"Bizim zamanımızda bir şeyler kırıldığında çöpe atılmaz, tamir edilirdi.. Bu yüzden.."
Uzun evliliklerin sırrı nedir sizce?
#Vesselam
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Saygıdır hürmettir. Eşiyle herşeyden evvel dost olabilmeli insan. Bir sıkıntısı varsa içine atmamalı ve senden başka kimim var diyerek anlatmalı. Şahsen ben sıkıntılarımla onu üzmek istemem ama o bana anlatmazsa üzülürüm. Eşi olan ben, dostu olan benin bildiğini bilmez tavır yapmaz dostu destek olur.
Bir sorun varsa konuşularak çözülmeli gün dargın bitmemeli. 3. Şahısların yanında belli etmek olmaz. Kadın kadınlığını adam da adamlığını bilecek. Adamın hanımından küçük erkek kardeşi varsa bayan ona bile abi derse hoş olur bence yani bu derece hassâsiyet önemli.
Hayatta herşey insanlar için ve tüm maddi sorumluluğun erkeğe yüklenmesine de karşıyım. Âyetle sâbittir ki (mânâ olarak bu şekilde yanılmıyorsam Nûr Sûresi'nde idi) beyler dışarda geçimi için çabalar hanımlar evi çekip çevirirse o evin bereketi başka olur.)
Eşim çalışmama izin verirse çalışır izin vermezse çalışmazdım ancak kadının bir mesleği mutlaka ki olmalı.
Dırdır eden çok konuşan kadınlara da banka işlerine de karşıyım pratik olsa da pek sağlıklı bulduğum söylenemez evde duvar içine kasa yaptırmayı düşünüyorum.
Aslolan ise anlayıştır. Eşini yüzüne yermeli dışarda övmeli. Kaliteye önem verme ve toptancılardan alışveriş yapma taraftarıyım marka takıntısını da psikolojik olarak yetersizlik hissi olarak kabul ediyorum.
Eşimi kapıda karşılar kapıda yolcu eder yemek yaptığım kıyafetle karşılamam onu en büyük hayâlim eşimin ayaklarını yıkamak bir nev'î gönlî bir muhabbettir bu meselâ tabi hiç evlenmedim o da ayrı konu.
Bir de herşeyi kendisine bağlayan alıngan tiplerden hazzetmiyorum. Her ne ise velhâsıl-ı kelâm saygı, hürmet, empati, anlayış, fedâkârlık ve tek rûh olabilmek.
Ki bana sorarsanız en büyük sırrı nedir biliyor musunuz?
Mümkün olduğunca, problemleri hanım çözmeli ve ciddî bir durum olmadığı müddetçe eşine hissettirmemeli. Her an her dakika canım gülüm de olmaz hani canı yanmalı özlemeli insan o kelimeleri af buyrun çocukların yanında bile sevgisiz de hissettirmeden o ifadelerden kaçınılmalı
Saygı sevgi sadâkât güven bunlar zâten olmazsa olmazlardır ve bu temeller artı sayılamazlar. Kanaatkârlık çok önemli. Yetinmeyi bilmek için ise evvelâ lüksü ile ihtiyaç farkını iyi dengede tutmak gerekir. Teknolojiyi takip etmeli çocuklara öğretilmeli hem insan eşiyle evinde film seyretmek de ister lâkin evde tv vb. Şeylerin olmasını da pek sağlıklı bulmuyorum. Evin bir köşesi olmalı ayrı bir odası ya da özel odanın bir köşesi ve orda fikrî tartışmalar yapılmalı diye düşünüyorum.
Bir de tartışma söz konusu ise hanımın sesi beyinin sesinin üstüne çıkmamalı.
Maşallah..
Önce seveceksin çok seveceksin hem de.. Merhamet edeceksin. Dinlemesini bileceksin. Kızgınken ustelemeyeceksin. Saygı duyacaksın. Sorunları konuşarak çözeceksin kuserek değil. Mümkün olduğunca beraber bolca zaman geçireceksin ki o"nsuz kaldığında eksik hissedeceksin... liste uzar gider ablacım.
Bu yazdıklarım her iki cins için de geçerli
Çok güzel ifade ettin 👏👏
Hemfikrim ama dediğim gibi olması gerekenler artı sayılamazlar.
Seyyah eigler icin teşekkür ettim..
Azizim, uzun evliliğin sırrı, doğru kişiyle evlenmek
Defalarca hatalar yapan bir insan ile bir yere kadar
Çok doğru başkanım.. 👏👏
Saygı, sevgi ve sadakat
Cevap
9Cevap
Tamir edersinde tek taraflı olmuyor. Çoğu sorunlu evlilikler çocuklar ve maddi imkansızlıklar yüzünden sürdürülüyor
O tamir olmuş olmuyor işte..
Olmuyor tabi, o içinde tutulup biriktirilmiş oluyor.
Cok iyi anliyorum hem de.. ben de ayni seyleri yasadim.
Anneme göre büyük bir sabır gerekiyor
Babama göre ise, saygı ve anlayış
Tabii bunlar sevgi varsa olur, sevginin olmadığı yerde anlayış ve saygı olmaz..
Iki insanın birbirini çok sevmesi, ama oyle çok sevmesi ki karsilastiklari ne olursa olsun, birbirlerinden ayrilmayi dusunmemeli, evlenmeli ve ölüm onlari ayirana kadar da birlikte olmalilar.
Hiç konuşmamak, daimi tıp modunda kalmak.
Evliliğin mucizevi sırrı.
Beğenmedim bu fikri..
Zira, Resul-u Ekrem (asm) bile eşi Aişe'ye (r. anh):
"Yâ Aişe! Konuş benimle, ferahlayayım.." der..
İnsan eşiyle muhabbeti daimi tutmalı..
Buda senin tarzın.
Resulallah (asm) rehberimdir..
En doğru yol da onun yoludur..
aşk dicem şaka şaka aşk değil. Sevgi aşktan güçlüdür ondan gerçek sevgi, sadakat, güven ve kafa yapısının aynı olması bence güzel ve uzun süreli olabilicek bir evlilik için yeterlidir.
Arada ki bağ kuvvetli ise ne olursa olsun bitmez. Kadının ağır başlısı, erkeğin efendi oluşu münasiptir.
Sabır sabır sabır. herkes evliliği imtihanı olarak görse ve sabırla o imtihana sabretse, mükafatı ahirette beklese inan boşanma diye bişey kalmaz
anlayışlı olmak sevgi ve saygi zaten önemli iki kavgada kapiyi vurup cikmak nedir ki herseye ragmen ilk gunku gibi gormek esini bu da önemli
uzun evlilğin sırrı özlemdir. Kocanız mumkunse yanınızda olmasın.
sekstir. sır falan da değildir. evlilikler hem resmi olarak hem de ailelere duyulularak sevişmenin caiz kılınmasından başka bir şey değildir. eğer evlilikteki seks iyiyse diğer her şey de onunla paralel olarak iyi gider. eğer illa bir sır olacaksa bu erkek için bel kuvveti, kadın için pozisyon kapasitesi ve erkeğini tatmin etmek için yapabileceği uç şeylerdir
git ne seksi annen babanı seks yapıyor bunu bilmek çok güzel mi aptal
En ufak hatada mahkemenin yolunu tutuyorlar ondandır. İnsanlar Melek değildir elbette hataları olacaktır.
Yalnız cevabı hangisi verdiyse güzel vermiş helal👏
Kusurları görmezden gelmek, çıkarları düşünmemek, sadece sevmek
yok böyle bir dünya kalitesize pislik kalitelisine cepte muamelesi herşey bahane
Sevgi
Saygı
Sadakat
Hoş görüş
Bunlardan biri eksik olduğu zaman diğerlerinin etkisi kayboluyor
sevgi saygı sadakat bunlar çok önemli ailene sahip çıkacaksın ailenin dışındakiler değil içindekiler önemli
Saygı, sevgi ve yıllar geçse de heyecanını yitirmeyen ortak hayat amaçları.
Sevgi-saygı-sadaakat-anlayış..
Saygı, sevgi, sadakat
Fedakarlık ve daha fazla fedarkarlık
Merhamet anlayıș sadakat
uyum saygı sevgı sabr
kesinlikle saygı saygi varsa sevgi ölmez
Birbirine tahammül edebilmek bence sırrı
seks diyen kız uza lan
Sadık kalmak, sevgi, saygı.
Ölmek
sevgi+saygı
empati..