Araştırmalara göre 32 yaşından sonra evlenenlerde boşanma oranının daha yüksek olduğu tespit edildi. ▪️Utah Üniversitesi'nden sosyolog Nichola Wolfinger'in yaptığı araştırmada geç evleneninlerin evliliklerinin çok uzun sürmediği ve özellikle son 20 yılda bu çiftlerde boşanma oranının hızla yükseldiği ortaya çıkarıldı.
▪️Evliliği uzun sürenlerin ise erken yaşta evlendiğini ya da 45 yaş sonrasında birbirini bulan aşıklardan çıktığını belirtti.
▪️Erken yaşta birlikte olan çiftlerin beraber büyüdüğünü ve bu sayede iletişimlerinin daha güçlü olduğu belirten sosyolog, bu sayede her iki tarafın da birbirine daha kolay uyum sağladığını dile getirdi.
30 yaşından sonra evlenenlerin evliliklerinin daha kısa süreli olmasi hangi maddelere bağlı? Yaş ilerledikçe tahammülsüzlük artıyor mu?
30 yaşından sonra evlenenlerin evlilikleri daha kısa sürüyor! Yaş ilerledikçe tahammülsüzlük artıyor mu?
Evet, hanım kızımız bilimsel araştırmalara kendisini adamış, tebrik ederim
Evet, boşanmada yaş grupları incelendiğinde Türkiye'de de 30-35 yaşlarında oranın yüksek olduğunu TÜİK bize söylüyor
Araştırma doğrudur, katılıyorum sayın Profesöre.
Şimdi gençler şu var; ■ Erkek, kızın güzelliğine aldanıyor yaş ilerleyince kızdaki güzellik gidince de bırakıyor ■ Kadın, erkeğin boyuna posuna anlıyor, yaş ilerledikçe boyun posun bir boka yaramadığını gördüğü yerde bırakıyor
Walla 80 yaşındaki amcam evleniyor, birincisi evlenmenin yaşı yok. İkincisi geç evliliklerin aksine daha olumlu olduğunu düşünüyorum. İnsan yaşı ilerledikçe, daha bir olgun, elindekinin değerini bilen, kendini ve karşısındakini daha iyi tanıyan birine dönüşüyor. Evlilikler de bu yüzden daha bilinçli, mantıklı oluyor. Tabii ki bununla beraber kimse annelerimiz, babalarımız gibi istenmeyen ilişkilere hapsolmak istemiyor. Evlilik bir ömür anlayışı çürüdüğü için, evlilikler de daha kısa sürebiliyor.
Sanmıyorum 30 U geçtim hala bekarım ve içime sinen biri olmadıkça da bekar kalmaya razıyım. tahammül olayına gelince tam tersini düşünüyorum.20 li yaşlarda bende sabırsızdım, tahammülüm yoktu ama şu an Derya deniz bir sabrım ve tahammülüm var. yaşla gelen olgunluk insana sabrı ve tahammülü öğretiyor ve inançta varsa tevvekkül etmeyi
30 yaşında karakterin oturmuş oluyor. 30 yaşına kadar tek uyudun tek yaşadın pek karışan olmadı sorumluluk desen gerektiği kadar. Sonra hayatına biri giriyor, senin huyun suyun belli bu satten sonra değişmezsin ee ne oluyor anlasmazliklar oluyor. Abiden gelen sorumluklar faturalar kiralar birine tahammül etme vsvs...
33 yaşımda evlendim, 34 yaşımda anne oldum. Hala derim ki eğer aynı şeyleri 10 yıl önce yaşasaydım evliliğimi sürdüremezdim. Sanırım bu kişiye, kültürüne, eğitimine ve yaşadığı çevreye göre değişir. 24 yaşımda anne olsaydım nasıl çocuk yetiştirir, nasıl bir anne olurdum, olabilir miydim, bence olamazdım. Kendim çocuktum o yaşlarda...
İnsanın içini açacak, umut verecek şeyler konuşun yahu. Hem 30 yaşın üstündeki herkes bu yazıdaki gibi hissetmiyordur. 30 yaş üstündeki bekar erkek ve bayanlara bakıyorum, artık onlar aşk için değil sırf yalnız kalmamak için evleniyor ve gençlikteki nazlarını hayata geçeremeyecekleri için daha da anlayışlı olurlar diye düşünüyorum. 30 yaşını geçtikten sonra insanın hayata bakış açısı değişmeye başlar. Gençlik dönemi geride kalmıştır. Artık hayatın bazı zorluklara katlanmak zorundasınız.
-Mecburiyetten evlenmek -Çocuk sahibi olmak için evlenmek -Vakit kaybetmeden evlenmek için evlenmek -Çok tanımadan hemen evlenmek için evlenmek -Tek yaşamaya alışkın olduğu için ayrılmak -Bir düzen oturttuğu için ve düzene ayak uyduramayan karşıdaki kişiye alışamadığı için ayrılmak... vs vs :D
Bence erken evlenen insanlar bir çok şeyi birlikte yaşıyor, geç evlenenler ise o zamana kadar başkalarıyla başka şekillerde yaşayıp heveslerini almış olduklarından evliliğe de o kadar bağlı olmuyorlar. Bir de erken evliliklerde çocuk da kısa sürede olduğu için boşanmaları bu yüzden de az olabilir..
her iki cinste yaş takıntısı yüzünden alel acele evleniyor bir birlerine evlilik için şart vermiyo.. ve bu yastan sonra herşeye göz yumulabileceği sanılıyor yapay hareketler kısa süre iyi oynanıyor..: Evliliği sadece aldatmaya duyarlılık konusu üzerinden yapılınca bu sonuc kacınılmaz tabi :)) yani evliliği bitiren bir tek neden aldatma değil.. ama evlenecek ne yas nede zaman kaldıgını dusunerek bu konuya odaklı düşünülüyor
Bence tahammülsüzlük artmıyor bulduğumla evleneyim görüşü hakim. Çünkü belirli yaştan sonra erkekler özellikle çok seçici oluyor, seçmelerine sebep olan şeyler tecrübeleri... Yanlış kişiler, aldatılma ve diğer uyuşmazlıklar korkutuyor. O dalgayı aşınca da evlenemedik havasına giriyorlar bulduğuyla da evlenince bu sonuçlar çıkıyor olabilir.
çok saçma olmuş asıl insanların hayatı öğrenip iş hayatlarına atılıp sonraları bunları düşünüp rahat yaşamaları ve mantık ile duyguları birleştirip evlenme yaşı diye düşünüyorum... bir kere bu araştırma ABD yapılmamıştır saçma bir araştırmayı neden yapsınlar adamlar 8. kıta keşfinde ve gezegenler arası yolculuk sürelerini kısaltmak için uğraşıyor böyle saçma şeyleri bizlerden başka kimse düşünmez :D
Yaşın şöyle bir etkisi olabilir, aman ben 30 yaşına geldim artık birini bulayım evleneyim şeklinde verilen bilinçsiz kararlar sonrasında bu tür boşanma olayları yaşanıyor olabilir. Bu yüzden evlenmek için evlenilmemesi gerekir.
Yaşı bilemem ama insanlar o yaşa kadar bir şekilde ayaklarının üstünde durmayı öğrenmiş, kendini daha özgür hisseder halde oluyor. E durum böyle olunca eşin kısıtlamaları vs. olduğunda o alıştığı düzene geri dönme isteği ile boşanmak isteyebiliyorlar.
yapılan araştırmalara çok fazla inanmıyorum ama yaş ilerledikçe beklentinin arttığı da doğru onun dışında evlilikleri bitirenin yaş değil de daha çok karakter uyuşmazlığı olduğunu düşünüyorum yaş da tabi etki eden nedenler arasında yaşı büyük biri tek başına ayakta kalabileceğini düşünüp boşanma kararını daha rahat verebilir..
Bekarlıkla geçen yaş sürecinde 30'a kadar normal bir insan ekonomik bağımsızlığınıda kazanabildiği için vede yalnızlığa, özgürlüğe fazla alıştığı için bir başkasına alışması ve bağımlı olmak zorunda olması bitiriyor.45 yaş sonrası ise olgunlaşmanın yerine oturması, seçenek şansının minimuma inmesi ve yalnızlık korkusuyla eşlerin birbirlerine ihtiyaç olgusuyla evliliğin sürmesine sebep oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
30 yaşından sonra evlenenler genelde okumuş ve kendi ayakları üstünde durabilen kişiler oluyor. Eşini en ufak bir saygısızlıkta bırakabilirler çünkü maddi olarak onlara muhtaç değiller. Erken evlenenlerin çoğu okumamış ve koca parasına muhtaç. Adam dövse de seslerini çıkaramazlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çünkü Kişilikler sorumluklarını bilen kişiler olduğundan sorunsuz güzel bir hayat yaşamak istediklerin bazı konuları kaldırmamaları normal şunu düşünebilirler yapıcı olmak Kırıcı bitirmek her zaman kolay yoldur ve hemen sonuca ulaşırsın o yüzden Rabbim evleneceğimiz kişiyle uzun ömürler yaşamamıza vesile olur inş.
30dan sonra insanın kişiliği karakteri oturuyor. Bunları değiştirmek o yaştan sonra daha zor ve birbirine uyan 2 çift değilse bazı şeyleri törpülemekte zorlanabilirler. Hatta istemezler. Bu da boşanmaya yol açar.
tahammülsüzlükten ziyade 30 yaş üstü insanlarda "bu yaşa kadar kendim ayakta durdum bundan sonra da dururum!" özgüveni bence. Ama olay ayakta durmak değil tabii, hayatın yalnız çekilmediği. İşte 45 yaşından sonra da bunu anlıyoruz.
Mantığımla tezat düştü, kısa sürmez bence. Sonuçta evlenmek için evlenmiyor kimse. İki taraf karşılıklı birbirini anlarsa ve problemlerde karşılıklı olarak anlaşma yoluna gidilirse sürer yani. Yarası olan gocunur 30'a az kaldım :D
@VoynukReis yaşanamamışlıklar yüzünden. Asla ve asla erken evlenmeyin. İleride anlıyorsunuz bazı şeyleri ve bazen bunu anlatmak da çok zor... Sorumluluklar artıyor. Masraflar artıyor. İlişkiden soğuduğunuzda ayrılmak/boşanmak bekarlıktaki kadar kolay olmuyor. Bir ton sıkıntı sayabilirim. Hatta bu konu üzerinde kitap bile yazabilirim.
@hasadam insan, çabuk sıkılan bir canlıdır. Aşk diye bir kavram zaten saçmalıktır. Karşılıklı sevgi-saygı alışkanlıklar ve zorunluluklar neticesinde yürüyor evlilikler. Karşındakini yüzüstü bırakmamak, çevre baskısı, çocuk varsa boşanmak daha da zorlaşıyor. Sonrasında nafakalar, eşya paylaşımları, ortada kalan çocuk (lar)... diyorum ya yaz yaz bitmez.
Aynen abicim ben evlenmiyi duşunmuyorum 30 kadar ozamanda allah kerim evlenirsem evlenirim olmazsada boşver ben yillarca bir kadinla bir evde yaşarsam deliririm dır dırı var masrafi var makyaji var hastaligi var herşeyi var da var ben nasil evlenirim ya allah yazdiysa bozsun
Hiç alakası yok. Tanıdığım boşanan eş/dostun çoğu 30 yaş altı. 30. dan sonra duygular değil mantık devreye girdiği için, insanlar mantığına yatkın; ileriye dönük kişilerle evliliği düşünüyor daha çok.
Tahammülsüzlük bence erkeklerde daha fazla oluyor bu yaşlarda. Gençken kadınların tribini, kaprisini çekebiliyoruz, ama yaş ilerledikçe bu sabır kalmıyor bizde. Senin ergen triplerini mi çekecem deyip çok kolay tekmeyi koyabiliyoruz.
Ben zannetmiyorum. 30'lu yaşlarda insan kendisini artık daha iyi tanıyor. Ayaklar yere basmaya başlıyor. Doğru bir evlilik için de insanın önce kendisini tanıması gerekir.
aslında daha az olması lazım ama bilemedim. çünkü insanlar 30 dan sonra birçok şeye doyarlar ve dışarı hayatından biraz olsun çekilip evlerine yönelirler evine eşine sadık bir insanda Neden boşansım ki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
20 yaslarindaki insanlar daha hayati gormemisler körpeler bir delilik yapip evleniyorlar 30 yasindaki insanlar ise kendi ayaklarinin ustunde durabilen kendini bilen insanlar o yuzden tahammulleri daha az bu yuzdende birbirlerine tahammul edemeyip bosaniyolar
Ben de geçen ideal evlilik yaşının 28~32 oldgnu gördüm haberlerde. Yani bu yaş aralgnda evlenenlerin evlilikleri dha sağlam oluyormus. 32den sonrası da sıkıntılı oldgna göre 32 sınır demekki genşler 😅
hem tahammulsuzluk hemde beklenilen ayrintilar artiyor. Kucuk yaslarda daha az ayrinti onemliydi ama yas arttikca davranisinda su olsun bu olsun boyle davransin dis gorunusu soyle olsun diyerek daha cok ayrinti araniyor.
Kısaca ne biliyo musun 30 yaşında bir insan yeterli olgunluğa erişmiştir yani aklı başında bu yüzden kendinden taviz vermiyor ama genç evlenen yaş olarak tecrübesiz olduğu için katlanırım diyo, en iyisi 30 dan sonra evlenmek
Malum, okuldu, işdi, kariyerdi derken armudun sapı üzümün çöpü dersin, kendini mükemmel görürsün, sonra bir bakarsın vakit geç olmuş. o saatten sonra birini beğenip karar verene kadar 30 oluyor zaten :)
2 maddeye bağlı 1. si yaşın geldi geçiyor diyenlerin dilinden kurtulmak, 2. si yaş ilerleyince çocuk sahibi olmak için zamanın kısıtlı oluşu. Bu iki faktör 30 dan sonra yanlış insanla evlilik yapmayı fazlasıyla kolaylaştırmaktadır.
alakası yok tahammülsüzlüğün artması yaşla ilgili değil tamamen şartlar ve farklı nedenler. 30 yaştan önce evlenilmemeli zaten. kadının vücut gelişimi zaten 26 yaşına kadar devam ediyormuş ve evlilik olmamali
erken evenmek yapılacak en buyuk yanlıstır. bırde hemen cocugun olursa. ben bosanma oranının erken evlenenlerde daha yuksek oldugunu dusunuyorum.30 dan once de evlenılmemelı bana gore.
Evet çok doğru bence , çevremdede böyle çok insan var.. Belli bir yaştan sonra , ince eleyip sık dokuyorlar,, kolay beğenmiyorlar ve hiç bir şeyden ödün vermek istemiyorlar..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
aslında daha az olması lazım ama bilemedim. çünkü insanlar 30 dan sonra birçok şeye doyarlar ve dışarı hayatından biraz olsun çekilip evlerine yönelirler evine eşine sadık bir insanda Neden boşansım ki
Mantık evliliği yaptıkları için aşk evliliği yapan insanlar birbirlerine aşkla bağlı oldukları için hataları görmezden geliyor daha çok tahammül edebiliyor
Zirveye çıkıldıkça kriterlerinde yükseliyor... .. ama bir bakmışsın zirvede ki yalnızlığı yaşıyorsun. Kimsenin sana ulaşamayacağını anlayınca sen bu sefer aşağıya inip birini aliyorsun hayatına. Olmuyor işte, hiç olmuyor.
eskiden 5 atan 30 yaşından sonra 2 yi zor atıyor bu da ister istemez sıkıntılara sebebiyet veriyor <3 bunun için pipinize iyi bakın kötü alışkanlıkları bırakın.
Kafa yapısı uymuyor olabilir. İkiside olgun oldukları için alttan almayabilirler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlenene kadar 30 kişiyle çıktıktan sonra kim kime tahammül etsin adamlar gençliği manitaya harcamış, bunların evliliği yatak odası muhabbetinden baska bir şey olmaz.
Mantıklı bence iki ilişkilerden tecrübe artık aman bunca zaman varmıydı bundan sonra olsa ne olur lafı daha kolay oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kültürde bir etken ayrıca tatminsizlik olabilirYaş ilerledikçe aslında insan daha sakin oluyor çoğunlukla ama kişiliğine göre değişir. Ama cinnet geçirme olasılıkları fazla olabiliyor çoğu zaman
En İyi Cevaplar