Uzun süren evliliğin sırrı nedir sizce?
Saygı olması
Sevgi olması
Sadakat olması
Güven olması
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Uzun süren evliliğin sırrı nedir sizce?
Uzun süren evliliklerin sırrı, her çiftin kendine özgü olsa da, bazı ortak unsurlar vardır. Bu unsurlar arasında şunlar sayılabilir: Karşılıklı sevgi ve saygı: Uzun süren evliliklerin temelinde, eşlerin birbirlerine olan sevgi ve saygısı yatar. Eşler, birbirlerini olduğu gibi kabul eder ve birbirlerine değer verir. Güven: Uzun süren evliliklerde, eşler birbirlerine güvenirler. Eşler, birbirlerine sırlarını verebilir ve birbirlerinin desteğine güvenebilirler.
İletişim: Uzun süren evliliklerde, eşler etkili bir şekilde iletişim kurarlar. Eşler, birbirlerinin duygularını ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışırlar. Ödün verme ve fedakârlık: Uzun süren evliliklerde, eşler birbirlerine karşı ödün vermeye ve fedakârlık yapmaya hazırdır. Eşler, birbirlerinin ihtiyaçlarını ve isteklerini göz önünde bulundururlar. Değişime uyum sağlama: Uzun süren evlilikler boyunca, eşler ve ilişkileri değişir. Eşler, bu değişimlere uyum sağlamaya ve birlikte büyümeye istekli olmalıdır. İşte uzun süren evliliklerin sırrını oluşturan bazı ek faktörler: Ortak değerler ve hedefler: Eşlerin ortak değerlere ve hedeflere sahip olması, evliliklerini güçlendirebilir. Eğlenceli vakit geçirmek: Eşler, birlikte vakit geçirmekten keyif almalıdır. Destekleyici bir aile ve arkadaş çevresi: Eşlerin, evliliklerini destekleyen bir aile ve arkadaş çevresi olması önemlidir. Tabii ki, her evlilik farklıdır ve her çiftin kendi sırrı vardır. Ancak, yukarıdaki unsurlar, uzun süren evliliklerin temelini oluşturabilir. Birbirinizi gerçekten tanıyın. Eşlerinizin geçmişini, değerlerini, hayallerini ve korkularını öğrenin. Birbirinize zaman ayırın. Günlük hayatın koşuşturmacası içinde, birbirinize zaman ayırmayı unutmayın.
Cevap
56Cevap
Aynen öyle. Tüm bunlar varsa zaten o evlilik bence bir ömür sorunsuz bir şekilde sürer diye düşünüyorum ben. Saygıda çok önemli bence bir ilişkide.
Bir sırrı yok sevmesini bilen karakterli namuslu iyi kalpli iki cins oldu mu o evlilik bir ömür boyu sürer
https://www.olay.com.tr/karisina-62-yil-boyunca-sagir-dilsiz-taklidi-yapti-115124
Budur aksini iddia eden ya dilsizdir ya sağırdır :D
Saygı, sevgi ve şefkatli davranmak. Şefkat daha çok erkeklerde iyi duruyor. Ancak bunlar üzerine kurulu ise diğer sayabileceğiniz birçok şeyi zaten yapıyor kişiler. Hatta şefkat merhametten çok daha keskin.
Aynen öyle katılıyorum. Bir ilişkide herşeyden önemli olan şey bence saygı ve sevgidir. Eğer yeterince saygı var ise o ilişki bir ömür bile sürer.
Ekonomik sorunların olmaması
Saygı
Sevgi
İlgi
Geçmiş değil anı yaşamaları
Gelecekte beraber olma isteği
Iyi bir cinsel ilişki
Birbirlerini beğeniyor oluşları felan filan
Güven
sadakat
saygı
anlayış
Aynen bende ayni şekilde düşünüyorum. Birde ilişkide olmazlar bence bunlar. Güven varsa zaten o ilişki bir ömür bile sürer. Saygıda aynı şekilde diye düşünüyorum.
Bu Türkiye deki ekonomik durum en sağlam evliliğinde bitirecek her şey para olmuş ben ben 28 yıllık evliyim en çok beni sarsan maddiyat artık uzun evlilikler temelleri çatırdıyor
Evliliğin olmazsa olmazı saygısır. Saygı duyduğun birini severken zarar vermezsin. Veremezsin. Karsılıklı saygı sınırları aşıldığında kavga da edilir şiddette araya girer. saygı sonra sevgi.
Evlilik öncelikle karşılıklı sevgi neticesinde gerçekleşmeli. Haliyle uyum yakalanmalı ve saygı - sadakat elden hiç bırakılmamalı.
Sadakat güven saygı sevgi hepsi de olmalı bence ☺️💜
Sağlıklı ve mutlu evlilik için gereken bu karışımın dayandığı 5 ana bileşen vardır: Sevgi, saygı, hoşgörü, iletişim, bireysellik.
Bence iki tarafın da ailesinden uzak yaşamak. Tarafların birbirine saygı duyması sözlerine kıymet vermesi.
Ya birkere insanın kendine saygısı olmalı bu ilişkide hata yapmamam gerekir diye başka birşeye gerek yok
Önceki jenerasyonda kadınların toparlayıcı ve sabırlı olması. Şu dönemki evliliklerde erkeğin olabildiğince p**zevenk olması. Aksi halde yürümüyo.
Sevgi bitti mi her şey biter diğerleri ikincil duygular ilk duygu sevgi.
Uzun süren evliliklerde iletişim, saygı, anlayış ve birbirine destek olma önemli sırlardır.
Bir sırrı yok bence. Tamamen tesadüf veya evlilik içi birbirini umursamama olayı.
Saygı anlayışlılık iyidede kötüdede el ele mücadele etmek
-mış gibi davranmak
olmamış gibi
duymamış gibi
yapmamış gibi...
hiç biri değil. bence tamamen aynı bakış açısı...
Uzun ilişkide bence en önemli olan şey saygı diye düşünüyorum çünkü saygı bittikten sonra her şey biter
Aynen öyle saygı bence bir ilişkide en önemli olan şey. Eğer bir ilişkide saygı varsa sevgide vardır. Saygı yoksa ne yazık ki o ilişkide ne sevgi vardır ne de aşk.
Kesinlikle saygı olmadan hiç bir şey olmaz
Saygı olması bence. Karşılıklı saygı, anlayış. Fikirlere saygı olmak. Ve anlaşmak da onemli.
Şıklarda yok ama bence güzel bi cinsel hayat, ten uyumu da çok önemli. Onun haricinde şıklara bakacak olursak saygı ve güven en önemli iki unsur diye düşünüyorum.
Sevgi bir süre sonra azalsada bir ilişki devam ediyor ancak saygı bitti mi kaçınılmaz son..
Aynen öyle. Saygı bence bir ilişkide en önemli olan kurallardan bir tanesi diye düşünüyorum ben. Çiftlerin birbirine olan saygısını hep olursa sevgiside hep olur.
Bireylerin tutarlı ve vefalı bir yapıda olması. Değer verebilen ve değer bilen yapıda olmaları.
Sevgi ve saygı zaten genel etrafımızdaki insanlara gösterdiğimiz tutumlar.
İlişki içinde saygı olursa diğer her şey zaten kendiliğinden gelişir. Fakat saygı olmadığında sevgisiz, güvensiz bir ilişki inşa edilmiş oluyor
Birinize fazla açılmayin küfürlü konuşmayin rahat olmayin biraz utangaçlık kalsn en az 25 sene hep böyle ondan sonara alışkaln olur
bence tek cevap değil de 2 cevap saygı ve güven. bunlar olunca sevgi kendiliğinden geliyo zaten.
Bence iki büyük sebep
1- saygı
2-sevgi
3- cinsellik
3 büyük sebepmiş. Soryy
Sadakat, her şeyin (iki tarafın da istediği) yapılabildiği cinsellik hayatı, güven ve ask
Bence uzun evliliklerin ve ilişkileri sırrı saygı saygı saygı
Uzun süre evliliğin sırrı eşlerin birbirine olan sevgi saygı bağı şahsi görüşüm
karşılıklı saygı bence. sevgi bitse bile saygı kalırsa o evlilik devam eder
Hürrem sultanın da dediği gibi sadakat her şeyden mühimdir.
Sadakat varsa Sevgi ve saygıda vardır Güvende vardır
Hiçbiri uzun evliliğin sırrı bence susmaktır ama yeni nesil (ben dahil) susmamayı tercih ediyoruz
Ailelerin de iyi geçinebilmeleri.
Boşanmaya üşenmek
Karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış
Güvensiz bir ilişki temelsiz eve benzer
En önemlisi fedekarlık
Saygı , sevgi ve güven
Menfaatsiz olduğu için bence
Saygı ve güven
Ben daima saygıyı savundum
5S kanunu sevgi saygı sabır samimiyet sadakat
Taktik maktik yok bam bam bam
Çiftlerin birbirinin isteklerini biliyor olması.
sadakat olması çok önemli
Hepsi bir arada olmali
Alttan almayı bilmek.
Sadece saygı olsa yeter.
Sadakat ve saygı
görücü usulü olması
Saygı demek hepsini kapsamak demek
Valla yalani yok aga gun asiri pompalasican sevisicen
erkekin adam olması gerek :)
Evlenince söylerim
Saygı güven sadakat varsa o evlilik güzel yürür
Bir psikolog olarak, bunu tek bir sırla ifade etmektense bu süreci destekleyen bazı önemli prensiplerden söz etmek istiyorum. Çiftler aşağıda yazacağım prensipleri maksimum düzeyde dikkate alırsa ilişkide yaşayacakları sorunlar minimum düzeye inebilir.
İletişim Becerileri Geliştirme: Sağlıklı iletişim, her ilişkinin temelidir. Duygularınızı açıkça ifade etmek ve eşinizin duygularını anlamak için zaman ayırın. Empati kurma ve dinleme becerilerini geliştirmek, anlayışı artırır.
Eşitlik ve Saygı: Her iki eşin de eşit derecede önemli olduğunu kabul etmek çok önemlidir. Kararları birlikte almak, fikirlerinizi paylaşmak ve saygılı bir şekilde davranmak uzun süreli bir mutluluğun temelidir.
Ortak Hedefler Belirleme: Ortak hedefler, birlikteliği güçlendirir. Hem bireysel hem de çift olarak nereye gitmek istediğinizi belirlemek, birlikte büyümeyi destekler.
Esneklik ve Uyum : Her iki eş de değişen şartlara uyum sağlayabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Değişen yaşam koşullarına ve zorluklara karşı esnek olmak, ilişkinin sürmesini sağlar.
Bireysel Alan ve Bağımsızlık: Her iki eşin de bireysel ihtiyaçları ve hedefleri olmalıdır. Birbirinize alan tanımak, bağımsızlığı desteklemek, ilişkinin canlı ve dengeli kalmasına yardımcı olur.
Sorunları Çözme Becerileri: Karşılaşılan zorlukları birlikte ele almak ve çözüm yolları bulmak, çiftlerin büyümesini ve olgunlaşmasını sağlar.
Empati ve Hoşgörü: Eşinizin bakış açısını anlamak ve onu olduğu gibi kabul etmek, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Kusurları kabul etmek, sevgiyi ve bağlılığı pekiştirir.
Eğlence ve Keyifli Zaman Geçirme: Birlikte zaman geçirmek, eğlenmek ve birbirinizle keyifli aktiviteler yapmak ilişkinin canlı kalmasını sağlar.
Sadakat ve Güven: Birbirinize olan güveni korumak ve sadık kalmak, uzun süreli bir ilişkinin vazgeçilmezidir.
Destek ve Şefkat: Karşılıklı olarak birbirinizi desteklemek, zor zamanlarda birbirinize destek olmak ve sevgiyle yaklaşmak, ilişkiyi güçlendirir.
Unutmayın ki her ilişki farklıdır ve bu prensipler her çift için aynı şekilde işlemeyebilir. Ancak, birbirinize açık olmak, birlikte büyümek ve sevgiyi korumak uzun süreli bir evliliğin temelidir.
Teşekkür ederim bu değerli ve bilgilendirici görüşürüz için. 🙂
Boşuna dememişler "bir bilene sormak lazım" diye :) Şu yazdıklarınızı temel eğitim kitaplarından uygun olan bir tanesine aynen yapıştırmak lve bunları bilmeyenleri mezun etmemek lazım.
Ailemde hiçbiri yok mental sağlımla bedelini ödüyorum onlarda tabi. Ama iyi insanlarız sadece biraz dikkat etmek gerekiyor..