Kız isteme törenleri kültürümüzde uygulanmama ihtimali neredeyse olmayan bir gelenektir. Bu tören aile büyükleri ve akrabaların kız evinde damadın anne ve babası eşliğinde, kız annesi ve babasının rızasının alınması ile sonuçlanır. Ancak bu güzel törende de yine farklı bir gelenek haline gelen, damadın sabrı ve sevgisini ölçme amaçlı yapılan bir adeti görmezden gelemeyeceğim. Tabiki de hepimizin aklına ilk gelen bu adet, damadın kahvesine tuz, biber, acı gibi baharatların katılmasıdır.
Sacma adetlerden biri. Kiz istemek de sacma bence. Sevmissen evlenmeye karar verir ailene aciklarsin durum boyle boyle diye. allahin emri peygamberin bilmemnesiyle... ay bin bir kihvi yipiyim di giliyim kizim iceri git de kahveye yardim et yok efendim, tuz katayim da bakalim bana sevgisinden icecek mi icmeyecek mi Bos bos seyler be. Bu arada o adamin yerinde olsam kizi birakirim. Tam bir kezostur o kiz. Birakin omur boyu bekar kalsin
Çok saçma ve gereksiz buluyorum. Geleneğe göre sadece tuz atılır damat kahvesine, kız tarafının vermek istediği mesajdır aslında "benimle herşeye var mısın?" gibisinden. Hani tuz tamam ama bulaşık suyu, deterjan , çamaşır suyu nedir? Bunları yapanlar evlenmemeli hatta ve hatta devletin engelli kadrosundan memur olmalı diye düşünüyorum.
Benim bildiğim kadarıyla, önceden kızlar babalarıyla çok muhabbet içinde olmazlarmış ve damadı ister mi istemez mi anlaması için istemiyorsa tuz koyarmş ve damadın suratına bakılırmış. Suratı kahve içtiktennsonra ekşirse kızın onu istemediği anlaşılırmış.
Bence gereksiz. Ben istemediğim halde eşimin kahvesine akrabalarım koymuştu o içtikce benim midem bulandı. Yapmayın öyle şeyler hiç gerek yok. Yapcaksanız bol şekerli yapın zaten o ortamda sıkılıp daralıyorlar bari ağızları tatlansın 😂
Kız o kahveyi güzel yaptımı, dökmeden dağıtacak mı, yaş sırasına göre doğru dağıtacak mı diye düşünmüyorlarda bir yudum kahve içmeyi dert ediyorlar. Cok yerinde bir âdet 1 değil 10 fincan bile içseler yeridir
Bizim enişteye ablam kıyamadı ben koydum o günden beri düşman bana adam dört gözle bekliyo. .😂 O da müstakbel damat adayimin kahvesine koyacak mis pehhh 😂
En İyi Cevaplar