niye hasta mısın 😂😂
(Adam 2 dk da KS falı baktı iyi mi 😁😁)
@Adcascas Sen bu konuyu aldın sapıklığa kadar götürdün helal olsun. Büyük yetenek 👏👏😂😂
Evet bende senin yorumlarına çok rastlıyorum. Sen fala devam et hele hoşuma gitti. Eee sonra?
Evet anlaştığımıza sevindim. Bu arada ayder yaylasına gitcem kesin bir ara. Cennet gibi yer.
Emin, cesur, güvenilir, sinirli, dominant, birazcık egolu, güzelliğine güvenen, ama huysuz birisin bence :D :D :D ha bide kesinlikle çok sertsindir. Tekvandocu kızlar maço oluyor :D sizede maço lazım yobaz yani :D :D :D şaka :D sen yobaz değilsin :D
@Adcascas Hahaha. Çoğunda tutturdun ama maço ve egolu olduğum kısmına katılmıyorum. Çoğu yorumumda "fazla kıskanç olmadığımı pek kısıtlayıcı olmadığımı" bile belirttim. Maço diyor.😂😂
Ha feministimdir fazla laf söz geciremez bama o ayrı ajjaan
(Ay yobaz mı uuu düşman başına)
*bana
@Adcascas Ahahah korkuyorum dedi yaa.😊 Yok yaa bende genelde sakinimdir, hatta yumuşak başlı, yufka yürekli ve sefkatliyimdir..(Kirmizi cizgilerime basilmadigi surece tabii)😇
Ha Karadenizden ne mi aldim ben? Kendimi ezdirmem, erkeğe bağımlı yasamam, kendi ayaklarimin ustunde dururum, kadin erkek esitligine inanirim falan filan iste.
(Her karadenizliyi de aynı kefeye koymamak lazım.)
@Adcascas Benim icin esittir. Ben anne babmdan bunu gördüm. Bana daha farkli muamele edilmesine müsade etmedim hicbir zaman. Erkek egemen bir toplumda yasiyor olmak bunu kabullenip yasayacagim anlamina gelmiyor. Benimle birlikte olacak kisinin bu yonde olumlu bir egilim gostermesi lazim.
Her neyse dedigim gibi herkes ayni degil. Kimse seni karadenizli bir kizla birlikte olman icin zorlamiyor sonucta. Olma gitsin..
@Adcascas Sen kaşındın. Dedigim gibi kırmızı çizgiler önemli..
İyi geceler ✋
En baştan güvenimi kazanmış biri olmalı ki bu kolay olmaz ev işleri den nefret ederdim kesinlikle çalışırım maddi durum önemli ama karşımdakinin durumunun kötü olması pek önemli değil sadece zamanla bir yerlere gelebilirmiş şatıyla beni dinleme değer vermeli benim onu sevdiğim kadar çok sevmeli ne sorun yaşarsak yaşayalım yerine geldiğinde bunu hiçe saçmalıklar ya da beraber çözmeliyiz bana yalan söylememeli romantik kişiler pek sevmem en önemli şeylere biri kendi olmalıydı her zaman evlenmek önce ve sonra farklı olmamalı ama bence böyle biri yok o yüzden evlenmiyorum ben 😂😂
@Durms55 saol :)
O değilde klavye saolsun bütün yazıyım mahvetmiş 😂
@Durms55 hahaha :) ara o zaman belki bulursun :)
@Durms55 beni bulamazsında benim gibisini bulursun bence 😄
@Durms55 o kadarını bilemem ama vardır ya bence 😃
@Durms55 tamam kariyer yaparız da benim ilk yapmış olmam lazım ki kariyeri ne azından eve bir para girsin ama dimi oda en az onun içinde bir 6 yıl geçmesi lazım
Uzun iş yani 😂
@Durms55 ne mesleğiymiş
@Durms55 ahaha yok almıyım ben psikolog olmayı tercih ediyorum 😂😂
@Durms55 bilemiyicem onu ilk hasta olmak isteyen çok kişi var kura çekerim artık😂
@Durms55 bilemiyicem artık 😂
Evlenmeyeceksin. Dertsiz başına dert almayacaksın. Neden mi?
Bir örnek vereyim. Mesela bir iş yerinde çalışıyorsun. Patronda adam değil. Hergün seni azarlıyor felan fişmekan. İnsan bir yere kadar sabredebilir. Çıkmak istersin ama çıkamazsın. Ama bekar olsan "seninde işinin de" deyip kapıyı çarpıp çıkarsın. İşsiz kalırsın ama senden başka kimse bu durumdan etkilenmeyeceği için sorun olmaz. İnsan kararlarının sonuçlarıyla başa çıkabilir. Ama kimse başkasının kararlarının faturasını ödemek zorunda değil. Bu bencillik olur zaten. Evlenmek bana çok saçma geliyor. Anlamıyorum bu insanlar."O kadar insan mal bir sen akıllısın" durumu değil bu. Kendi düşüncem. Aptal demiyorum sadece görüş belirtiyorum...
Tabiki de yardim beklerim ama o kafasina göre takilir bazen yardim eder bazen yardim etmez bnde üstüne gitmem cani nasil isterse öyle evlenmeden önce evlilikten çooook beklentim vardi ama evlenince buna da şükür deyip beklentilerimizi minumuma indirip eşimden gizlemesini ögrendim ve onun beklentilerini karşilamaya çalişmakla meşgul oldum hayat bu hiçbir zamn mükemmel olmuyo ama biz hayatin iyi polyanacilik oynayan insanlari olduk.
Üzüldüm. Ben de evliyim. Hiç yardım etmiyor
Çalışıyor musunuz @Kahvebeyaz
@Kahvebeyaz ben aaliştim problem değil 😊
@maviiyesilll çalışmıyorum ama suyunu da ayağa istemesi hiç hoşuma gitmiyor.
Benim yaşım küçük ama annemden biliyorum Cilveyle yaptırıyor ufak ufak alistirabilirsiniz
@Kahvebeyaz sende ondan ara sira istersin olur biter bizde durumlar öyle genelde uyuyacak zaman canimiz bişeyler ister benim istediğimi o onun istedigini ben oflamadan yaparm öyle sürer gider
Esinizle konuşuyor musunuz belki öyle alistirdiniz vicdan sahibiyim yapar @kahvebeyaz
@maviiyesilll bosanicaz zaten pek sevmiyoruz birbirimizi.
Nasıl evlendiniz peki
Siz çalışıyor musunuz @canimsin46
@kahvebeyaz
@maviiyesilll hayir çalişmiyorm
Evlilikten beklentim en büyük beklentim diyim hatta sabah beni dellendirmesin yeter ben sabahları adam öldürcek kadar sinirli olurum bana dokunmasın sakin olsun hadi kalk karnım açıktı yemek hazırla gibi şeyler söylemesin sakin uslu uslu uyusun ya da kalksın gitsin tv izlsin ben uyandıktan bir 1 saate kadar kendime gelirim zaten
@keynes945 ee napim gerçi geç uyandığım zaman öyle olmuyorum genelde sabah erken saatte kalkmak çar çabuk hazırlanmak zorunda kaldığım için sinirli oluyorum genelde aradığımı bulamsssan giymeyi plandıgım kıyafet ütüsüzse gibi vs vs vs
@ijklxl hahahh haklısın abi :)
@man_illa hahahah ya allahtan bir görüş paylaştım eksi veren bana yüklenen çok çünkü gerekli açıklamayı yapmamışım o eksi veren bayanlarda eminim her sabah erken kalkıp kocalarına kahvaltı hazırlıyodur yemiyelim birbirimizi😂 Ben tatlı şeker tüketmiyorum buyuzden çoğu zaman tansiyonum düşer bayılmışlığım var br kaç kez tüketmediğim için her sabah kan şekerim düşük uyanırım bu baş dönmesi kalp çarpıntısı soğuk ter dökme yapıyor buyuzden ilk uyandıgım yarım saat kendime gelmem gerekiyor kalkar kalmaz bal yerim bir kaşık tansiyonum düzelsin diye ben bu durumdayken eşim bana şaka ya da saçma sapan bir laf sarfederse çok sinirlerim ben bunu demek istedim aslında insanlara gerekli açıklmayı yapmadıgım için beni çok yanlış anlamışlar tatlıdan nefret ettiğim için hiç yemem balıda zorla yiyorum yoksa başım dönüyor
@man_illa Ya abi bir alemsin :)
@man_illa abi babamdan 1 yaş küçüksün saygıdan abi diyorum amca dersem ayıp kaçar😂
İlimizde calisalim. herşeyi beraber yapalim. Eve gelince o. benden önce gelmişse güler yüzle karsilasin. Beni kucagina yatirsin. Yüzümü oksasin falan. Sonra eğlenelim beraber. Hatta playsteysinda mac yapalim gezelim herşeyi şehirleri ama hep beraber yapalim. O ne isterse onuda yapalim. Ama hep sevsin ilgi göstersin bana
Benim evleneceğim kişi bana karşı dürüst, sadık olsun, güven versin, başımızı sokacak bir evimiz olsun yeter 😂 gerekirse ben de onunla beraber çalışırım eve katkı sağlarım maddiyat çok önemli değil. Beni ömür boyu seveceğini bileyim yeter 😂
nedense maddiyat evlendikten sonra önemli oluyormuş...
@keynes945 bu devirde çoğu çiftler evlenirken karşılarına çıkabilecek sorunları kavrayamadan evleniyor ve kısa sürede boşanma meydana geliyor. Evlilik demek sorunları mutlulukları birlikte aşmak demek.
Seni istiyorum
Tamam anlaştık gel evlenelim
haklısın dürüstlük sadakat güven ev olmalı önemli şeyler ama asıl önemli olan karşındaki kişinin dürüst haline yani iyi ya da kötü ayıp ya da değil gizli ya da açık konuları seninle paylaştıktan sonra hisler ve duygular hala aynı kalabilecek mi? problem karşıdaki kişiyi kaybetmekten korkmadıktan sonra herkes dürüst olur. asıl gerekli olan dürüstlüğü karşı tarafın kaldırabilmesi. ben ne dersem diyeyim her konuda dürütlüğü taşıyabileceksen karşındakilerin dürüstlüğü senin için güzel. katlanabilirmisin herkesin dürüst olmasına?
Oha! Ciddi misin? Ciddi değilsin büyük ihtimalle. Senin dediğin gibi kızların kaldığını sanmıyorum. Düşünsene şimdiki kızların,"Beni ömür boyu seveceğini bileyim, yeter." dediğini. :D Şaşkınım hâlâ O_O
helal olsun be
hayat hesap kitap işi olabilir belki ama evdeki hesap çarşıya uymaz. hele hesap işi aşk ise hiç uymaz. evlilik aşk ile olur. siz mantık ile hesap yapıp evleneceğim kişi şöyle olmalı diyorsunuz. evlilik nasip işidir. hesap değil.
Hayalimdeki kızı tanımladın be abla. Beni çok sevsin, sadık olsun yeter...
Valla etmesı gerekıyor. Çalışan bir bayan olacağım için evin her işini halledemem tek başıma haliyle bende canlı bir varlığım android değilim :D
Akşama kadar işte çalış, akşam olunca evde çalış, kocana çalış sonra kadın şuram ağrıyo deyınce hepınız aynısınız lafını duy boğarım o herifi :D
@acun19 olur ya şimdiki erkekler öyle eskilerdeki gibi değiller daha cok anlayıslılar eskilerde kılınık mıyım erkek adam yapmaz vs vardı şimdi birlikte yapalım sende yorulma cümleleri cok oluyor tabıkı her erkek için gecerli değil nadirdir yınede :D
Ya evlilikten en başta beklentim beni ben olduğum için sevecek biriyle olması. Beni kısıtlamayacak fikirlerime saygı duycak hatta karşılıklı. Ama bağlılık olmalı kıskançlık az biraz olmalı bence. Yardım etmesinden ziyade yanımda dursa desteğini bilsem yeter. Zaten bir şekilde yapar yani
Evet beklerim yardımlaşma iki taraflı olmalı sadece ev işleri için değil Nasıl dışarıda faturalar banka işleri ve alışveriş gibi şeyler var eski evliliklerde Bunları sadece kadın bir kısmını erkek bir kısmını yaparmış ama günümüzde hem kadın hem erkek çalıştığı için bence işler ciddi boyutta paylaşılmalı ve yardımlaşır malı imla hataları için kusura bakmayın bir şekilde telefonumun klavyesi yok olmuş durumda ve Google ses kaydedici ile cevapları veriyorum
Evliliğin çok cazip bir şey olmadığını kabul etmekle birlikte bebek için bir gün evleneceğim mecburen. Beklentilerim kültürel açıdan uyuştuğum, bana ve kendine saygı duyan bir erkekle birlikte yaşamak.
Evlilik;
Kadın ın erkeğe erkeğin kadına maddi manevi emanet edilmesidir. evlilik allah ın emri peygamber efendimiz in sünnet idir. cift in etik bir şekilde cinsel isteklerini nefsini gidermesidir. ve iyi bir gelecek nesil yetiştirmektir. insan ailesinde bulduğu huzur u güven i hiçbir yerde bulamaz. Fakat şeytan ın lanetine kanıp uyarak parçalanmış bir evlilik kadar kötü ve acı hiçbir şey yoktur. Allah adem oğlu nu şeytan ın şerrinden korusun.
Evlilikten beklentilerim. Sevgi, güven, huzur, saygı, sadakat. Basimizi sokacak bir yuvamiz olsun. Ve uslüp çok önemli. Bana kalk yemek hazırla, çayımı doldur falan gibi emir cumleleri kullanmamali. Karıcım falan diyip bana güzel hitap etmeli. Öyle yani fazla şeyde gözüm yok 😂 Macerali bir evlilik olsun isterim aslinda. Kafasina estigini yapsin. Bir anda mesela atiyorum kalk karadenize gidiyoruz ya da kalk boğaza yemege gidiyoruz gibi seyler desin 😂
Saygı olsun sevgi olsun ben ona iş bırakmam zaten. Hem para kazanacak getirecek eve hem de eve gelince bana yardım edecek. Ben böyle şeyleri sevmiyorum nedense ya. Ben o gelene kadar işlerimi bitircem sonra vericem eline kumandayı patlatıcam mısırı demlicem çayı yaticam omzuna oh miss. Yardım etmesin de yeter ki sevsin değer versin
Ben çalışacağıma göre ve ikimizde eve yorgun argın geldiğimize göre temizliği bulaşığı yemeği sıra sıra yapmamız gerekiyor. Bir gün o, bir gün ben. Yok ben yapmam derse ben de çalışmam kardeş eşek gibi sürünsün iş yerinde eve gelsin aç aç yaparım bir makarna koyarım önüne yiyen yer.
😂😂😂
klasik şeyler bana dürüst olsun güvenimi kırmasın yeter falan bunlar olmazsa olmazıdır zaten bir evliliğin, biraz zaman geçtikten sonra çocuk falan olduktan sonra bazı sorumluluklar başlıyor insan koşuşturmadan eşiyle bile aşk yaşayamıyor belkide yani buda oluyorki evlilikten bir kişinin bekleyebileceği şey sorumluluk sahibi ve uyumlu birisiyle evlenebilmek
Evleneceğim kişi dürüst olsun sadık güvenilir eşine bağlı biri olsun gözü çöplükte olmasın tek gördüğü kişi eşi hanımı olsun isterim başkası değil. asla bırakmiycak güven sağlıycak sadakat edicek iyi bir erkek olduktan sonra onu hiç bırakmam saygılı edepli biri olsun evi işi olsun isterim
..
kafamı toparşasaö tekvandoyu bırakmazdım 10 yıl önce, bilgisayar okudum ama svemediö bafradada yazılım iş yok sadece donanım var, şimdi yok işkurla yok tedaşa telekoma girmek için uğraşıyruz, adam gibi hedefimiz olmadı, ki daha sonra evlenelim, böyle hayatın... sinema ve bilmi okumak istiyorum b, lim gibi alan türkiyede zaten değer görmüyor
Valla biz evlendik balayı falan döndük sabah işe gittim akşam eve geldim elimi yüzümü yıkadım üstümü değiştirdim eşimin yanına mutfağa yardıma girdim , eşim mutfağın kapısında beni karşıladı ve dışarı çıkardı bizde erkek mutfağa girmez dedi , aşkım bak ben evde anneme ablama temizliğe bile yardım ediyordum hayat müşterek sen üniversite mezunu kızsın saçmalama bırak yardım edeyim dedim ama anlatamadım.
Sonuç:8 sene evde çay kaşığının bile yerini görmedim 15. sene çocuklar var biraz yardım et oldu 25. sene sen zaten evde hiçbir şeye yardım etmiyorsunki:)))
Şimdi siz söyleyin ben ne görüş belirteyim...
Eğer ben de çalışan bir kadın olacaksam işler yarı yarıya bölünür. Yardımdan daha fazlasi yani. Eğer o yapmazsa üstüne düşeni bende kendi üstüme düşeni yapmam. Onun harici evlilikten beklentim beni her açıdan tatmin edecek bir erkek seviyede huzura da mutlulugada doyuracak beni. Maddi durumu da benim kazancim kadar olsa yeter 😊
Öncelikle evleneceğim adamın. beni koşulsuz şartsız sevmesi ve güvenmesi. her zaman yanimda olması. zaten sevince herşey olur. O yüzden yardımda eder gerekirse yemekte yapar. gerekirse beni bile başında taşır yani. aynı şekilde bende ona yaparım. zaten sevdiğim kişiye kiyamazsinki. bakarsanız beraber olsun deriz yeni 😊
Önce Sadakat ve dürüstlük beklerim. Sonra ilgi, saygı ve sevgi gelir😄
Ben zaten eşime genel olarak ev işlerinde de yardım ederim yemek yapmaktan, bulaşık yıkamaktan tut da ütü yapmaya kadar herşeyi biliyorum 😄Gerçi arada yardım ederim sürekli değil😄
Eşinde çalışırsa mecbur hep yapacaksın yarı yariya
Çalışınca mecbur edecek vicdan sahibiyse
ya beni çoook sevsin bana ve ilerde :D olacak çocuklarımıza sadık olsun bana güven verebilsin o işten gelince kapıyı tatlı bir heyecanla açıyım ömrümü onla geçiryim bizi geçindiricek kadar bir işi olsun bişeye sinirlendiğinde herşeyi yüzüne vurmasın kavgada alttan alan taraf olmayı bilsen ve en önemlisi beni küçük düşürücek şeyler söylemesin beni kimseyle kıyaslamasın gerisini salla gitsin
Vay be beni anlatmış :D bugünde sigaraları yaktık :D
Yani bana yardım etmesini tabii ki isterim ama kalkıp cam sildirmem ya da ev temizliği yaptırmam yemekleri birlikte hazırlarız mesela ya da bulaşıklara yardım eder o kadar benim için yeterli evi kadın çekip çevirmeli çünkü biliyoruz ki erkekler bu konuda biraz yeteneksiz :)
1-Sevildiğini sözel olarak duymak isteyenler, sevildiğini davranışlarla görmek isteyenler ve sevildiğini dokunuşlarla hissetmek isteyen eşlerin yanı sıra, her eş kendi kişilik yapısına göre, eşinden farklı beklentilere girer. Evliliğin ilk ayları eşlerin karşılıklı birbirlerini tanımalarıyla geçer.
2-Evlilikten beklentilerin başında yer alan faktörlerden biri de, çocuk sahibi olmaktır. Bu, hem evlenen çiftin hem de aile yakınlarının ve dost çevresinin beklentisidir.
3
2 yıldır yalnız yaşıyorum, 8 yıl da yatılı okudum. Bu yüzden kendi kendime yetebiliyorum. Beklentim zeki, sadık ve alçakgönüllü bir kadın bulup hayatımı daha güzel bir hale getirmek
Evlenmek zorunda olmaktan nefret ediyorum. Beni seven bir erkek vardi yakisikli ama fakir korktum ve evlenmedim sonra zengin biri çıktı onunlada evlenemedim gozume hitap etmiyodu. Allahimm ben su dunyadan tam olarak ne istiyorumm bir bilsem keske de hayatima yon versem artik offf
kardeşim beni de bir abin olarak kabul et ve yazdıklarımda samimi olduğumu bil. çok zengin birisinin fakir olmayacağının ya da fakir birisinin zengin olamayacağının garantisi yoktur. bu dünyada çaresi olmayan tek şey ölümdür. yanlız onun geri dönüşü yoktur. herkes evleneceği insanın halinin vaktinin yerinde olmasını ister ancak esas mesele bu değildir; esas mesele birbirine olan güven ve bağlılık, saygı ve taktir, mücadele ve kararlılıktır. bir erkek eşi ve çocukları için mücadele ediyorsa, ailesine düşkünse, yalan konuşmuyorsa ve cesur bir insansa o erkek en iyi erkektir. sana sahip çıkacak, seni atmayacak, her koşulda ve her şartta sana destek olacak birini tercih et, zengin birini değil. sakın yanlış anlama sadece samimi yazdığını düşündüğüm için sana samimice yazmak istedim. mesut abin.
Evimin kadını Çocuklarımın anası Olsun Yeter di... ama
İlla çalışacağım diyor...
Bu da sorunlar meydana getiriyor..
Akşam olunca Genellikle Hem Masada Hem Yatakta Yemek yiyemiyoruz...
Bizde çalışıyoruz ama Kadınlar kadar sıkıntı yapmıyoruz...,
Evli Kadın Çalışmayacak Çok sıkıntılı
Evet bir hemşire olacağım için en azından evde benim kadar olmasada az çok biseyler yapmasını isterim ben nöbette olacağım zaman çocuklar aç kalmayacak kadar yemek yapabilmeli mesela ve bunu bazen bana sürpriz olarak ben evdeykende yapmalı
Sanki rüyamda görürmüsum gibi geliyor bunları
evlendiğin kişi ile alakalı kötü genç kızların ya da erkeklerin yaptığı sevgili oldukları dönemlerdeki yaptıkları o salaklıklar, aldatmalar, aptallıkları yapmaması... evim yuvam eşim olduğunda da evlatlarım diyip muhabeti şen şakrak güzel bir insan la ben bulaşık da yıkarım yemek de yaparım tabi akşam eve geldiğimde yorgun değilsem yoksa söz vermiyim :D
Şunlar gibi evliliğim olsun diyebilirim
65.media.tumblr.com/.../...jlcpE1s0jgfjo1_1280.jpg
3.bp.blogspot.com/.../...11823767_1590695558_n.jpg
oo yapsın :D bu nedenle evlenmıyorum evlenmıcıgım :D ıkıncı gun annemın evıne bırakmakdan beter eder ne var yanı ısınn ucundann tutmuskeen oo yapsınn fenamı :D bence erkeklerdee ev ısınıı tek basına yapabılırler :D
Hayat arkadaşı olsun maksat:) Birlikte zaman geçirelim anlaşalım, gezelim.. Yeri geldi mi kavga edelim tartışalım ama asla sevgimizden ödün vermeyelim isterim. Evet , bu devirde her koşulda seven bulmak zor.
Her anlamda hayatımızı beraber yasayalim isterim. Konu iş olsada gezmek olsada. Simdi boyle diyince dip dibe olan kisiler gelmesin gozunun önüne. Arada ayri kalmak iliskiye iyi gelir. Özlem guzel bir duygu.
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-9e7b-8a3b01b210ce.jpg
Tabi şaka bir yana da iki taraf da her konuda birbirine yardım etmeli.
Evde 2 kişi yaşıyorsa iki kişi çalışacak iki kişi ev işlerini yapacak iki kişi beraber vakit geçirecek ben realist bir insanım madem her işi tek başına yapıcam o zaman evlenmeden de çalışır kendime bakarım lakin bunu söylemeyecek eş gerek.
Yeterki birini bulayim sözüm söz 50 sene sabah kahvaltisini hazirlayip yatagina goturmeyen ne olsun :D
Sayi hic inandırıcı degil tasarruflu kullan derim :p
Haha oyle bir kiz bulsam niye evlenmiyim :)
Eşimin yemek yapmayı bilmesi, ev işlerinden anlaması, çocukları sevmesi, çocuk bakmaktan anlaması. :)
Bu saydiklarinizin hepsini yapiyorum. Ama gel gelelim esim neden romantik degilsin diyor. Al bide buradan yak. Beni sevdigini niye soylemiyon diyor. Butun bunlari yapmam neyi gosteriyor acaba :)
@ThePrecious Eşiniz bulmuş bunuyor. :D
o kadar basit diyorsun iyi madem :) eywallah.
@Aryaa1907 e ona vakit kalmiyor sil, süpür, yemek, bebek derken ee bir zahmet onuda siz bize söyleyin :)
Pııırrrr :)
Bir kere , şaka da olsa yalan soylemesin. Saygılı, ahlaklı, düşünceli olsun. Zeki olmasına gerek yok salak olmasın yeter. İşten geldiğimde güler yüzle karsilasin beni. Onu görünce bütün yorgunlugum gitsin :) uzar gider böyle
En çok önem verdiğim şey eşimin dindar olması ve birlikte Allah'ın rızasını kazanmak için çalışıp çabalamayı isterdim. El ele verip bu imtihan hayatını birlikte birbirimize destek olarak yaşamayı isterdim. Gerisi kolay
Sahagiller favorim ancak bu kadar tatlı sevecen bir çift olabilirsiniz ozenmiyor değilim beraberliginize. Maşallah diyeyim çok uzun süredir videolarınızı takip ediyorum hep böyle olursunuz inşallah😃
nikah memurunun evlilikle ilgili söylediklerinin gerçekten iki tarafça da uygulanması.
@Aashiqui işte aynen bu, bu söylenenlerin uygulanmasını kastetmiştim zaten.
@siribom2016 bunun içinde sanırım gözle değil de sessizce, gönülce konuşmak ve anlaşmak gerek. Hani derler ya gözlerimiz bu kadar şey söylerken kelimelerin araya girmeye ne hakkı var diye. İnşallah herkes gönülden ve sadece bir bakışla anlaşabileceği eşlerle karşılaşır. sonuçta her insan bir eş arar, taşın bile kalbi yok derler onu bile yosun sarar...
@Aashiqui amin tabi ki zaten bu hissedilenlerin tescillenmesi değil midir nikah töreni?
@siribom2016 öyledir tabiki de bir de kalpde veya süveyda denilen yerden o duyguların patlayıp tüm vücudu sarması be gönüllerin tescillenmesi daha makbul olanı değil midir nikahdan önce ve sonra da?
@Aashiqui kesinlikle doğru nikah anı zaten bu duyguların doruğa çıktığı bir zaman dilimi değil midir?
duygular nikah anında doruğa çıkar ama bir ömür boyu da sürmesi ve gülün daima açıp bülbülün de o gül için bir ömür terennüm etmesi çok daha güzel ve yaşanılası bir an değil midir? @siribom2016
@Aashiqui kesinlikle öyledir:)
Evlilikte eşimin yardım etmesini tabiki isterim ama öyle düşünceli iyi niyetli erkek bulmak mümkün değil gibi bir şey.
" Karısına yardım eden erkek kılıbık değildir,
Kalbi ılıktır."
Bir erkek çocuk
Hergün beraber uyuyacağım aşık oldugum adam
Beraber var edecegimiz hayallerimiz
İkimizin emeginden oluşan toka taşına kadar herşey
Etsin bir zahmet. İkimizde yiyip içicez dimi? Ortak yaşama alanı sonuçta 😒
Ben yemek yaparken oda sofrayı kurabilir ya da salata yapabilir. ufak tefek şeyler yani çok şey istemiyorum 😄 tv karşısında yemek beklemek yok 😄
Burdaki bayanların yazdıklarına nedense hiç inanmadım... :D :D
Çünki hepsi yalan söylüyor... siz sizi sevenleri burnunuzun ucunda olsa bile görmüyorsunuyki!!!
Hepsi yok parası olsun... yok sixpacki olsun... yok vücudu kaslı olsun... yok uzun boylu olsun... yok güzel işi olsun... derler...
Ben nedense hiç birtane kız görmedim böyle fakirle evlenen!!!
Annem babamla nisanlandi gıda babam issizdi evlendik lerinde 2 aylık çalışıyordu gerçekten seven insanlar var hem sen birlikte olacağın insanı gerçekten seversen ona fairlik yasatmak istemezsin calisirsin
@maviiyesilll geçmişte evet öyle olabilir biz bu günü konuşuyoruz canım, kıvırtma lafı.. lafta hemen hayır gerçekten seven fakirlik yaşatmazmış.. sen hangi dünyada yaşıyon, sanki iş vardı biz çalışmadık!!! Ayrıca fakirlikten şikayet edecekse kadın zaten işe yaramaz! Hani iyi günde kötü günde beraberdiniz neoldu!!!
Beklerim tabi böyle odun biriyse onu gebertirim eşek gibi kalkıp yardım edecek. Ama ben ona güzel dille söylerim o kıyamaz bana 😂 tanımadığım adam için neler söylüyorum ya sapıttım gene😄
İste yurdum evlendirme programlarinin number 1 sorusu valla ben daha bunu sormayan aday gormedim. Bana sorulsa cevap da veremem acikcasi sksksksk
Sadece sarılıp duralım öyle donsun dünya sadece birlikte kalalım sonsuza dek çok mu hayaldeyim boşverin uyumaya devam edicem :))
Karşılıklı yardım ve Anlayış olmalı :)) yardım edemiyorsa bile çabalamalı
Her ilişki için böyle bence anne-kız , abi-kardeş
👏👍
hayalimdeki adam öküz veya salak veya işinde başarısız olmasın olması gereken özellik yakışıklı veya ana kuzusu olmasın ama benimde kölem olmasın yüz ve boy önemli ama kaslı olmasına gerek yok
evlilikten erkekler bunu beklemez.
hatunca bir kişilik olsun. Güleryüzlü neşeli eğlenceli
seks olsun
bekarlıktan kurtulma olsun.
sevgı olsun ne bılım bunlardır bı de cocuk tabı
Ben olurda evlenirsem ve eşime yardım etmezsem, Annem hakkını helal etmez!
Her zaman söyler bunu😎
Ki bende severek yaparım zaten sorun yok.
Bir kere perdeler bende 😂, merdivensiz söker takarım 😎
Kadında erkeğinde elinde tablet, bu mu evlilik :D ahaha
Evlilik demek, eşlerin birbiriyle ilgilenmesi demektir, daha bunu biz sevgili dönemimizde yapıyoruz o yüzden çok mutluyuz :) ❤
Bir nevi birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve hayat boyu yardımlaşmak için evet dediklerini göz önünde bulundurursak yardımlaşavak olmaları mantıklı :/
Benim isteğim yaşı 8-10 yaş ufak ve çıtır bakire olması idi. Oluyor da zaten. 2 seneye evlenirim gibi. Ben 29 o 18,5 19 olacak aralıkta. Arjantinli, uzun boylu daha ne isterim ki
Her seye karismayan bir kadin. Erkegini özgür birakacak bir anlayis. Cocugu yetistirecek bir irade. Harcamalarini kontrol edecek egitimli, güzel bir kadin.
aile olmak kolay bir şey tehil evlenmek kolay at bir imzayı oltu bitti mi şimti yolun taha başı birte cocuk lar beş beşe kelirse //5// yılta buyuk bir aile olursun
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar